Jump to content

Guru

Moderators
  • Posts

    2,074
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    45

Guru last won the day on September 21

Guru had the most liked content!

Recent Profile Visitors

49,510 profile views

Guru's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine

Recent Badges

19.3k

Reputation

  1. Meni se Seol mnogo sviđa, jeste tanji u defanzivi, al' je ofanzivno bombonica - izuzetno komforan i miran sa loptom, odlična tehnika i osećaj za kombinatoriku i na malom prostoru - uvek tačan pas do saigrača nakon koga se često ponovo nudi kao opcija, solidan centaršut sa obe noge, dobar šut, može da igra uz levu aut liniju, uz desnu, da se uvlači u sredinu i kao double pivot i ofanzivnije u levom half space-u... Super ubod za 1.5 milion, a mislim da ćemo i na njemu fino zaraditi.
  2. Nema Olajinka šta da traži na levom beku, em je nepouzdan sa loptom u nogama, em je izraziti dešnjak. Logičnije od toga bi mi bilo i da igra desnog beka a Seol levo, mada je i to egzibicija na granici cirkusa... Tipujem da će ipak Elšnik biti levi bek koji će se uvlačiti u sredinu kada imamo loptu.
  3. Ja bih stavio Drkušića na desnog beka jer mi deluje da je dovoljno pokretljiv i komforan sa loptom, štoperski tandem ne bih dirao jer su se solidno uigrali i naravno Seol levo. Onda bih kada smo u posedu svakako formirao back three Drkušić-Djiga-Spajić, Krunić bi mi bio single pivot, a ako zatreba double pivot Seol bi se uvlačio u sredinu. Milson i Silas bi držali širinu po krilima, Ivanić i Elšnik bi bili ulozi ofanzivnih veznih i Šerif ili Duarte kao najistureniji. Za derbi bih samo ubacio Šljivića ili Maksimovića umesto Elšnika, možda pre Šljivića jer je ipak iskusniji i fizički dosta jači.
  4. Činjenica je da mu je važeći ugovor do 2028. i da u poslednjoj godini ugovora treba da zaradi 63 miliona dolara, te je besmisleno postavljati pitanje da li će uopšte igrati košarku tada, posebno jer neće imati pomenutih 40 godina nego 33.
  5. Uvek je važno napomenuti šta nam je prioritet, ovaj put popularni Bagzi za ruski Sport-Ekspres: 💪
  6. Meni se on mnogo svideo kada je dobijao šansu kod nas, a koliko vidim sada u Čukaričkom igra upravo na nama deficitarnoj poziciji desnog beka, plus je bonus i ove i sledeće sezone.
  7. Zato što nije bilo dostupnih proverenih EL rešenja i domaćih reprezentativaca/povratnika na toj poziciji. Ne bi bilo bolje, jer Kalinić ima neuporedivo više iskustva na toj poziciji i fizički je jači.
  8. Kalinić je celu karijeru SF/PF igrač, ne znam što se sada pravi drama ako dobije nešto više minuta na 4, ne ide da gasi šumske požare ili da radi na naftnoj platformi.
  9. Poraz u Norveškoj je potpuno nebitan, prošli smo dalje. A Benfika je klub koji je u prethodne tri sezone dva puta igrao četvrtfinale LŠ i jednom četvrtfinale LE, nije Tekstilac pa da se samo mi pitamo.
  10. 30+ igrača u rosteru i 10-ak na pozajmicama, a nakon povrede startnog beka mi nekoliko minuta igramo sa deset igrača jer trener ne zna koga da ubaci umesto njega... i na kraju rešava problem tako što centralnog veznog (do tada jednog od boljih na terenu) prebacuje na levog beka, što ovaj igra verovatno prvi put u karijeri... Al' smo zato u završnici prelaznog roka doveli dve bonbe na krilu (od kojih je jedan potpuno nespreman) pored postojećih 6 krila... od kojih je pak za jednog dato 4 ili 5 miliona da bi sada ulazio sa klupe kao džoker, a za drugog 2 miliona da bi u istom prelaznom roku bio poslat na pozajmicu u Meksiko. A šta ako/kada Krunić bude morao da odsustvuje zbog povrede/kartona, ima li među tih 30+ igrača nekoga kome je primarna pozicija defanzivnog veznog, pošto veselom Dalsiju operisanom od kontakta to definitivno nije? Možda da probamo tu sa Drkušićem, jeste on štoper i verovatno nikada to nije igrao, al' je isto tako i Slovenac, a oni su očigledno univerzalci i mogu svašta da krpe.
  11. Ovo je sistemski teška kanta od fudbala, al' makar ima individualnog talenta i to rekao bih ne malo.
  12. Pa nije ovo igrica da odjednom izađemo u formaciji u kojoj do sada uopšte nismo igrali, nije Milojević valjda lud da tako nešto pokušava. Očekujem standardnih 4-2-3-1 i postavu Glazer - Mimović, Djiga, Spajić, Seol - Krunić, Elšnik - Silas, Ivanić, Olayinka - Duarte, sve drugo bi me baš iznenadilo
  13. Ne znam što se konstantno Nedović trpa u ovu grupu, on je legitiman EL igrač sa jasnim kvalitetima na tom nivou, uostalom ima 8 EL sezona van Zvezde. A pritom je i on dete kluba još od kadetskih dana i naš oriđinal ganci, što mi taj lagani hejt prema njemu čini još manje razumljivim.
  14. Ne znam kakva se ovde četvorka očekuje sredinom septembra, pa još od kluba kome su letošnja pojačanja: - prvi asistent Evrolige za kojeg je plaćeno obeštećenje Baskoniji (plejof ekipi) - drugi strelac Olimpijakosa (F4 ekipe) - startno krilo Barselone, ujedno domaći igrač, ex reprezentativac i povratnik u klub - igrač koji je ispao iz rotacije u Virtusu, al' domaći igrač, reprezentativac i povratnik sa sedmogodišnjim stažom u klubu - četvorka iz Efesa, al' polu-mačka u džaku jer mu se EL iskustvo svodi na svega 11 utakmica - centar koji jedini od navedenih ne dolazi iz EL kluba, al' je naravno domaći igrač, novopečeni reprezentativac i neko ko je u ABA ligi imao odličnu statistiku Da je na poziciji 4 postojao dostupan igrač sa EL iskustvom, reputacijom i kvalitetnom sezonom iza sebe poput recimo Kenana na poziciji 2, naravno da bi doveli tog igrača pre Dauma. Na nekog igrača ispod radara i bez EL iskustva se svakako gleda kao na full mačku u džaku, na G-League igrača Plavšić i slični već oštre svoje britko pero jer Smart samo na poziciji 4/tamo je i Simonović dominirao pa smo ga videli, a eto Daum makar ima evropsko iskustvo + nije došao direktno iz Dertone nego iz Efesa. Naravno da je pokušano i sa Petruševim koji ispunjava sve kriterijume za KKCZ pojačanje (dolazi iz EL ekipe + domaći igrač + reprezentativac + povratnik), kada to nije prošlo jasno je bilo da je to i kraj prelaznog roka, jer su sve opcije poznate menadžmentu kluba ispucane.
×
×
  • Create New...