Jump to content

Stiletto87

Član foruma
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Stiletto87

  1. Jesam ja poludeo ili će ove budale na UFC 300 Rakića i Prohasku da stave na preliminarni kard, a dva nerangirana borca Nikala i Brundage-a na glavni?!🤯

    Donekle bih razumeo da su stavili Sterlinga i Katara, ali ovo je suludo.

    A taman sam planirao da u nedelju lepo ustanem oko 10, premotam i uz doručak i kaficu navijam za našeg borca. Ne pada mi na pamet da jurim strimove u pola noći.

  2. 10 hours ago, sreta-steta said:

    Ma neozbiljno je sa Khamzatom, slazem se... mislim da kao borac ima talenat za prvih 4. Ali njemu ocigledno nesto fali, pocev od onog blamiranja sa kilazom do tog biranja protivnika - a nije se jos uvek dokazao dovoljno. Drugo mislim da je Ramazan u aprilu ove godine, necemo se nagledati Cecena tada. 

    Realno je Izi - ako bude spreman, ali rematch Strikland - DDP za 3 meseca je prerano. 

     

    Inace ovo je bilo blize sahu nego borbi, toliko je mec bio takticki zahtevan. I ja sam navijao za Striklanda, ali DDP je pokazao vise: prilagodio se i bio je konstantno u ofanzivi. Video si kako je u prvoj rundi mahao desnom rukom i svaki put popije par direkta kad digne glavu. E onda je prestao, poceo da miksuje udarce i u trecoj i cetvrtoj su mu prolazile kombinacije. Svakako sam se smorio kad je DDP dobio 

    Sve to stoji što ti kažeš, ali se boduje runda po runda i stekao sam utisak da je Strikland osim prve i druge, dobio i petu rundu. Imao je više značajnih udaraca u petoj i nije pretrpeo ni jedno rušenje

    Ali opet kažem, Drikus nije potpuno nezasluženo osvojio pojas. Baš je bilo tesno

  3. Strašan meč. Jedan od najboljih koji sam gledao otkad pratim UFC.

    Ludog Tarzana obožavam i navijao sam za njega. Po mom mišljenju je dobio prvu, drugu i petu rundu, a i čini mi se da sam u prenosu video onaj sudar glavama koji mu je naneo najveću povredu na meču i probleme sa vidom. Ipak Drikusu ruka nije podignuta nezasluženo. Moglo je da ode na obe strane.

    Revanš bi bio najpoštenije rešenje.

     

    Što se Hamzata tiče, čovek samo laprda i proziva sve i svakoga, a bori se jednom godišnje i do sad se ni jednom nije suočio sa pravim top 10 srednjašem. Prvo neka on izdominira nekog Costu, Vitakera, Vetorija... ako može, pa onda nek se priča o napadu na pojas. Ovako je neozbiljno. 

  4. 46 minutes ago, Kronostime said:

    Davis Cup je zvanicno takmicenje nacionalnih timova u tenisu i tu sem zvanicne himne drzava nema mesta nikakvom populizmu.

    Za tekstove himni primedbe uputiti organima drzave koji su ih usvojili.

    Pa očigledno ovoj pesmi ima mesta na ovom takmičenju. Da nema, ne bi je puštali.

    Odgovornost za sve to je isključivo na organizatoru i nikome više. Kome smeta, nek se njima obrati.

  5. Zna li neko, hoće li možda negde biti prenos ovog cirkusa Nganu-Fjuri. Nešto sam malo tražio po netu, ali bezuspešno.

    Ili neki dobar stream ako ne bude na televiziji.

    Unapred zahvalan.

  6. 3 hours ago, McLeod said:

    Ova diskusija mi je bukvalno na nivou kukasti krst je stari budisticki simbol, ima ga i danas po Japanu i niko u tome ne vidi nacizam, iako su bili sa njima u WWII.

     

    Jeste.

     

    Samo sto je takodje svakome jasna ikonografija i sta ona predstavlja.

     

    Kao sto je svima jasan simbolizam i sta ide uz ove gore pominjane pesme.

     

     

    Jasno nam je šta predstavlja, vidimo kakvima smeta i mnogo nam je drago zbog toga.

  7. 1 minute ago, alpaka Bereta Sida said:

     

    Sveukupni muzicki opus Danice i Thompsona svakako nisu isti (dajmo joj vremena, mozda i dobaci) no to i dalje nece promijeniti cinjenicu da su "Lijepa li si" i "Veseli se srpski rode" apsolutno isti fazon pjesme. Ako ne vidis slicnosti izmedju "Heceg-Bosno srce ponosno" i "Nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije" onda ti ja tu jbg ne mogu puno pomoci. 

    Onda se to isto može reći za svaku rodoljubivu pesmu na svetu.

    • Like 1
  8. 6 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

     

    Thompsonova pjesma "Lijepa li si" koju su Hrvati pjevali na proslavi svjetskog srebra 2018. je apsolutno isti kurac kao ova Danicina. Ta pjesma ne poziva na ubijanje Srba no to je ne cini nista manje odvratnom.

    Uopšte ne znam koju su pesmu pevali, ali i ako je tako kao što kažeš, nikako ne može da bude isto kao pesme Danice Crnogorčević, pošto ona, za razliku od Tompsona, nikad ni u jednoj pesmi nije pozivala na ubijanje.

    • Like 2
  9. 18 minutes ago, Skyglider said:

     

    Pa da se devedesetih ništa nije desilo, pa možda i da probaš da  razumeš tako tu pesmu, ovako znajući da je onima koji prave i koji se lože na ovakve pesme u glavi "gde je srpski rod tu treba da budu srpske granice" onda malo teže ide da se tako gleda na tu pesmu kao što si ti napisao. 

     

    Da odgovorim bez “problematičnog dela”

    Šta ko misli i smatra, ne znam i zabole me. Pesma govori o srpskom rodu a ne o teritorijama i pevaće se na dočecima još dugo, a to što smeta tebi i sličnima joj je samo plus.

    • Like 2
    • Tuzno 1
  10. 12 minutes ago, robespierre said:

     

    Ne znam kako ovo može biti kriterijum za bilo šta, analogno tome mentoli koji predstavljaju Hrvatsku u fudbalu uživaju u zvucima Tomsona, pa je i to valjda okej?

     

    Priča opet odlazi u smeru estetike i objektivnosti u umetnosti. Analogno tome su Kursadžije podjednako kvalitetne kao Sajnfeld, Orlićeva poezija je po kvalitetu jednaka Branku Miljkoviću ili Rilkeu, jer zašto ne? I kad se priča o ovome uzimati moralnost ili obrazovanje kao neku premisu je logička greška, to smo valjda već ustanovili, radi se isključivo o izgrađenim kvalitativno estetskim standardima, ili nedostatku istih. Da bi se izašlo iz tog samsaričkog kruga nije bitno šta ko potrebno je uložiti vreme i izložiti sebe nepoznatom, kako bi se iz tog zarona u okeanski abisal izvukao biser na površinu. Pokušajte, mnogo je dobar osećaj. 

    To je nešto potpuno drugo. Tompsonove pesme govore o ratu i ubijanju Srba.

    Da su naši sportisti pevali “Kad sam bio mali” ili “Ne volim te Alija zato što si Balija”, kritika bi bila sasvim na mestu.

    • Like 5
    • Thanks 2
  11. 19 minutes ago, Don Dusko said:

     

    Ne znam ali da li moram da vam crtam? Nije ovo utakmica pa da se navija izmedju Srbije i Slovacke(za Srbiju bi navijao) vec docek nasih reprezentativaca koji predstavljaju nasu zemlju sa svim nasim nacionalnostima u njoj.Pa bilo to Slovaci(ja), Madjari, Hrvati i ostale manjine koji isto navijaju za tu Reprezentaciju... I onda pustis to gde se potencira raduj se Srpski rode ili dogodine u Priznenu... Jbg ne ide to tako... 

     

    Kroz pesmu se dosta poruka zna provuci....

    Ja ti opet kažem da pesma ne znači da ni jedan drugi rod osim srpskog ne sme da se raduje.

    Za bilo koju pesmu bi se mogao naći neko kome smeta. Npr. pesma “Igra rock’n roll cela Jugoslavija” ti ne bi smetala (ni meni), ali mnogima bi. “Svijetu se ne može ugoditi”. “

    jedino što je bitno je da pesma nije smetala nikome od sportista sa balkona, koji su je sa zadovoljstvom pevali, konkretno zbog svog heroja i sportskog idola Novaka.

    • Like 1
  12. 15 minutes ago, uini said:

     

    nema niceg dobrog u indoktriniranju naroda kroz lake note kako ti pripadaju rumija, prizren, ranije karlobag, ogulin virovitica, sutra nesto drugo

     

    ja svakako nisam "ekipa sa politike" ali nemam dilemu da nam se takvi huskacki -pretendentsko -teritorijalni stihovi, svaki sledecim performansom jos dublje urezuju u naopak dozivljaj srbije i srpskog i ucvrscuju u bedi koju zivimo.

     

    takvi srbi, hrvati, bosnjaci, albanci ili crnogorci (svi na nasim otetim teritorijama, jasno) ne trebaju nikome osim jedni drugima.

     

    ..i zato je vazno brizljivo gajiti te govnarije, eto vec 35+ godina intenzivno.

    Ne brini, nisam tebe ni računao kao deo te ekipe😉

    Karlobag, Ogulin i Virovitica me ne zanimaju, pričamo o ovoj pesmi. Pominjanje tih teritorija u pesmi (šta god ja mislio o tome) ne znači da su one nužno deo teritorije Srbije, nego da se i tamo nalazi srpski rod.

    • Like 3
    • Thanks 1
  13. 1 hour ago, Don Dusko said:

    Ovo "veseli se srpski rode" je jedna nacionalna smecarska pesma i ne bi trebalo na doceku da bude al jbg bila je. Zasto ne bi trebala?Pa zato sto Srbija ima dosta nacionalnosti koja navija za tu istu Srbiju. Znaci ja kao Slovak ne bi trebao da se veselim jer eto nisam srpskog roda? Al jbg nas narod ne razmislja o znacenju pesama bitno je da se peva...

    Pa naravno da će Srbi da pevaju o srpskom rodu, Slovaci o slovačkom, Uganđani o ugandskom…

    to je sasvim razumljivo i prirodno i ne znači da ni jedan drugi rod ne sme da se raduje.

    A činjenica da ta pesma mnogo nervira ovu ekipu sa politike, pokazuje da ista sigurno nije negativna po Srbe i Srbiju, naprotiv.

    • Like 6
    • Thanks 2
  14. 10 minutes ago, Molina23 said:

    Što se tiče sutrašnjeg finala, izistinski sam sanjao Karija u bade mantilu na presici blago otkopčanog sa samo jednim pitanjem razularenom populusu - "oćete sad da vidite matoru budalu"?! 

     

    To nešto govori. 

     

    *Da ne gledam više pijan rendom klipove velikog brata u 4 ujutru*

     

    Sad ozbiljno, sutra je taj dan. Matori je izmislio modernu nemačku košarku red je i da je dezintegriše bar za neko vreme. Tim Srbija! 🦅🇷🇸

     

    https://youtu.be/csJvspbZum0?feature=shared
    Ovako nešto?😆

×
×
  • Create New...