Jump to content

bodo

Član foruma
  • Posts

    5,035
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by bodo

  1. 1 hour ago, L' Imperatore said:

     

    Meni je baš taj prvi sporniji, jer je krenuo da brani udarac preko živog zida dok Ziyech nije ni dirnuo loptu. Nema potrebe za tim, zato imaš živi zid na toj strani. A sad ako on ubaci u 90 preko živog zida, tu nema šta. Važno je da mu ti kao golman oduzmeš najlakšu opciju, a to je da ti plasira loptu pored živog zida, A upravo to mu je Onana dozvolio.

     

    Reakcija kod drugog gola izgleda jako nespretno, ali kao što sam napisao i u toku utakmice, to je baš jako teška situacija. Jer kada  lopta leti tako u okvir gola, a napadač ide da je udari glavom (još sa tako male distance), postoje dve opcije. Da je ne dirne, što bi značilo da ide u jedan ugao. I da je zakuca u drugi ugao.

    Alibi potez golmana bi bio da brani let lopte u dalji ugao, kao da je napadač neče dirnuti i tako opere sebe ikakve odgovrnosti. A sad ako je napadač prikuca u drugi ugao, samo digneš ruke i galamiš na odbranu "pa gde ste". Onana je u toj situaciji do zadnjeg momenta želeo da ostane u poziciji da odbrani obe moguče opcije, ali da bi to odradio uspešno moraš da imaš reflekse mačke. I to bukvalno.

     

    Može biti da grešim, ali ja tako vidim te situacije. Bilo bi zanimljivo da @bodo napiše svoje mišljenje ako je gledao. To je ipak njegov area od expertise 🙂

     

     

     

    Utakmicu nisam gledao. Pogledao sam sad golove. Apsolutno se slažem s tvojim tumačenjem. Po meni je veći krivac za prvi gol. Klasično 'kretanje na pamet'. Prije nego je upućen udarac krece ranije u lijevo, radi dva sitna lateralna koraka i naravno ne stiže na vrijeme reagirati na udarac jer ga lovi na krivoj nozi. Da je ostao na mjestu šta je i trebao lopta mu ulijeće ravno u ruke. Druga intervencija je vrlo nespretna ali ovo su vrlo nezgodne situacije za golmane. Udarac sa desne ili pak lijeve strane kontra nogom i još pritom felš, lopta bježi od tebe. U ovom slučaju je lopta bila oštra i to je bio udarac a ne centar šut. Golman treba pratiti let lopte kolikogod je to u mogućnosti. Postoji mogućnost da loptu prije nego se približi golmanu netko od protivnika zahvati i pošalje je u bliži ugao ali tu vratar nema šta. Mada dosta vratara instinktivno reagira i kao po inerciji krene na reakciju u bliži kut. Medutim ako je nitko ne zahvat a ti opet napraviš taj jedan korak unaprijed ne stižeš obraniti loptu koja može pasti i na svega metar od tebe jer te je opet uhvatila na krivoj nozi. Vrlo nezgodne situacije za vratare, moram priznati. 

    • Thanks 1
  2. 5 minutes ago, Ljubitelj baklave said:

     

    Sta li si ti gledao? Direktan krivac za prvi gol, kod drugog gola je IZGUBIO duel sa desni bekom domacina, jer ga je otresao kao slinu i bolje se namestio. 

     

    Ocito da ti nisi gledao utakmicu, vec nesto drugo. Terzic je NAJGORI na terenu, jezivo kako je odigrao. 

    Prvi krivac za oba gola. 

  3. 6 hours ago, Igor_ said:

    Jedno pitanje, jel odbranio Glaser jedan sut iz daljine ove sezone? 

    Evo ja ću kao bivši golman. Ovo  jučer je bilo neobranjivo,  zaista evro gol međutim moram priznati da me uopšte nije nešto impresionirao kao naš prvi golman do sad. I da definitivno ima problema sa udarcima iz daljine a i igra nogom mu nije jača strana. Čak su mu i postavljanja kod prekida vrlo upitna. Ali ajde da vidimo kako će to izgledati dalje. Mada se mora priznati da mu obrana visi samo tako i da se teško može osloniti na istu. 

    • Like 1
×
×
  • Create New...