Jump to content

Senninha

Član foruma
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Senninha

  1. Oh kako sam Mutu prevideo? ;)
  2. Koji treci? 🙂 Ima jos stilova gradjenja autoriteta, nisam siguran koliko su efikasni... Dranja? Fajtanja? Davljenja (jbg ovaj se ne rimuje)?
  3. Senninha

    ABA liga

    Kaze se na bazi. ;)
  4. https://www.euroleague.net/news/i/axjccu97oycipsqp Sto znaci da mozda ipak budu kaznjeni...
  5. Autoritet se stice na vise nacina, a samo jedan deo je autoritet koji se stice pozicijom (trenera u odnosu na igraca). Ako je to jedini izvor autoriteta onda nije najsrecnije resenje. Taj autoritet moze mora da bude nadogradjen kroz pokazivanje znanja, strucnosti, donosenja pravih odluka u pravo vreme, dok harizma i karijera koju je imao kao igrac mogu da budu samo bonus. E kad se sve ovo sklopi, i pozicija, i dokazano znanje/strucnost pa jos prstohvat harizme da to zacini (a karijera svakako nije bila losa, daleko od toga), onda se moze reci da je uspostavio pravi autoritet. Ukoliko se dobije u Kazanju i bez Tomasa, delovace odstranjivanje kao dobra odluka i onda je skolovanje Tomasa uspelo, inace moze biti zeznuto - mac sa dve ostrice je u pitanju.
  6. Zato sto bi Asvel trazio odlaganje isto kao i Zenit sto je odlozio dupli program u Spaniji.
  7. Senninha

    ABA liga

    Sa Pecarskim nisu cita posla. Na ove dve utakmice nije ni na klupi bio. Bolje da ga puste da ode nego ovako... Na visokim pozicijama je doveden Lesic dok su tu jos i inventar kluba u vidu Seslije i Radovanovica (koji je inace, cini se a i vrlo je moguce, jos uvek pod ugovorom sa KKCZ pa je u FMPu pozajmljeni igrac). I onda ti matorci samo uzimaju minute Djordjevicu, Pecarskom i mladom Popovicu (mada je on vise 3 nego 4). Ok, Sava je tu jedina kolika tolika klasa, ali... Na spoljnim pozicijama pored "pozajmljenog" Covica, dovedeni su Nemanja Jaramaz (jos jedan matorac) i Ognjen Carapic (da proba da ozivi karijeru, jos je mlad) kao i Radonjic (13cm visa verzija FIlipa Covica) koji kao i Filip jedva je provirio van granica nase zemlje. Na spoljnim pozicijama tu su jos povratnik Nemanja Nenadic, Lazarevic (koji je jedini tu bio bas talentovan ali ga povrede ubile), Simovic (ex Zvezda) i Ulubaj (sve izvesnije propali eksperiment da se zaradi na njemu). Tanko, bas tanko. Ako budu u top10 timova na kraju da se sutiraju u guzicu od srece. Sledece godine lepo u ABA2 i mladi igraci (ok i Filip, jbg).
  8. Nemojte da ste tako negativni prema Novici - valjda je sada imao vremena da odmori i da se oporavi, moze barem pola-pola sa Stefanom da odigra na 4. Eh kad bi mogao 35, ali i 20 je ok.
  9. Senninha

    ABA liga

    Dobro vece! Kako se ono kaze "Citam vas odavno, pa resih da se prikljucim"? Tako nekako... FMP pao u Splitu. Imaju ekipu za dno tabele, a Primorska je jedini klub koji ce sigurno zavrsiti ispod njih. Apsolutno nije jasan koncept te ekipe sa toliko "matoraca" i nikada manje talenta. Taj Momirov koji nije imao mesta u FMPu (ili sta je vec razlog) i nije neki suter, ovo mu je ocigledno bio taj jedan dan u citavoj karijeri kada gotovo da nista ne moze da promasi. Inace je za 3p ispodprosecan, ne prebacuje 30%. 25-26% mu je neko merilo. Nisu bili zainteresovani za to... Borac je otisao u ABA1, a s obzirom da u ABA2 idu po 2 kluba iz svake drzave ta mesta su po rezultatu u KLS dobili Sloboda i Zlatibor. S obzirom da postoji i odredjeni broj wild-card-a (4 komada), pozivnicu iz Srbije je dobila Mladost koja je jedina uz Novi Pazar iskazala zainteresovanost (Novi Pazar je svoje interesovanje povukao). Mada ovde nije bilo nacionalnog kljuca, mogla je bilo koja ekipa iz regiona da dobije.
×
×
  • Create New...