Jump to content

Belodedic

Član foruma
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Belodedic

  1. 4 hours ago, Maharaja said:

    Ima možda 200 konvojaša...

     

    Elem, u Kanadi preko 10% stanovništva sebe identifikuje kao Ukrajinci, a verovatno četvrtina celog stanovništva ima neke pretke među Ukrajincima. Ako ne i više. I ta zajednica je vrlo jaka. Tako da, čak i oni koji nešto nekad laprdnu, kao debil od Daniele Smit, vrlo brzo nađu način da se pokaju i iskupe sa još pomoći. Kao dotična, jelte.

     

    Ima ih prema zadnjem popisu iz 2016. godine ukupno 1,359,655, sto je nekih 3.5% stanovnista Kanade. Medjutim, u Alberti ta cifra iznosi oko 10% (mozda si na to mislio), a u Manitobi preko 15%. U svakom slucaju, ogromno glasacko telo, iako ogromna vecina tih Ukrajinaca smo vuce ukrajinske korene i nista vise. 

     

    Chrystia Freeland, jedna od najmocnijih figura u vladi Dzastina Trudoa, upravo vuce ukrajinske korene. Cak je studirala u Kijevu neposredno pre pada Sovjetskog saveza, i navodno se tada nalazila pod prismotrom KGB zbog njenog aktivizma u to vreme. 

    • Like 3
    • Thanks 1
  2. Neverovatna desavanja na frontu u zadnjih 72 sata. Bruje drustvene mreze, vesti i snimaka na sve strane, ali naravno o tome skoro nigde u nasim (srpskim) medijima nema ni reci, cim Ukrajinci postizu uspehe. Bitno da je Putler "zagrmeo". 

    • Like 4
  3. Evo Erdogan i zvanicno danas popustio (nije bilo sumnje da ce popustiti kad tad). Svedskoj i Finskoj otvoren put za ulazak u NATO. 

     

    Rusofili na aparatima. 

    • Like 1
    • Love 1
    • Ha-ha 1
  4. 3 hours ago, Devil In My Pants said:

    Inace Ramzanov otac je izdajnik Cecena iz prvog Cecenskog rata, presao na stranu Rusa za ocigledno ogroman novac te je ubijen 2004g kao izdajnik. Izbor sina je bio Hobitov...imali ste izbore dobio je Kadirov.Inace dosta Cecena se bori i za Ukrajinu,

     

    Pobednik izbora u septembru prosle godine: Ramzan Kadirov sa 99.7% glasova. Izlaznost 94.61%. 

     

    🙄😅

    • Like 1
    • Ha-ha 2
  5. BDP Rusije pre i posle invazije Krima i uvodjenju sankcija (u milijardama $), za one koji tvrde da su sankcije bez znacaja: 

    • 2013: 2 288
    • 2014: 2 048
    • 2015: 1 357
    • 2016: 1 281
    • 2017: 1 575
    • 2018: 1 653
    • 2019: 1 690
    • 2020: 1 479
    • 2021: 1 648

    Za 2022. se predvidja novi pad BDP-a od 12-15%. Isti pad je dozivela Srbija kada je bombardovana 1999. godine. 

     

    Znaci, od uvodjenja sankcija 2014. godine, Rusija gubi od prilike 600 milijardi dolara na godisnjem nivou. To je ukupan broj svih deviznih rezervi Rusije (od kojih je sada dobar deo zarobljen u inostranstvu). Inace, Rusije je potrosila preko 38 milijardi deviznih rezervi samo da vrati rublju tu gde je bila do invazije Ukrajine. 

    • Like 12
  6. Sta se desava sa Igorom Girkinom (Strelkov)? Koja je danas njegova uloga u ovoj prici? Secamo se da je bio kljucni igrac tokom i posle aneksije Krima, i kasnije tokom rata u Donbasu, ali danas ga u ovom ratu nema. Pitam zato sto je jedan od retkih Rusa koji je nazvao neuspehom ovu rusku vojnu intervenciju, u par navrata. Da li je Girkin postao disident pa tako prica, ili je i dalje blizak Putinu (sto bi dalo mnogo vecu tezinu njegovim izjavama)? 

    • Like 1
  7. Komsomolskaya Pravda, inace pro-kremlinski tabloid, oslanjajuci se na (tajne) podatke ministarstva odbrane, javlja da je u Ukrajini poginulo 9,861 ruskih vojnika dok je njih 16,153 povredjenih. 

     

    Quote

    An official representative of the Russian Defense Ministry said that the Russian army is completing the defeat of the nationalist Ukrainian formation Donbass Battalion. Photo: a frame from the video.

     

    The Russian Defense Ministry said that on Sunday, March 20, the Russian armed forces are completing the defeat of the Ukrainian nationalist formation "Donbass battalion." Russian Defense Ministry spokesman Igor Konashenkov told a briefing about this.

     

    "Units of the Russian Armed Forces are completing the defeat of the nationalist "Donbass battalion," Konashenkov said, adding that during the day, the Russian armed forces advanced 12 kilometers and together with DNR units from three sides blockaded the village of Sladkoye.

     

    Two tanks, three BMPs, six field artillery guns and mortars, as well as about 60 fighters of the Ukrainian nationalist formation were destroyed.

     

    "There is now a battle for the seizure of the settlements of Sladkoye, Novoukrainka and Shakhterskoye with the remnants of the militants and units of the 54th separate mechanized brigade of the Ukrainian troops," Konashenkov said.

    According to the Defense Ministry spokesman, 89 Ukrainian military facilities, including command posts, multiple rocket launchers, artillery weapons, weapons and ammunition depots and places of ammunition accumulation were hit on Sunday March 20, and seven Ukrainian drones were shot down in the air.

     

    According to preliminary calculations of the AFU General Staff, from the beginning of the special military operation in Ukraine until March 20, the Russian Armed Forces lost 96 aircraft, 118 helicopters and 14.7 thousand military personnel.

    The Russian Defense Ministry denies the information of the Ukrainian General Staff about the alleged large-scale losses of the Russian Armed Forces in Ukraine. According to the Russian Defense Ministry, the Russian Armed Forces lost 9861 people killed and 16153 wounded during the special operation in Ukraine.

     

    Earlier, it was reported that Captain of the First Rank, Deputy Commander of the Black Sea Fleet Andrei Paliy, was killed during the special operation in Ukraine.

     

    The Russian Defense Ministry reported on Sunday, March 20, that a training center for foreign mercenaries was destroyed in the Zhytomyr region.

     

     

    • Like 2
  8. 6 hours ago, Amigo said:

    Covjek ide iz Kanade, navodno  najbolji snajperista na svijetu, na poziv Zelenskog, sto i mogu shvatiti, bas ga briga za strance, ali ne mogu da shvatim kanadskog premijera koji ohrabruje svoje drzavljanje da idu u rat. Koji je to retard od premijera.

    Izgleda da je ekspresno poginuo, ostavio zenu i djecu. 

     

    https://en.as.com/en/2022/03/16/latest_news/1647468372_697920.html

     

    Nisam nesto primetio da Trudo ohrabruje drzavljane da idu u rat. Nego je u svom stilu zaobisao pitanje. Ovde imas dobar pregled trenutne situacije iz pravne perspektive kao i izjave ministara. 

     

    A sto se tice ovog snajperiste, jos uvek nigde nije potvrdjeno da je on poginuo. Vec su dva puta pisali da je poginuo, a za prvi put znamo sigurno da je bila laz jer se javio kasnije preko svoje stranice na Facebook-u. Sad pisu da je poginuo nakon 20 minuta po dolasku u Marijupolj i to bez ispaljenog metka. Zvuci jako nerealno, samim tim sto znamo da niko ne moze ni da udje ni da izadje iz tog grada, a kamoli strani borac. I bas oni znaju da li je ispalio metak ili ne. 

    • Like 1
  9. Pre desetak dana sam letio u Njujork (iz Kanade). Na sajtu CDC je pisalo da je potreban PCR test za ulazak u zemlju, tako da sam to obavio u Kanadi (i prilicno debelo platio, $185 po osobi). Medjutim apsolutno niko nam nije trazio test osim nekog atesta gde sam potpisao tvrdeci da sam uradio test (sami rezultat testa niko nije ni pogledao). U povratku, Kanada je trazila PCR test koji sam mogao da uradim u Njujorku besplatno. Ima milion "pokretnih klikna" (kombija) svugde po gradu i bukvalno nista ne naplacuju cak iako niste drzavljani SAD. Po sletanju u Kanadu opet sam morao da uradim PCR test (takodje besplatan) ali sam pusten kuci.

    10 hours ago, Pletilja said:

    Kofer ostao u Frankfurtu a u njemu i 2 vrlo retke knjige koje sam spremila za zeta i antik cilibarska dugmad za manzetne! Lepo sam rekla da to ide u licni prtljag ali mene niko ne slusa. Kolike su sanse da kofer ipak stigne u USA?

    Kofer ce stici, samo treba malo vremena. Meni se dva puta desilo da je kofer ostao zagavljen u Frankfurtu. Jednom kad sam isao za Srbiju, a drugi put kad sam se vracao u Kanadu. Oba puta je kofer stigao u roku od dva ili tri dana. 

  10. 21 hours ago, Marko said:

    Neki moji nasumični utisci oko konačnog plasmana

     

    Medalje: Prvo i prvo, drago mi što su USA završile na prvom mestu. Ne zato što ja sad tu kao nešto hejtujem kineze, nego zato što bi mi bilo bezveze (da ne kažem sranje), da Kina bude no1 sa jednim ili dva zlata više od amera, a sa 20+ ukupno medalja manje i naravno gomilu disciplina u kojima su slabi/nebitni, tj daleko manje su raznovrsni od amera across the board. Evo sad vidim da su završili sa 25 medalja manje, malo li je. Drugo, svaka čast Japanu, VB, Australiji, Rusiji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji na top10, gde su i manje više viđeni pre takmičenja, ali posebno alal vera Holandiji i Kanadi na tako visokom plasmanu. Novom Zelandu isto kapa dole, a šta tek da kažem za Fidži koji je uzeo 2 medalje.Ex-Yu: Realno sve zemlje moraju biti zadovoljne kad se sve uzme u obzir, možda je Crna Gora mogla jednu medalju ali bože moj. Oni koji su razočarali: Argentina (3 medalje kao i San Marino), Španija, JAR, Pakistan (nijedno odličje), Indija (svega 7 medalja)...

     

    Ovo su bile najuspesnije OI u istoriji Indije iako su osvojili svega 7 medalja. 🙂 Cak su zlatnu medalju osvojili u atletici (bacanje koplja, muska konkurencija). Ako poput Kineza krenu masovno da ulazu u sport, svakako bi mogli da uskoro osvajaju i dvocifren broj medalja. Indija, zemlja cuda. Imaju nuklearno oruzje, istrazuju svemir, a pola stanovnistva nema ili ne koristi toalet... 

    • Like 1
  11. Naravno da je bilo nekih neprijatnih iznenadjenja, neispunjenih ocekivanja, manjka srece, itd. ali to se moze reci za bukvalno svaku zemlju. Evo gledam, SAD je cak 51 put zavrsila na 4. ili 5. mestu na ovim OI. Zamislite koliko je to drvenih medalja. A mi kukamo zato sto smo uzeli dve ili tri drvene medalje (Spanovic, Mikec/Arunovic). To vam je sport. 

  12. On 7/17/2021 at 7:24 AM, Prijatelj Mitar said:

    Imamo li neki pool sa brojem ocekivanih medalja u Tokiju?

     

    Ovo je najbolje sto sam uspeo da pronadjem. Nije bas pregledno ali koliko vidim ovo su ocekivanja za Srbiju:

     

    Zlato

    • Jovana Prekovic (Karate, do 61 kg)
    • Novak Djkovic (Tenis, muski singl)

    Srebro

    • Kosarka (Zenska reprezentacija)
    • Basket 3x3 (Muska reprezentacija)
    • Strahinja Stefanovic (Kajak, K-1 200 m)
    • Vaterpolo (Muska reprezentacija)

    Bronza

    • Aleksandar Kukolj (Dzudo, do 100 kg)
    • Zorana Arunovic (Streljastvo, vazdusni pištolj 10 m)
    • Mate Nemes (Rvanje, grcko-rimski stil, do 67 kg)

    Ukupno 9 medalja (2-4-3), sto bi barem po broju medalja bio najveci uspeh u istoriji. Mada ja licno nisam toliki optimista. Cesto se ovakva predvidanja ispostave kao apsolutno netacna. 

    • Like 1
×
×
  • Create New...