Jump to content

СтелаРоса

Član foruma
  • Posts

    2,777
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by СтелаРоса

  1. 20 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

    To je otprilike ono što mene užasava, što već godinu i nešto dana nismo uspeli da stvorimo nešto koliko toliko smisleno nego se uzdamo u kombinatorike ofanzivno potentnih igrača. 7 disciplinovanih i spremljenih igrača koji možda talentom su nivo ispod će u većini slučajeva biti pobednička strana.

    Mi smo od utakmice u Portugalu odigrane 14.11.2021. godine u stalnom padu, to je ono sto mene uzasava. 

  2. Ja imam osecaj da Zivkovic kad trci po desnom boku da vec tu krece da trci ka unutra. Toliko bezi od cele desne strane terena, vecito namesta na levu nogu. Samo sto to naravno ne znaci da je los igrac, pogotovo sto je kod levonogih igraca igra jednom nogom dosta izrazenije nego kod ovih sto cakaju loptu desnom. Krivica je na selektoru. I u pravu je forumas McLeod sto kaze da je Zivkovic razlog sto nam se igra raspada, a on niti je los igrac, niti sam sebe stavlja na tu poziciju.

  3. I jos nesto...gledajuci jucerasnju utakmicu uopste nisam video da su Austrijanci nesto tehnicki potkovaniji i brzi od nas. Gomila prosecnih igraca uz 2-3 malo bolja. Dakle, nesto slicno kao nas sastav. Ne znam kojeg bih njihovog igraca pozeleo u nasem timu (ne racunajuci Sabicera koji nije ni igrao juce). Ali zato disciplina i ideja u igri nebo i zemlja. Prvo poluvreme je proslo kako je proslo, ali drugo poluvreme u kojem smo mi kao nesto i odigrali oni su imali jednu stopostotnu sansu i jos jednu 4 na 2 kontru koju su lose zavrsili, a na drugoj strani mi nista. Protiv ovakvih rivala deluje da nam je neki maksimum da iscupamo bod, i to samo ako uspemo da damo 2-3 gola jer cemo verovatno isto toliko i primiti. 

  4. Meni je utisak da nismo jednu jedinu akciju odigrali iz koje smo dosli bar u neku povoljnu poziciju, a kamoli u sansu za gol. Doduse, propustio sam 15ak minuta utakmice bas u periodu kada smo postigli gol, ali vidim da ponovo dajemo gol preko stopera sto nam je otprilike jedina pozitivna stavka. Na ovakvim prvenstvima je mnogo vredno da imas dobar prekid, jos ako je to ispraceno dobrom igrom u odbrani...

  5. Ja bih za promenu voleo da dovedemo napadaca sa golovima u nogama. Da se manimo vise napadaca iz fenjeraskih klubova koji za 7 sezona daju ukupno 20 golova. Poslednji kojeg smo doveli da je bio rasni strelac je Ohi i gle cuda davao je i kod nas golove za ono malo sto je igrao. Taj iz AZ-a je svakako nerealan, ali treba teziti nekome ko igra u napadackoj ekipi i daje golove.

    • Like 1
  6. 27 minutes ago, Small Owl said:

    Inače, ima intervju na Mocartu sa Barakovim pomoćnim. Po onome što on kaže, nijedan igrač im nije nametnut, imali su slobodu u izboru. OK, i da je bio nametnut sumnjam da bi to baš na keca izjavio ali definitivno nije ni onako kako su neki ovdje pričali i smijali se na komentare da je Barak dobio ono što je tražio (od pojačanja).

    Sad sam i ja procitao. Po meni je njihova najveca greska bila igranje jednog na pripremama, a drugog kada je krenula sezona. Ajde da kazemo da je prodaja Erakovica pred sam pocetak sezone bio los potez uprave, ali koncepcijski to nije smelo da nas poremeti s obzirom da je dovedena zamena.

     

    Mi smo na pripremama igrali sledece:
    - Mijailovic treci stoper

    - Bukari desni wing back

    - Kraso iza napadaca

    - Olajinka najistureniji

     

    Nista od ovoga vise nismo gledali kada je pocela sezona. Mijailovic je pomeren desno, Bukari vise napred, a Kraso i Olajinka uglavnom na klupi. Posle je vracen i Kanga u 11 nakon sto je gotovo bio otpisan iz tima. Kada se na to doda uklapanje poslednjih pojacanja u 11 poput Hvanga i Serifa, dodjemo do toga da smo pola ekipe pretumbali na samom pocetku sezone i u hodu i gustom rasporedu sve to uigravali. Evropa to ne prasta, pa cak ni nasa liga u kojoj smo kiksnuli par puta.

     

    Ali za mene i dalje uprava kluba ovde snosi najvecu odgovornost. Nisu imali onu stvar da stanu iza trenera kojeg su sami doveli i potpisali na vise godina. Dozvolili su da ga brzo izbuse mediji, igraci i javnost. Osvojio bi i Bahar titulu na kraju da je dobio podrsku, pa bi imao jos jednu sansu da u Evropi nesto uradi. 

    • Like 3
  7. Slazem se vecinski. Iz ove perspektive deluje da ce Real u godinama koje dolaze da uspostavi novu dominaciju s obzirom da bi ovi mladji igraci trebali vremenom da postanu jos bolji, neki i do te mere da budu favoriti za Zlatnu loptu kao sto si i sam rekao. Mada ce biti izazov skockati vezni red nakon penzionisanja Krosa i naravno uklapanje Mbapea u sve ovo.

     

    Zanima me samo na koga se odnosio ovaj deo? Nisam siguran na koga si mislio.

    Quote

    najkompletnijeg igrača danas koji već godinama igra na vrhunskom nivou

     

  8. 13 hours ago, Markoss said:

    Meni Real ne igra nikakav fudbal, s obzirom na ekipu koju ima. Licno, nemam neke manje ili vece preferencije prema stranim klubovima, ali bih voleo da im neko strpa 5 komada prvom sledecom prilikom. 

     

    Borusija mnogo zelena i za dve klase slabiji tim od Reala.

    Po meni Real nema ne znam kakvu ekipu, tj imena u sastavu. Sto kaze forumas iznad, imaju tu domacu osnovu sacinjenu od ne bas atraktivnih igraca. Kros i Modric su pred penzijom, gore dva mlada Brazilca koja jos treba da napreduju. Camavinga i Belingem isto klinci. Naravno, sve su to odlicni igraci, ali nisu jos uvek "premium" igraci. Sta znam, deluje mi da je Anceloti izvukao maksimum od njih u ovom trenutku. 

     

    Borusija me odusevila prvo poluvreme, nisam ocekivao da ce uspeti onako da odigraju. Zasluzili su da povedu, ali jbg kako obicno biva protiv ovakvih rivala uvek budes kaznjen za promasaje.

  9. Iako je odigrao odlicno u zavrsnici sezone, po meni Haverc nije igrac za 11 i dalje. Zaglavljen izmedju pozicija, a na svakoj mu nedostaje odredjena karakteristika da bi se smatrao top igracem. Ja bih prekopirao Siti i doveo klasicnu devetku napred. 

  10. 8 hours ago, Markoss said:

    To je valjda poslednji put da nismo imali 30 plus igraca u timu, nego 20, i svi su igrali. Zato je i bila tako dobra hemija u ekipi.

    Zapravo smo i u toj sezoni imali mnogo igraca, samo sto je Slavisa skratio spisak igraca na koje racuna, pogotovo u drugoj polusezoni. Secam se tog leta 2013. godine kada smo imali nekoliko "struja" u klubu i svaka je dovodila po jednog igraca. Treba nam jedan stoper - dobijemo Martinovica, Omegu i Arauha. Treba jedan napadac - dovedu Onjila, Rakica i Mrdju. Ali je Stojanovic na zimu napravio presek i u prolece igrao sa gotovo istih 11 na svakoj utakmici uz par izmena sa klupe. 

  11. Jbt ja sam bio ubedjen da je Lazovic imao neke povrede pa da ga zato nema, a ono covek odigrao kao standardan igrac sezonu u Seriji A, sa sve kapitenskom trakom na ruci. Znaci, igramo sa tri nazad, nemamo desnog wing back-a i ne zovemo Lazovica, koji je otprilike jedini koji to zaista moze da igra, jer je onomad podrzao Vidica, tako nesto bese?

    • Like 6
  12. 12 hours ago, fillam said:

    https://sportklub.n1info.rs/fudbal/srbija-super-liga/saznajemo-apel-za-spas-partizana-konacno-u-javnosti/

     

    Sport klubu je potvrđeno da su među potpisnicima, rešenim da u osvit leta 2024. otvore širok front za spas i zaustavljanje urušavanja Partizana, nalaze i Saša Ilić, Mateja Kežman, Vladimir Stojković, Lazar Marković, Nikola Ninković, Zvonko Varga, Budimir Vujačić, Nenad Bjeković junior, Damir Čakar, Goran Trobok, Slobodan Krčmarević, Vladimir Vermezović, Nenad Stojković…

     

    Prema najavama, u konačnom spisku zahteva inicijatora i potpisnika apela, nalaze se dve ključne tačke – hitna ostavka Upravnog odbora Partizana u aktuelnom sastavu i demokratski izbori za novi skupštinski saziv.

    Inicijativa je premijerno ujedinila i sve navijačke grupe. Po objavljivanju u javnosti, očekuju se naredni i konkretni koraci potpisnika, spremnih da udruženim snagama aktivno učestvuju u kreiranju budućnosti Partizana.

    Meni sa strane ovo deluje kao dobar prvi korak. Okupljanje legendi kluba cija rec uvek ima tezinu. Nadam se da cete oterati onu bagru iz kluba. Srecno!

    • Like 1
  13. Vise ni ne moze da bude opravdanje za nakaradnu formaciju i sastav kako nemamo bekove, jer sve vise ekipe pocinju da igraju bez klasicnih bekova, tj neke varijante sa 3 stopera i bekom, ili cak 4 stopera. Samo sto naravno to naseg selektora ne zanima i nema sanse da ce bilo sta da menja.

     

    Zivkovic na desnoj strani, kao rwb, nema sta da trazi. On svakako jeste solidan igrac koji ima mesta u reprezentaciji, verovatno ne za startera, ali na ovoj poziciji je bas promasaj. Objasnio je lepo forumas McLeoad iznad. 

     

    Jel neko gledao Birmancevica, da li on moze da odigra kao rwb?

    • Like 1
  14. 14 minutes ago, Markoss said:

    Stojic je korektan igrac, ali nije bolji od Spajica i Djige. Opet dovodimo igrace za klupu. 

    Nakon odlaska Dragovica i Djeda ostajemo samo na Spajicu i Djigi, za Degeneka nisam siguran. Treba jedan novi stoper za 11, ali i za rotaciju.

     

    Terza opet u nekim svojim bajkama, verovatno je gledao na transfermsrketu cene pa utripovao kako pritiskom na zeleno dugme moze da dobije toliko novca koliko pise na sajtu. 

  15. Hvala kapitenu Dragovicu na svemu sto nam je pruzio. Neverovatan kvalitet, iskustvo, profesionalizam. Doci u najboljim godinama u nasu ligu iz Bundeslige moze samo neko ko mnogo voli ovaj klub. Meni licno jedan od najomiljenijih igraca koje sam gledao u Zvezdinom dresu. Hvala mu jos jednom.

     

    Njegov odlazak je veliki udarac za odbranu. Nisam siguran da su Spajic i Djiga sposobni da budu tandem u LS. Da stvar bude jos gora, i dalje nam trebaju novi igraci na obe bekovske pozicije, stvarno neverovatno sta su ljudi u klubu dozvolili. Mada me ne bi iznenadilo da Rodic i Mijailovic ponovo budu starteri. 
     

    Pored odbrane, trebace i u veznom redu bar jedan igrac za 11. Nadam se ne vise, jer bi to znacilo da je otisao Hvang. Stamenic, Hvang, Ivanic, novi veznjak, pa neka probere Milojevic ko ce biti starteri u zavisnosti od toga sta zeli da igra. Tu je i mali Knezevic koji mi se bas svidja i ako nista drugo moze da ukrade minute makar u prvenstvu. 
     

    Sto se tice napada, pre svega krilnih pozicija, verujem da je Olajinka igrama na prolece kupio svoje mesto u 11 bar na pocetku naredne sezone. Taj momak ina posten odnos prema klubu i dresu koji nosi. Nakon dobrog pocetka prosle sezone sklonjen je radi kombinacije Serifa, ali je cutao, radio, grizao svaki minut i na kraju mu se moralo vratiti. Odlaskom Bukarija nam treba i novo krilo i to se nadam da ce se traziti neki top igrac nivoa pribliznog Hvangu. Serifa bih premestio na klupu i koristio kao dzokera kada napadamo bunker i krenemo u vecoj kolicini da centriramo loptu. Jeste popravio i on utisak na prolece, ali ne sme Zvezdin prvi napadac da ima problem sa prijemom i dodavanjem lopte. Vrlo prosto. Pritom uzasna realizacija, konstantno ostajanje u ofsajdu, itd...

     

    Dakle, ovako nesto bi nam trebalo:

    Glazer

    ???? - ???? - Djiga/Spajic - ????

    ???? - Hvang

    ???? - Ivanic - Olajinka

    ????

    + Rodic, Mijailovic, Stamenic, Knezevic, Katai, Sljivic, Serif, Sremcevic...

     

    Trebace tu i rezervni golman i jos jedan stoper. 
     

    Sto se tice nekih mojih zelja: 

    - Lyanco stoper, neko ga je vec spomenuo danas na temi. Iskustvo iz PL, ima sigurno kvalitet za nas

    - Arnautovic, istice mu ugovor i ne moram da objasnjavam kakvo bi bio pojacanje

    - Lazovic, ali verovatno nije realan zbog nacina na koji je otisao iz kluba

    - Miladinovic iz Cukarickog, taj momak zna bas dosta fudbala, ali pod uslovom da imamo plan sa njim, a ne da ga dovedemo reda radi kao Kabica npr

     

     

  16. Cestitke Miloju i igracima na zasluzenoj duploj kruni. Ubedljivo prolece u svakom smislu i nezapamcena dominacija u derbijima. Steta sto nije pala neka bruka po komsije tipa 4:0, 5:0, bili su zreli za to, ali nas je losa realizacija koja nas cele sezone muci kostala takvog rezultata.

     

    Iako znamo svi ovde Milojeviceve mane, mora se priznati da je u specificnom momentu dosao u klub zimus i odradio ove utakmice bas lagano i bez muke. Gledas utakmicu i znas da nista ne moze da krene lose. Zasluzio je da se ponovo oproba u Evropi sa Zvezdom, ovog puta sa nesto drugacijim igracima, kvalitetnijim i talentovanijim. Videcemo kako ce uklopiti svoju trenersku filozofiju sa ovim timom na nivou Evrope, bice zanimljivo ispratiti prelazni rok. 

     

    Nadam se da u klubu rade na Hvangovom ostanku. Koliko god da je mali Brus Li dobar igrac, nisam siguran da ce naci neki klub iz LS posle nas, tako da na tu kartu valjda mozemo da igramo da ostane kod nas bar do zime.

    • Like 2
  17. 7 minutes ago, pierre van hooijdonk said:

     

    Postoji, nikada nije želeo da bude rezervni špic jačih ekipa a jače ekipe nisu htele da daju 50 miliona za rezervnog špica. Mitrović je bio mnogo važan igrač za Fulam, koji nije hteo ni u Al Hilal da ga pusti, jedva je izboksovao odlazak i to kao igrač koji je da kažemo zadužio klub. I to za 53 miliona eura.

    Ok stoji argument da klubovi nisu hteli papreno da plate rezervnog spica. Ali i dalje ga niko nije zeleo ni za prvog spica, a citava diskusija je pokrenuta jer je izjavljeno da je Mitrovic jedan od najboljih centarfora danasnjice. Moze mozda jednu ili dve sezone da se ne poklope kockice da predje u jaci tim, ali od Fulama postoji 10ak jacih klubova u PL i ukupno 30ak jacih klubova u citavoj Evropi pa ga ipak niko nije doveo.

     

    Quote

    Sličan argument može da se povuče za Sergeja, iako je čovek svake sezone bio meta većih klubova. Bio je ključan igrač Lacija, imao dobru lovu, igrao dobru ligu (često potcenjenu), živeo u sjajnom gradu. Lotito mu zakucao 100 miliona i jače za odlazak.

    Uf, Sergej... Meni on nikada nije bio igrac za najvisi nivo fudbala. Previse nekonstantnosti i setkanja po terenu za moj ukus, ali to je sad vec druga tema. 

     

    Quote

    Sve to kažem dok smatram da nama mora Vlahović da bude jedini špic u 11, jer nemamo dovoljno dobre wingbackove za neke varijacije sa dvojicom napred. Mitrović bi bio fenomenalan igrač sa klupe ako ne bi bilo problema sa egom. Ali sumnjam da Piksi ima muda da proba tako nešto.

    Slazem se, takav je tip napadaca da u modernom fudbalu moze biti vrh opcija sa klupe. Piksi je to uradio protiv Portugala u istorijskoj utakmici i MItar mu je vratio golom. Ali da, postavlja se pitanje muda, ega, i realno je malo bezveze skloniti na klupu coveka koji je simbol reprezentacije poslednjih 10ak godina. 

    • Like 1
  18. Pa to. Mislim, Mitar kida za reprezentaciju, sa Tadicem je najveci aktivni srpski igrac, to uopste nije sporno. Mi u reprezentaciji imamo gomilu vecih problema, ali recimo da je malo sredjenija situacija zanima me da li bi se poteglo ikada pitanje oko Mitrovica i fudbala koji treba da igras kada je on na terenu. Jer sigurno da postoji razlog zasto nije nikada zaigrao za neki top klub, cak ni kao rezervni spic.

    • Like 2
×
×
  • Create New...