Jump to content

Mendoca

Član foruma
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mendoca's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • One Year In
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • First Post
  • Week One Done

Recent Badges

33

Reputation

  1. Mendoca

    Crna Gora

    Šta? Ne postoje loši zakoni? Onda ne postoji ni loša vlast. Bogom je dana svaka koja ih donosi. S tim bi se složio dr. Miroljub Petrović.
  2. Mendoca

    Crna Gora

    Pa jel u Zakonu piše da su vršiocu "ozbiljnih društvenih funkcija" odgovorniji od ostalih? Ne piše. E pa...pamet u glavu
  3. Mendoca

    Crna Gora

    Pre bih rekao da je ovo agresija na državu ...i daj svima što će piti...i reci muzici malo tiše
  4. Mendoca

    Crna Gora

    Biće kao i sa trobojkama, kad je DPS slao komunalce da ih prekreče, pa i patrole policije da čuvaju zidove po gradovima. To u suštini samo revolt i inat uzrokuje. Ne bih se čudio da sutra još mnogo njih namešta ovako satove, kad se intonira crnogorska himna. Čisto iz inata, jer se halabuče zbog ovakvih stvari. Ni u Norveškoj se niko krivično ne procesuira zbog držanja tokom himne. Kapiram da je to karakteristično za neke fašističke režime. Oni drže do simbola kao do svetih krava.
  5. Mendoca

    Crna Gora

    Ne verujem da bi na sud išao. Čisto sumnjam da se recimo u Preševu uopšte intonira himna bilo gde.
  6. Mendoca

    Crna Gora

    Da, čuo sam kako je Carević šutnut iz reprezentacije zbog modela rukavica u kojima brani i Ter Štegen. A koje su slučajno u bojama trobojke. Šta reći, ozbiljna dijagnoza. Kakve to veze ima? Država je država, simboli su simboli... Hoćeš reći da simboli države Srbije ne treba da se poštuju kao simboli Crne Gore, BiH, Kosova i drugih država koje su mnogo mudru vodili politiku prethodnih 30 godina?
  7. Mendoca

    Crna Gora

    Ovo bi advokat pripravnik odbranio na normalnom sudu. Sam taj Zakon u vezi poštovanja državnih simbola u CG je kretenski, najblaže rečeno. Važnije je poštovati ljude, nego simbole. Hoćeš sad na svakoj fudbalskoj utakmici snimati ko stoji, ko ne stoji, ko namešta sat, ko se češe, ko ovo, ko ono... Šta ako neko zviždi himni, kao što se nekad zviždalo "Hej Sloveni" ili kao što se često zviždi "Bože pravde" u Novom Pazaru. Ceo stadion procesuirati? U Americi je vrhovni sud doneo odluku po kojoj je i čin javnog spaljivanja državne zastave, sloboda izražavanja. Setimo se masovnog klečanja pre koju godinu. Čuj, čin agresije na državu.
  8. Ja se nešto ne sećam tih lokalnih radio i tv medija 90-ih, van kontrole. Evo recimo, koja tv je u Novom Sadu bila van kontrole? Uglavnom se radio slušao. Ja čak ne verujem ni u stranu upravu i protektorat. Imamo mi tu protektorata u okruženju. Po pravilu se ti stranci balkanizuju, pre nego što region civilizuju i dovedu u red.
  9. Ma sve to ok, nego me više brine ova druga strana. Opozicija u Srbiji nema ni glavu ni rep. 90-ih smo znali ko je opozicija, iako je medijski mrak bio 100 puta veći. Znali smo sve opozicione lidere, jer su oni vodili proteste. I 2000-ih se znalo ko je opozicija. Danas u opoziciji ne postoji ličnost iza koje će svi stati, da izadje na crtu Vučiću.
  10. Najvažnije na kraju je da se krenulo sa dve pobede u kvalifikacije za EP. Objektivno, posle SP većina reprezentacija je potrošena emotivno i nijedna ne briljira baš, sem možda Portugala protiv Lihtenštajna i Luksemburga. Ranije su nam kiksevi na startu kvalifikacija za EP, unosili nervozu i lošu atmosferu u reprezentaciji i javnosti. Dve pobede na startu, kakve god, obnavaljaju dobre vibracije i daju pozitivan impuls ovim kvalifikacijama. Imam ipak utisak da Piksi i dalje ne zna kako da reši taktičke mane, ni nakon brodoloma na SP koji se desio zbog istih. Svaka ozbiljnija reprezentacija bi surovo kaznila one livade i kontre u drugom poluvremenu. Bukvalno je ubacivanje Vlahovića umesto igrača sredine terena bilo kockanje. Drugačije se do pobede ne bi ni došlo, ali mogli smo i primiti bar dva komada da su Crnogorci imali više umeća. Imamo suviše sličnih igrača na sredini terena, visokih, statičnih i sporih. Lukić bi morao imati sigurno mesto u ekipi, jer je ipak malo drugačiji i sad igra najozbiljniju ligu na svetu. Naravno, ako zadrži uopšte minutažu u Fulhamu. I ne razumem uopšte to nepozivanje Lazovića i eksperimente sa Djuričićem na desnom wing beku. Ne znam jel nešto drugo po sredi, ali meni to nikakve fudbalske logike nema. Ajd Živković se nekako silom prilika i prilagodio toj poziciji zbog svoje konstiticije, hitrine i zato što je prirodno krilo. Ali Djuričić ništa od toga nema, potpuno drugi tip igrača. Ne znam jel pet puta u klupskoj karijeri centrirao sa krila. Ništa protiv Djuričića, ali on po meni nema više mesta u ovoj reprezentaciji. Pogotovo ako sa Samardžićem postoje ozbiljni planovi. Poziva ga se, da bi se s njima eksprementisalo na poziciji s kojom veze nema. Pa bolje Boranijaševića onda isprobati.
  11. Mendoca

    Crna Gora

    Milatović i Spajić, to mu dodju kao neki crnogorski Dinkići. Vedro i optimistično pričaju o ekonomiji i šalju pozitivan signal u tom smislu. To je ono čega su pretpostavljam gradjani Crne Gore željni, nakon 30 godina nacionalnih ovih i onih priča. Bez obzira što me podsećaju na Dinkića, ipak smatram da je jako pozitivno za Crnu Goru što jedna start-up partija i njen predsjednički kandidat dobijaju tolike procente na izborima, na čisto ekonomskim temama. Ovim našim Rakovićima i Antićima želim Mila Djukanovića još 200 godina. Ne znam u suprotnom od čega će živjeti, brinem se iskreno.
  12. Mendoca

    Crna Gora

    Odbijanje predsednika da predloži mandatara je klasično uriniranje po osnovama demokratije, parlamentarizmu i ustavnom uredjenju. Čak i da ne postoji neka izgledna skupštinska većina, on treba i mora nekom dati mandat, bar da se pokuša u odredjenom roku obezbediti ta većina do skupštinskog glasanja. I on je time završio sa svojim ustavnim obavezama u tom pogledu, koja su mahom protokolarna.
  13. Da...i ja mislim da Vanja najpre ima ono što nam treba na gol crti. Ne samo što je ogroman, nego deluje i kao ludak. Nije tremaroš i alibi golman. To sam poštovao i kod Stojkovića.
  14. Pa jbeš fudbal, reprezentaciju i veliko takmičenje, ako se nećemo ložiti. Uvek smo se ložili. Svi se lože. To je fudbal. To je Mondijal. Ja se ložim da ćemo napokon proći grupu, pa još više da se ložimo. I onda nek bude šta bude. Nije to previše za očekivati, niti mislim da je ova reprerzentacija dorasla vrhunskim dometima na turnirskom takmičenju. Fali nam iskustva. Fali jakih utakmica. Ali baš sa ono vrhunskim reprezentacijama. Zato će nam A grupa Lige nacija dobro doći.
  15. Pa nisam siguran da je defanzivno bolji od Lazovića. Ipak Lazović igra godinama tu poziciju, u tom sistemu kod italijanskih stručnjaka, koji su jako rigorozni kad su taktika i defanzivni zadaci u pitanju.
×
×
  • Create New...