Jump to content
Vox92.net Forum
Sign in to follow this  
Alen13ASC

WEC supersezona 2019/2020

Recommended Posts

xIlfwFL.png

 

Kalendar

 

qIvuu0Y.png

 

Nova, druga supersezona, počinje prvog septembra u Silverstonu. Kao i prošle, većina karavana je neizmenjena u odnosu na prošlu supersezonu. Tojote naravno brane titule, bukvalno se postavlja pitanje hoće li postava 7 svrgnuti osmicu i to je to. Osmica je izgubila Alonsa ali zato im dolazi mladi genije za trke izdržljivosti, Hartli.

 

Što se tiče kalendara, Bahrein se vraća posle jedne godine absencije. Interlagos se na opšte iznenađenje vraća prvi put posle 2014. godine, Fudži je pomeren zbog F1 trke u Suzuki a Šangaj je isto pomeren zbog VN Makaoa.

 

Neki formati su doživeli promene pa će stoga Silverston i Šangaj biti četveročasovne trke, Bahrein dodaje dva sata te isto kao i Sebring postaje osmočasovna trka.

 

Inače, supersezona 2019/2020 će biti poslednja za LMP1 klasu onakvu kakvu je poznajemo, iduća supersezona 2020/2021 ugledaće rađanje nove kategorije hiperautomobila prototipa koji će u potpunosti zamenuti LMP1 u dogledno vreme. LMP1 će imati brdo restrikcija a hibridna kategorija LMP1H će patiti najviše, sve što mogu reći je sledeće:

 

Ćao LMP1, bila je to žestoka i prelepa avantura koja je skoro pa egal s Prototip C kategorijom s kraja 80-ih te početka 90-ih. Sve što je lepo kratko traje, ovo sad što gledamo posle povlačenja Poršea i Audija te Pežoa je bukvalno zombi kategorija iste. Tojote same lutaju u bespućima nekadašnjo bogatoj kategoriji...

 

Ćao LMP1!

 

pzE5dtQ.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...