Jump to content
Vox92.net Forum
Borko

F1 Prognoza 2020

Recommended Posts

Posted (edited)

Ulazimo u jubilarnu 12. sezonu tradicionalne F1 prognoze, osmisljene od strane naseg starog forumasa Senne/Mikija Velikog koji se nazalost odavno povukao sa foruma. Kao onaj koji se trecu sezonu zaredom prihvatio nimalo zahvalne, zapravo uzasne uloge voditelja prognoze, odnosno tabele, ovde izlazem stara pravila, za sada bez novih, nije mi nesto do kreativnosti usled sve ove neizvesnosti sa time koje ce trke biti odrzane a koje nece zbog Koronavirusa. Ako neko ima predlog za nesto novo, molim da napisete ovde.

 

1) Prvo i osnovno pravilo: Prognoziramo redosled prva TRI vozaca u kvalifikacijama, redosled prvih DESET vozaca u trci i, na kraju, vozaca koji ce ostvariti najbrzi krug u trci.

 

2) Bodovanje: Svaki pogodak donosi po jedan bod, dakle mozete osvojiti tri boda za kvalifikacije, deset za trku i jedan za najbrzi krug.

 

3) Bonusi: Ako nego pogodi tacan redosled sva tri vozaca u kvalifikacijama, dobice dodatan bonus bod za kvalifikacije. Ako neko u trci pogodi tacan redosled prva tri vozaca, odnosno podijum, dobice jedan bonus bod. Ako neko (sto se nikada nije desilo i nikada se nece desiti) pogodi tacan redosled svih 10 vozaca, dobija pet dodatnih bonus bodova.

 

4) Racunanje poretka: Racunamo poredak onako kako je ostvaren nakon poslednje sekunde u kvalifikacijama i nakon poslednjeg kruga u trci. Naknadne kazne nakon trke, kazne izrecene u toku trke nas ne zanimaju, kao ni prethodne kazne u kvalifikacijama - kako je predjena startno-ciljna linija, tako racunamo poredak.

 

5) Vreme: Svoju prognozu mozete ostaviti sve do minuta pre pocetka kvalifikacija za kvalifikacije, odnosno minuta pre pocetka trke za trku. Naravno, ako neko putuje ili slicno, pa nece biti u mogucnosti da ostavi prognozu na dan kvalifikacija ili na dan trke, moze da ostavi kompletnu prognozu za kvalifikacije i trku kad god pozeli - dva dana pre, tri dana pre, pet dana pre.

 

6) Mozete da prognozirate samo kvalifikacije, ili samo trku. Naravno, prirodno je da prognozirate i jedno i drugo, ali ako neko ne ostavi prognozu za kvalifikacije jer nije stigao/uspavao se/stagod, moze slobodno da prognozira trku i najbrzi krug. I obrnutno - ako neko prognozira samo kvalifikacije a potom ne ostavi prognozu za trku jer nije stigao/uspavao se/stagod, bodovi ostvareni u kvalifikacijama se racunaju.

 

7) Ispravnost prognoze - ovo je veoma vazno, zato ce biti boldovano: Molim vas da pre ostavljanja posta proverite svoju prognozu - ako je neko napisao imena dva jednog vozaca dva puta u kvalifikacijama, ili je napisao umesto 1. 2. 3. - 1.2.2. / 1.3.3./2.2.3./1.3.3 ponistava mu se celokupna prognoza za kvalifikacije. Primer - ako neko napise 1. Hamilton, 2. Fetel, 2. Ferstapen, a poredak prva tri zaista bude takav, prognoza se svejedno ponistava. Identicna pravila vaze i za trku, s tim sto za trku vazi da bi prognoza bila validna da obavezno ostavite i ko ce ostvariti najbrzi krug.  Ako pogodite svih 10 vozaca tacno po redosledu, a ne ostavite prognozu za najbrzi krug, prognoza za trku vam se, nazalost, ponistava.

 

😎 Forumas koji ima najvise pogodaka za celokupan vikend dobija jedan dodatni bonus bod kao pobednik vikenda (ako dva forumasa imaju imaju isti broj pogodaka, sto je najvise za taj vikend, bod se ne deli na pola - dakle, ne dobija se nista :) ). 

 

9) Ukoliko neko pogodi sve osvajace bodova, ali ne po redosledu, za taj mali podvig dobice dva bonus boda (sto se prosle godine desilo samo dva puta)

 

10) Nagrada za pobednika prognoze: Ne postoji

 

Titulu brani Jurgen.

 

Prethodni pobednici prognoze:

 

2009: alpiner

 

2010: Miki Veliki

 

2011: fancy

 

2012: 4_Webber/Borko/ja

 

2013: 4_Webber (2) /Borko/ja

 

2014: DASUBO

 

2015. 4_Webber (3)/Borko/ja

 

2016: fancy (2)

 

2017: Ripper

 

2018: Ripper (2)

 

2019: Jurgen

Edited by Borko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...