Jump to content

Velecasni

Član foruma
  • Posts

    4
  • Joined

Posts posted by Velecasni

  1. 17 minutes ago, Eddard said:

    Da se prizna činjenično stanje da je ono, spostvenom krivicom, izgubljeno i da se prestane sa mantrom o očuvanju Kosova, već da se nađe rešenje koje će srpskoj manjini tamo omogućiti normalan saživot sa komšijama.

    Ali, to bi izbilo čigru iz ruku vlasti kojom zamajavaju spostveni narod već tačno 20 godina.

    Sto Spanci ne priznaju cinjenicno stanje Kataloncima? Ili sto se Srbima u BiH ne prizna pravo na otcepljenje? Nije bas da su pitanja nebitna i da je to samo puka formalnost.

    10 minutes ago, DJ_Vasa said:

    Za Kosovo je Eddard već odgovorio, a što se tiče kompanija, može npr. Airbus (JAT ionako treba da nabavlja avione, potrebni su i helikopteri za vojsku i policiju), može Boeing (avijacija), zatim neka firma koja se bavi telekomunikacijama jer će i tu biti mesta, možda neki proizvođač automobila... zavisi od onoga što je potrebno nabaviti sa Zapada. Investitori se i dalje moraju dovlačiti za ruku, a svakako da onaj ko se oybiljno bavi politikom zna šta je potrebno nabaviti.

    Sto bi Boeing ili Airbus razgovarao sa opozicijom nebitne zemlje? JAT je Air Srbija i deo Etihad grupe. Zasto bi opozicija pregovarala u njihovo ime? Ne razumem onaj deo - zavisi od onog sto je potrebno nabaviti sa Zapada. Npr. u telekomunikacijama Huawei je prilicno bitan, 5G. I nije mi jasan koncept nabavke, vojsci su potrebni helikopteri i mi pozovemo proizvodjaca helikoptera da proizvodi helikoptere kod nas jer cemo da kupimo 4 komada? 

     

     

    • Like 2
  2. 22 minutes ago, DJ_Vasa said:

    Od ove i ovakve opozicije ’leba nema, niti može biti. Ukoliko izuzmemo činjenicu da vlast ima oko 25%, iz čega sledi da je protiv vlasti 75%, evidentno je da tu nešto ne štima. „Stari“ su se ponašali na manje ili više isti način, a „novi“ se ponašaju kao pajaci. Za ove prve mi je čudno da ne uviđaju sopstvene greške jer su pravili gluposti, zbog čega su i odleteli sa vlasti. Umesto da potpuno skrajnu omražene likove, sada imamo nekoliko otpadaka od DS-a koji su formalno na istoj strani, ali u različitim partijama, dok ni sami ne umeju da objasne u čemu su im orijentacije različite. Očeigledno je da nisu shvatili jednostavnu činjenicu – to što je aktuelni režim loš, ne znači da su ONI alternativa, budući da su vlast izgubili jer su dodijali biračima.

     

    Iako im protesti protiv vlasti mogu samo koristiti, već dva-tri puta se desilo da oteraju ljude na čijim transparentima piše žele da vide leđa aktuelnim vlastima, ali i da ne žele da im se vrate stari. Oko ovoga ih je izrešetala čak i N1, koja ni najmanje nije naklonjena SNS-u.

     

    Ne bi trebalo smetnuti s uma ni to da su praktično svi na liniji Rusija-Kosovo, uz razliku da su neki klerikalniji (Boškić), a neki se trude da budu umiveni. Praktično niko od njih nije ozbiljno okrenut Zapadu. Ukoliko izuzememo priče za mitinge, nešto ih nema da idu po zapadnim amasadama, da obilaze ozbiljne strane kompanije, niti da jasno kažu da od EU u ovom trenutku bar imamo apanažu, dok od Rusije imamo samo glavobolje. Niko se čak nije ni potrudio da sastavi ozbiljniji program koji nudi nešto konkretno, a sve se svodi samo na kritikovanje vlasti. Nije sporno da svako može da opravdano kritikuje, ali treba i ponuditi nešto kao alternativu.

     

    Sta bi trebalo da se uradi sa Kosovom? Koje su to ozbiljne strane kompanije koje opozicija treba da obidje i koje teme bi teme bile na dnevnom redu?

    • Like 1
×
×
  • Create New...