Jump to content

djura.net

Član foruma
 • Content Count

  584
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

483 Excellent

Recent Profile Visitors

255 profile views
 1. Zanimljivi ovi Sejseli, Uspeli su da vakcinisu vise od Izraela, cak 70% stanovnistva, A od pocetka pandemije virus je potvrdjen kod 6.2k ljudi, od toga 500 danas! Inace imaju I nisku stopu preminulih, od pocetka pandemije 28 ljudi je umrlo.
 2. Ja mislim da mi kao pioniri vakcinacije i vizionari nacije treba da dobijemo bar 30 evrica. Kme.
 3. Kmeeeeee, a mi koji smo vec vakcinisani? Hocu I ja mojih 25 evrica, kmeeeeee!
 4. Pretpostavljam da je oprez izmedju ostalog I zbog nekih negativnih iskustava, kao ono u USA pre (valjda) 60 godina kad su neke vakcine koje su davane trudnicama uticale da se radjaju deca sa odredjenim deformitetom. Ozbiljna je to stvar I zato mora mnogo stvari ispitati pre nego se potvrdi da je sve bezbedno I za trudnice. Da je moja supruga sada u drugom stanju ja se ne bih osmelio da je nagovaram da se vakcinise, ali bin insistirao da svi koji dolaze s njom u kontakt budu iz kategorije revakcinisanih.
 5. Ali okolnosti su se promenile u vanredne. Ne pricamo o nekoj sitnici, nego o necemu sto je okrenulo naopacke citav svet. I zapravo ne pricamo o krsenju zakona, nego o principima demokratije, pravima I obavezama.
 6. Mhm, kad ubica bude uhvacen ukinu mu razna prava - na kretanje, slobodu, da vidja koga zeli I kad zeli, da putuje itd I to na, pazi sad, 20 godina, a nekog i dozivotno. Cudna je ta demokratija.
 7. To pravo je ukinuto zbog vanrednih okolnosti. I bice vraceno cim se situacija u Indiji dovede u red ili vakcinise dovoljan broj ljudi. I pravilo je tu da nekim drugim ljudima ne bi bilo ugrozeno ne samo zdravlje, nego I neke slobode I prava. Simple as that.
 8. Ovde smo pricali o Austaliji I Novom Zelandu, poprilicno udaljenim od Balkanaca. A meni je zaista neverovatno da se postovanje zakona podvodi pod ukidanje ljudskih prava.
 9. Petrusev, Jovic I Simonovic iz mege, Jaramaz od komsija, Ivanovic I Cobs iz bud, Lazarevic I Pecarski iz fmpa, Ilic iz Igokee, u principu je veliko pitanje koliko njih nam je dostupno, ali kad mastamo moze I ovako.
 10. Tako nekako, ti 'jaki' potpisi uvek dodju u vreme prodaje sezonskih I mislim da su u direktnoj vezi sa marketingom.
 11. Ovo je vrlo upitno, sve da zanemarimo broj umrlih, a prvo bi, valjda, to trebali da gledamo. 'Australije I Novi Zelandi' su pokazao da imaju ljude koji su sposobni da svoje gradjane vode I kroz pandemiju I ja mislim da im I u ovoj situaciji treba dati sansu. Kao I u Kini ili Vijetnamu, imaju malo drugaciji pristup, ali niti su izneverili svoje gradjane, niti im se moze reci da nisu imali uspeha u borbi sa pandemijom.
×
×
 • Create New...