Jump to content

Mitar Miric

Član foruma
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mitar Miric's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

22

Reputation

  1. ZeroZeroZero, neko je već spominjao seriju. Ne volim takve serije, ni jedan pozitivan lik, sve sama bagra i najgori ološ (čudo nisu ubacili i neke korumpirane političare, ali imaju još 2 epizode do kraja). Ono što bih volio da se na kraju desi, a što bi jedino neku iole moralnu poruku poslalo: Na stranu nepotrebno razvučena radnja i mafijaška tematika, produkcija, gluma i svi ti ostali stručni detalji su na pristojnom nivou, solidno je urađeno. Ako slučajno bude još sezona, ne gledam dalje ni pod tačkom razno. I ovo sam odlučio pogledati iz dosade, a dostupno je na HBO Go.
  2. U pogledu Picarda, tačno je da nije klasični Star Trek na koji smo navikli, ali za sada sam zadovoljan kako to ide. Jedino mi krivo što su razbucali izvornu ideju Gene Roddenberryja i od Federacije Ujedinjenih Planeta napravili mračno mjesto po uzoru na današnje doba. Mislim, jasno je meni da su se vremena promijenila od TNG-a i originalne serije pogotovo, samo se nadam da neće to previše uprskati. A priča koja trenutno teče je zanimljiva, obećava što šta, možda i neki potpuni obrt od onog što očekujemo, vidjećemo. Picard je star, ali on nikad nije ni bio action hero, pa će ga neko već pripaziti u gužvama. Bitno da mu je um još britak.
  3. Vidim počele su rasprave na temu Witcher vs GOT. W je tek počeo, tek smo odgledali prvu sezonu, a GOT je već završio i godinama je bio kulturološki fenomen o kom se u cijelom svijetu pričalo (ostavimo sad po strani knjige, fokusirajmo se samo na serije), i nestrpljivo su se čekale nove epizode. W teško može da to dostigne jer je u startu mnogo skromnije zamišljen. Za široke narodne mase, GOT je mnogo realističnija serija, likovi su mnogo dublje predstavljeni, svijet mnogo bolje razrađen, dok W ima te pokušaje koji baš i nisu na nivou GOT-a. Kako god, ne treba se opterećivati usporedbama istih (Witcher nikad neće dostići ni blizu planetarnu slavu GOT-a), ali može biti vrlo zanimljiva serija čije će se nove sezone sa nestrpljenjem iščekivati. Shvatite, HBO je odavno postavio neke standarde, koje Netflix još uvijek ne uspijeva dostići. Ja sam pročitao prvih par knjiga iz serije Pjesme leda i vatre, dok za ovog Vješca nikad nisam ni čuo dok nije najavljena serija. Možda sam i zbog toga na strani GOT, ali vjerujem da i kritičari i većina onih koji gledaju serije nemaju dilemu da GOT ima mnogo više aduta na svojoj strani. Mojih pedeset i kusur dinara.
  4. Ovo je za mene bilo veliko i veoma prijatno iznenađenje - Messiah. Odgledao sam svih 10 epizoda u vrijeme Novogodišnjih praznika i baš sam zadovoljan. Nije to na prvi pogled vrhunska serija, produkcija i gluma su korektni, ali ne više od toga. Ali ideja je nešto novo, nešto osvježavajuće, iako nam je sve poznato i više puta odgledano u drugim filmovima i serijama, ne znam da je iko prije smislio ovakvu kombinaciju. Moja topla preporuka. Meni lično veliki kandidat za najbolju seriju godine - odmah na samom startu godine.
  5. Interesantno mi je da čitam po ovim forumima očekivanja pojedinih serija. Pogotovo Star Wars kao kultni serijal filmova koji je pokupio silne milione zarade. Kada se shvati da je Star Wars od svog prvog filma u stvari jedna obična svemirska bajka, filmovi za cijelu porodicu, da ga je na kraju preuzeo Disney, onda se tu više ne traži ni dubina, ne treba se čuditi što je to toliko jednostavno da "nije ni za decu" nekoj odrasloj osobi koja je navikla na mnogo kompleksnije likove i dublje motive protagonista - čitaj spletke, zavjere itd. Meni lično, Mandalorijanac je prijatna, lagana razbibriga, i sviđa mi se smjer u kom su se uputili, ali i ja se nadam da će biti neka glavna/sporedna priča (zavisi kako ko gleda) oko koje će se serija zavrtiti. Ovako neće dugo trajati, jer će dosaditi gledaocima.
  6. Zvuči zanimljivo, vidio sam taj naslov na HBO Go. Moglo bi se pogledati jednom kad budu neki praznici i više vremena za bacanje.
  7. Odgledao prve dve epizode Mandalorijanca. Eto nama Clint Eastwooda u svemiru u svijetu Zvjezdanih ratova. Nisam gledao koliko su trajale epizode, ali sad kad neko pomenu, i meni se učinilo da su nekako brzo završile. Svidjelo mi se, ali nije baš toliko da je vrijeme proletjelo. Biće ipak da su nešto kraće od uobičajenih 40-ak minuta. Glavni utisak je da to dosta nalikuje nekom hibridnom western-SF žanru.
  8. Vidim da niko ne spominje Carnival Row, a serija je odlična. Kvalitetna glumačka ekipa koju predvodi Orlando Bloom, dobra priča i zanimljivo osmišljen svijet gdje postoje vile i minotauri, kentauri i ostala mitska bića. Neka vas to ne zavara, ozbiljna je serija i toplo je preporučujem. Doduše, ima i elemenata horora. Dosta dobra produkcija, na što nas je Amazon Prime Video već navikao.
  9. Ja sam pogledao prve tri epizode na HBO. Može se pogledati, nije nešto što će da te obori s nogu poput DARK-a, više je lagana pričica gdje se ne treba previše razmišljati. No drugi dio sezone bi mogao biti interesantniji (ako sam dobro shvatio ima samo 6 epizoda). A nekome je to možda i dosadno jer radnja je pomalo spora.
  10. Luksemburg je imao 21 šut na gol, a Portugal neki dan samo 15.
  11. Solidan uradak, Uliks je dobar. Surova realnost balkanskog kapitalizma.
  12. Priznajem, kolega, da si napisao iako kratku ali intrigantnu, i prilično zanimljivu recenziju o tom The Place. Eto, ja sam dobio želju da pogledam film.
  13. Neko ti je dobro rekao, bez uvrede, u startu imaš neku odbojnost prema ovoj seriji. I meni su prve 2-3 epizode bile malo dosadne, ali serija je za sada fenomenalna, 2. sezona još i bolja. Kad se stvari zahuktaju biće to prava poslastica. Ali, činjenica je da moraš da se udubiš u radnju, ako želiš da shvatiš šta se dešava.
  14. Da se pridružim klubu obožavalaca, DARK je odličan. Gledati ovo i gledati američke superheroje, neuporedivo. Šta kad se obični ljudi nađu pred takvim nadnaravnim pojavama, koliko grešaka će obični smrtnici napraviti i još više zakomplikovati i onako komplikovanu situaciju. Samo, onima koji nisu gledali preporučujem da se strpe dok izađe i 3. sezona koja će biti poslednja, tako da sve u cugu pogledaju - užitak će im biti još veći, siguran sam.
  15. Mitar Miric

    F.C.Barcelona

    Al se zato ta "moćna" odbrana pod palicom "velikog" fudbalskog barda Ernesta pokazala u polufinalu LŠ. Padali su na fore koje teško prolaze i na školskom dvorištu.
×
×
  • Create New...