Jump to content

Belgrade

Član foruma
  • Posts

    275
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Belgrade

  1. Drzavu treba graditi, sistem menjati a narod edukovati, sve to moze i moralo bi bez ubijanja i rusenja. Nesto slicno je na proslom forumu bilo napisano za KiM i kineski zid...
  2. Takve, koji na takav nacin razmisljaju, ne treba razuveriti vec leciti. To su bolesne misli i zelje.
  3. Ovo gore je teorija, sa dodatkom da ta teorija pokazuje i nepoznavanje kakvo je stanje stvari na terenu, a ovaj post je praksa: Jos bih i dodao, verovatno i poslednji put na ovu temu jer ocigledno je gde postoji nerazumevanje. Da smo imali pristup koji predlazes i da smo cekali ekipu neokaljanih, milosevica ne bismo nikad skinuli sa vlasti. Danas je situacija jos i teza jer je sistem koji su AV&co uspostavili gori i kompleksniji nekoliko puta od prethodnog. Znaci, moraju i kurta i murta da se upregnu da se ovi skinu, moraju se mnoge zabe pojesti i moraju se mnogi kompromisi praviti, kompromisi koji u normalnim uslovima ne bi ni bili na dnevnom redu. O toj teoriji koju zastupas mozemo diskutovati i sloziti se ali da vazi od "06.X.", za reprizu dana pre ne moze - taj dan tj. prizeljkivani novi "05.X." mora da se odradi po istom ili slicnom receptu kao prethodni put. Druga mogucnost je da se pokolju izmedju sebe... sto isto nije nemoguce, pogotovo imajuci u vidu desavanja u poslednje vreme...
  4. Rekao bih da na ovom pdf-u postoji konsenzus oko toga sta su problemi i ko su njihovi uzrocnici, tu nema dileme. Jedini segment gde postoji nerazumevanje je taj kako i na koji nacin rusiti ovu bagru... i to se uglavnom desava zbog nerazumevanja sta je sledeci korak tj. sta bi trebalo da bude. Pre bilo kakvih razmisljanja i planiranja o tome sta cemo sa narodom, ko ce da vodi drzavu, kako urediti institucije, sta uciniti sa kriminalom i korupcijom, za koga glasati... kako ostati nezajeban po drugi iliti X-ti put... pre bilo svega toga, potrebno je ove srusiti sa vlasti, koje ce btw biti teze skinuti nego one od pre 20ak godina, i to po bilo koju cenu. Tek nakon toga, ako to ikad docekamo, mozemo diskutovati o narednim koracima.
  5. Sta reci... koga vise opsovati... eno gledam na sajtu kombank dvorane - jos ovakvih dogadjaja nas ocekuje u narednom periodu...
  6. Samo za one koji cekaju Mesiju i traze "rupe" u programu opozicionih stranaka...
  7. Cene u BG-u su definitivno prenaduvane, u najvecoj meri sumnjivim poslovima i raznim kombinacijama. Pad ce doci kad tad, ali ne pre nego sto ova kriminalno interesna grupacija ode sa vlasti. Zanimljiv tekst na tu temu: U Srbiji se 80 odsto stanova kupi gotovinom: Da li se kontroliše poreklo novca i ko su kupci? @djurava na koji fax ti dete krece studirati? Mozda ima neki deo grada koji bi mogao biti bolji, a definitivno jeftiniji, izbor za vas od NBGD-a?
  8. Pre 5-6 godina ja sam uzimao neke akcije na NYSE preko brokera - Ilirike. Ne znam kako sad funkcionisu, verovatno su se optimizovali i unapredili u medjuvremenu, ali tad je trebalo da se otvori devizni racun u nekoj od banaka sa kojom saradjuju, prebace pare i preko telefona su se obavljali nalozi. Baci pogled na njihov sajt - vidim da sad imaju i neku platformu...
  9. Nista neocekivano, samo potvrda onoga sta smo pricali i na sta smo ukazivali godinama. Ista prica kao i sa Cedom, Srbljanovic i slicnima... na kraju krajeva, nisu ni ovo troje pobrojanih toliki problem koliki su oni koji im slepo veruju i koji ce i u ovom potezu naci neko opravdanje... u opoziciji i gradjanima, naravno. Dodatak:
  10. Ne samo ovde, vec generalno, je pozeljno da se tacno i sto je to moguce preciznije detektuju i oznace krivci/odgovorni, bilo to pojedinci ili grupacije. U suprotnom, imamo kontradiktornost jer, sa jedne strane insistira se na individualizmu dok, sa druge, sve vrvi od kolektivizma. Evo samo primer kako bih ja preformulisao neke od tvojih recenica iz prethodnog posta: 1. Serem se na politiku republike Srbije, ciju Vladu vodi AB i predsednika AV, prema BiH. 2. Pojedini Zagrepcani, koji istine radi nikad nisu procesuirani, su maltretirali i cak ubijali pojedine sugradjane srpske nacionalnosti 90-ih.
  11. Verujem da je ovo odgovarajuci topik za donju vest: Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić izjavio je danas da su netačne tvrdnje Osnovnog javnog tužilaštva, koje je danas za Novu.rs potvrdilo da ih novosadska policija nije obavestila o prebijanju Novosađanina M. M. (28) istog dana kada se obračun dogodio, a potom pozvao na poligraf zamenicu tužioca za koju tvrdi da je imala tu informaciju.
  12. Belgrade

    exSSSR

    Jedan od komentara: "Just heartbreaking. And the whole world is watching and won't do a fucking thing. This makes me really sick, where is EU where are other countries to help? what a fucked up world we have right now"
  13. Niske strasti u Ovalnom kabinetu Smejemo se od muke... a videti Marka Djurica u ovalnom kabinetu mi je u rangu Armstrongovog sletanja na Mesec ( naravno, za nas koji verujemo da se to desilo). Neverovatna scena.
  14. Belgrade

    Crna Gora

    Izuzetno gotivan lik. Nadam se da ce istrajati u svojoj politici i odoleti svim napadima i pritiscima.
  15. Uvek ce se birati manje zlo, ne postoji savrseno a ni idealno. Uvek za to dajem primer USA i njenih poslednjih predsednickih izbora gde su kandidati bili Tramp i Klintonova. Srbija je u danas u takvoj situaciji da bi nam vise odgovaralo da su na vlasti zivotinje iz BG ZOO vrta, da - bukvalno, nego ovi koji rasporedjeni na mestu predsednika drzave/vlade, ministri... manju bi stetu napravili, to je sigurno. Ko ove stvari ne shvata, ne shvata ni politiku a ni politicku situaciju u Srbiji.
  16. Za nekog naivno a za nekog jednostavno. Ovde se radi o 3 operacije: prikupljanje podataka, unos i obrada istih, s tim sto je obrada automatska i svodi se samo na sabiranje i prebacivanje u procente, sa nekih 50ak lokacija. U 21. veku to nije big deal organizovati.
  17. Na glupost i lazi vladajuce svite smo navikli a korona nam je donela i tu cast da isto dozivljavamo i od doktora... Pretpostavimo da svaka bolnica u drzavi poseduje kompjuter i pristup internetu. Zar je toliko tesko i neka nauka otvoriti excel fajl na google sharedu ( nemaju svi ms office i taj nivo znanja, to cemo prihvatiti - nevoljno iako je 21. vek, pa ce google biti dovoljan za ovaj primer). Svaka bolnica odredi jednu osobu koja ce unositi podatke u tu tabelu na dnevnoj bazi, u tacno odredjeno vreme - npr. do 12h svakog dana. Podaci se akumuliraju i azuriraju automatski po vec unapred odradjenim formulama ( basic level-naravno). Persona iz KS na konferenciji treba samo da iscita podatke koje vidi u tabeli, moze neko i da joj/mu iste i odstampa. Ovo je toliko jednostavno organizovati i odraditi da bi u iole ozbiljnijoj drzavi svi iz KS-a trebali kompletno popiti otkaz zbog nesposobnosti. Samo zbog toga, o ostalim stvarima da ni ne pricamo.
  18. Torlak je jedna od institucija ( uz Batut, institut za javno zdravlje i ne znam da li ima jos neka) gde je moguce da se testira na licni zahtev. Da, postoje Covid ambulante - tu je moguce testiranje samo ako se imaju simptomi, ne moze na licni zahtev. E sad, ovo gore je vazilo do prosle nedelje - da li su (opet) nesto menjali ne znam, mada cisto sumnjam.
×
×
  • Create New...