Jump to content

RatzenStadt

Član foruma
  • Posts

    2,653
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by RatzenStadt

  1. Ne znam sta vam ja tako fascinantno u nastupu Irske. Nije donela nista sto do sada nije vidjeno.

    Gotovo kao oni propali i nedokazani umetnici koji ne mogu da se pomire sa manjkom talenta, pa bi to da nadoknade, tj privuku paznju na svoj rad pukim sokiranjem. Npr reziseri onih filmova sa najeksplicitnijim mogucim scenama nasilja, Filozofija noza, itd.

     

    Bejbi Lazanja mi se 'dja, nznm zasto. Valda mi ritam odgovara. Znate kad vam se neka pesma svidja, na podsvesnom nivou. Bukvalno slusam i bez iole ulozenog interpretatorskog suda, kao kad iskljucis mozak, i uzivas dok slusas 🙂 

    • Like 2
  2. 56 minutes ago, Old 666 said:

    Bio je u Vulvsima jednu polusezonu. Preuzeo ih kad su bili zadnji na tabeli, a završio sezonu kao trinaesti. Posle je otišao jer se navodno nije slagao sa vlasnicima oko smera u kom ekipa treba da ide i kako treba graditi roster.

     

    Eto vidis, ne zvuci lose taj mandat u Vulvsima.
    Mozda mu legne uloga underdoga.

     

    56 minutes ago, Old 666 said:

    Uglavnom...i posle Tita Tito, ovaj hoću reći posle Davida David. Mrzim West Ham, mrzim što navijam za njih. 

     

     

    Seti se da postoje navijaci Salkea, Marseja, Kruz Azula, ili Kardinalsa u NFL-u xD
    Navijanje za WH i nije tako traumaticno xD

  3. ^rekoh vec jednom, da je Lopetegi kao dokaz istinitosti Andjusove teorije o trenerskom lobiju, koji cine nekoliko imena koja se smenjuju po velikim klubovima.

     

    Svoju trenersku karijeru u seniorskom fudbalu je poceo u Portu, gde je ostvario najgori rezultat i najduzu sushu trofeja za Porto gledajuci 32 godine unatrag, koje su bile vrlo uspesne za Porto. 
    Nznm sta ga je tacno kvalifikovalo za tako prestizan anganzman, jer pre toga nije radio sa seniorskim timovima, al' ajd', Porto ima istoriju u davanju sanse mladim i talentovanim trenerima (i igracima) i uspeha u toj filozofiji.
    Posle tog neuspeha, ni manje ni vise nego dobija anganzman u repstaciji Spanije kao selektor xD
    Ako se ne varam, otpusten je par dana pred SP u Rusiji, jer je potpisao ugovor sa Real Madridom, gde je potrajao svega par meseci nakon sto je Real, gde je, kao i sa Portom, opet postavio neki negativan rekord, secam se, najgori start sezone u xx godina xD.

     

    Sa Seviljom je osvojio svoj jedini trofej u karijer - LE (sto je premalo uzimajuci u obzir reputacije klubova koje je vodio), ali generalno nije bio uspesan mandat iako je potrajao par sezona.

     

    Ne secam se da li je radio negde posle toga.

     

    Sta znas, mozda se ispostavi da je dobar za te klubove osrednjeg kvaliteta i budzeta, da izvuce najbolje iz njih, kao Emeri.

  4. On 5/5/2024 at 7:49 PM, BattleBender said:

    Pritom Mboro je prema onima koji prate Championship, po sastavu igraca za maks sredinu tabela.

     

    Netacno.


    Ti strucnjaci od kojih crpis inforimacije o Cempionsipu su te slagali, ili si trazio bas one informacije koje drze stranu tvojoj agendi, pa nasao neke "strucnjake".


    Lids, Sautempton i Lester su usli u ovu sezonu kao apsolutni favoriti i mozda najbolji ponajbolji timovi koji su igrali u Cempionsipu ikada...
    M'boro je, bar nominalno, po kvalitetu igraca, medju timovima drugog esalona (gde u prvi spadaju samo ova tri upravo pomenuta tima pridosla iz PL) i prognozirao se najmanje plasman u plej of, tkd je ostvareni rezultat ove sezone neuspeh solidnih razmera.

    ...ali da, imali su dosta problema sa povredama, a i poduzim izostancima bitnih igraca zbog reprezentativnih obaveza kontinentalnih takmicenja u januaru.

  5. Eh, a bas sam ga nedavno citirao.

     

    On 4/19/2024 at 1:48 PM, RatzenStadt said:

     

    "Gde su konj i jahac? Gde je zvuk roga? Sve je to proslo kao kisa na planini, kao vetar na utrini. Dani na Zapadu su se spustili u senku iza planina. Kako je doslo do ovoga?" 

     

    Ripcina.

    • Like 1
    • Tuzno 2
  6. 36 minutes ago, neko me sabotira said:


    Ti izgleda nisi čuo za Gutmanovo prokletstvo? 😁

     

    Ajoj, da, igrali su finala, ali su gubili. Zaboravih na to. Bila je aktuelna prica tada i tek sad sam se setio Banetovog gola u poslednjem minutu.

     

    1 minute ago, Мџе said:

     

    Mozda se menjaju brojke iz godine u godinu, mozda koriste drugaciju metriku objavljivaci, ali su top10 i jedni i drugi xD

     

    • Like 1
  7. 5 hours ago, berti said:

    Neko licno misljenje top 10 najvecih klubova kada se sve uzme u obzir. Trofeji, brend, legendarni igraci, navijači, mit...

    Real, Mančester Junajted, Bajern, Liverpul, Barselona, Milan, Ajaks, Inter, Juventus.

    Fali taj 10.

    Naravno, mi sumanuti Cigani tu stavljamo Zvezdu. Objektivno, taj 10. je Benfika ili Porto. Ili neko treći?

     

    Benfika bez ikakve sumnje, kao navijac Porta to kazem.
    Dve titule i pet finala u LS, cini mi se i neki trofej(i) u LE pre 10-ak godina.

    Euzebio.

    Najveci procenat navijaca u jakoj fudbalskoj zemlji, i najvise titula, i drugi najveci klub na svetu po broju clanova (iza Rivera).

     

    Stavise (skrenucu malo s teme, ali u vezi sa pominjanjem Porta kao tima koji bi mogao da se nadje u grupu najelitnijih), htedoh ovo da napisem nakon kratkog razgovora na drugoj temi koji se poveo pre par dana u vezi sa derbijma u Portugalu, Lisabonski derbi (Benfika - Sporting) je fudbalski i istorijski oduvek smatran najvecim derbijem u Portugalu. "Klasiko" (Benfika-Porto) se u proslosti uglavnom ogledao vise kroz rivalitet dva ubedljivo najveca grada u Portugalu, vise geografski, a fudbalski je tek u novjioj istoriji poceo da dobija na znacaju meteorskim usponom Porta koji je poceo ustolicavanjem Pinta da Koste na mesto predsednika pocetkom 80ih godina proslog veka. Primera radi, do te godine je Sporting imao 16 titula u domacem sampionatu, a Porto "svega" 7 (Benfika, naravno, mnogo vise i od jednih i od drugih, kao i dan danas). Tek od ustolicavanja Pinta da Koste, kada je brzo stigao prvi od dva usata trofeja u vitrine (drugi je naravno u Murinjovoj eri), pocinje dominacija Porta koja je trajala do sredine 2010-ih i koja je Porto etablirala kao jednake u "velikoj trojci".

    • Like 4
  8. 3 hours ago, Klotzen said:

    Ako sam dobro razumeo pisao si prigovor i dobio odgovor ? Ako je tako za njih je tvoj slučaj završen. Ostaje ti da pišeš prigovor NBS na njihovo postupanje ali ako nemaš dokaze za te tvrdnje bićeš rutinski odbijen i od njih. Naime oni će se obratiti Banci, Banka će im poslati njihovo mišljenje i pošto sa tvoje strane nema ništa da pobije njihov stav bićeš odbijen. Posle toga ti ostaje jedino tužba.

     

    Cenis da je to za njih zatvorena knjiga nakon sto su odgovorili? Ali ja sam imao argumentivanu repliku tek nakon sto su mi objasnili formulu za izracunavanje docnje xd

     

    Ok, pisacu I NBS cim pre. Nemam nista da izgubim osim 15ak minuta za sastavljanje maila koje bih svakako utrosio na npr gledanje hajlajtsa Vinsa Kartera..

     

    2 hours ago, marko_pantelic said:

    Da li je neko imao ovakav slucaj?

    Moj otac je tuzio banku (Banca Intesa) za nezakonito naplacen iznos za obradu kredita. Bili neki oglasi izlepljeni po gradu, neka agencija iz Krusevca, u fazonu samo vi potpisite, ostalo je nasa briga.

    Dobio je novac, verovatno i presudu, i nekih oko 10 hiljada dinara na racun pre 3 godine.

     

    Pre dva dana, stize mu izvestaj iz banke da je na kasacionom sudu izgubio spor, i da je duzan da plato oko 131.000 dinara. Troskovi postupka, advokata itd. Ako ne plati, ide izvrsitelj...

    On od te agencije iz Krusevca nije dobio nista (ni prvi put kada je dobio presudu). Na telefon se ne javljaju (nepostojeci broj).

     

    Sta raditi sada?
    Mislim, tih 131.000 mora da  plati. Ali, da li moze nekom da se zali. Kontam, da kada je Vrhovni kasacioni sud u pitanju, da nema zalbe. Ili mozda gesim? 

     

    Ja sam zvao skolskog druga koji je sada uspesan advokat (Ali gotovo usko specijalizovan za imovinska pitanja) za pravni savet za spor koji imam sa bankom/KBom.

    Kroz razgovor je u jednom trenutku provukao tu kraktotrajnu mahnitost koja je vladala kada su pocele masovno da pljuste tuzbe za odstetu za bespravno naplacenu obradu kredita. Nismo se uopste zadrzavali na tome, jer je on je to naveo samo kao jedan od primera u cilju iznosenja poente da, parafraziram, "su to sve strane banke, I mozda I najjaci lobi u zemlji. Pera im ne mozes odlomiti, pogotovo ne uz pomoc drzave".

     

    https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/ko-je-tuzio-banku-za-naplatu-troskova-obrade-kredita-i-dobio-ostaje-bez-1-000-evra/

  9. Jbg, Rusija npr ima bespotrebne izbore.
    Kina ni nema izbore.
    USA od 2016-e ima kvalitetnu komicnu notu za izbore.


    Mi pak, ih imamo previse, ali u svake objedinjujemo karakteristike izbora vodece tri svetske sile xD

     

    2 hours ago, Klotzen said:

    Ovo je u BG, ja sam iz NS. Ne sećam se tog drugog videa.

     

     

    Mislio sam da poznajes legendu 😞 

     

     

     

  10. On 4/20/2024 at 6:01 AM, Div said:

    Po zakonu je nedelja neradni dan, svako ko radi nedeljom ima pravo na uvećanu zaradu, raspored rada je druga stvar može se fond radnih sati traspodeliti na  4 ili 5 dana, moguće su i druge kombinacije. Zakon o radu uređuje prava i obaveze radnika i poslodavaca , a ne, obligacije iz finansija.

    Kalendarski , ti si zskasnio 61 dan sa otplatom obaveze, ta formulacija da se docnja računa od prvog naredmog radnog dana, dozvoljava , možda različita tumačenja, ali tu privilegiju da tumači na sebi povoljniji način ima banka odnosno KB, ti samo prihvataš njihova pravila i neko dokazivanje da nisu u pravu ne bi ti mnogo pomoglo, jer banka može da te odbije i bez obrazloženja, imao sam slučaj, usmeno obrazloženje e bilo da nemaju poverenje u branpu u kojoj sam radio, naravno nemam ni ja poverenja u bankarsku branšu ali ja moram da koristim njihove usluge oni mene mogu da odbiju.

     

     

    B1: to me cudi. Ne vidim njihov interes u postupanju koji sam opisao. Zar njima ne trebaju "nase" pare? xD
    B2: sranje. Gotovo kao da imamo iluziju izbora. Kao kad odes u sve najzastupljenije butike sportske opreme i vidis da su cene makserica za isti model identicne, ili sa minornom razlikom, bio to Djak Sport, Planeta, ili Sport vision xD

    Mislim, u pravu si. Samo naglas kalimerovski razmisljam.

     

    On 4/20/2024 at 8:50 AM, Romantik said:

    @RatzenStadt nije ovde sporna ni matematika. Ti bi da se ovde ne racuna dan kada si izmirio ratu, i tako da dodjes do 60, ali cisto da razumes racunicu, iako je recima mozda malo nezgrapno formulisana, uzmi za pretpostavku da si ti kredit umesto 5. maja izmirio 6. maja (zanemarimo sad sta su radni dani, sta nisu i slicno). Dakle, sustinski ti si kasnio 1 dan, je li tako? E sad podjes od one formulacije, kasnjene se broji od prvog narednog dana, to je 6. maj, ti izmiris 6. maja, ali taj da si sa njegovim osvitanjem vec bio u kasnjenju, jer je to prvi dan kasnjenja, i zato taj dan izmirenja obaveze ulazi u kasnjenje.

     

    Primer ti jeste sirov, ali dovoljno jasan. U pravu si.
    Valda me zivot u SRB nije navikao na ovako zategnute propise. 

    Msm, opet cu zvucati kalimerovski, ali zbog pola dana kasnjenja (ponavljam, ako imaju osnova da tumace subotu kao radni dan), da mi zatvore vrata za svaki kreditni proizvod u zemlji na nekoliko godina mi zvuci jako nepravedno, pogotovo posto sam ja zrtva xD

    Kako god, otisao sam u petak licno u banku i zatrazio razgovor sa referentom za ta pitanja, bar da zakazem sastanak, s kim god samo da mogu da dodjem do brzog razresenja situacije. Devojka sa jednog saltera je rekla da ce mi pomoci i poslati mail da se obrati paznja na moj mail uz molbu da se odgovori sto je pre moguce. Zaista, mail kao komunikacijski kanal je prevazidjen i razgovor ide puzevljevim korakom.
    Na prvi mail mi je receno da ce na osnovu zakona xx, stav xx, clan xx, odgovoriti u zakonski propisanom roku od 15 dana, i zaista...bas 15. dan stize odgovor 🙂. Totalno precizno mogu da vizualizujem proces...daju nekoj devojci koja je tek izasla s faksa i koja lepo pise, da na finjaka odjebe ovog smaraca. Necu tako da komuniciram. Za 27 dana komunikacije sam poslao poruku, dobio odgovor kao slagvort, na koji sam poslao novi mail. Dakle, tri poruke kumulativno s obe strane za 27 dana. Golub pismonosa je bio efikasniji pre 4000 godina.

  11. ^Kao da niko nije zeleo prva dva mesta.
    Malo je reci iznenadjujuce da su dve ekipe, kao ubedljivi favoriti i pre pocetka sampionata, sto su i potkrepili dominacijom u prvih 40 kola, prosuli toliko bodova poslednjih par kola...

    ...sto je bizarno, jer se secam nekih unosnih premija koje dobijaju timovi koji udju iz Cempionisipa u PL. Zar nisu govorili da je finale baraza Cempionsipa najskuplja, tj utakmica sa najvecim nagradnim fondom.
    Lester je nekako pretekao i pored toga sto im je lanac preskakao kao kad dugogodisnji pusac pokusa da potrci. Lids s druge strane ni Amazon (reka) nece oprati od svih padova i neuspeha koje su doziveli na kraju, a mislim da ce im Sautempton uruciti potpuno pomracenje Sunca u barazu.

     

    Drago mi je sto se Ipsvic vraca. Vreme je da sequel "Kengura" xD

    • Like 1
  12.  

    5 hours ago, Div said:

     

     

    "I did not have sexual relationship with that woman"...

     

    Politicare uhvatiti u lazi lakse nego oteti torbicu starijoj zeni na ulici.

     

    I dobar povod za kratki addendum na mojih par upisa od danas...


    ...s obzirom na to koliko mi se politicari gade, da se na bavljenje politikom pogotovo u SRB gleda s podozrenjem od strana pucanstva, da je na neki nacin sramota baviti se politikom, da je necasno, da je prljavo i da se zbog toga najcesce samo bolesno ambiciozni, oportunisti i krimosi upustaju u te vode. Ozbiljan "mentalitet laktanja" i poseban moralni profil je potreban da bi dosao do visih politickih pozicija ovde...

     

    ...a i priznacu, s obzirom da su mi ideje politickog uredjenja u kojem je drzava samo "nocni cuvar" vrlo bliske...

     

    moj izbor je najcesce prema stranci koja u politickom programu ima smanjenje i ogranicenje vladanja...
    Nazalost, narodu koji je vekovima imao stranca i tlacitelja za gazdu, a posle i komunizam, nije lako iskoreniti podanicki mentalitet i prodati minarhisticke ideje. Njima je to potpuno strano.
    To je valda Ceda trebalo da sprovede, ali neslavno je zavrsio 😞

    Ko bi bio najblizi njemu, tj politicaru kakav je Ceda trebalo da postane? Rekao bih Grbovic.

    5 hours ago, Constantin said:

     

     

    Iskreno se nadam da ce se ukapirati meme, jer ako moram da ga objasnjavam, vec je propao...

     

    image.png


    EDIT:

    @Klotzen , ovaj je neki tvoj komsija ako se ne varam xD

  13. 33 minutes ago, Constantin said:

    Pa ništa...igraj dvoznak :lala2:

     

    Pa brt, samo sam hteo da kazem koliko je ideologija irelevantna, koliko smo politicki neobrazovani i izvitopereni. 

    Na forumu se seciraju neke reci i nastupi politicara iz opozicije, analiziraju njihovi potezi i sl.

    ...a ono 80% glasova za stranku koja suvereno vlada i uziva poverenje ljudi, bar sudeci po rezultatima izbora, zapravo budu kupljeni/iznudjeni/iz licnog interesa xD

    Apsolutno je nebitno koju pricu prodavali ljudi iz opozicije ( a i iz vlasti), sta ce ukljucivati njihov aktivizam. Tj bitno je, ali u vrlo niskom procentu.

     

    To je nenormalna politicka klima.

    E'o, kod mene u prigradskom naselju placaju i ucenjuju za glasove. Haha, ni ovde ne bi pobedili da je borba na terenu postena, i pored toga sto su u opoziciji sve sami teletabisi. 

     

    • Like 2
  14. 8 minutes ago, Constantin said:

    Pa što se ne dogovorite, svako svakom da bude "kapilarac" i uzmete kintu...:64:

    A be Konstantine, to je razradjen i uredjen sistem rada.
    Ni na svadbu vise nemos doci sa praznom kovertom. Na ulazu te ceka zapisnicar, sa sve laptopom i eksel tabelom pred kojim otvaras poklon, da se sve lepo i uredno dokumentuje.

    Pare tek posle glasanja, nista vise unapred, svakom cvorisnom kapilarcu za svaki glas koji je garantovao i koji je potkrepljen dokazom koji treba da sadrzi sliku licne karte zajedno sa glasackim listicem na kojem je zaokruzen SNS dodeljenom bojom hemijske.

    Imaju i informacioni sistem u kojem ljudi, JMBGovi ne mogu da se ponavljaju na dve liste, izvuceni podaci iz baze podataka sa popisa stanovnistva. Imaju neogranicene resurse, ljudske, finansijske i tehnoloske.

  15. 38 minutes ago, Juan Pablo Montoya said:

     

    Ja sam jednom te popisivače i svedoke izbacio iz avlije i više mi se nikada nisu izvoleli priprdeti na vrata niti telefon. Kontam da sam im tamo zamrčen kao đavo. Nema leba od mene.

     


    A dobro, ja pricam o drugarima, poznanicima, koje (relativno) redovno vidjam, i u proslosti sam im istim recima, vrv i tezim, stavljao do znanja da odjebu od mene...
    ...naravno, koristeci "friend priviledge", nrv da to ne treba primati k srcu xd

     

    Pred ove i poslednje (a i pretposlenje) izbore sam, posto sam generalno cesto blizu "vatri" i svedocim svakojakim zakulisnim radnjama, cesto u nekom osecaju, tesko ga je i opisati, kao kombinacija besa i apatije. Surealno je sve sto se desava u izbornom procesu. Besmisleno je ovo nazivati izborima uopste. Besmisleno je I o nekim ifeologijama raspravljati. Ovo ne zadovoljava nijedan kriterij slobodnih izbora kakve liberalna demokratija treba da obezbedi. Sarada najobicnija. Potpuno banalizovano glasanje. Jesu ovako izgledali izbori u zapadnoevropskim zemljama npr, pre 100 godina? SNS je kao neki hibrid Ponzijeve i piramidalne sheme.


    Zato mi je suludo to sto se tako skrutinizira svaki opozicioni lider, dlaku u jajetu trazimo Boskou, Savou Manojlovicu, Grbovicu...

     

    Onda se setim kako je tesko postati iole istaknuto lice u srpskoj politici bez aminovanja sluzbe, pa me natera da sidjem u novi, dublji krug pakla.

    • Like 2
  16. Meni je (NS) nudjeno da obezbedim 10 sigurnih glasova za 400 jura, pre cetiri dana.
    Isti dan, kada mi je to ponudjeno, telefon mi je zazvonio jos jedno 10-ak puta, cak i od strane ljudi za koje znam da nisu politicki opredeljeni, kamoli clanovi stranke, da se nadjem na njihovoj listi sigurnih glasaca za novcanu naknadu.

  17. Ogroman respekt za emiratski Al Ain i samarcina koju su udelili saudijskim rasipnickim seicima. Dobro, nije ni da Al Ain funkcionise mnogo drugacije, ali nije ni da su pratili trendove iz okruzenja i pojacavali budzet jos od pocetka ovog veka kada su postali konkurentni na kontinentu, i odrzavali se kao tim koji bi trebalo da prodje grupnu fazu, a i ne bi bilo cudo da to ne urade, taj neki nivo. Izbacili su dva najbogatija, i zvezdama najnakrcanija kluba na kontinentu, najpre Al Nasr u cetvrtfinalu, pa Al Hilal u polufinalu.

     

    Finale protiv Jokohame, koju trenira Hari Kjuel.

    • Like 1
  18. 10 hours ago, Polivalentni Stevica said:

    Ovo je teže promašiti,nego dati.

    Isto me prati,prošle sezone čekam Brajton-Bornmut 1-1,Undav u jednom minutu promaši tri mrtve šanse.

    Sve kao po običaju dodje i samo to padnem za 200000.

     

    E bas zbog toga ni ne gadjam te 200k+ cifre. Da mi zbog krajnje nesposobnosti nekog lika koji zaradjuje milione propadne takva cifra, zbog penala u poslednjim minutima, zbog stvari koje se dese jednom u plavom mesecu ostanem bez dobitka koji se broji sa sest cifara, srce da me zaboli.

    Msm, iako mi zbog trenutne finansijske situacije treba mnogo vise, mozda me bas taj imperativ zarade koji mi visi kao balast oko vrata, ucini takav pad mnogo stresnijim. Ne treba se ni kladiti kad si duzan preko glave. U kamen uklesano da te kocka nece kad ti najvise treba. Al' bolest ne bira, jbg.
    Paradoksalno zvuci da sam znao i vece pare da izgubim za vece na aparate, ali dinamika kladjenja je drugacija, tkd je to drugi par rukava 😄 

    Koliko sam samo puta pao tiket cekajuci poslednju utakmicu do duboko u noc za dobru lovu.
    Penjarol daje pobedonosni gol u 97-om, izvari sudija ofsajd posle 5 minuta.
    Junior, pocinje u 3:20 CET, sest minuta nadoknade, sudija izvari penal za Junior u 99-om, penal koji mi donosi 90k, ja cekam do sabajle i lik prebaci gol, a ja za pola sata krecem na posao. Pa ti radi, i budi pun entuzijazma taj dan, osmehuj se kolegama...
    Sporting Kristal isto kao Junior. Jebeni Josimar Jotun.

    Sve to u poslednjih par meseci, a i nabrojano je samo kap u moru.

     

    10 hours ago, RatzenStadt said:

    Ne igram kupove. Tesko mi je da pogodim. Necu ni da komentarisem ovaj tvoj predlog zato.
    Danas bas mrsava ponuda u EU. Mozda AEK - PAO 1 @2.00

    Kauno 1 (1,53) i Zalgiris 1 (1,40) 
    na manji ulog povezati sa AEK-om 🤔

     

    AEK - PAO 1 @2.00

    Kauno 1 (1,53)

    Zalgiris 1 (1,40

     

    Naravno, jedan par. AEK lagano do pobede, Zalgiris jos laganije, a Kauno jos laganije do poraza.
    Moja greska...
    Najgori su ti timovi od kojih se uvek ocekuje da budu u vrhu, ali nikada to ne postignu, jer gube ovakve utakmice, i to se ponavlja zadnjih 20 godina.

    Ajd' kao, AEK sam izdvojio kao tip dana, ali ja ih nisam singlirao. Spojio sa dunsterima nesposobnim.

     

    Za veceras apsolutno nista primamljivo nema.
    Santa Fe bi morao da pobedi i prodje drugoligasa Inter Palmiru (do ove sezone nastupali pod imenom Kortulua), al' kup je to...

    Uacipato - D Strongest je gotovo preslikana utakmica kao pre dve nedelje Palestinjo - Bolivar, sto sam razmatrao kao solidnu opciju tipovanja na domacina, ali svoju nesigurnost obrazlozio neiskustvom domacina protiv veterana u Kopa Libertadoresu. I zaista, Bolivar ih je razvrnuo tada, 0:4 cini mi se. I ovde je Uacipato debitant, a i nista specijalno kvalitetan cak ni za cileanske uslove (tvrdim, i pored toga sto su uzeli titulu), a Bolivijci redovni ucesnici grupnih faza juznoamerickih kontinentalnih prvenstava (uz Bolivar, najveci bolivijski klub).

    Ne znam pomocu kojih magija je Uacipato osvojio cetiri boda u prva dva kola protiv argentinskog Estudiantesa i u gostima protiv Gremija. Na 1,70 mozda ne bi bilo lose probati tu keca u nedostatku boljih parova.

     

     

    • Like 1
  19. Ma zajebi, jesi ti video kako sam Junior promasio sinoc? Promasili penal u 80-om. Zasto Karlos Baka nije sutirao, kao i prvi? Kroz celu kladionicarsku karijeru me prate maleri sa penalima, kako "mojih" timova, tako i protivnickih, da se sviraju/promasuju/daju kad ne treba...

     

    Pogledaj sansu za Junior u 90-om minutu. Fuentes dileja, usamljen i neometan, promasuje sa 5m prazan gol...i lopta odlazi 5m od gola...

     

    JSPzpG2.png

     

    1 hour ago, Polivalentni Stevica said:

    @RatzenStadt jel imaš neke predloge za danas što se tiče Evrope?

    Kontam Radnički-Vojvodina GG3+ (2,30)

     

     

    Ne igram kupove. Tesko mi je da pogodim. Necu ni da komentarisem ovaj tvoj predlog zato.
    Danas bas mrsava ponuda u EU. Mozda AEK - PAO 1 @2.00

    Kauno 1 (1,53) i Zalgiris 1 (1,40) 
    na manji ulog povezati sa AEK-om 🤔

    • Ha-ha 1
  20. Sarajevo - Borac BL 1 @2.50

     

    Tipovao bih i na Zrinjski dvojku protiv Sloge, ali kvota je vec izgubila dosta na vrednosti 1.90 ->1.50

    Lens - Clermont 1 @1.44

    Keln bi morao da dobije Darmstad kod kuce, ili mogu vec sutra da se pozdrave od BL 1 @1.50

    Zvezda - Partizan 1 @1.50

    Groningen - Kambur [email protected]

    Dinamo Drezden - Viktorija Keln 1@1,38

     

    QPR - Preston 1 @2.00

    Kajzerslautern - Vehen [email protected]

    Istanbul - Karagumruk [email protected]

     

    Ne bas najbolji procenat pogodataka, pogotovo ovih visokih kvota (2/4). Ajd' Sarajevo i nekako, bilo je bas riskantno, alo je K'Lautern izneverio za sve pare, iako je drzao vodjstvo duze od sat vremena igre 😞

     

    Jedna zanimljivost koja upada u oci je sto sam izuzev Sarajeva, samo utakmice iz Nemacke promasivao, redom iz prve, druge i trece lige po jednu.
    Pisao sam vec o kletvi koju drzim za Cvajtu, a i Minhen 1860 i dr iz grupe timova iz jos nizih nemackih liga koje su me kostale brdo para.

     

    Za Copa Libertadores i Sudamericanu u nadolazecim radnim danima...

     

    Open favorizujem Junior i opet protiv LDU-a kada gostuje. Previsoka kvota da bih preskocio.

    Junior - LDU 1 @2,20

     

    Ne verujem ni Penjarolu, ni Nacionalu van svojih vrucih terena u Urugvaju vise. Davno bejahu 60-e i 70-e kada su to bila dva tima u vrhu kontinenta po kvalitetu.

    Atletiko Mineiro - Penjarol 1@1,42

     

    Estudiantes bih u redovnim okolnostima igra keca protiv Gremia, pogotovo uzimajuci formu u obzir, ali cetvrfinale "lazne Aperture" za vikend, pa polufinale protiv Boke u nadolazecem vikendu me brinu u pogledu kondicije i motivacije. 
    Kujaba gostuje na visokom Kusku protiv Deportivo Garkiljasa. Trebalo bi najpre videti sa kakvim ce timom izaci Brazilci. Kujaba nema taj luksuz da igra sa najboljim raspolozivim timom na 3500m nadmorske visine, pa za par dana drzavno prvenstvo gde im se ponovo predvidja borba za opstanak, a startovali su sa dva poraza (oba u gostima.) Svakako su uvek bili izrazito domacinski tim.

     

    Za cetvrtak bih probao...

    Olvejs Redi - Sezar Valjeho 1 @1,35

     

    Najvisi stadion u istoriji grupne faze svih kontinentalnih takmicenja u JA. Bio je vec Olvejs Redi predhodnih godina u CL, ali su igrali u La Pazu, zbog rekonstrukcije stadiona i pripreme za ucesce u kontinentalnim takmicenjima u godinama koji dolaze. Najbrze rastuci grad u Boliviji, El Alto, koji je na oko 4100m n.v. ne bi trebalo da ima problema protiv jedva iznadprosecnog tima sa obale Perua. Bolivijci nemaju sta da kalkulisu i rotiraju timove cak ni za Sudamerikanu, jer su par koje se dobijaju od premija COMNEBOL-a zlata vredne za tu siromasnu zemlju.

     

    S tim u vezi, trivia:

     

    Spoiler

    Secam se, pre 5-6 godina, kada je San Hoze iz Orura, najavljivao bankrot zbog finansijskih problema pre 5-6 godina, i nekim cudom dosli u situaciju da se bore za titulu u Aperturi. Relativno mali klub historijski gledano. Citav grad stao na noge, pratili ih navijaci na gostovanja, sve u cilju spasavanja kluba jer je jedino premija od ulaska u Libertadores mogla da ih spasi gasenja. E sad, COMNEBOL garantuje dva mesta Bolivijcima u grupnoj fazi CL (sampionu Clausure i Aperture respektivno, dok je jos bio takav format prvenstva u Boliviji, odnosno sampionu oba prvenstva i prvom (narednom) u akumulacionoj tabeli bodova za oba sampionata), dok jos dva kluba sa vrha akumulacione tabele idu u kvalifikacije za to takmicenje, gde su im uvek sanse mizerne, do nepostojece, pogotovo San Hozeu. Premija za ulazak u grupne faze CL je bila 3 miliona dolara (tada), a iz kluba su pricali o cifri od 1,5-2 miliona duga (sto valda dovoljno govori o finansijskoj (ne)fleksibilnosti kluba). I uzese oni tu titulu, opet ljudi na ulicama Orura sa klupskim obelezjima slave, spasili su klub. Pocinje naredna sezona, od pojacanja su doveli nekog Spanca iz Den Bosa (koji nije previse igrao) i dva-tri igraca bez obestecenja, naravno sa dna tabele bolivijskog prvenstva (ko Partizan kad je onomad doveo samo Radisu Ilica za LS). U CL nisu uzeli ni bod, a na pola bolivijskog sampionata kaznjeni sa cirka minus 30 bodova zbog finansijskih problema i odigrali drugu polovinu prvenstva sa juniorima xD. Od tada nestaju sa mape bolivjskog fudbala i evo, sve do ove godine, kada su se vratili sa nesto izmenjenim imenom kluba (valda su pitali Covica za savet). Naravno, niko nije odgovarao na sudu, bar ne da je stiglo do mojih usiju

     

    Independiente Medeljin - Defensa i Hustisia 1@2,50

    Nemam poverenje u goste vise. Svake godine da zive i redjaju uspehe promenom ogromnog broja igraca i dovodjenjem ugl igraca sa pozajmica iz vecih klubova, i da se uvek tako posloze kockice kako treba...nznm. Kolumbijci su dobar tim.

     

     

     

    • Like 1
  21. juce sam se zadesio ispred TVa u toku drugog dnevnika...
    voditeljka najavljuje hitno uzivo ukljucenje u zgradu UN "gde ce predsednik AV drzati govor pred stalnim clanicama UN"...

     

    ...kad ono cicvu u portretnom kadru, jedva se vide dve sprske zastave i beli zid tik iza njegovih ledja. Nijedan zvuk se nije cuo osim njegovog glasa, nijedan kadar, osim njega u vrlo uskom kadru, nijedno testiranje mikrofona, aplauz, negodovanje...

    jbs mi mater ako nije bio potpuno sam u nekoj kotlarnici, maloj konferencijskog sali koja je tada bila prazna, samo on i kamerman.

  22. 17 minutes ago, Drug Crni said:

    Prolazim ja relativno često..i uvek sebi kažem: Ratzen je ovde negde :classic_biggrin:
    Doduše,podjednako često idem i preko Vrbasa na auto-put..kako mi se ćefne..

     

    Uvek ovim prvim putem zbog sladoleda u Grandu u Odzacima. Mandatorno!

    • Ha-ha 1
  23. Ugl pogadjam ove visoke kvote, a male promasujem, a i ove baksuze preko bare isto tako, pa da probam da nastavim dobar niz samo sa istim idejama koje sam pogadjao...

    Sarajevo - Borac BL 1 @2.50

     

    Tipovao bih i na Zrinjski dvojku protiv Sloge, ali kvota je vec izgubila dosta na vrednosti 1.90 ->1.50

    Lens - Clermont 1 @1.44

    Keln bi morao da dobije Darmstad kod kuce, ili mogu vec sutra da se pozdrave od BL 1 @1.50

    Zvezda - Partizan 1 @1.50

    Groningen - Kambur [email protected]

    Dinamo Drezden - Viktorija Keln 1@1,38

     

    QPR - Preston 1 @2.00

    Kajzerslautern - Vehen [email protected]

    Istanbul - Karagumruk [email protected]

     

     

×
×
  • Create New...