Jump to content

L' Imperatore

Član foruma
  • Posts

    4,506
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by L' Imperatore

  1. Draft je počeo dosta dosadno, jer je sve do Atlante išlo po predviđanjima, a onda šok. Niko nije u nikakvim kombinacijama spominjao Penixa u Falconsima.

     

    Prvi defanzivac draftovan sa 15. pozicije, što je isto tako neviđeno. Omastili su brkove svi kojima je trebala odbrana, jer su im u ruke popadali blue chip igrači, zbog ove pomame na QB-jeve i ofanzivnu liniju. Najbolji primer toga je naravno Philadelphia, kojoj sa neba pada Quinyon Mitchell na 22. Da ne poveruješ.

     

    Raidersi izabrali TE Brocka Bowersa sa Georgie. Prvo iskreno nisam bio oduševljen pikom, jer smo lani izabrali Meyera u drugoj rundi, a bili su tu available svi najbolji defanzivci. Ali svakako podržavam razmišljanje da se u prvoj rundi uzima vrh talenat, a ne da se forsira need. Takodje, sa dva dobra tight enda se stvarno otvara mnogo opcija za napad, gde pre svega možeš dobro da sakriješ svoje namere i držiš odbrane u neizvestnosti.

    • Like 1
  2. 38 minutes ago, Ikac said:

     

    Moguće, mada sam i slušao o komparacijama sa Fieldsom koji je otišao za pik niže runde a sad za igrača sličnih karakteristika treba da daš 2. pik, to mi je malo čudno. Ben Solak sa Ringera je to vrlo dobro analizirao.

    ...


    @L' Imperatore Mislim da si u pravu u jednom, a to je da bi on radije hteo u Raiderse. Tamo je Pierce koji ga je regrutovao na Arizona State.

     

    Pojam "igrači sličnih karakteristika" je dost nategnut u ovom slučaju, po mom mišljenju. Ne mogu tako da se izjednačavaju QB-evi, samo po tome dal su sposobni da potrče ili ne. Po priči analitika, Daniels je neuporedivo bolji passer nego što je Fields bio u bilokojoj fazi svoje kariere.

     

    Fieldsu je cena pala zbog toga što u tri sezone  nije pokazao sposobnost da poradi na svojim slabostima i napreduje kao QB. On da sad ponovo enteruje draft kao neverovatan atleta od 22 godine, opet bi bio Top 10 pik. Evo ti dokaz Richardson od lani, koji je arguably još veća mačka u džaku, pa je biran kao četvrti. A to je zato što se taj high upside u NFL uvek mnogo ceni kod igrača kad ulaze u ligu. I večina ekipa ima poverenja u svoju sposobnost da tog igrača razvije.

     

    Da, on Pierce su jako bliski. I čak ni ne sakriva niko da bi sve strane volele da tu dodje do ponovne saradnje.

    Za nas bi to bilo fantastično, ali ja sam jako protiv toga da igrači imaju uticaj u tome gde če da budu draftovani. Moraju se poštovati pravila igre i dati mogučnost lošim ekipama da poprave roster.

     

  3. Lavovska borba. Barem se po tom pitanju nema šta prigovoriti nikome. 

     

    Kad smo izgubili loptu unutar dva minuta regularnog dela, a oni smanjili na 2 razlike, morao sam da idem. Posle na telefonu video da su izborili produžetke, što ni u ludilu nisam mogao da zamislim.

     

    Na kraju lopta u rukama najboljeg šutera ekipe, ali nije ušla, Šteta.

     

     

  4. 7 minutes ago, MV91 said:

    Скоро нисам видео овакву судијску крађу.

     

    Pogotovo se ovaj Sreten Radović lookalike naoštrio. Iz svih pozcija se on javlja.

     

    Mada kao što smo više puta videli u ovom takmičenju. Nisu ove Fiba sudije toliko pristrasne, koliko su nesposobne.

     

    edit: naravno, sad ga  na Tayloru ne svira. A Buteju prije za mnogo manje svira faul

    • Like 1
  5. Prvo u tri minuta prospemo sve što smo gradili u prvom poluvremenu. I sad nam se na tu muku još sudije natovare na grbaču svojim glupostima

     

    edit: Jbg, gotovo je ovo. Jednostavno nemožeš dozvoliti da ti se 18 razlike istopi za 10 minuta. Sudije izdominirale. Počevši sa onom očiglednom silaznom na polaganju Buteja na početku četvrtine, posle koje nam daju trojku. Dve tehnične. Faul na ofanzivnom skoku Rikerta, posle kojeg opet primamo trojku. Nepostoječi faul Buteja na polaganju Rikerta, posle kojeg klupa dobija tehničku. Itd itd

    • Like 1
  6. Četvrtina iz snova. Poluvreme 55-38

     

    Defanzivno smo uspeli da popravimo tu svoju swtih all odbranu, a i oni nisu toliko raspoloženi kao u prvoj utakmici. U napadu smo ih uništili. Ništa posebno ovako na oko. Ali jako pametno, efikasno, u ritmu, i hustle celo vreme. Uz standardnog Cavanaugha, mislim da je jako bitnu ulogu odigrao i Kell, koji je svaki put sa loptom u rukama vukao prave poteze.

     

    Mora da se nastavi u ovom ritmu. Po gasu još jače. Chemnitz je odlična ekipa i sigurno stiže njihova reakcija.

    • Like 1
    • WOW 1
  7. 21 minutes ago, Ikac said:


    Ja nisam toliko siguran u ovo. Čak mislim da verovatno neće biti Daniels, ali ne znam ko će biti između Meja i MekKartija. Što se tiče mojih (Vikings) bukvalno ceo svet zna da hoće da trade-up u top 4 i uzmu QB-a, pošto imaju 11. i 23. pik i mislim da su spremni da daju pik sledeće godine iz prve i čak bih rekao treće runde.

    Mislim da ni Giants neće uzeti QB, što je rekao bivši GM Minesote Spielman, ne vidim kako će da opravdaju taj pik kod vlasnika godinu dana nakon što su dali 160 miliona Danny Dimesu (mada mogu da izađu iz tog ugovora posle ove sezone i razdele dead cap na dve sezone po 11 miliona).

    Za mene je nerealno da i posle odlaska Beličika Nju Ingland razmišlja da odradi trade down, pogotovo ako je Mej dostupan na 3.

    Arizona i LAC će slušati te trade ponude iako je očigledno da je tim timovima potreban WR, ali moguće je da odrade neki trade down pa trade up kao što je Arizona uradila prošle godine ili misle da će neko od top 3 WR biti dostupan na 11-13 mesta ili im se sviđa Tomas sa LSU. Takođe, možda Tee Higgins bude dostupan, konkretno mislim ako Harbaugh misli da odmah napada playoff ali to je previsoka cena rekao bih.

    To su neka osnovna razmišljanja, nisam se mnogo udubio jer moj tim je stavio u novine da traži trade up za QB-a pa mi nije zanimljivo kao ranije. Zanima me samo da vidim ko će da bude od ta 3 lika. Zanimljivo mi je i gde će otići QB Peniks koji je igrao CFB finale. Jeste bio na koledžu 6 godina, ali dva puta je kidao ACL i dobro je igrao sa Odunzeom.

    Generalno u TOP 10 mislim idu 4 QB, 3 WR, 2 OL i defanzivac kojeg Atlanta izabere.

     

    Ja mislim da ipak ide Daniels u Washington. Njemu se ne ide tamo očigledno i pokušavao je nekim potezima malo da spusti svoj draft stock kako bi olakšao Raidersima (ili nekom drugom timu) da dodje po njega. Ali mislim da su Commandersi skapirali šta se dešava, i da franchise QB jednostavno previše valuable da bi nasedali i crtali ga zbog toga.

     

    To što New England uporno želi trejd down (sa Brissetom i Zappejem u rosteru), a ne pronalazi interesente, meni nešto govori o Maye-u. Može biti da ga timovi ne gotive koliko i TV draft analysti.

     

     

  8. On 4/21/2024 at 1:24 PM, Göbekli Tepe said:

     

    Slušao sam obojicu kako pričaju. Kod Nejbersa bukvalno možeš da opipaš onaj "diva" vajb koliko njime zrači. Odunze mi deluje kao momak sa obe noge na zemlji.  Sims na risiverima daje MHJ kao trećeg risivera, tako da se ne bih mnogo obazirao na to.  Nejbers pri tom ima neko oružje bez dozvole u LSU kampu, što je izgleda bilo zataškano. tako da bih ja rado pustio da se neko drugi eventualno time bavi. 

     

    Michell stvarno deluje dobro, to mi je jedna od želja u nekoj malo verovatnoj varijanti da JJ Mekarti padne na 6 pa da se neko otvori da skoči na šest a da mi odemo dole negde između desetog i petnaestog mesta. 

     

    Izgleda da je stvarno velika šansa da Giantsi uzmu Odunzeja. Nešto što sam naučio kroz godine je, da kad se kladiš na draft ne tražiš value. Več ako se več kladiš, da slediš tome što kvote govore.

     

    Recimo baš primer Odunzeja. Pitanje dali sam igde video mock sa njim u top 8, a po kladionicama on je postavljen na 8,5 sa manjom kvotom na under. Gde? Kako? Kad uzmemo u obzir da če Titansi verovatno uzeti OT, a Atlanta odbranu, nameće se jedino preostalo rešenje, a to je da ga NYG uzme, a Nabers da sklizne. Eventualno Chargersi, ako ne dodje do trade downa, a ne svidi im se Alt.

     

    Još jedan takav slučaj Bo Nix. Mislim da ga 80% draft communitya pikuje kao 12. u Denver. Po kvotama ubedljivo ispada iz prve runde.

     

    Fuaga kojeg sam u prošlom postu spominjao u vezi sa Raidersima, postavljen na 13,5 sa manjom kvotom na under. Što najverovatnije znači da je onaj naš beat writer u pravu. Malo bi se smorio ako bude tako. Ako več mora OL, daj tog Lathama na desnog tackla, a ne neku G/T kombinaciju.

  9. Neverovatno je da Lakersi nisu mogli ni ovo da završe. Loša igra Denvera, šut 0, +20 u durgom poluvremenu i opet nije dosta...

     

    Nažalost, meni je ova utakmica potvrdila ono čega sam se pribojavao več neko vreme. Denver je dosta lošiji nego prošle sezone i mislim da nema kapacitet da odbrani titulu. Sve više ovde pričamo o važnosti toga supporting casta kad krene playoff, a Nuggetsi sa klupe nemaju nikakv doprinos. Po meni Minnesota je glavni kandidat za finale sa zapada

    • Like 2
  10. 24 minutes ago, Göbekli Tepe said:

    Devedeset posto mokova nam daje Nejbersa na no.6 , lično bih više voleo Odunzea. 

     

    Simms obično dosta solidno rangira receivere, i ove godine kaže Nabers kec ko kuča. Odunze mu je #4

     

    Što se tiče mojih Raidersa, mnogo je različitih kombinacija u igri. Penix je jedna od opcija. Ali jedan od obaveštenijih beat writera več neko vreme kroz redove provlači priču o desnom tacklu. Znači Fuaga, Latham, ili tako neko. Nisam nešto mnogo oduševljen tom idejom. Mislim da nam ne gori na toj poziciji, jer je Munford u odsustvu Millera pokazao da ima kvalitet.

     

    Moja želja je Quinyon Mitchell. Odbrana je kliknula lani, a jedan boundary CB nam fali da budemo zajebani ko kratko ćebe

     

  11. 2 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

     

    Po danasnjim pravilima je penal ako se faul defanzivca nad ofanzivcem koji je poceo van 16 metara nastavi i unutra. 

     

    Nisam to znao. Hvala na informaciji.

     

    Onda čist penal, nema šta.

  12. 10 hours ago, Barkley#34 said:

    Ne mogu sad da kopam, neki duel u kom je Baždar bio pre prvog. Samo sam na blic video, ne drži me za reč. Evo za drugi:

     

    ...

     

    Ja sam na našoj temi pisao da je ono bio faul Ndiaja na Markoviću. A i da je penal sumljiv, zbog prvog kontakta van 16.

     

    Ali ovde mislim da nije faul. Jeste došlo do udarca, ali taj nije uticao na kvalitet Zahidovog pasa prema svom saigraču i zato je puštena prednost. A nije ni izbacilo Zahida iz daljeg toka akcije, jer se on sasvim normalno ponudi ovde za dupli pas, ali ga ovaj drugi maši 3 metra na razdaljini od 2 metra, iz samo njemu poznatih razloga.

  13. 15 minutes ago, DejoLazaKalina said:

    Bio je, kontakt stomakom po nozi Bukarija, tu je pocetak faula. Lepo se videlo na jednom snimkum. Trebalo je faul van 16

     

    Meni se je učinulo da mu je uhvatio levo stopalo desnom rukom, odnosno ispod pazduhe, i tako ga spetljao. Ali kakogod, kontakt van 16  je sigurno postojao.

    • Like 1
  14. 7 minutes ago, berti said:

    Svi smo razocarani, besni... Ali, da se sada posipamo pepelom, da se poteze prica da nije bio penal, da ovo, ono... Besan sam na nas klub, ali da sada da ja njima nesto priznam da su osteceni i slicno...Prosto, to ne treba da se radi. Onom Natku da nesto povladjujem, onima koji i pre pocetka prvenstva govore da je prvenstvo vec namesteno, da je urota svih protiv njih, da je sve nepošteno... Pun mi je kufer iste price koja se vrti iz godine u godinu. Koliko god bili besni na nas klub, kada god imamo posla sa njima, onda apsolutno se staje uz Zvezdu. Da, jebati mater Terzi, Drkeli, napsovati dileje koje rade sve sto ne treba, ali njima nesto priznavati i davati im vetar u leđa da tu sumanutu teoriju da je prvenstvo u staru namesteno guraju kao jedinu istinu e to nikada!

     

    Ma boli me bre q za Natka i ostale i šta oni pričaju. Ali sasvim isti su i ovi "naši". A bili bi i gori, da smo nekim slučajem mi 7 bodova iza na tabeli.

     

    Pa jel Terzić tražio da Srdjan Jovanović ne sudi nama, a čovek delegiran redovno za sam finiš evropskih takmičenja. Pa gde to još ima? Ova liga je običan cirkus, i ne treba se čuditi što je neki tako i shvataju.

     

    4 minutes ago, Tunji Awojobi said:


    Ne znam jel si ozbiljan ili nas troluješ sve ovde? Al ajd da probam da objasnim. 

     

    Ako je uopšte i bilo kontakta van kaznenog (što mislim da nije, ali nebitno), a Bukari nakon toga nastavi ka golu u izglednoj poziciji, sudija treba da pusti prednost, a ako nakon toga usledi jasan faul u kaznenom koji ga onemogući da nastavi, onda valjda treba i da sudi penal.


    Ne vidim kako je mogao da bude čistiji penal. A kamoli “komedija od penala”.

     

     

    Ozbiljan sam. Izjavu "komedija od penala" povlačim. Posle gledanja snimka sam promenio mišljenje. Objasnio sam gore zašto.

     

    Da, ako Bukair nastavi prema golu u izglednoj poziciji, onda si svakako u pravu. Ali ova sitaucija o kojoj mi pričamo, se dešava u svega korak i po. I teško je razdvojiti taj prvi kontakt i dali ga Bukari preživljava, ili je več u padu kada ga Antić po drugi put kači u kaznenom prostoru i ruši.

    Ja razumem argumente za penal ovde, i ne kažem da nisu tačni. Ali da je najčistiji penal na svetu, kako je neko gore opisao, nije.

  15. 9 minutes ago, Valensija said:

    Sta se desava kad izdrzis prvi kontakt? Racunali se drugi, po tebi izgleda da ne?! Ne postoji cistiji penal.

    Markovicev pad ne bih komentarisao… presmijesno.

     

    Odlično, a i ključno pitanje u ovom slučaju. Ja sam prvo rekao da nije penal, jer je prvi kontakt načinjen van 16. Ali posle glednja snimka, može se reči da je Bukari možda preživeo taj prvi kontakt pa ga spetljao onaj drugi, Ali mislimd a nemože da se tvrdi sa sigurnošču ni jedno ni drugo, jer je jednostavno teško da se proceni.

     

    1 minute ago, Fat Zadd said:

     

     Ti bar poznaješ pravila i igru, pogleda ponovo,  nema ničega spornog kod penala i gola za nas.

     

     

     ...

     

    Ja bi rekao da su obe situacije na granici i teške za procenu. Objasnio sam i zbog čega.

     

    Pogotovo ko gola za 2-2. Jednostavno ne može se reči da nema ništa sporno, kada čoveka koji je u boljoj poziciji za posed lopte, patosiraš udarcem direktno u ledja. Ali, kao što sam rekao, Marković je tu morao da pokaže malo više želje po tome da izdrži kontakt i dobije taj duel, pa je zato situacija negde 50/50

    • Ha-ha 2
  16. 3 minutes ago, berti said:

    Nemoj da zezaš. Kontakt je bio tek u 16 metara

     

    Kontakt je sigurno bio več vani. Kao što sam rekao, po levoj nozi na nekih 16.5 metara. Ali jeste otvoreno za diskusiju dali je on "preživeo" taj kontakt, pa ga je spetljao tek onaj drugi u kaznenom prostoru. 

     

    6 minutes ago, Tunji Awojobi said:


    Ne znam šta bih odgovorio na ovo, iskreno. Komedija od posta. 

     

    Deo oko pravila, ili oko toga da je kontakt bio vani?

     

    8 minutes ago, Knipex said:

    Gledaš na streamu? Jedino mi je to objašnjenje da ne vidiš da kontakta uopšte nema pre ulaska u 16. Jeste počeo klizeći pre 16, ali kontakt je tek metar unutar 16.

     

    Ja sam siguran da je kontakt postojao več vani. Ali kao što sam odgovorio Bertiju gore, jeste otvoreno za diskusiju, dali je on preživeo taj prvi kontakt, pa je spetljan tek oni drugim koji ga udara u koleno ili ne. 

    • Like 1
  17. 5 minutes ago, Don Dusko said:

    Intezitet je bio blag pa jbt ti umesto sto gledas da sto pre padnes umesto da izdrziz duel je druga stvar.

     

    Jedino što nas spašava je to što je Marković odma zalegao, pa izgleda kao da simulira. Ali realno, teško je zadržati ravnotežu, kad te neko zapuca u ledja. Pogotovo ako stojiš dosta uspravno, jer tako imaš visoko težište.

     

    edit: btw komedija od penala. Po pravilima, gleda se gde je počeo kontakt. A u ovom slučaju, to je bilo barem pola metra isred 16, po levoj nogi Bukarija

    • Like 2
    • Thanks 1
    • Ha-ha 2
×
×
  • Create New...