Jump to content

Edward Coke

Član foruma
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Edward Coke

  1. Neću se vakcinisati. Vakcina kao medicinsko sredstvo nije prošla bioetički minimum od 2 godine od početka rada na njoj do početka primene, nego medicinski eksperiment. Bioetički minimum je sastavni deo ljudskog dostojanstva kao takvog, a podvrgavanje bilo kog lica medicinskom eksperimentu bez njegovog izričitog pisanog pristanka nakon što je o učešću o eksperimentu obavešteno je mučenje po članu 7 Pakta o građanskim i političkim pravima. Ovijedo Protokol o biomedinskom istraživanju Saveta Evrope na Ovijedo Konvenciju o ljudskim pravima i biomedicini za učešće u medicinskom eksperimentu postavlja uslove da učešće u eksperimentu ne bude kršenje ljudskih prava jeste da lice o učešću u eksperimentu bude obavešteno i da na osnovu toga da izričiti dobrovoljni pisani pristanak. Od zabrane mučenja, nečovečnog i ponižavajućeg postupanja nema odstupanja, ni po Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima ni po Paktu o građanskim i političkim pravima ni po Ustavu Republike Srbije. Dodatno, vakcina protiv COVID 19 je u ALIMS-u dobila privremenu, a ne trajnu dozvolu. 

  2. On 9/16/2019 at 2:20 PM, melankolic said:

    Ne mogu da se otmem utisku spektakularnog Oljinog lova na Sorosa, koji je uz CIA i Vatikan glavni krivac što srpska ekstremno desna opozicija nije na vlasti.

     

    Nije baš takva, ali da ima malo nacionalističkiji stav, ima. 

  3. 5 hours ago, Barracuda said:

     

    Sergej je nedorastao i ponaša se kao poludebil, s oproštenjem. Gledam ga kako sedi, vrti se na onoj stolici i "umire od smeha" iza kamere dok govori neki gledalac uključen u program. Sve zajedno usiljeno, šabanski, napadno i kabadahijski. Uspeće u politici koliko i Velika Rokenrol Partija, s tom razlikom što su oni bili cool.

     

    Za 30% je bolji nego prošli put kad je gostovao, treba mu edukacija (nisam u PSG, btw). 

  4. Da, ali da se obezbede ljudska prava Srbima kao manjini tamo, da se zaštiti imovina Srbije i da manastiri postanu eksteritorijalni. Za to je potrebno da se i Srbija i Kosovo denacifikuju, a to će se desiti u krajnjoj instanci posle promena...

  5. Protiv bojkota. Podržavam opoziciju van SzS (Nova, PSG, SMS, GDF i Tolerancija) i deo DS u kom su Gordana Čomić, Balša Božović, Nataša Vučković i Dragan Šutanovac, koji su protiv bojkota.

    Protiv sam iz više razloga. Prvi je što se bojkot najavljuje između dana raspisivanja izbora i 7 dana pred izbore. Ne 8 meseci pred izbore. Drugo, što postoji rizik da bez opozicije u NSRS vlast donese nedemokratske izmene Ustava  i donosi nedemokratske zakone. Treće, što treba sačekati da se završi posredovanje EU u oktobru i OSCE i ODIHR i njihove preporuke, koje imaju obaveznu snagu.  

  6. On 9/19/2019 at 11:09 PM, Vjekoslav said:

     

    Savjet Evrope, Evropski Savjet, Savjet Evropske Unije, Parlamentarna skupstina Savjeta Evrope, Evropski Parlament, itd. itd.

    i mene ta imena cesto bune.

    Savet (Vijeće) Evrope/Europe je zasebna međunarodna organizacija.

    Savet EU je institucija EU.

    Parlamentarna skupština SE je institucija SE, a Evropski parlament je institucija EU.

  7. Konstatacija nije diskriminacija. Da bi postojala diskriminacija, a u smislu da je vrši država, osim pisane ili izgovorene reči mora postojati kršenje pozitivnih obaveza države u smislu nesuzbijanja diskriminacije ili aktivnog vršenja diskriminacije, odnosno odricanja nekome nekog prava zbog bilo kog ličnog svojstva, i negativnih obaveza, u smislu nekažnjavanja lica koja vrše diskriminaciju.  Drugo, jasno je rečeno da je kod okrivljenog postojala neotklonjiva pravna zabluda, što znači dve stvari-prvo, da ga Apelacioni sud nije oslobodio, jer nije moguće doneti oslobađajuću presudu za krivično delo za koje je zaprećena kazna 5 godina ili teža kazna, drugo, da je sud preinačio presudu prvostepenog suda, kojom se tom licu izriče kazna od 5 godina, i treće, da je Apelacioni sud preinačio presudu prvostepenog suda, zbog neotklonjive pravne zablude, koja znači da okrivljeni nije znao i nije mogao znati da je to krivično delo, a zbog običaja ranog venčavanja u njegovoj (romskoj) zajednici. Treće, faktičko stanje-tog lika je prijavila bolnica kada je ta devojka imala 13 godina i 10 meseci, dakle, dva meseca pre nego što je navršila 14 godina, što su zakonom priznate godine pristanka. U međuvremenu se dete rodilo, drugo je sad na putu, zasnovali su zajednicu i žive u njoj, i njegovi i njeni roditelji su im napravili svadbu.Četvrto, postoji nešto što se zove prava autohtonih naroda, što Romi jesu, jedno od njih je pravo na ceremoniju, odnosno svadbu, kojom oni su stupaju u brak ili odnos izjednačen sa brakom...I ne, u prava autohtonih naroda ne spada genitalno sakaćenje, koje je kršenje prava na život i prava na zabranu mučenja, koja po Evropskoj konvenciji nikada ne ukidaju, a Sakaćenje ženskog polnog organa je krivično delo...Ja bh presudio identično kao sudija Majić i veće kojim predsedava.

    • Like 2
  8. 46 minutes ago, Atreid said:

    Pa evo, koliko jucer-danas Njemacki mediji ga prozivaju:

    Nemački FAZ: Srbiji nije mesto u EU

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori da svoju zemlju vodi u EU, a istovremeno mediji koji su oslonac njegove vlasti koriste svaku priliku da huškaju protiv Evrope, i zato takvoj Srbiji nije mesto u Uniji, piše nemački dnevnik Frankfurter algemajne cajtung (Frankfurter Allgemeine Zeitung – FAZ).

    (...)

    Građani Srbije, piše FAZ, u anketama pokazuju najnižu stopu naklonosti prema EU koja je ikada izmerena u nekoj zemlji kandidatu. Predsednik Vučić to objašnjava činjenicom da je većina članica EU priznala nezavisnost Kosova, piše list.

    „Ipak, nije dovoljno ukazivati na Kosovo da bi se objasnio odbojan stav mnogih Srba prema EU. Jer, dok Vučić tvrdi da želi da povede svoju zemlju u EU, upravo mediji koji su mu potpuno odani u svakoj prilici huškaju protiv Evrope, sistematski i svakodnevno. Primeri za to su televizija Pink, kojoj Vučić rado daje intervjue, i agresivni tabloid Informer“, piše FAZ.

    „Oba medija su odlučujući elementi njegove vlasti. Od poreske uprave, policije i tajnih službi (koji su pod Vučićevom kontrolom) redakcije dobijaju materijal o neposlušnim novinarima ili opozicionarima. Slede nekada i nedeljama duge kampanje protiv žrtava. Jeste da je materijal nekada potpuno izmišljen, ali je to dovoljno za narušavanje ugleda“, piše nemački dnevnik.

    Prema pisanju FAZ, Informer, kada se ne bavi blaćenjem Vučićevih protivnika, najmanje jednom nedeljno upozorava da se sprema rat protiv Srbije, EU predstavlja kao savez prijatelja Albanaca i gej-lobista čiji je cilj islamizacija Evrope, i širi uverenje da bi Srbiji došao kraj da nema zaštitničke ruke Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina.

    „Pa ipak Vučić šefa Informera naziva ličnim prijateljem. Da li se to slaže sa njegovom namerom da povede zemlju u EU? U predsednikovom okruženju kažu da se to mora razumeti. Da u Srbiji postoji jako prorusko, antizapadno raspoloženje. Kažu da bi, da toj struji ne podilaze Vućić i njemu naklonjeni mediji, to radili drugi, a to nije u interesu Evrope“, piše dnevnik.

    „Ako je to objašnjenje tačno, to bi bio odlučujući argument protiv članstva Srbije u EU. Zašto bi EU omogućila političko učešće državi u kojoj se huškanje protiv Unije smatra instrumentom neophodnim za osiguranje vlasti. Onaj ko želi da primi Srbiju u EU mora da zna da bi tako samo još jedna Mаđarska ušla u blok. Država u kojoj je sada huškanjem protiv EU mogu dobiti izbori. Takva članica samo bi oslabila EU. I zato takvoj Srbiji mesto jeste u Evropi, ali ne i u Evropskoj uniji. Barem ne danas i ne sutra“, zaključuje FAZ. https://www.danas.rs/politika/nemacki-faz-srbiji-nije-mesto-u-eu/

    Akcenat je na "ovakvoj" Srbiji.

  9. 1 hour ago, Denis Jasharevic said:

    Dokaz 5: raspadnute, nebitne, kombi frakcije stranke Zorana Djindjica su otprilike, uz takodje raspadnuti LDP jedini u Srbiji koji su za EU. 3-4% max.

    Netačno...Za Srbiju u EU se otvoreno zalažu i DS, SDS, ZZS, GDF,Tolerancija Srbije, PSG, Građanski front, Ne davimo Beograd, SMS i Građanska platforma...

×
×
  • Create New...