Jump to content

Dzonii

Član foruma
  • Posts

    255
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dzonii

  1. 2 hours ago, Shunsuke Nakamura said:

    Poređenje Smarta i Pantera je niđe veze. Panter je odigrao top kod nas. I naravno da ni to nije valjalo nekima na forumu, jer eto on stopira napad i ISO je igrač. To što zna da zabija i da rešava utakmice nije briga na koju treba da se obaziremo. Nije ih uvjerila ni sledeća sezona kad je bio prvi strijelac Milana. Zapravo sve do prošle sezone je bio meh igrač, e onda su se otrijeznili kad su počeli da ga gledaju sa suprotne strane kako zatrpava naš koš.

     

    Smart nije ni blizu tog nivoa, a neće ni biti. Što ne znači da ne može da bude neki solidan za rotaciju ako dovede šut na neki pristojan nivo. 

    Smarta i Pantera jedino sto ih povezuje su one kao cakalica noge, kikice i sto slicno skakucu kad tapkaju loptu, sve ostalo nema potrebe da se poredi ni sa onim Panterom sto je igrao kod nas, a ne sa ovim danas...

    Smart malo kosta, ali malo i daje. U napadu bljesne sa po neki ulaz i to je to. U odbarni nije rupa ali nije ni neki super defanzivac, vec zlatna sredina. Takodje u nekim situacijama na terenu deluje pogubljeno.

    Sve u svemu, ako zelimo nesto vise naredne sezone pored zagarantovanog Nedovica na dvojku, mislim da nema mesta i za Smarta. 

    • Like 3
  2. 16 minutes ago, Kankkunen said:

    Klub se tu ništa ne pita, nema nikakvog ubrzavanja ... ako se desi - desi.

    Nisam Brat od Korneta, ali mogu da se kladim da ce ovo da ubrza njegov povratak na teren, iako nije mozda tako planirano.

     

    Jer svi znamo sta je glavni cilj Covicu, po svaku cenu tako da nece nista da prepusti slucaju.

    • Ha-ha 2
  3. 22 minutes ago, berti said:

    Mi baš spremamo neki all stars tim za iducu sezonu, pa nam Rokas ne pasuje. Dabome, on je problem, a ne balvanerosi kojima smo krcati. Mi smo tako idiotski skrpljeni da nam sledeca sezona ne zavisi od toga ko ce doci, nego ko ce ostati. A ostace Despot, Laza, Luka, Deda, Dača, Nedovic. Uopste nije nemoguce da se Kuzma vrati, ostanu Fredi i ambulantni inventar TT.

    Da izvinete na izrazu sere mi se vise da u svaku grupu stavljate Nedovica. Jeste da ima mana, ali je bar kosarkas za razliku od tog Lazarevica.

     

    Sto se tice Gedraitisa daleko mu lepa kuca, da je na njegovo mesto Dobric i da ne moze bazen da pogodi kao i doticni trenutno, ovde bi bio najpljuvaniji igrac posle Nedovica.

    • Like 5
    • Love 1
  4. 2 hours ago, Čvarkov said:

    Hoćeš da kažeš da je Lesor sada pametniji? :classic_biggrin:

    Sa kosarkaske strane jeste u odnosu na period kod nas, jer su uspeli da mu obijasne sta je njegov poso i da ne radi nista van toga. Sto nije slucaj kod Gilespija i onaj njegov fadeaway, jer cisto sumnjam da mu vec nisu rekli da batali to.

    2 hours ago, Guru said:

     

    Lesor je tada imao svega 22 godine, plus je bio znatno talentovaniji... Gilespi jeste late bloomer, al' em u junu puni 27 godina, em nema ni blizu takav potencijal. Njegova najbolja verzija je dobar defanzivno orijentisani bekap centar (i dalje bolno limitiran u napadu), dok za Lesora vidimo da je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u EL, što Gilespi za tri života ne bi mogao da postane. A da li bi vremenom bio bolji nego što je sada - vrlo moguće, s tim što ne verujem da se nama isplati to da čekamo, jer svakako nije neki igrač sa visokim plafonom. 

     

    Slazem se da je Lesor ofanzivno dosta bolji jos dok je igrao kod nas sto sam i napisao, a tek sada nema potrebe porediti ofanzivno. Ono zbog cega su mi "slicni" je nizak IQ i to sto defanzivno mogu da isprate nize igrace, pa i zelja/borba za svaku loptu. Jer kod Gilespija se bas vidi da ima zelju svaku loptu da iscupa iz ruke protivniku i zbog toga pravi one glupe faulove...

    Tako da mislim da kada bi mu se neko posvetio malo vise i reko sta treba da radi, a sta ne da bi bio solidana bekap od 10-15min. Da preuzme nizeg u defanzivi, pokupi neki def skok, a u napadu prikuca nesto nakon off skoka ili iz pika. 

     

    Mada kada bolje razmislim da puni 27 i da do sada to nisu uspeli da mu promene bas zbog tog niskog IQ, teska prica...

     

     

  5. 29 minutes ago, Guru said:

    Sa Fredi Džijem na parketu sinoć +16, velika je šteta što nikako ne može da se iskontroliše i prestane da prave preglupe faulove, jer ono što je sinoć odradio u odbrani pika i zaštiti obruča je fenomenalno, plus je bacio nekoliko dobrih asistencija. On ima mnogo veći defanzivni potencijal od Bolomboja - viši je, snažniji, ima znatno duže ruke i veći dohvat, a uz to je i lakši na nogama, al' džabe sve to kada pravi faul na svakih 3.5 minuta u igri (najviše u celoj EL) i to mahom neke nepotrebne gde ga onako prepaljenog lopta povuče. Ujedno najbolji pokazatelj koliko je glupa ona "odbrana je stvar želje/voljnog momenta" - eto ovaj se pokida na terenu, a ima i predispozicije, al' ne može ni da ostane dovoljno dugo na parketu usled loših navika, niskog IQ-a i nesposobnosti da pravilno kanališe svu tu energiju.

    Kolko te Gilespi podseca na Lesora iz perioda kad je igrao kod nas? Mislim da je tadasnji IQ Lesora i Gilespija slican kao i fizikalije, s tim sto je Lesor i tada bio bolji ofanzivac.

    Jel mislis da ako se Gilespi inskrotilise kao sto su uspeli sa Lesorom kasnije, da moze da bude nesto od njega?

  6. On 3/18/2024 at 9:22 PM, Dzonii said:

    Izlazi mi malopre na youtube, snimak finala Aba lige 21/22, peta utakmica, ono valjanje u blatu.

    Ono sto mi zapalo za oko je Deda na 5 protiv Lesora, sasvim solidno veci deo drugog poluvremena. Danas ne znam dal na treningu moze da sacuva Gilespija...

    Stari trik uvek pali 

×
×
  • Create New...