Jump to content

diego

Član foruma
  • Posts

    772
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by diego

  1. Gledam Mitra protiv Ronalda, u finalu saudijskog kupa... nije merodavna liga, ali Mitrovic kida i trci kao nikad, bas deluje u dobroj formi. Da sam Piksi, svaku bih poceo sa Vlahovicem i Mitrovicem napred, po ceni slabijeg veznog reda (gde i nemamo neke majstore osim Tadica), jer bi bila greota ostaviti bilo koga od ove dvojice na klupi, mislim da ce nam ostrica biti daleko tuplja sa samo jednim od njih dvojice u igri.

  2. Sergej je kurton od igraca, uvek bio, ali Slovenci, pa cak ni Danci nemaju Zidana u svojim redovima da bismo ih se plasili, niti mnogo bolje veznjake od njega. Englezi su vec medju najboljima, ali i sa njima moze da se igra. Sergej je najbolji kada udje odmoran u drugom poluvremenu kao epizodista,, kao protiv Crne Gore kad je doneo prevagu. Kad god smo se oslanjali na njega da bude kreativac i pokretac, on je bio mrtvo puvalo.

     

    Generalno, nas "problem" jeste i visina, odnosno nefudbalska gradja vecine fudbalera. Pogledati Argentinu, svetskog prvaka, jedina ekipa koja je mogla da se nosi sa Francuskom zato sto su svi nize, fudbalske gradje, nisko teziste i startni, te se potire galop francuskih afrikanaca. Sa druge strane, mi niti smo tehnicki jaki (osim Tadica koji je druga dimenzija u odnosu na sve ostale), niti smo brzi (osim par igraca od kojih najbrzi nisu na spisku), niti niskog tezista (osim Zivkovica) - dobar deo nasih fudbalera je netipicno 185, pa cak 190cm i vise. Mi ne da nemamo vise igrace poput Stojkovica, Savicevica, Mijatovica... mi nemamo igrace koji bar gradjom podsecaju na iste.

    • Like 2
  3. 3 minutes ago, Pero_Cameron said:

    Ovaj naš sastav je najdonji talog ovog EP. Negde u rangu Gruzije, Albanije i Slovačke. Očekujem bod protiv Slovenije i to naguzove i 2 laka poraza.

     

    Jaci smo od Skotske, Albanije, Slovenije i Gruzije sto posto. Ceska, Turska, Rumunija, Slovacka... tu negde. Od Madjarske nismo jaci, ali nismo ni nesto mnogo slabiji. Za Austriju nisam siguran, videcemo u prijateljskoj. 

  4. Jel zna neko sta je sa onim Stefanom Mitrovicem iz Verone, vidim da je igrao protiv Intera poslednje kolo, i zasto se izgubio za reprezentaciju? Igrao je protiv Svedske u Ligi Nacija kad smo ih razmontirali 4:1, i posle toga valjda vise nije pozivan?

  5. Nama su svi golmani da ih skupis na gomilu (sve sa Jovanovicem i Svilarom) tu negde, svaki zavrsava posao do odredjene granice, ali nijedan nije Bufon da bi pravio razliku na terenu. VMS ce da brani zbog atmosfere, njegovog brata, i ucinka i kontinuiteta u prethodnim godinama, i tu nema sta da se zameri. Rajkovica ne pratim odavno, on mi je uvek bio nekako muljav, zna da odbrani al nije ulivao preterano poverenje. Petrovic igra u vrhunskom klubu, ali sam gledao neke tekme kad je branio kao omladinac, mozda je i do mnogo jace lige i protivnika, jbmliga

     

    Erakovic - ok, mozda jeste greska, ali ruski timovi su u bulji vec duze vremena, bez evropskih takmicenja, i to je ogroman minus za igraca. Mijailovic i Spajic, sta reci, vise talenta verovatno ima da se probere na forumu, ali jedino sto je dobro u celoj prici je da imamo neke igrace iz domace lige, jer je to recept za bolje "sutra" ucinka nasih klubova u Evropi. Dobro je sto se pojavio i TSC kao neko ko daje reprezentativce, godinama je to bilo samo Zvezda i Partizan. Ja bih i onog Cirkovica pozvao iz TSC-a, jer je probojan i brz po krilu, sada kada je Radonjic otpao. Nama je ta brzina bila recept kojim smo karali Portugal, bojim se da nemamo tako brze igrace kao pre 2 godine, posto je otpao i Radonjic i Lazovic...

     

    Piksi ima taliju pa cak i muda sa ofanzivnom igrom, da je odradio maksimum sa kvalitetom kojim je raspolagao, iako narod ne zeli da se pomiri sa tim da smo jednostavno mnogo losiji nego pre igracki, a ipak se nalazimo na svim velikim takmicenjma i u prvoj ligi Nacija. Ja i dalje biram da gledam ovakav fudbal sa rupama u odbrani, ali da ne igramo bunkericu ni protiv koga, jer velike rezultate nismo imali ni onako ni ovako, sad je bar zabavno.

    • Like 2
  6. 29 minutes ago, drgnk said:

    Pavlović na širem spisku Nemačke, a Gorecka, koji je javno najviše podržavao tu njegovu odluku, izvisio. 😜

    Greska i za njega i za Humelsa, nije bas da Nemci pucaju od opcija na svim pozicijama

    • Like 2
  7. 4 minutes ago, Don Juan said:

    Suludo je i to porediti, zato što Zuba nije "rođeni" centarfor, pošto je dobar deo karijere bio krilo, a tek je više silom prilika i nabijanja kilaže prebačen u sam špic.

     

    Pa nisu ni portugalski Ronaldo, Mesi i Pele bili centarforovi, pa su dali vise golova nego bilo ko u istoriji. To sto je Ronaldo Zuba raznovrstan igrac i nije klasican centarfor ga ne "opravdava" sto nema bolji prosek od Mitrovica, kada je uvek igrao "devetku" i imao svu slobodu sveta da zavrsava akcije. On je stilom drugaciji od Mitrovica, verovatno si to hteo da kazes, jer je poput Mesija ili Maradone voleo da se vrati skroz do linije na sredini terena pa da odatle krene trk i slalom.

  8. Niko nije poredio ovde fudbalsko znanje, auru i pecat koji je Ronaldo Zuba ostavio u istoriji fudbala, sa Mitrovicem. Tu nema sta da se raspravlja. Ali itekako mozemo da poredimo to koliko su golova postigli za reprezentaciju u odnosu na to koliko su meceva odigrali, i to je jedan segment karijere svakog igraca. Mitrovic je tu u vrhu u istoriji, i to je poenta. Mozemo cak i da raspravljamo, kako nece rece, da li je Zuba imao zivotinje iza njega u vodu Ronaldinja, Rivalda, Karlosa, Kafua... koji su mu ostavili prostor da daje golove, a Mitrovic ima samo Tadica. Tacno je da je Mitrovic imao slabije protivnike, ali i Ronaldo je imao Venecuele, Bolivije, Paragvaje, Ekvadore... Ronaldo je 2002. na svetskom prvenstvu bio nezadrzivi mamojeb kakav se vise nece ponoviti, ali 1998. je bio tek 4. strelac, a 2006. u grupi od 8 igraca sa 3 gola, iza Klosea sa 5. 

  9. 3 hours ago, BattleBender said:

    Casemiro….

     

    Bilo bi mi teško da ga ne gadjam paradajzom.

     

    Pa sad... coveka su stavili na stopera, to je u startu bila smesna odluka. Roj Kin je isto rekao u prenosu. Dalje, jeste sporo izlazio kod gola ali se pre toga nudio golmanu na gol aut liniji, a ovaj je ispucao loptu bezveze (Onana je btw meni jako kritican golman, pogotovu kod ovih situacija kad treba da pokaze i igracki IQ, ne samo golmanski) i jedino da je isao sprint da napravi ofsajd zamku jer se lopta brzo vratila. Na kraju Van Bisaka prati Trosarda od pocetka, Kasemiro se nasao u sredini i nije ni imao koga da cuva. Van Bisaka u kriticnom momentu bukvalno bezi od Trosarda u suprotnom pravcu, to treba pogledati ponovo koja nefudbalska odluka i ostavlja ga samog da ubaci loptu u gol. Bukvalno pogubljen na terenu, i ne gleda gde ide lopta uopste. Sto bi rekao Roj Kin, kao kadeti da igraju. Krivica za taj gol ide podjednako Kasemiru, Onani i Van Bisaki, ali eto verovatno je u trendu napusavati Kasemira koji je igrao poziciju koju je jako retko igrao.

     

    Mnogo veci problem Manchester ima sa Garnachom, koji je mozda i najsebicniji 19-godisnjak koga sam gledao. Svaka cast za "work rate", ali koje su to nerezonske odluke u poslednjoj trecini terena, brate mili, ja sam navijao da lopta stigne do Garnacha samo da bih se smejao danas. Ishitreni sutevi, nepostojanje osecaja za prostor i eventualni dupli pas, sebicnost, neprecizni pasovi kada konacno dodju, ma show, nema cega nema. Jesam preterano kritican prema klincu za koga ima vremena, ali trenutno tako stvari stoje, taj klinac nema sta da trazi u jednom od najlegendarnijih klubova na svetu. Kaljenje je stvoreno za njega, i trener koji ce da ga nauci da je lopta najbrza na terenu, i usadi mu mnogo bolji decision making. Trenutno, i ovo je visoko mesto za Manchester kad im je ovakav mlad i nezreo igrac udarna igla napred, a setimo se Runija, Van Nistelroja, Jorka, Kola... itd. Nebo i zemlja.

  10. Ma kakav Svilar, prvi put posle Antica, a mozda i duze... imamo dobru hemiju u ekipi, i nece Piksi nista rizikovati. Mi ne mozemo preko noci da izmislimo Ronaldinja, ali atmosferu i ovu generaciju smo gradili dugo, i to ce biti nas najveci adut na evropskom - to nije dovoljno da se evropsko osvoji, ali jeste da se prodje grupa i mozda dobije osmina finala ako bude srece. Ne mogu sve ekipe da se pohvale time.

  11. 2 hours ago, Bugl Khan said:

    to je loše društvo za njega? oprosti onda. sad ću nać točno kome je dao golove.

     

    19 od 30 golova je zabio Gruziji, Moldaviji, Litvi, Luksemburgu, Azerbajdžanu, i Crnoj Gori. 7 je zabio Walesu, Ukrajini, Irskoj, i Austriji. Hrvatskoj je zabio 1, a 3 preostala je zabio Portugalu.

     

     

    Hteo sam da kazem da je Mitrovic u samom topu spiceva danasnjice kada je ucinak u reprezentaciji u pitanju. Danasnjice, ali i istorijski. On je bukvalno na nivou Kejna i Ronalda sto se toga tice. U kvalifikacijama za evropsko 2020 dao je samo gol manje od Ronalda i 2 manje od Kejna. U kvalifikacijama za svetsko 2022. bio je treci iza Kejna i Levandovskog. U kvalifikacijama za svetsko 2018. bio je prvi strelac u grupi ispred Bejla. 

     

    Uz to, pojavio se kad je trebalo - gol Portugalu za direktan odlazak na svetsko, i gol Svajcarcima na svetskom u najbitnijoj utakmici. Zatim solo gol Crnogorcima kad se lomila grupa, itd. Zajebo je penal protiv Skotske, ali tad nam je bila uzasna hemija i igra, i lose vodjenje, da i nismo zasluzili da idemo. Jedina druga stvar koja mu se moze pripisati je igranje pod povredom na svetskom, ako je bilo, ali tu su svi omanuli, ispustili vodjstvo protiv Kameruna, i onda dozvolili da nas Svajcarska nadigra i nadtrci.

     

    Da se razumemo, nisam nikad bio neki fan Mitrovica, ja generalno vise volim driblere, brze napadace pre nego "razbijace" poput Mitrovica, ali sta je on uradio i kolko je golova dao za reprezentaciju, opet ponavljam, ga stavlja u neverovatno drustvo sa Ronaldo, Kejnom... Prosto je nezamislivo, ali Mitrovic ima bolji procenat od Ronalda kada se gleda ucinak u reprezentaciji, Ronaldo daje 0.62 gola po mecu, a Mitrovic 0.64. Ronaldo zuba Brazilac je zavrsio karijeru sa 0.63 gola po mecu, odigrao je malo vise tekmi nego Mitrovic trenutno. 

    • Like 3
  12. 17 minutes ago, Bugl Khan said:

    Džeko,

     

    Dzeko je dao tacno 1 (jedan) gol u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo, i sada u kvalifikacijama za evropsko. Pao si na prvom imenu, ako me ne bude mrzelo provericu ti i ove ostale. 😄 (neosporno da je dao puno golova za Bosnu, ali Mitrovic je dao skoro kao on iz mnogo manje meceva)

  13. Ovaj sto se nije video sinoc, zasrao ofsajd zamku kod drugog gola, i sto je jos bitnije - koji je odlucio (sa pravom, jer je odrastao tamo) da igra za Nemacku? 

     

    On 5/8/2024 at 11:23 AM, Stiletto said:

    Mitar u reprezentaciji ima preko pedeset golova, dve trećine mu je napakovao samo jedan igrač, Tadić. A tek Fulam u njegovo doba i sada Al-Hilal imaju veziste ubilo se. Pa opet trpa.

    Tacno, a ume Mitar i da odigra tehnicki jako dobro, gol koji je Crnogorcima dao je umetnost, izbacio je Savica kao malo dete, i spoljnom dao u stilu Nejmara. Mislim da je samo splet okolnosti sto nije igrao za jaci tim, ako je mogao Darko Kovacevic da igra za Juventus, Mitar nije nista losiji. Usput, on je godinama jedan od najboljih igraca ako gledamo reprezentativan nivo svih zemalja, retko koja ekipa moze da se pohvali sa takvim golgeterskim ucinkom za zemlju (Kejn, Ziru, Levandovski.. i mozda jos po neko), i uvek je prvi strelac u kvalifikacijama, ili medju prvima u svakoj grupi.

  14. Posto je Bajern bio proganjan kao "Jevrejski klub", trebalo im je dosta da se oporave nakon nacista, a sama cinjenica da su dva Jugoslovena izabrana da budu prva dva trenera Bajerna od osnivanja Bundeslige govori kakav smo ugled imali u fudbalskom svetu u to vreme. 

     

    I dugo smo taj ugled drzali, bar sto se trenera tice. Mislim da smo i poslednji atom priznanja i ugleda unistili sa teranjem Muslina pre svetskog prvenstva. Niko nas od tada ne smatra ozbiljnim i relevantnim u trenerskim okvirima, a prodajemo neke trenerske prevare uglavnom koji rade po slabijim evropskim i azijskim ligama.

  15. Nije kriv linijski sudija nego Uefa, ako je tacno da kaznjavaju negativnim poenima odluku za koju Var pokaze da je neispravna. 

     

    Sa jedne strane govore im da pustaju akciju do kraja, a takodje kaznjavaju ako nisu bili u pravu. Nidje veze. 

    • Like 1
  16. 9 minutes ago, delgado said:

     

    a sto kazes Pavlovic se povredio --> Mislim da nisu imali pravo da nisu imali pravi vise na izmene jer su potrosili 3 termina -> Alfonso je morao u prvom pol da zameni povredjenog Gnabrija, pa je Korejac zamenio Sanea, i na kraju Kejn i Musiala izlaze. Izveo je sve najbolje igrace luzercina od trenera.

     

    Zar nije Real napravio 5, a Bajern 4 izmene?

×
×
  • Create New...