Jump to content
Vox92.net Forum

Vince Carter

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

Recent Profile Visitors

245 profile views
 1. Vince Carter

  RIP

  22. maja je preminuo Mory Kante. 😢
 2. Vince Carter

  Automotive

  Kad smo već kod oldtajmera, pokojni brat moje babe je 1970. godine kupio nov Opel Kadet B sa dvoja vrata, motor od 1100 kubika, 45 KS. Retko ga je vozio i kada je 2012. umro, Kadet je imao pređenih samo 75 000 km. Redovno je održavan i uvek je prolazio tehnički pregled i bio registrovan. Auto je nasledio jedan rođak koji nije bio previše sentimentalan prema njemu i posle nekoliko godina ga je prodao za samo 800 evra. Limarija nije bila u odličnom stanju, ali nije bila trula i da je rođak uložio nešto para u istu, mogao je da ga proda znatno skuplje. Sve je bilo originalno na njemu sem karburatora koji je bio od Zastave 101.
 3. Vince Carter

  Automotive

  Ima ga moj ujak. Auto je '75. godište, ima trocilindrični motor zapremine 600 kubika, snaga je 32 KS. Maksimalna brzina je 130 km/h, ali nema tolike pravine gde može da razvije toliku brzinu. Može da upali i na kurblu. Ujak je morao da ugradi pojaseve da bi prošao na tehničkom pregledu, jer u spaček tada nisu bili ugrađivani. Ne znam da li ujak dodaje aditive za benzin. Posle restauracije su mu nudili 5.000 evra za auto, ali ujak neće da ih proda zbog sentimentalnosti. Vozi ih samo u lokalu, a na duži put ne sme da se otisne jer ga je 2-3 puta ostavio na putu. Slike su pre restauracije.
 4. Poslanici SNSD-a su 2002. godine glasali za osnivanje Suda i Tužilaštva BiH. Posle je Dodik pretio da će održati referendum u RS o tim institucijama. Kad su ga pitali zašto je promenio mišljenje u međuvremenu o Sudu i Tužilaštvu BiH, on je izjavio da nije očekivao da će se tamo suditi samo Srbima. To samo pokazuje koliko je naivan i politički nekompetentan.
 5. A Milorad Dodik nikada nije bio miljenik američke ambasade i Alije Izetbegovića? Nikada nije glasao za prenos nadležnosti sa RS na BiH? Nije glasao za ukidanje Vojske RS?
 6. Nacionalna struktura zaposlenih u entitetskim organima treba da odgovara popisu iz 1991. godine. To se ne poštuje u RS, ali ni u FBiH. Na primer, u MUP-u RS je zaposleno oko 5% Bošnjaka, a Hrvata oko 1%. Bošnjaka je 1991. na današnjoj teritoriji RS bilo 28%, a Hrvata 9 %. To se zove diskriminacija.
 7. Srbi su konstitutivan narod i u Federaciji BiH. Međutim, tako je samo na papiru. U realnosti je skroz drugačije. Preslikana situacija je u Republici Srpskoj gde postoji diskriminacija Bošnjaka i Hrvata. Čuo sam i da se Hrvati u kantonima sa bošnjačkom većinom žale na svoj položaj i obrnuto. Nažalost, to je surova realnost.
 8. Treba postići konsenzus oko državnih praznika. Moraju se pronaći prigodni datumi koji ne vređaju nijedan od konstitutivnih naroda. 1. mart 1992. godine svakako nije jedan od njih. Tada je, mimo volje srpskog naroda, organizovan nelegalan referendum i pala je prva žrtva rata, Srbin Nikola Gardović.
 9. Liverpul je poražen sinoć, pa Arsenalova ekipa iz sezone 2003/2004 ostaje jedina neporažena otkad je formirana Premijer liga. Ipak, slaba je to uteha za Arsenalove fanove. U ponedeljak Arsenal gostuje Portsmutu u 5. rundi FA kupa. Glasine su da će Arteta odmarati Obamejanga i Lakazeta. I pored toga, očekujem laganu pobedu Arsenala, 2:0 ili 3:0.
 10. Odevna kombinacija koju nikako ne mogu da shvatim su cipele i trenerka. A nije da se ne nosi.
 11. Mogu i ti iz Boljevca. Subvencije se odnose na pojedine IMT, TAFE, Foton, Solis, Belarus, YTO i Mahindra traktore do 60 KW koji se sklapaju u Srbiji. Traktori ostalih proizvođača se ne sklapaju kod nas. Od traktora koji ispunjavaju uslove, meni je za oko zapala Mahindra 595. Ima jedna takva u selu i intenzivno se koristi. Pričao sam sa vlasnikom i do sada nije imao problema sa njom. Doduše, traktor je 2015. godište i redovno je održavan. Ostali modeli su ili preslabi ili preskupi za mene. Radio bih i uslugu, ali bih radije uzeo nekoliko hektara u kiriju i posejao suncokret ili soju. S obzirom da su cene zakupa zemlje kod mene u selu prilično niske (150-200 evra po hektaru), još uvek se može lepo profitirati po hektaru. Što se tiče podele gazdinstva na 2 dela, ne znam da li bi to prošlo. U nadležnoj službi bi utvrdili da postoje 2 registrovana poljoprivredna gazdinstva na jednoj adresi i bilo bi očigledno da je u pitanju neko muljanje zbog subvencije. Traktor koji koristim je IMT 558 1978. godište, zajednički kupljen sa ujakom. Nema kabinu, troši ulje, kočnice su loše i ne bih da ga sređujem. Najverovatnije ću da kupim polovnu Rakovicu 60/65 ili IMT 560 novi tip.
 12. Još jedno Vučićevo strašilo na političkoj sceni.
 13. ^ Samo me Virtus ispalio. Meč otišao u produžetak, a Virtus na kraju i izgubio od, na papiru, slabije ekipe. Teodosić bio očajan u šutu iz igre, 1/7 za dva, 1/9 za tri, a imao je i 6 izgubljenih lopti. Stefan Marković solidan.
×
×
 • Create New...