Jump to content

kokodakalo

Član foruma
  • Posts

    935
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kokodakalo

  1. Plus je ZvezdaBL sa vise strana od svojih izvora dobio uveravanja da dolazi prva cetvorka.
  2. Realno je Lesor retko glup momak, ali je snazan kao bik i moze da skoci, pritom je ponesta naucio i ofanzivno. Znaci visok IQ bez skoka, gabarita, suta u modernoj kosarci nema sta da trazi na pozicijama koje igra Mitar. Zbog brzine i suta ne moze da igra cetvorku. Zbog atleticnosti i gabarita ne moze da igra peticu. Sve sto se od njega dobija je igra ledjima, koja nije na takvom nivou da bi se potisnuli gore navedeni nedostatci. Mitar kao treci centar bi bio potpuno ok. I zaista bi u nekim utakmicama, sa nekim protivnicima mogao biti upotrebljiv od 10 pa i do 20 minuta u zavisnosti od desavanja i protivnika. Medjutim ove godine imamo Plavsica, koji je po meni, potpuno legitiman pokusaj i projekat. Neko ko ima 216cm i ne saplice se po terenu zasluzuje priliku kao treci centar i eventualni projekat koji dugorocno moze biti snazna domaca osnova. Mitra poznajemo, znamo njegove prednosti i mane. On vise ne moze biti projekat. Nema tu malog ulaganja da bi se u buducnosti dobilo mnogo.. On je trenutno u rosteru jasno i glasno visak, jer ga pored Plavsica, koji je projekat ne vidim. Plavsic je trenutno, verovatno manje upotrebljiv, ali po meni isto tako moze doneti vise od Mitra. Plavsic moze cuvati, Falla, Milutinova, Tavaresa. Moze glumiti drvo, sto Mitar nikad nije mogao niti ce moci. Dovoljno je da se setimo Bobana kad je dosao kod nas. Pitanje je bilo da li ce se saplesti o svoje patike, pa je covek postao MVP EL. Jeste sezonu pre u Megi vec napravio veliki napredak, ali ipak je bio hodajuca seprtlja. Na kraju je uspevao uz timsku odbranu da brani i pik. Iz tog razloga Mitar, po meni jeste smetnja u ovom rosteru. Bez Plavsica legit treci centar, pa cak i drugi pod uslovom da imamo manje nepoznatog treceg centra. Ovako za Mitra prosto nema mesta, jer ugrozavamo rezultat ili projekat Plavsic. Pritom to nema nikakve veze sa tim da li ga volimo ili ne, vec sa tim kakve i kolike rizike i prednosti imamo ili nemamo sa njim na uspostavljenu centarsku liniju.
  3. Mislim da smo pratili klub koji je uvek u donjem delu tabele. I koji je uspeo za 10 godina da bude manje neuspesan samo od Asvela i Albe. Otprilike je Mitar bio udarna igla svaki put.
  4. Nasa velika prednost u odnosu na komsije je ta da imamo kostur ekipe i da nam je potrebna samo nadogradnja. Bukvalno ni jedan igrac koji nam je znacio ne odlazi, vec smo zadrzali sve sto smo mislili da nam treba i dovodimo extra igrace tamo gde smo mislili da nam treba jos znanja, snage, srca. Opasna ekipa cemo biti ove godine. Nedostajao nam je sut dobili smo ga u Kenanu, pozicionu igru dobijamo u CMM. Kalina donosi sve.
  5. Htedoh napisati da izgleda kao da nije u stanju da kupi dzak krompira, a ne seceranu.
  6. Bolomboj je odlican igrac, secam se da su se litvanci u svom podkastu zimus osvrnuli na njega i rekli da je u Top 10 najboljih centara u EL. Ispred njega su svrstali Lesora, Timana, Veselog, Tavaresa, Ibaku, Milutinova, Fala, Nebo-a, Poarje-a. Sto ce reci da je samo 7 klubova u El imalo bolje centre od njega. Tako da ne bih ja kukao za centarskom linijom. Moze Bolomboj izneti 30 minuta Top EL kosarke, a Mitrovic i Plavsic 10 minuta ukupno u zavisnosti od protivnickih centara. Nismo mi bas toliki milioneri da mozemo imati dva centra, koji su inace vrlo deficitarna roba na nivou Top 8 EL klubova. Kad bi smo na ostalim pozicijama imali po jednog Top 10 EL igraca za datu poziciju ne bi bilo lose.
  7. Jel mozes bar inicijale startne cetvorke da se ne jedimo
  8. Meni je rekao novinar da dovodimo Kalinica, Djurisica i jos jednog srpskog igraca. rekao mi je da je taj srpski igrac Panter i da je obecao da se nece rukovati sa igracima Partizana pre utakmice.
  9. Ne mora sledece godine da bude gore, moze da bude i neznatno bolje pa kao klub nemamo perspektivu. Nama je potreban sveobuhvatni iskorak u EL, da bismo kao klub imali perspektivu u EL. Ako nam Motejunasove reci nakon osvojene ABA nisu dovoljne da se trgnemo onda ne znam. Mi, a moguce i komsije smo u EL samo jer nema Rusa. EL sa 18 klubova opstaje jer trenutno postoji 19 onih koji mogu da je igraju. Od tih 19 mi i komsije zavisimo od drzave, i jos jedno dve tri ekipe su kriticne. Vidimo da je Virtus upitan, Alba vec godinama na samom dnu. Sad se pojavio Pariz, kao 19 i Dubai kao 20, plus dve tri ruske ekipe. Dakle, bez nas i da finansijski dve ekipe ne isprate zahteve EL, EL ce sa rusima imati 18 u svako doba. Jos ako uspeju sa Londonom to je to. Da bismo bili uzeti u razmatranje nama svake godine treba bar 10k pretplatnih karata i puna Arena na svakoj utakmici. Da bi to imali, moramo biti konkurentni za play in do zadnjeg kola, plus se mora raditi na kulturi postovanja sezonaca. Vec sam pricao da mislim da treba da bude poseban ulaz za sezonce, gde bi sve islo brze kad je ulaz u pitanju i kad se naprave guzve. Sezonske moraju biti numerisane, kako bi sezonci uvek znali da ih njihovo mesto ceka i redari biti ti koji ako neko odbije da ustane istog udaljavaju iz Arene. Znaci ne pomeraju vec udaljavaju, jer jelte stoka nije za sportske priredbe, vec za tor. Nisi dovoljno kulturan da kad te neko zamoli da ustanes sa njegovog mesta, to i uradis, onda nisi ni za halu. Razne akcije sa sezoncima tokom poluvremena tipa sut sa pola terena uz nagrade sponzora ako se pogodi i slicno. Sve u svemu potreban nam je kulturoloski napredak, a na tome se mora raditi. Potrebno nam je da na utakmice dolaze porodice, deca kao buducnost kluba, potrebno je da se ljudi lepo osecaju nakon utakmice.
  10. Nema razlike, isti smo narod, cak iz iste kuce jedan brat navija za jedne drugi za druge, kod njih je trenutno samo velika frustracija pa su ovakve stvari glasnije. treba pogledati ovaj klip. Vrlo neprijatno i prvo pitanje koje sam postavio sebi je zasto ovi likovi uopste dolaze na kosarku. Ona njih ni ne zanima.
  11. Mozda je vreme da prekines, jako je neprijatno citati tvoje upise. Nije ni za Covicevu zenu odmah prekinuta utakmica. Bilo je x upozorenja da ce se prekinuti, ali posle svakog su jos jace klicali, preponosni na svoje dostignuce. Mada kad napises smece coravo jasno mi je da neces shvatiti sta tyi pisem
  12. Apsolutno nema nebojsine zasluge za ovo. Nije ih on vaspitao. Krivi su njihovi roditelji, a pomalo i Sfero. Malo vise Zeljko, jer prosto ne zna da gubi.
  13. Pre svega zelim da ponovim ono sto vec dugo pisem. Kls nema nikakvog smisla, drugo kakve veze ima da li se vredja Vesna Covic ili neko treci, jako je tuzno da ta zena bude na taj nacin vredjana, samo jer je supruga rukovodioca jednog kluba, o deci i da ne pricamo. Pricati kako je to isto kao vrati glavu konju zorane ili zeljko turcine je podjednako bezobrazno, mada nemam nista protiv ni da se za to prazne tribine. Ovo sto smo veceras videli se zove frustracija i direktna je posledica 7:0. Trece i najvaznije ne smemo zaboraviti Nebojsi to da je pregazen vremenom i da sa njim nema iskoraka u EL i da ne smemo odustati od ponavljanja zahteva da vec jednom ode.
  14. Znaci za sad 1. ..., Jago, Teo (Nejpir, Topic) 2. ..., Nedovic (Smart) 2/3. Lazic (Hanga) 3. Giedraitis, ... 3./4 Davidovac, Lazarevic 4. ..., Ilic (Simonovic,TT) 5. Bolomboj, Plavsic, Mitrovic (Tobi, Gilespi, Kuzmic) Trebaju nam 4 igraca. U sustini osnovu imamo, treba nam nadogradnja, Niko do kog nam je stalo nije ili nece otici, eventualno Jago, sto bi uz smislenu nadogradnju tima trebalo da nas ucini jacima. Igraci koje je Sfero doveo u decembru, januaru su pokazatelji da je on svestan sta mu je trebalo, na sastav koji je imao. Gilespi i Smart nisu klasa, ali lepo je rekao Sfero, oni su bili najbolji od onog sto smo u tom trenutku mogli da dovedemo. Jasno je da je u Gilespiju trazio igraca koji moze da brani pik, a i da ponesto iz pika i ubaci. Sto nije bio bolji videti pod ono koji su hteli da dodju, uz verovatno finansijska ogranicenja koja smo imali. Smart je trebao da donese poena onda kad ekipa stane i uspevao je to, dok je Nedovic bio van tima. U zagradu sam stavio igrace koji su otisli iz tima da bismo dobili kakvu takvu finansijsku razliku. Pola sezone Nejpira kosta milion i Topic verujem nekih 150k minimum, sto je recimo 1150000. Smartovih pola sezone bar 200k, Hanga cini mi se da je neko pisao 550k. Simonovic i ako ode na pozajmicu ce nas osloboditi za nekih 200k, TT 100k. Tobi, Gilespi i Kuzmic 1,7 miliona, s tim da Kuzmica moramo i dalje placati, pa dodjemo na nekih 1.3 miliona i 90k obestecenja za Gilespija, znaci 1.4 miliona. Ukupno 3,6 miliona je oslobodjeno. Za Topa cemo dobiti milionce, sto je 4,6 miliona manje nego sto smo potrosili ove godine. E sad i Gidra i Bolomboj su dobili jace ugovore za bar po 200/300k pa dolazimo na nekih 4. Jos poneki igraci imaju rastuce ugovore, pa smo i tu mozda mogli imati minus od nekih 500k. Znaci, sa istim budzetom, po naravno mojoj lupajucoj proceni imamo 3,5 miliona za ta cetri igraca, sto je jako lepa cifra.
  15. Mozda ne bi bilo lose da se napravi projekcija plata igraca koje placamo a koji nisu u 15. Mislim da Kuzmic ima ozbiljnu lovu, Simonovic je spominjan sa 700k. Mislim da tri cetri igraca iz FMP ima ugovor sa nama, potpisan kad su postali punoletni. Moja neka odokativna procena je mozda i 2 miliona. Ozbiljan igrac je taj iznos.
  16. Mislim da je vec odavno bilo vreme da i na ovom forumu shvatimo da ugovor nije crtez deteta iz vrtica, vec veoma ozbiljan pravni dokument, koji u sebi sadrzi prava, ali i obaveze. Bas bih voleo da mi objasnis kako zamisljas to smanjenje ili cak i raskid ugovora. Dodje neko iz kluba i kaze od sutra umesto 700k imas 400k ili raskidamo ugovor i Davidovac padne na kolena i moli ne, ne samo to ne. Ne raskidajte ugovor igracu za 250k. Mozda je tako u teoriji, ali u praksi Davidovac bi se obradovao jer bi mu morali nakon raskida ugovora isplatiti 1 milion i 400k bez da ima ikakvu obavezu da dolazi na treninge i preznojava se. Sta vise imao bi pravo i da potpise za nekog drugog, bez da bi mi imali ikakve finansijske olaksice zbog toga. Ovo sa ugovorima je vec stvar elementarnog obrazovanja i postaje neprijatno za citanje. Pritom ne mislim samo na tebe, vec sam primetio da se ovde ugovori raskidaju kako se kad kome cefne. Takodje, prilikom projekcije bruto plata za igrace i strucni stab, mislim da treba dodati jos jedno milion na ugovore sa igracima za koje ni ne sanjamo da ih jos uvek placamo. Imali smo priliku da vidimo Uskokovica u nekim projekcijama, pa nekog Nika. Ne treba zaboraviti ni Kuzmica, Lazarevica, Simonovica, ko zna koga sve iz FMP, a moguce i Raduljicu i jos mnoge druge.
  17. Ove godine cemo mozda i po prvi put u novijoj istoriji imati priliku da vidimo kako izgleda nadogradnja tima. U sustini cemo zadrzati sve sto smo zeleli i resicemo se nekih koji nisu nista pruzili ili su pruzili jako malo. Osnova je tu. Nedostaje plej, a tesko da cemo tu biti slabiji nego prosle godine jer Nejpir nije nista pokazao, a mali Topic nije odigrao vise od tri utakmice. Na bekovskoj poziciji imamo Nedovica, koji je zahvalan igrac za neku ulogu lidera druge petorke. Upravo za ono sto je neko napisao, kada iz timske kosarke stane napad, on je uz Tea jedan koji moze da izmisli poene. E sad plata mu je poveca, pa smo tu malkice limitirani za neko jace ime na poziciji dva, tako da smatram da bi Djurisic mogao biti dobar izbor, ako bi explodirao tamo negde oko decembra, kao recimo Petrusev pre dve godine. Na poziciji tri imamo Rokasa, ali mislim da nam tu treba jedno jako ime, pritom ne nuzno Kalinic, pre sam za nekog ko je pouzdan pri sutu za tri u situaciji kad je sam, sto Rokas ove godine i nije bio. Rokas i Kolson puna kapa. Ja bih na poziciji 4 sasuo najveci novac iz dva razloga. Prvi jer smo tu ocajni i rekao bih da nas je uz povrede ta pozicija kostala plej ina, a drugi jer bi smo sa jednim snaznim igracem na poziciji 4, igracem koji bi mogao da igra ledjima , ali i licem ka kosu,uz obavezan sut za 3 poena, donekle anulirali mrsavost pozicije 5. Na taj nacin pozicija 5 sa Bolombojem kao igracem od 25+ minuta i Plavsicem i Mitrovicem bi mogla da se proguta kroz sezonu, uz nadu da Plavsic moze biti koristan Sustinski uz Djurisica, nama trebaju tri igraca. 1. x( atletican, uz dobru odbranu, Jago, Teo) 2. Nedovic, Djurisic 3. Kolson, Rokas, Lazic 4. Zver, Deda, Ilic 5. Bolomboj, Plavsic, Mitrovic Za ova tri pojacanja izdvojiti 4,5 miliona, Na Nejpira i Tobija smo dali prosle godine oko 3, plus Hangina plata, dodje se do cifre malo manje od onog sto nam treba
  18. Kuzmic je isto nas, mislim i par mladih koji su prekomandovani u FMP, tipa Saranovic i slicno. Ako Simonovic ima 700k kao sto je neko napisao, pola je 350. Kuzmic, ilic, Lazarevic. Dodje se tu do milion. Strucni stab. Cini mi se da je neko napisao da ce Sfero imati 500k, plus pomocnici.
  19. Kad bi to islo tako. To sto mi rtacunamo da su bivsi ne znaci da prestaju obaveze prema njima. Nemam info, ali sam siguran da smo i Simonovicu nakon odlaska u Tursku placali bar pola ugovorene sume. Kuzmic je nas igrac i ko zna ko sve jos ne. Gilespi, Smart nemaju ugovor za sledecu i to se moze racunati kao otpis, za Tobija nisam siguran, ali bi bilo super ako nema i drugu godinu ugovor. Otprilike kad igrac ode u EC klub sigurno ne ide za pun iznos na njihov racun, vec i mi moramo da ucestvujemo delom u plati. Za FMP da i ne pricamo.
  20. Vodis politiku na sportskom forumu. Svaki dan iznova i iznova, bez zelje da ispostujes cinjenicu da dobar deo ljudi koji prate ovaj topik, a i druge sportske ne zele da im politika prlja svakodnevni zivot. Milion puta si vec rekao SNS, Vucic, ovaj narod i slicno. Imas politicke strane, forume i slicno i nijhe mi jasno sta te sprecava da tamo iznosis svoje politicke stavove. Pre svega mi mozemo da kupimo mesto u El samo zato jer kosarka ne zanima 70 posto Evrope. Kakav onda ulazak medju velike i mocne. Spanija, Grcka i Turska su jedine zemlje koje vole kosarku. Koliko je to elitno u Evropi dovoljno govori to sto je Zalgiris iz prevelike i premocne Litvanije sila. Prvi bold. Ovo je tvoj licni dozovljaj. Ja samo volim kosarku, a eto na izbore nisam izasao 24 godine, plus ne osecam nikakvu potrebu da to menjam u buducnosti. Drugi bold. Za mene ne postoji razlika izmedju njih i tebe. I jedni i drugi ste agresivni u nametanju svojih tema i stavova. Svaki drugi red ti je politicki pamflet, sto samo po sebi ne bi bilo strasno da nismo na sportskoj temi. I oni misle da je potpuno normalno da ti u poslepodnevnim casovima dodju na vrata i zakucaju ne bi li odradili nesta u njihovom interesu, bez da vode racuna o tvom miru i slobodnom vremenu. Tako i ti nameces politiku u svakom upisu. povremeno osvrtanje na istu je razumljivo, jer jelte covek je politikon dzon, ali to sto ti radis prelazi granice pristojnosti.
  21. Narativ da nije Davidovac kriv sto mu je zapala uloga veca od one za koju je projektovan, pa su zbog toga zli svi koji ga vredjaju i osporavaju je vrhunac manipulacije. Zato sto Davidovac sa platom od 700k ima primanja kao cetvrti najplaceniji igrac Monaka iz F4 sezone. Naravno da nismo imali dobru opciju na 4 kad smo njega platili gotovo duplo vise nego sto ga je platio CSKA godinu dana pre toga. U CSKA je otisao za 800k za dve godine. Znaci svaki dan treba spominjati da je Davidovac u Zvezdi za 700k, a da mu je realna vrednost upola manja i pitati da li Nebojsa moze da objasni to preplacivanje a i neka druga. Upravo tih 400k vise na Davidovca su i dovela do toga da na toj poziciji nemamo boljeg igraca pa je on jadan morao da uzme vecu ulogu od projektovane. Koliko je to ispravna politika pokazuju nasi rezultati u EL svih ovih godina, a zadovoljstvo koju donosi ABA titula ce ako ne od ove godine a onda vrlo brzo biti uzaludno u EL. Zvezdi treba iskorak u EL, a politika Nebojse Covica je pokazala da nije u stanju da isti napravi. Sasvim dovoljan vremenski period je iza nas da tako sta mozemo da ustvrdimo.
  22. Fali gomila igraca u ovoj projekciji plata. Gde su tu Simonovic, Lazarevic, Kuzmic i ko zna ko sve ne jos. Samo ta trojica kostaju oko milion.
  23. Covek je imao kompletan tim samo na dve ili tri utakmice u El. Protiv Fenera, Partizana i ne znam da li jos nekog. Povredio mu se Top, kasnije i Teo. Ostao je na Jagu i Hangi na pleju. Sta ocekivati u takvoj situaciji. U te dve utakmice se moglo videti da covek zna sta radi, da je potpuno svestan nedostataka svog tima i da ih maksimalno krpi, a i da je svestan prednosti kje ima i da ih maksimalno koristi. Zeljka je razbio u EL na taj nacin, da celu utakmicu nje znao ni sta da pokusa, a kamoli da uspe u tome. Jako dobro smo izgledali i protiv Fenera. Isto smo imali i glavu i rep. Kasnije kada se povredio Teo uz prethodno povredjenog Topa je bilo jasno da su nase ambicije u El zavrsene.
×
×
  • Create New...