Jump to content
Vox92.net Forum

Belgrade

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  221
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

522 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Za nekog naivno a za nekog jednostavno. Ovde se radi o 3 operacije: prikupljanje podataka, unos i obrada istih, s tim sto je obrada automatska i svodi se samo na sabiranje i prebacivanje u procente, sa nekih 50ak lokacija. U 21. veku to nije big deal organizovati.
 2. Na glupost i lazi vladajuce svite smo navikli a korona nam je donela i tu cast da isto dozivljavamo i od doktora... Pretpostavimo da svaka bolnica u drzavi poseduje kompjuter i pristup internetu. Zar je toliko tesko i neka nauka otvoriti excel fajl na google sharedu ( nemaju svi ms office i taj nivo znanja, to cemo prihvatiti - nevoljno iako je 21. vek, pa ce google biti dovoljan za ovaj primer). Svaka bolnica odredi jednu osobu koja ce unositi podatke u tu tabelu na dnevnoj bazi, u tacno odredjeno vreme - npr. do 12h svakog dana. Podaci se akumuliraju i azuriraju automatski po vec unapred odradjenim formulama ( basic level-naravno). Persona iz KS na konferenciji treba samo da iscita podatke koje vidi u tabeli, moze neko i da joj/mu iste i odstampa. Ovo je toliko jednostavno organizovati i odraditi da bi u iole ozbiljnijoj drzavi svi iz KS-a trebali kompletno popiti otkaz zbog nesposobnosti. Samo zbog toga, o ostalim stvarima da ni ne pricamo.
 3. Nije pitanje sta bismo mi zeleli i sta mislimo da je najbolje/najpravicnije, vec kakvo je stanje "na terenu" tj. realnost. Najbolji primer kako se ovaj narod oseca i sta misli je situacija nakon predstavljanja vesiceve "knjige" i njegovog trcanja kroz Knez u trenutku kada ima obezbedjenje i svu vlast u gradu. Jasno je sta bi se desilo da nije imao zaledjinu. Ova bagra zna sta je sve radila i kakva je zlodela ucinila ovoj zemlji/narodu, i zato ce braniti vlast po svaku cenu.
 4. Torlak je jedna od institucija ( uz Batut, institut za javno zdravlje i ne znam da li ima jos neka) gde je moguce da se testira na licni zahtev. Da, postoje Covid ambulante - tu je moguce testiranje samo ako se imaju simptomi, ne moze na licni zahtev. E sad, ovo gore je vazilo do prosle nedelje - da li su (opet) nesto menjali ne znam, mada cisto sumnjam.
 5. Vec je negde bilo ali da ponovimo: vezano za proteste tj. derbi/izbore i sl. I jedan info: zaboravite sve sto sam/smo pisali za Torlak - tamo je sad poveca kolona za testiranje ( + na ovo dodajte 50ak metara od kapije do "kontejnera"...).
 6. Rezultati PCR testa se mogu dobiti za nekih 2 sata, zvanicno - reci ce ti za dva dana. E sad, realnost je sledeca ( licno iskustvo): mozes odraditi PCR test ali da uzorak ne bude dobar i isti treba ponoviti - ovu informaciju ne javljaju vec je mozes saznati samo ako ih ponovo posetis i priupitas gde su rezultati koji su trebali biti na mailu pre X dana... takodje, od obecanih 2 dana - rezultati mogu doci na mail/mozes ih dobiti ih licno i nakon 4/5 dana... imajuci sve u vidu, a pogotovo tvoju situaciju, moj ti je savet da ih pritiskas od samog starta i insistiras da ti dostave rezultate sto pre (~2h). I da, s obzirom na to da je kvalitet samih testova upitan - ne bi bilo lose ( sem po novcanik) da se test uradi 2x - nakon par dana. Naravno, nadamo se da ce prvi biti negativan, kao i svaki naredni. Srecno!
 7. Svaki komentar je suvisan. Pavlicu, Sljukica i Antica zapisati i zapamtiti.
 8. Nesto se desava, to je sigurno... od stava "ni da vas je 5 miliona..." mi dolazimo do toga da pada pod pritisak studenata i protestanata, jutka osudjen, na RTS-u par skroz neuobicajenih priloga... (ekonomska) kriza ne da kuca na vrata, vec je odavno u dnevnoj sobi... diktatura ogoljena... mediji u nekim EU zemljama sasvim otvoreno pisu protiv AV-a i njegove vlasti... (blago) distanciranje od Rusa ( ovo je bilo vidljivo od samog pocetka korone)... potpis za Kosovo neizbezan... da li je azil spreman? blizi li se dan kad krecemo u lov na vestice? p.s. meni ostavite vesica.
 9. BU: mozda i jedina svetla tacka tj. institucija u ovoj nazovi drzavi koja kako tako, uz sve pritiske i probleme, radi svoj posao.
 10. Bilo bi toga i kod nas da glavne "udarne pesnice" nisu na platnom spisku/budzetu RS. Zamisli ove proteste da su u prvim redovima prve ekipe sa severa, juga i svih ostalih slicnih njima... to ovde nedostaje da bi scene na ulicama BG-a bile kao one sa klipa iz FR. Zna to AV odlicno, zato ih je sve i kupio.
×
×
 • Create New...