Jump to content

Dralle

Član foruma
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dralle

  1. 6 minutes ago, Crni said:

    Blizi se gostovanje Krci u cuvenoj dvorani jos cuvenijeg Leona Štukelja. Tu su mnogi padali, pa i mi. Srcan je to tim, igraju iznad svojih mogucnosti i ja im skidam kapu. Mnogo vise uzivam u ABA utakmicama nego Evrolizi u ovom momentu.  Radujem se svakom narednom  protivniku, najpre Mezi, koju ocekujem da resimo ovaj put rutinski, a uskoro i derbiju, ako im se oporavi do tad ekonom.

    Ma daj, bre. Zadar ih odro ko musa jarca u toj hali/sali.

     

  2. Tabela koja daje poen za poraz je kurac na bisiklu. Mislim da malo liga koristi ovaj nakaradni sistem.

    Sistem koji podgreva nadu nekim navijačima i nekim "navijačima" da nije sve izgubljeno.

    Na toj tabeli smo sa istim brojem bodEva ali smo ih u prvoj utakmici pocepali.

    A kao četvrti imamo isto najveće šanse za titulu, samo ako hoćemo.

    • Ha-ha 1
  3. Trofej ABA lige će odneti tim koji bude igrao najbolju odbranu!

    Tu su COL i Mornar dosta slabiji od Zvezde i Budućnosti.

     

    Sledeća stvar ke kontinuitet.

    Ko bude mogao duže da izdrži prEtisak taj pobeđuje.

  4. On 1/18/2021 at 1:27 AM, goldberg said:

    EC ima tezinu jer je za ekipe koje imaju iole ambicija svaki mec bitan (to me je nerviralo kod Tomica ranije, da se mi provucemo u 1/4 finale - pa nije to EL da se tako razmislja, ekipa koja je 2. na tabeli ima jako male sanse za trofej).

     

    Interesantno da su u ovoj fazi ucesnici po 4 ekipe iz ABA lige, Spanije i Francuske uz po dve ruske i italijanske ekipe.

     

    E sad, sto se tice grupa - E se ukrsta sa G i F sa H. U E grupi su Joventut i Monaco dobili u gostima, reklo bi se da je Nanterre ovde visak. Unicaja ce sigurno da se bori za 1/4 finala.

     

    U grupi G Virtus je svakako favorit, a Buducnost i Cedevita Olimpija bi trebalo da se bore za 2. mesto, videcemo da li ce moci da priprete Virtusu.

     

    U grupi F, veliko iznenadjenje je pobeda Metropolitansa na gostovanju Lokomotivi. Partizan krenuo ubedljivo i oni ce tu izgledati svakako mnogo bolje nego u ABA ligi od koje su jos pocetkom godine digli ruke. Trento je zalutao.

    U grupi H sam gledao Mornar protiv Gran Canarie koja je igrala bez par igraca i sa nekim poznatim imenima (Surna, Clark, Stevic). I jedni i drugi su izvodili cirkuske tacke, ali Mornar je imao vise srece nego pameti.

     

    Mogli bi Barani ovde da jure i prvo mesto, kad bi bilo pameti kod njih, ali cisto sumnjam da mogu da drze koncentraciju na potrebnom nivou. Pavicevic ima najmocniji sastav od svih ABA ligasa, ali je i najlosiji trener od njih cetvorice.

     

    Zanimljivo ce biti sta ce se desiti ako neko iz ABA lige osvoji EC (trenutno je formula 14 + 2 iz EC + 2 WC), Bartomeu moze da ignorise finalistu, ali ne i osvajaca EC. Dosli bi u situaciju da Crvena zvezda ne moze da ucini nista da igra u EL sledece sezone, osim da se nada da ce Bartomeu progutati 2 ABA ekipe u EL.

    Ako od 4 ekipe iz ABA, dve budu u finalu. Ako Zvezda osvoji EL, da li će tada pobednik ili finalista ( ako neka od ove tri ekipe bude drugi finalista) ABA  biti u EL ?

  5. 3 minutes ago, bodo said:

     To je nažalost moje bolno iskustvo sa istim onim što je Lazić napravio jučer Rudiju. Ne kažem da je namjerno ali da je opasno tu nema nikakve dileme.

    Нико бре овде није написао да је још несмотренији био Руди. Није ни погледао има ли играча који је ту и који би можда кренуо на лопту. Сматрам да је Руди одлично прошао, јер да је Лазић терао по своме као и Руди, овај потоњи можда не би преживео.

    Мој комшија, спортиста, се код куће оклизнуо на кликер и имао две операције и не бави се више спортом.

  6. 17 minutes ago, John Dies at the End said:

    Suludo je da ti zelis i radujes se necijoj povredi ( a I da sam ne znas koliko je zajebano kada povredis kicmeni stub), pa makar to bio  ljiga od igraca Rudi.

     

    17 minutes ago, John Dies at the End said:

    Suludo je da ti zelis i radujes se necijoj povredi ( a I da sam ne znas koliko je zajebano kada povredis kicmeni stub), pa makar to bio  ljiga od igraca Rudi.

    Руди је један од најпрљавијих играча данашњице.  Добио је што је заслужио СВОЈОМ КРИВИЦОМ.

    Уопште, никад, не води рачуна о другом, противниочком играчу, само као да он успе. Написао сам и да је Лазић тако безглаво ишао као и Руди, Руди Dies at the End . Руди није ни покушао да разуме и погледа ситуацију а Лазић се ипак зауставио јер је човек у односу на Рудија.

    А каква сам ја особа, овај аудиторијум не мора да разматра. Ја сам написао свој кометар, ако ти се не свиђа. жао ми је.

  7. 3 hours ago, đubrivo. said:

     

    evo videa na 1min39sec; po meni je komotno imao vremena da zakorači još korak-dva u trenutku kada reši da ne skaće - umesto da isturi guzu u njegovom pravcu

     

     

     

    ako ti i tvoji drugari ovo praktikujete na basketu, dobro je da nikada nismo igrali. ja sam ovo doživljavao na fudbalu, velikom na pravoj utakmici. i to nije baš uobičajena pojava jer ti svi odmah objasne potencijalne posledice.

     

    nikada nisam trenirao basket ali samo odigrao dovoljno toga sa drugarima da mogu odgovorno da tvrdim da ovo nije basketaški potez. nije uobičajen ni na profesionalnom nivou

     

    al' dobro, da ne tupimo više, svako je rekao šta je imao.

    Само бих још додао, да од претходне акције где је лопта отишла према кошу Руди није ни гледао било где по терену, него је гледао где је лопта. Као да је сам на терену. Када је лопта била неки метар од коша кренуо је на њу не гледајући да ли је неко на њу већ кренуо. Да  је Лазић наставио са својом кретњом до краја, Руди не би више устао, а Лаза би робијао. То судије нису ни глеедале, јер да је било обренуто ништа не би ни свирале. А што се тиче баскета, и ја играм шах , и било би сулудо да коментаришем велемајторе, јер умем да померам фигуре.

  8. 8 minutes ago, đubrivo. said:

     

    ja bih voleo da su ga makar izbacile sudije odmah napolje na tekmi i da ga el suspenduje. ono je po meni potez iz američkog fudbala. mislim i u fuci dobiješ žuti za ovo

    mogao je ozbiljno da obogalji čoveka, al ajde, valjda je dobro, makar nije zviznuo glavom rudy

    Ovo je neko pre 15 godina trebalo moronui da uradi. Jedan od najprljavijih i najbezobraznijih igrača koje sam gledao unazad 50 godina. Ima još nekoliko koji danas igraju kojima treba "okrenuti leđa". Nemojte misliti da sam bezobziran, ali "ko razume shvatiće".

  9. 18 hours ago, Kooineeperk said:

    Utakmice koje nisu odigrane jos uvek:

     

    Round 5
    Cedevita Olimpija : Budućnost VOLI

     

    Round 6
    Budućnost VOLI : Igokea

     

    Round 7
    Zadar : Budućnost VOLI

     

    Round 11
    Crvena zvezda mts : Cedevita Olimpija
    Zadar : Borac

     

    Round 12
    Zadar : Cibona

     

    Round 13
    Krka : FMP
    Cibona : Borac

     

    Round 14
    Mornar : Zadar
    Krka : Cedevita Olimpija
    Crvena zvezda mts : Cibona

     

    Round 15
    Igokea : Krka
    Crvena zvezda mts : Borac

     

     

    Zadar 4 utakmice od toga 3 kod kuce - da se organizuje jedan mini turnir tamo. 

     

    Super covid taktika bi bila da sklopis jeftin tim na pocetku i namerno zarazis igrace do polovine sezone, i onda dovedes 2-3-4 jaka pojacanja da odigraju udarnicki par meseci do kraja sezone 😄 

    Igrači koji nisu bili prijavljeni za taj, prvi termin, ne mogu igrati u drugom terminu, ako su došli/prijavljeni posle te PRVE utakmice.

  10. Најлакше је не играти, не живети.

    Мораш се прилагођавати ситуацији.

    Мора се спорт реорганизовати и

    са овим што се зна и има наставити.

    Шта би се добило да се више не игра неки спорт?

    Ко би тренирао, ко би се такмичио, од чега би 

    милиони људи живело?

    • Like 3
  11. 1 hour ago, Sector said:

     

    Nije tacno. Sve tri ekipe imaju EL u komsiluku. 

    I imaju puno žetona i mogu da igraju igrice 36-40 godina, pa možda i pređu neku igricu barem dvaput. A matore kešonje koje 35 godina glođu pačija  .o.na  mogu samo da čekaju da stave protezu, jer ne ujedaju 40 godina a ne mogu ni da žvaću više. Ostalo im je samo da sanjaju kako su nekada imali sex, a u stvari su neki drugi rokali. I tako vreme im ide, nebo je plavlje, trava zelenija a glupaci su još gluplji.

  12. 7 minutes ago, Borca said:

    Vazna pobeda Igokee u Hali sportova protiv Mege, prekinuli su cini mi se poduzi niz poraza od Mege i nastavili sa odlicnim igrama ove sezone u ABA.

    Sad po protokolima " OD RANIJE"  IgokeJa mora d'izgubi 6 utakmica, a partizan nijednu, da bi ispala iz trke za PO ?

  13. 11 hours ago, Wingwalker said:

    Obradović je verovatno kompromisno raskinuo saradnju..
    .ne bi nikom odgovaralo da su se podjapali i da mu isplaćujemo ceo ugovor. Ali ako je tako, mogli su da nastupe prvo sa saopštenjem: ''Obradović dao ostavku .''.. a bar sutradan: ''novi trener Ra.''

    Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока
     

    Izvinjavam se što kasno upadam, ali ovo jednostavno nije moguće u eri Interneta. Imaš nekoliko interesnih grupa koje imaju informacije i sve se trkaju da budu prve. Sporazumno su se dogovorili sa Sašom a imali su i usmeni dogovor sa Radonjićem, TO JE SVE MOGLO DA BUDE U POLA SATA... ali - da li Miško, Čović, neko iz porodice, insajder koji je čuo u kafani... i informacija je bila viralna. Dobro je što je sporazumno, što nema zle krvi i što su svi koliko toliko zadovoljni. Saša sve najbolje u daljem životu i radu, Radonja dobro nam došao i imao još više uspeha nego u prethodnoj saradnji.

    • Like 1
  14. 8 minutes ago, Gudura said:

    Ja ne znam da li ti, a i vecina ovde ima kolektivnu amneziju ovde, ili stw jednostavno odlucili da napisete romansiranu biografiju Dejana Radonjica. Ali evo istine radi malo me nije mrzelo da prekopam po secanju...

    Radonjina prva sezona nije ta, vec prethodna kada je dosao umesto Vukoicica negde krajem februara i pod kojim smo sasvim dobro i dopadljivo odigrali EC, i sasvim dobro stajali u ABA, a Vladu je Covic smenio posle 2 uzastopna poraza.

    Dolazi Dejo, i mi do kraja igramo uber ruznu kosarku, ali se dovlacimo do Laktasa, gde sa mnogo srece izbacujemo Radnicki, a protiv Partizana u finalu se nista ne pitamo.

    Promenom pravila u hodu se dokopavamo EL sledece sezone.

    Tu smo uglavnom bili kanta za napucavanje, skor 4-6 koji smo izvukli sa 2 pobede na kraju u nebitnim utakmicama.

    Na tribinama uglavnom slusam pljuvanje, uvrede na racun trenera, pominjanje lemura i ostalo, a igramo ofanzivno krs kosarku, gde se sve svodilo na izolacije i pokusaje pika sa centrima, ali peglamo odbranu pa smo sw uglavnom drzali, ali i redovno gubili na kraju (zvuci li poznato?). U EC imamo grupu za pozeleti, uspemo da dodjemo do QF, gde nas Budiveljnik umalo izbaci, ali imamo ludilo od navijanja, 25.000 u Areni, i poludelog Djenku.U SF, odigramo ekstra protiv Uniksa kod kuce, ali nas oni rutiniraju tamo i lako prebace nasih +11, jer pojma nismo imali kako da damo kos u Rusiji.

    Onda sledi cuveni F4 ABA u Beogradu utakmica posle koje je 99% navijaca zahtevalo Radonjinu smenu, gde au pljustale salve uvreda, jer je "lemur", "poluautisticni mutavac" i "nemac pojma koji ne zna da trazi tajm aut" izgubio EL od raspale Cibone sa dva i po igraca u sred Beograda.Srecom, Covic je bio pametniji od svih, a Cibona se zaista raspala.Eto nove sanse za EL, i mi sledece sezone igramo EL i tek tada pocinjemo da licimo na tim sa konceptom, ali dalje dozivljavamo neke WTF poraze, ali uspevamo zbog lucidnog MWilla da da dobacima do drugog kruga, gde smo bili kanta za napucavanje, i gde smo poceli sa 1-7, a zavrsili sa 4-10, i sve to uz krcatu Arenu. Onda konacno dolazi plej of ABA, gde osvajamo prvu titulu i ABA, protiv mnogo slabijeg Partizana i to na pomozi Boze i Mwilovo ludilo, a posle i KLS.Dakle 2 i po sezone je Radonja opstao, bez titule i uz igru kija se svodila na odbranu i energiju, a gde se kostur tima zadrzavao a dugovi gomilali, sto je doslo na naplatu u Alimpije sezoni.

    Dalje je legenda, ali ne zaboravimo i da je sezona gde smo igrali QF, mogla mnogo drugacije, da nije u utakmici gde se Pionir zamalo srusio od buke i gde je morao Gudura da izadje na parket vukuci muda po podu, na -10 protiv Bajerna. S tim sto je i posle bilo gomila WTF momenata, tipa izgubljenih +18 iz prvog poluvremena, od mrtvog Strazbura

    Da skratim, dve i po sezone su date Radonji, da dodje do nivoa koji se ocekivao od SO posle 2 i po meseca, a sve to uz obilato polivanje govnima od vecine ovde koja sad od njega pravi bozanstvo, ali uz potpunu podrsku i strpljenje  gazde, i prepune i napaljene tribine.

    Sta je od svega toga imao Sasa Obradovic, da bude ovako kao ker oteran posle 3 meseca?🤔

    Da se razumemo, volim ja DR, ali se bojim da ga cekaju kofe govana nakon 2 meseca u klubu, a jednu od retkih igrackih legendi naseg kluba smo zafrljacili kroz prozor, ko upotrebljen kondom...

    Radonja nije imao 17 igrača od toga više od 10 stranaca koje je sam birao.
    Ako bih morao ponovo da biram, biram krvava kolena Radonjina od ove pičkop(l)aćeničke igre.

  15. 2 hours ago, William said:

    Ovako sad ispada Primorska sigurno, a još jedan tim će ići u plej-aut borbu za opstanak a to po svemu sudeći do sada deluje da će biti FMP ili Zadar. Krka upisala nekoliko važnih pobeda, Cibona svakako ozbiljnije izgleda ove sezone nego prošlih. 

    FMP će dobiti igrača koliko oće ako bude trebalo.

     

     

  16. 8 hours ago, K.Dot said:

    Ovo je samo jedan mali deo, Mozli je u svakom napadu postavljao ovakve blokove. Pa šta je trebalo, majku mu, da ga sudije izbace iz igre u prvoj četvrtini? Dovoljno je što je Dangubić na brzinu zaradio tri lične. 

    Pa naravno.

    Ne znaš?

    Nauči pa dođi !

    Primaš pola miliona evrova i numeš blok da postaviš!

  17. 7 hours ago, đubrivo. said:

    i ja sam u fazonu da će biti oko minus 20 i to vrlo brzo, tipa do poluvremena gotova tekma

    ali nema pritiska, zato je važna pobeda protiv armanija. nek' igraju fokusirano i lahke ruke, pa kako bude

     

    svakako dobra tekma za buduće ugovore svakog profesionalca

    -20 je najgori rezultat !!!

    • Like 2
  18. 5 minutes ago, 12Laki said:

    Tavares moze da da i 0p opet ce biti veliki faktor na utakmici.Pre svega defanzivom i zakljucavanjem reketa.Tako da...

    Neka on bude nula i neka zaključava koliko hoće.

    Šta ima da zaključava kad nemamo centre a ovi momci koji prolaze kroz reket su nezaustavljivi.

×
×
  • Create New...