Jump to content

Radoš Nikšić

Član foruma
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Radoš Nikšić

  1. On 12/20/2019 at 3:14 PM, Mustafa Dogan said:

    De mi reci sta je sa Radinovicem? Jel ziv? Gdje, sta radi? Vjerovatno Saban zna vise oko njega, al njeg ne mozes cesto uhvatit posto je stalno na relaciji Sarajevo-Podgorica-Atina.

    Izvini što kasnim sa odgovorom - pobjegao sam par dana van "civilizacije" - blagorodno je djelovalo (djelom i zbog dešavanja u KK)

    Kao što je forumaš Konstantin napisao - Duško predaje fizičko u Malmeu. Dodao bih da predaje u osnovnoj školi, pokušao je par godina kao pomoćni trener u nekom švedskom drugoligašu, takođe i vodio omladince Malmea, ali mu definitivno odgovara nešto "mirnije". Potvrda tome je što se vezao za Švedsku-više mu prija od Nikšića 😅, rijetko dolazi. Ima troje djece, svi su odrasli tamo.

    Kao što sigurno znaš, naslijedio ga je "tvoj" Bosanac - Risto Vidaković. Odličan bek, šteta što je u najgore vrijeme bio kod nas, ofanzivan - a morao je i biti jer sem 5-6 derbija (takav bio sistem u prvenstvu + kup) nije se sretao sa ozbiljnijim protivnicima. Poslije igrao u Španiji...

    Kad sam već "tu", malo i o sadašnjosti - Miloje HVALA, završio si jedan ciklus koji je mogao samo da ide "nadolje" - odlaziš kao Pobjednik i pored najubjedljivijeg evropskog poraza u istoriji (uz 2-3 slična - takvo je vrijeme došlo 🙄)

    • Thanks 1
  2. Pošto "pamtim to kao da je bilo danas" ne mogu odoljeti da se ne uključim 😎

    BiH u CZ - osvrnuću se na Gorana Jurića, 4 (+bonus) godine kod nas. Nije bio znalac, ali veoma hitar i borben desni bek. Otišao početkom ONE sezone (kao i Mrkela), čak je protiv Grashopersa i odigrao kao rezerva. Po meni bolji od mog Nikšićanina Radinovića, neopravdano istisnut i zaslužio je biti u Bariju. Odigrao čak i par utakmica za SFRJ, poslije podosta za Hrvatsku...

    Goran Milojević - debitovao kod Vasovića, pokrivao dosta uloga u timu. U početku bio vezni, pa "otkriven" kao desni bek, pa kao libero... Uvijek standardan-nikad vrhunski, prešao u Partizan zbog stana. Pamtim utakmicu Partizan-Osijek 6:4 (bilo 3:0, pa 3:4, pa...) kada je Milko dao 3 gola, Milojević 2 a Dejan Joksimović 1 - sve naši omladinci.

    Mrkela Mitar - Vasović ga "nije razumio", Stanković još manje 😉, Šeki donekle (mada smo se svi radovali kada je ulazio Lukić umjesto njega), kao ni Ljupko-pošto se Binić vratio otišao je u Tvente. Čudno mi je bilo - ipak nam je klupa u Bariju i tokom sezone bila baš tanka: Stošić je ušao (on je do Sinišinog dolaska bio standardan), a tu su bili još omladinac Zvonko Milojević (ili izvjesni Kaluđerović), Maza Vasilijević, vojnik Lukić, Ivica Momčilović, izvjesni centarfor Ljubiša Milojević... Par dana prije utakmice sa Milanom i čuvenog "bijega", Mrkela je dao dva evrogola Dinamu (3:1) i očekivalo se kad je ušao upravo da "uđe" u onakvu šansu, ali...

    • Thanks 1
  3. Izvinjavam se što kasnim, nadam se da birališta nisu zatvorena 😉

     

    Najbolji igrač: Marko Marin

     

    Najbolji mladi igrač: Joveljic

     

    Transfer sezone: Marin (računajući i produžetak ugovora - ma šta to značilo)

     

    Gol sezone: Pavkov protiv Liverpula (drugi gol) - osjećali smo se najviše "evropski", mada su značajniji golovi bili u Trnavi i Austriji, a ljepši Gobeljićev protiv Napretka

     

    Najboljih 11: Borjan, Gajić, Rodić, Degenek, Babić, Jovančić, Krstičić, Ivanic, Ben, Marin, Boaći

  4. 9 hours ago, daba said:

    Ako treba još nešto tu sam i da podrobnije pojasnim zašto sam nekoga stavio a nekoga ne.

     

    Uz pozdrav i konstataciju da se radi o forumašu od koga se može mnogo naučiti zamolio bih za pojašnjenja:

    1) Zašto nema MVP-a Evrolige, dobroćudnog džina i jednog od simbola početka ekspanzije CZ u aktuelnom periodu?

    2) Zbog čega moj Nikšićaninin Jeretin?

  5. 6 hours ago, Tamburinjo said:

    Koje su prednosti Prosineckog u odnosu na Mihajlovica na primer? Ozbiljno pitam. Covek je moj omiljen igrac Zvezde ikada ali blago receno nije se dokazao kao trener. 

     

     

     

    Robi je na početku trenerske karijere sa minimumom "materijala" stvorio tim - samo su Milivojević i Lazović (akcenat na drugog - znaš zašto 😉) napravili karijere. Kod njega je i simpatični Borha koji je jedino umio da se vrhunski zagradi izgledao kao ino pojačanje. Za mjesec dana je pobjedio znatno jači Partizan tri puta - gol razlika 5:0. Punio je stadione (protiv Spartaka bukvalno) i širio za nas starije zaboravljenu, a za mlađe nepoznatu, energiju.

    Mnogi mi (kao i Njemu) zamjeraju na emocijama, ali: "Sveli ste život na novac, ljubav na sex, čovjeka na fizički izgled i onda se pitate zašto ste nesrećni".

    Racionalno: mislim da bi stvorio rezultat sa timom koji ima Marina (+Ivanića, Bena, Ebisilia...) - naspram Kadua, gdje je centarfor Boaći - naspram Kaluđerovića, gdje gol čuva Borjan - naspram Bajka...

    • Like 2
×
×
  • Create New...