Jump to content

Recommended Posts

Posted
13 minutes ago, Klotzen said:

Rektor može da bude kandidat koji nosi listu samo ako izbori budu sada pre leta. Do decembra ili sledeće godine biće demonizovan toliko da će nam Đilas biti mnogo bolje rešenje od njega. Ima da ga demonizuju non stop narednih par nedelja a neće prestajati dok god ima potnecijala da bude nosioc liste.

Demonizovan je on i do sada, optužen i da je ubica. Ovakvom šizofrenom kampanjom su samo doprineli da možda i sa naše ctrane ljudi koji ga nisu mnogo poštovali ga brane, a oni koji su imali i nešto protiv da kažu su zaćutali da im ne daju materijala. Ljude kojima se oni obraćaju nije potrebno mnogo da ih ubede da je Đokić monstrum, nije potrebno mnogo i da ih ubede da je Novak Đoković monstrum i najveći izdajnik Srbije.

• Like 1
Posted
17 minutes ago, drgnk said:

Da li je realno da neko glasa za Stamatovića, misleći da je on nekakva opozicija ili odvojeni politički entitet od Vučića?!? Na kojoj planeti žive ti ljudi?

A više za njega glasaju kao za čoveka koji je iz tog kraja, barem mi je to rezon neki.

A verovatno ima i porodica osoba koje direktno zavise od Stamatovica.

20 minutes ago, Volter said:

Demonizovan je on i do sada, optužen i da je ubica. Ovakvom šizofrenom kampanjom su samo doprineli da možda i sa naše ctrane ljudi koji ga nisu mnogo poštovali ga brane, a oni koji su imali i nešto protiv da kažu su zaćutali da im ne daju materijala. Ljude kojima se oni obraćaju nije potrebno mnogo da ih ubede da je Đokić monstrum, nije potrebno mnogo i da ih ubede da je Novak Đoković monstrum i najveći izdajnik Srbije.

Oni bi svoje lagano ubedili da je Hitler heroj.

Posted
8 minutes ago, Tex_Willer said:

A više za njega glasaju kao za čoveka koji je iz tog kraja, barem mi je to rezon neki.

Ali svi su iz kraja jer u pitanju su lokalni izbori. Pre će biti da je dobio glasove jer je postao neka vrsta lokalnog šerifa.

Posted
1 minute ago, DJ_Vasa said:

Ali svi su iz kraja jer u pitanju su lokalni izbori. Pre će biti da je dobio glasove jer je postao neka vrsta lokalnog šerifa.

Ja koliko poznajem situaciju on u globalu nije los covek u smislu da pritiska druge do kraja, da ponižava kinji, lovator je naravno.

Lokalni populista jeste, neka vrsta Gorana Jesica dok je bio u Indjiji, ali Indjija tad i sad su nebo i zemlja po organizaciji...

Posted
On 4/1/2026 at 9:11 PM, Bul-Kathos said:

Nerado ovo pisem i nije mi drago sto sam uopste uocio ovo sto si zakljucio, ali da li mozes detaljnije da obrazlozis, bas me zanima. Mora da postoji empirijsko, ili ako ne, postoji makar teorijsko uporiste za ovu tvrdnju. Ako nema ni jednog ni drugog, napisi zasto to mislis. Hvala ti.

Pa evo ovako, bicu relativno kratak, jer sam siguran da znas i kako je doslo do rata i kako se sve zavrsilo, samo cu pomenuti neke stvari koje navode na ovaj zakljucak:

Prvo, u trenutku raslojavanja srpskog dela KPJ, jasno je da Miloseviceva struja ima vecinu, sto je potvrdila i cuvena 8. sednica. Ova struja je bila na papiru za ocuvanje Jugoslavije, ali pod otvorenom hegemonijom Srbije. Fakticki, zeleli su veliku Srbiju.

Kada je rat poceo i kada su kao pecurke pocele da nicu politicke stranke, nijedna stranka koja je bila iole relevantna nije bila potpuno antiratna, cak ni DS. SPO kao najjaca opoziciona stranka je imala istaknute clanove koji su ucestvovali u pravljenju "dobrovoljackih" da ne kazem paravojnih jedinica. Nisu to bili samo radikali i arkanovci, samo su oni bili najprominentniji, i SPS se javno ogradjivao od srpskih politicara u Hrvatskoj i Bosni kad mu je to odgovaralo, ali u praksi svi su oni aktivno ucestvovali u tome.

Njihovo biracko telo koje u tom trenutku zauzima skoro 80% ukupnog broja ljudi koji izlaze na glasanje je sastavljeno od nacionalista, samo su se zakasnelo igrali partizana i cetnika.

Milosevica nisu oborili Djuricevi liberali, nego konglomerat svega i svacega zato sto smo prebedno ziveli, a kapital je kucao na vrata. Jednostavno je bio taj trenutak.

Odnos prema devedesetima se video i odmah posle, kad su bili povici kakav Hag, kakvi ratni zlocini, mi treba da sudimo Milosevicu za ono sto je nama uradio, kao i poricanje toga sta se desilo.

Mi i dan danas nismo priznali svoju krivicu i nemamo odnos prema tom ratu kao gresci u smislu da nikada nije smeo da se dogodi, nego imamo odnos prema tom ratu kao gresci jer smo "izgubili ono sto je nase" ali "kad se vojska na Kosovo vrati..."

• Like 7
Posted
13 hours ago, McLeod said:

mi treba da sudimo Milosevicu za ono sto je nama uradio,

Iako ima mnogih koji mu vise zameraju sto je ratove izgubio nego sto ih je vodio, ne bih se slozio da ovde nisu u pravu delimicno.

Srbija je zapravo trebala da mu sudi, iz vise razloga. 

Jedan od njih jeste bas zbog toga da bi se zvanicno priznala krivica da jeste sef drzave vrsio zlodela (izmedju ostalih) i da to republika Srbija osudjuje. 

Posted
20 hours ago, fancy said:

Ako se sprovede kvalitetna lustracija i izgradi sistem vladavine prava u kome ovo što su ovi uradili posle 2012. više nikad ne bude moguće, ne bi trebalo da bude problema postojao / ne postojao SPS.

Ali pre svega lustracija pa onda možemo da pričamo o novom početku.  Jbg, i Nemačka je preživela naciste, pa evo gde su sad :default_coffee:

Не знам ко старији од 20 година може да вјерује у причу о лустрацији, на Балкану. Баш једна наивна прича. Није се десила код нас након 30 година ДПС, неће се десити ни вама кад једном ово зло оде.

Пробати свим силама, ако треба чак и франкештајновском коалицијом, да се зло макне, избити му механизме моћи из руку, па полако, горе не може бити, ваљда.

Posted
14 hours ago, Tex_Willer said:

Ja koliko poznajem situaciju on u globalu nije los covek u smislu da pritiska druge do kraja, da ponižava kinji, lovator je naravno.

Lokalni populista jeste, neka vrsta Gorana Jesica dok je bio u Indjiji, ali Indjija tad i sad su nebo i zemlja po organizaciji...

na lokalu i treba da postoje takvi likovi ali da naravno budu i na udaru zakona ako omaste preste u tenderima i izgradnji pre svega, nije dobro ako bilo gde na lokalu neki klimoglavac samo izvršava naredbe iz bg centrale bilo koje partije

Posted
23 minutes ago, Delfinarijum said:

Iako ima mnogih koji mu vise zameraju sto je ratove izgubio nego sto ih je vodio, ne bih se slozio da ovde nisu u pravu delimicno.

Srbija je zapravo trebala da mu sudi, iz vise razloga. 

Jedan od njih jeste bas zbog toga da bi se zvanicno priznala krivica da jeste sef drzave vrsio zlodela (izmedju ostalih) i da to republika Srbija osudjuje. 

To je sad neka jako siroka prica u koju ne bih ulazio. Poenta onoga sto sam napisao je samo alibi prica ciji je smisao nepriznavanje zlocina i pozivanje na "nemesanje u unutrasnje stvari Srbije".

Posted
19 minutes ago, Big Ticket said:

Не знам ко старији од 20 година може да вјерује у причу о лустрацији, на Балкану.

Punim 20 u avgustu, tako da opušteno, to ja samo starosno normalni idealizam :default_coffee:

Posted

Ali koliko iz rezimskih medija ne prestaju da pricaju o Djokicu.

Ja upao na segment gde DJV kao mumla i govori kako rektor mumla o talackoj krizi u univerzitetu...