Jump to content

Charles De Ketelaere

Član foruma
  • Posts

    2,981
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Charles De Ketelaere

  1. Švabe sa Wirtz-om i Musialom kao udarnim iglama, Havertz i Fullkrug kao pomoćno osoblje da proigravaju, spuštaju, umuljavaju. Fali im energičnosti i neke dinamike na sredini, Gundogan je bio ponajbolji igrač Barse ove sezone ali nekako on i Kroos u paru ostavljaju neki znak pitanja. Andrich će imati lavovski posao da odrađuje ne bi li zakrpio. Ter Štegen bi morao biti prvi golman po mom mišljenju.

     

    Mađari su presimpatični već dugo, sada je to osetno drugačija repka od one 2016. Dodali su talenta i mladosti, dobili iskustva, biće baš zanimljivo gledati kako piče napred u kontrama. Očekujem dobar turnir za Kerkeza.

     

    Škotska mi je gotivna zbog energičnog veznog reda i McTominay-a koji ulazi iz drugog plana u svaku kontru, voleo bih da bocne koju.

     

    Švicarci naši tradicionalni rivali ponovo jaki i iskusni, nikada nisu imali neke elitne napadače ali mislim da će se osetiti izostanak Šeferovića i Embola. Oni su mi nekako tim koji se uvek snađe, ali ipak naginjem ka Mađarima kao 2. najboljoj ekipi u ovoj grupi.

    • Like 1
  2. Turska ponovo dark horse ali nakon što su počišćeni prethodno EP vidim retko ko se zaleće i ovaj put.

    Meni tradicionalno baš gotivna repka, dosta pasije, lepih golova, 90+11 winner-a protiv Letonije i teških kikseva odbrane. Moguće da je efekat Hakana Šukura, koga sam baš gotivio kao klinac, ali i njihove 2002. ekipe uradio svoje pa su mi uvek simpatični. 

     

    Češka je imala odlično prethodno EP, imaju ogromnu prednost u tome što većina igrača igra u domaćoj ligi i svi manje-više prolaze slične drill-ove pre nego što se oprobaju u pečalbi. Visoki, jaki, tehnički dobri na levom beku i krilima, njihov duel sa Turskom će prštati od duela i kartona, siguran sam.


    Baš teško za predvideti, Portugal je imao najbolje kvale u svakom parametru, talentom su možda i najdublja ekipa turnira, ali nešto su usporili poslednjih meseci čini mi se. Mogu svašta da menjaju, sa ili bez Ronalda, sa tri pozadi ili četiri, kako god okreneš jaki su kao crna zemlja. Mislim da će prštati u ovoj grupi.

    Kvari želim da se upiše na velikoj internacionalnoj sceni i voleo bih da ima dobar turnir. 

    • Like 1
  3. Bruno Fernandes najbolji asistent - 13

    Mbappe najbolji igrač - 8

     

    Dva tipa sa baš lepim value.


    Rokaću specijale i za nas, imam feelingtm da ga Vlahović meće iz slobodnjaka protiv Engleske pa se nadam da će to biti neka kvota 25 minimum.


    Odlični su mi i tipovi za "koje dve prolaze dalje" iz grupe, može da se pojuri npr. Nemačka/Mađarska po kvoti 4.50 što mi deluje baš lepo. Pojuriću i neka iznenađenja ovde.

    • Like 1
  4. Španija

     

    Trener: Luis de la Fuente

    Kapiten: Alvaro Morata

    Ključni igrač: Rodri

    Najbolji učinak: Osvajač x3 (1964, 2008 i 2012)

     

    Subota, 15. Jun: Hrvatska, (Berlin), 18:00

    Četvrtak, 20. Jun: Italija, (Gelzenkirhen), 21:00

    Ponedeljak, 24. Jun: Albanija, (Dizeldorf), 21:00

     

    Golmani: Unai Simon (Athletic Bilbao), David Raya (Arsenal/Brentford), Alex Remiro (Real Sociedad)

     

    Odbrana: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesus Navas (Sevilla), Aymeric Laporte (Al Nassr), Robin Le Normand (Real Sociedad), Nacho (Real Madrid), Daniel Vivian (Athletic Bilbao), Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea)

     

    Sredina: Rodrigo (Manchester City), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Fabian Ruiz (Paris Saint-Germain), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Alex Baena (Villarreal), Fermin Lopez (Barcelona)

     

    Napad: Alvaro Morata (Atletico Madrid), Joselu (Real Madrid), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Dani Olmo (RB Leipzig), Ferran Torres (Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Lamine Yamal (Barcelona), Ayoze Perez (Real Betis)

     

     

    Španija na prvi pogled bez elitnih igrača u poslednjoj liniji i u samom špicu, dok sredina puca od kvaliteta i raznovrsnosti. I ova generacija Španaca će gledati da dominira posedom, da strpljivo gradi svoju igru, nešto što su još odavno ustalili kroz svoj sistem razvoja igrača i mlađih selekcija. Podvukao sam reč sistem jer mi je to jedan od dva ključna utiska ovog tima, Španci su još pre nekoliko decenija rešili da strpljivo prave buduće asove ali i šampionske timove i to u mnogim sportovima, i baš ta naviknutost, samopouzdanje i fluidnost daje neki poseban šmek i ovom timu. Drugi ključni utisak je da će ovaj put imati dva veoma uzbudljiva individualca, i to u 16-godišnjem Lamine Yamal-u i Nico Williams-u koji bi trebalo da budu igrači sa najviše slobode u napadu, obojica su veoma brzi i odlični dribleri.

     

    Kičma ovog tima je Rodri, apsolutno ključni igrač koji će mnogo značiti što kao sidraš, što kao igrač koji može da diktira tempo i pomera vertikale svog tima. Očekujem da se često spušta između dvojice štopera te da bekovi imaju dosta slobode za odlazak napred. Mnogi stavljaju znak pitanja kod Alvara Morate zbog slabe sezone i epiteta promašivača šansi, ali igrač koji može da trči, rilja, skoči i ubaci opiljak je sasvim podnošljiv na ovakvu ekipu. Lično bih voleo da vidim Oyarzabal-a kao neku lažnu devetku, imao je odličan prethodni EURO ali u nešto drugačijoj ulozi.

     

    spacer.png

     

    Svaki igrač sa ovih projektovanih 11 mi deluje zakucan, eventualno Dani Olmo da uskoči na jedno od krila ili Mikel Merino da dobije minute umesto Fabian-a kada zatreba malo više laktanja i energije. Joselu bi mogao biti talisman za ovu ekipu, igrač koji je pre deceniju igrao u Stouku je dočekao da sa dva gola odvede Real u finale i okiti se titulom LŠ... manje od godinu dana nakon što je ispao iz Primere sa Espanjolom. Apsolutno očekujem da dobije svojih 15-30 minuta po utakmici, što bi u očekivano tvrdim i tesnim utakmicama moglo da bude veoma značajno.

     

    Italija

     

    Trener: Luciano Spalletti

    Kapiten: Gianluigi Donnarumma

    Ključni igrač: Nicolo Barella

    Najbolji učinak: Osvajač x2 (1968, 2020)

     

    Subota, 15. Jun: Albanija, (Dortmund), 21:00

    Četvrtak, 20. Jun: Spain, (Gelzenkirhen), 21:00

    Ponedeljak, 24. Jun: Hrvatska, (Lajpcig), 21:00

     

    Golmani: Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain), Guglielmo Vicario (Tottenham Hotspur), Alex Meret (Napoli)

     

    Odbrana: Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Inter Milan), Alessandro Buongiorno (Torino), Gianluca Mancini (Roma), Matteo Darmian (Inter Milan), Riccardo Calafiori (Bologna), Raoul Bellanova (Torino), Alessandro Bastoni (Inter Milan), Andrea Cambiaso (Juventus), Federico Gatti (Juventus)

     

    Sredina: Nicolo Barella (Inter Milan), Davide Frattesi (Inter Milan), Jorginho (Arsenal), Lorenzo Pellegrini (Roma), Bryan Cristante (Roma), Nicolo Fagioli (Juventus), Michael Folorunsho (Hellas Verona)

     

    Napad: Mateo Retegui (Genoa), Giacomo Raspadori (Napoli), Federico Chiesa (Juventus), Gianluca Scamacca (Atalanta), Mattia Zaccagni (Lazio), Stephan El Shaarawy (Roma)

     

    Branilac titule od pre tri godine dolazi bez Kjelinija, Bonućija i Lokatelija, tri od pet najboljih igrača šampionskog tima. Dok su prva dvojica rešili da okače kopačke o klin, Lokateli izlazi iz nekoliko slabijih sezona sa Juventusom, a novi trener Lućano Spaleti je rešio da igru koncipira drugačije od svoje omiljene 4-3-3 i formacije koja je donela Italiji EURO, a u kojoj je Lokateli bio ponajbolji igrač.

     

    Spaleti je odlučio da "ide u snagu" svojim najboljim igračima, a budući da se radi o Bastoniju, Bareli i Dimarku, ovaj prelazak na 3-5-2/3-4-3 je obradovao tamošnju javnost jer sva trojica imaju dve fenomenalne sezone iza sebe, gde su uzeli titulu i igrali (ravnopravno) finale LŠ. Pomaže takođe da je igra sa trojicom pozadi rođena u Italiji i većina ovih igrača ili trenutno igra u sličnim sistemima ili je u nekom skorijem periodu igrala, a reklo bi se da nisi Italijan ako se u istom ne snalaziš.

     

    spacer.png

     

    Federiko Kijeza bi trebalo da predstavlja udarnu iglu Italije i sada, nakon odličnog prethodnog prvenstva, zadobio je tešku povredu i pitanje je koliko će oštar biti u Nemačkoj. Đanluka Skamaka je partijama u Atalanti pokazao da je pravi kompletan napadač, dok je Spaleti u Napoliju odlično sarađivao sa Raspadorijem i trebalo bi ga očekivati na jednoj od tri ofanzivne pozicije.

     

    Federiko Dimarko bi trebalo da bude glavna kreativna snaga Italije i to sa pozicije levog wing back-a, iza sebe će imati i klupskog partnera Bastonija tako da bi trebalo očekivati mnogo ofanzivnih kretnji, usecanja, kreiranja. Bastoni bi trebalo da iznosi loptu često i bude glavni igrač u izgradnji napada iz poslednje linije. 

     

    Veoma simpatičan tim pre svega zbog pomenutog dvojca iz Italije, poprilično unikatni kvaliteti koje je uvek zanimljivo ispratiti. Mnogo toga će pasti na Barelina leđa koji bi trebalo da pokrije mnogo na sredini i doprinese nešto i u napadu. Žoržinjo je imao odličnu polusezonu u Arsenalu, ja ga baš ne mirišem ali nema dileme da je u pitanju igrač koji je veoma siguran sa loptom u nogama i neko ko je veoma važan ovoj Italiji u reciklaži poseda i dobrim odlukama.

     

    Očekujem ovako nešto u 11, verovatno Bellanova umesto Cambiasa zbog brzine/prodornosti.

     

    Hrvatska

     

    Trener: Zlatko Dalić

    Kapetan: Luka Modrić

    Ključni igrač: Luka Modrić

    Najbolji učinak: Četvrtfinale (1996 and 2008)

     

    Subota, 15. Jun: Španija, (Berlin), 18:00

    Sreda, 19. Jun: Albanija, (Hamburg), 15:00

    Monday, 24. Jun: Italija, (Lajpcig), 21:00

     

    Golmani: Dominik Livakovic (Fenerbahçe), Ivica Ivusic (Cyprus Pafos), Nediljko Labrovic (Rijeka, od juče Augzburg)

     

    Odbrana: Borna Sosa (Netherlands Ajax), Domagoj Vida (AEK Athens), Josip Juranovic (Union Berlin), Josip Stanisic (Bayer Leverkusen), Josip Sutalo (Netherlands Ajax), Josko Gvardiol (Manchester City), Marin Pongracic (Lecce), Martin Erlic (Sassuolo)

     

    Sredina: Lovro Majer (VfL Wolfsburg), Luka Ivanusec (Netherlands Feyenoord), Luka Modric (Real Madrid), Luka Sucic (Red Bull Salzburg), Marcelo Brozovic (Al Nassr), Mario Pasalic (Atalanta), Martin Baturina (Dinamo Zagreb), Mateo Kovacic (Manchester City), Nikola Vlasic (Torino)

     

    Napad: Andrej Kramaric (TSG Hoffenheim), Ante Budimir (Osasuna), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Ivan Perisic (Hajduk Split), Marco Pasalic (Rijeka), Marko Pjaca (Rijeka)

     

    Bilo bi besmisleno ne staviti Modrića pod ključni igrač, ali ovo prvenstvo bi moglo da bude svojevrsna primopredaja ključeva reprezentacije novom superstaru, Jošku Gvardiolu. Imao je fantastičnu sezonu u Sitiju, odlično Svetsko prvenstvo u Kataru, ali ostaje pitanje kako sve njegove kvalitete maksimizovati u reprezentaciji. Hrvatskoj fali baš dobar štoper ili levi bek pa da se Joško zakuca na jednu od pozicija, ovako ili ideš sa Sosom koji je ofanzivno odličan ali defanzivno upitan ili štoperski par čine Erlić i Šutalo ili Šutalo i Stanišić koji se nekako profilisao kao desni bek/ving bek. Očekujem ovu opciju sa Šutalom i Erlićem, dva igrača dobrih na lopti koji bi trebalo da donesu kakvu-takvu sigurnost pri strpljivom građenju napada od pozadi.

     

    Jedan od relativno novijih igrača je Ante Budimir, koji je jedva sakupio 21 nastup za reprezentaciju za 32 godine života. Strelac 17 golova u LaLigi je nagovestio da je potencijalni late bloomer, u pitanju je klasičan target man napadač, veoma dobar u skoku, jak ali i igrač koji Hrvatskoj nudi nešto drugačije i potencijalno veoma korisno. Bruno Petković je prezanimljiv i jako talentovan igrač, ali ipak igrač koji voli da primi, sačeka, pogleda, proigra, oproba... dok je kod Budimira to daleko jednostavnije, dohvati loptu, prosledi prvom do sebe, napadne prostor, zakuca nogom/glavom i teraj dalje. Obojica su izuzetno zgodni igrači za duge lopte koje bi trebalo da očekujemo povremeno od Hrvatske, a na Daliću je da upari ostatak igrača (pre svega krilnih) sa njima u zavisnosti od protivnika.

     

    spacer.png

     

    Trio Modrić-Brozović-Kovačić je srce ovog tima ponovo, izlišno je govoriti o kvalitetima a mislim i da klupska forma/minutaža kod njih ne igraju neku ulogu. Očekujem Hrvatsku koja sedi nisko, strpljivo gradi, čeka nešto konkretno i udara kada oseti da je gvožđe vruće, za tako nešto imaju preiskusni vezni red i strpljive, "pametne" defanzivce. Stanišić izlazi iz fenomenalne sezone sa Leverkuzenom, ali njegovi kvaliteti su ipak došli do izražaja ponajviše sistemom koji je Ćabi Alonso izgradio. Juranović je "sigurica" pik, old school bek sa dobrim centaršutem.

     

    Najviše opcija i nepoznanica imamo kod ovih nominalno ofanzivnih vezista, Majer, Perišić, Ivanušec, Pašalić, Vlašić, Kramarić i mlade nade Sučić i Rukavina nude svaki nešto drugačije i nema nekog izraženog jaza u kvalitetu i talentu. Perišić je tradicionalno Bog & Batina kada igra za reprezentaciju, ali tu su godine i prednji ukršteni iz kojih izlazi. Kramarić je imao brutalan završetak Bundeslige i sada već tradicionalno predstavlja nepredvidivog igrača koji nema neke izražene mane, a može da donese na mnogo načina. Ivanušec takođe odlična sezona u Fejnordu, agilnost, stamenost i brzina... i Pašalić kao polivalentan igrač koji napada prostor i kažnjava propuste.

     

    Očekujem da Gvardiol bude levo, Erlić i Šutalo u srcu odbrane, a sredina je svakako zakucana. Ovaj ofanzivni trio očekujem drugačiji na sve tri utakmice, baš slatke muke ima Dalić i odličan izbor da smisli kako da napada.

     

    Da li će susjedi preneti svoju SP formu i na Evropsko u mnogome zavisi od toga šta urade protiv dve veoma kvalitetne reprezentacije. Na papiru favorit za najbolje 3. mesto u grupi ali baš ne bih mogao da odlučim ko gde završava ovde.

     

    Albanija

     

    Trener: Sylvinho

    Kapiten: Berat Djimsiti

    Ključni igrač: Berat Djimsiti

    Najbolji učinak: Grupna faza (2016)

     

    Subota, 15. Jun: Italija (Dortmund), 21:00

    Sreda, 19. Jun: Hrvatska, (Hamburg), 15:00

    Ponedeljak, 24. Jun: Spain, (Dizeldorf), 21:00

     

    Golmani: Etrit Berisha (Empoli), Elhan Kastrati (Cittadella), Thomas Strakosha (Brentford)

     

    Odbrana: Iván Balliu (Rayo Vallecano), Mario Mitaj (Lokomotiv Moscow), Elseid Hysaj (Lazio), Arlind Ajeti (CFR Cluj), Berat Djimsiti (Atalanta), Enea Mihaj (Famalicão), Ardian Ismajli (Empoli), Marash Kumbulla (Sassuolo), Naser Aliji (Voluntari)

     

    Sredina: Klaus Gjasula (Darmstadt 98), Nedim Bajrami (Sassuolo), Qazim Laçi (Sparta Prague), Medon Berisha (Lecce), Ernest Muçi (Beşiktaş), Ylber Ramadani (Lecce), Kristjan Asllani (Inter Milan), Amir Abrashi (Grasshoppers)

     

    Napad: Rey Manaj (Sivasspor), Jasir Asani (Gwangju), Armando Broja (Chelsea/Fulham), Taulant Seferi (Baniyas), Mirlind Daku (Rubin Kazan), Arbër Hoxha (Dinamo Zagreb)

     

    Silvinjo je nakon fijaska u Lionu doživeo još jedan u Korintijansu i onda nekako završio kao selektor Albanije početkom 2023. godine. Za sobom je poveo i Pabla Zabaletu kao pomoćnika i očigledno zasukao rukave i naoštrio ovu ekipu Albanije da daju i više od realnih mogućnosti. Jedna od najjačih priča je sledeća: tražio je levonogog igrača za desno krilo da može da seče unutra i preti udarcima spolja ali usled malog igračkog pool-a nije bilo nekih dobrih rešenja. Potraga ga je odvela do Južne Koreje gde je iskopao Jasira Asani-a, 29-godišnjeg igrača koji je nakon početka karijere na levom beku postao krilni igrač pre nekoliko godina. Ovaj mu je vratio sjajnim partijama u kvalama i nekoliko fantastičnih golova. 

     

    Tokom kvalifikacija, često su sedeli u srednjem i nižem bloku, čekajući priliku za kontra napade i brzu tranziciju. Postigli su nekoliko prelepih golova udarcima van 16, uspeli da završe kao prvi ispred Poljske i Češke. Kao apsolutni autsajderi u ovoj grupi, očekujem da bez ikakvog pritiska uđu na turnir i sve mi se čini da će biti baš žilav i nezgodan protivnik.

     

    spacer.png


    Ključni igrač je Berat Đimšiti, nedavni osvajač LE sa Atalantom, a veliki broj igrača ovog tima je prošao mlađe sisteme Italije a dosta ih i igra u Seriji A. Kristjan Asllani i Nedim Bajrami bi trebalo da budu glavna kreativna snaga Albanije, dok Qazim Laci, Ernest Muci i pomenuti Asani predstavljaju igrače sa najviše flair-a u njihovoj igri, koji će gledati da nekim individualnim rešenjima pretrče, predriblaju, izmisle. 

     

    Kao i 2016. očekujem mnogo požrtvovanosti, pasije i duel igre, prednost im je što su generalno već jako dugo ekipa koja sedi niže i pegla na kontre/prekide, što važi i za većinu igrača u njihovim klubovima. Svaki bod će biti premija ali ne očekujem da se bilo ko od protivnika prošeta pored Albanaca tek tako.

    • Like 3
    • Love 1
    • Thanks 7
  5. Odličan potez Splićana.

    Gatuzo je trener koji ima više sezona u TOP5 ligama, dvaput je izvisio za LŠ u poslednjem kolu za jedan bod (Milan & Napoli).

     

    Ono što ga nekako prati jeste nešto što je u skladu sa njegovim igračkim danima, nema dlake na jeziku i često je eskalirao odnose sa rukovodstvom. Sa te strane ovo jeste malo riskantan potez, ali daleko više pozitivnih strana ima.

    Inače, jedna od najupečatljivijih utakmica prošle sezone mi je Brajton - Marsej, dok je Gatuzo još bio u Marseju. Fenomenalna defanzivna postavka, odlična tranzicija, metodičnosttm, činilo se da u svakom trenutku znaju kako i zašto rade to što rade. Brajtonu je tada bila potrebna pobeda za prolazak, tako da su napadali veći deo utakmice i na kraju dobiše 1:0.

  6. 4 hours ago, Урош19 said:

    Da kažemo da "razumem" naše navijače kad slušaju/gledaju Čovića ali što ti sebi to radiš čoveče, što mučiš samog sebe tako

     

    Iskreno, preporučio bih svakome da odgleda tu emisiju, pogotovo dok su utisci finalne serije u oba takmičenja sveži. Još ako malo prate političku situaciju i situaciju u medijima, neke stvari se fenomenalno nadograđuju i objašnjavaju dosta toga.

     

    2 hours ago, MarioKempes said:

    Odgledao sam taj sudar titana, Jakovljević-Tegeltija. 

    Utisak mi je bio da razgovaraju dva odvratna lika, od kojih je Tegeltija znatno elokventniji, a dobar deo argumenata (obojice) je na nivou osnovne škole.

     

    Teško da je Tegi elokventniji 😄 Jakovljević je samo skloniji prknoljublju vlasti i Teči, Tegi pamti dosta toga a ima i arhivutm od 1995. pa ga je teško pobediti u košarkaško-političkoj diskusiji. Tegija sprdaju mnogi da krka sendviče i ćevape na poluvremenu i generalno je smešan lik ali nije podanik jedne ideologije ili jednog čoveka, za razliku od Jakovljevića. Kada je komentarisao Partizan lepo i iskreno je analizirao sezonu i preneo neke kritike i bojazni navijača.

    • Like 1
  7. 42 minutes ago, goldberg said:

    U prelaznom roku prosle sezone Obradovic svakako ne bi dovodio mnogo igraca Valencie, Virtusa, Zalgirisa, Albe, ASVELa, Bayerna i Baskonie. Igraci iz prve petorke tih ekipa ne bi imali mesta u prvoj petorci KKP.

     

    Da, samo je doveo Jaramaza nakon loše sezone i problema sa povredama iz fenjeraša Bajerna, Ponitku iz fenjeraša PAO-a, iako je ovaj ruku na srce bio jedna od svetlih tačaka tog tima koji je imao užasnu sezonu. Smith-a koji je ispao iz rotacije u Virtusu, a pre toga bio igrač Albe, Cabocla koji debituje u EL iz Venecije. Ostala dva igrača su PJ i Kaminski koji su i pored nekakve reputacije ipak igrači koji debituju u Evropi, od čega Kaminski u poznim godinama.

     

    Možda nisi siguran šta si hteo da kažeš, ali me podseća na onu netačnu priču o Željkovim "siguricama", "proverenim", "iskusnim", valjda zato što je doveo jednog Nanelija.

     

    43 minutes ago, goldberg said:

    Ne znam sta Obradovic postize sa svojim pominjanjem plasmana u EL, osim da se svi prisete da je KKP prvi klub u kojem ne samo da nije nista uradio u Evropi, nego je imao dve vise nego uzasne sezone?

     

    Ova sezona jeste bila užasna, ali prva sezona koju si strpao u isti koš je sezona gde je došlo 11 novih igrača, od kojih su dvojica vrlo kvalitetni igrači, a treći je došao negde u decembru (Lesor). Taj tim je kiksnuo kući protiv Burse na više nego volšeban način, iako je uz Virtus bio glavni favorit za trofej.

    U ABA je izgubio u majstorici nakon jednočasovnog prekida gde je Zvezda okrenula u poslednjih par minuta tricama Voltersa, Kalinića i Markovića. U trećoj utakmici je dobio 30, 35 razlike protivnika koji je možda imao jednog elitnog igrača ali je bio odlično skockan i dobro vođen.

     

    Pisali smo o toj sezoni više puta, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali baš ne vidim razlog da neko objektivno pogleda okolnosti i kaže da je sezona užasna ili više nego užasna. Ovde su navijači većinski bili okej sa sezonom uzevši sve faktore u obzir, finalnu seriju smo odigrali odlično, a jako malo je falilo i da uzmemo brejk kada su nepravedno poništeni poeni Lesora nakon slobodnog bacanja.

    • Thanks 1
  8. 1 hour ago, Knipex said:

    Uhh, svaka ti čast ako si ceo odslušao, ja sam izdržao neke 2/3 o čemu sam već pisao na kkCZ temi. Do ovog podkasta sam mislio da od svih ljudi koji su u košarkaškim krugovima u Srbiji ne postoji gora ličnost od Čovića, ali ovaj Jakovljević je dva nivoa ispod. Ona govnjiva muva zunzara. Trulež od lešine. Skoro sve ove stavke što si naveo je on ili izneo ili započeo. 

     

    Da, odvratan je, vidi se da je koristoljubivo smeće koje traži neko svoje mesto u ovom naprednjačkom poretku bolje od stručnog konsultanta na Areni. Odvratniji je od Teče, ali to mi je ona gradacija Oskar - Orlić ili Oskar - Martinović. 

     

    Inače, prekomično je za svakoga ko je odgledao prethodnu emisiju, gde ga je Tegi ometlao, sve je gledao da deeskalira i viče "dobro Vladane, nemojmo sad..." a ovde se okuražio sa sve onim polupretećim ciničnim facama. 

    • Like 2
    • Tuzno 1
  9. Ko ima želudac, ima na Meridian YT kanalu Tečino gostovanje kod Jakovljevića. 
     

    • F4 2010 nam je doneo vlasnik jednog restorana u Zemunu koji je gostio i još nešto Rižika

    • Pokrali smo Barsu u onoj kultnoj utakmici, gde Teča tvrdi da čak ni Lamonika nije ostao imun na "prekorečne" metode

    • Pavle Grbović homoseksualac, on nema ništa protiv ali golišavi opozicionari preko njega i njegovog kluba neće doći na vlast nikada

    • utakmice Partizana su postale proglas/opoziciona okupljanja, kako nas samo nije sramota

    • pa šta ako Neša Ilić javlja Jakovljeviću voice porukama u lajv studiju Arene (gde je ovaj rekao da se utakmica nastavlja sutra)

    • bolje im je svima da ne otvori fajlove

     

    I još dosta, dosta pljuvanja po Željku, klubu, igračima, što bivšim što sadašnjim. Mnogo hvaljenja vlasti od strane obojice i kritikovanja opozicije. 
     

    Ovo smeće ne možeš ni ignorisati, blato ne pravi samo on nego mu država omogućuje. 
     

    Ja sam siguran da iako dođe do kozmetičkih promena, Teča će ostati kao konsultant i pomagač da se obezbede fer uslovi i pošteno suđenje. 
     

    Mislim da klub svakako nema nikakav kontakt/komunikaciju sa njim, a kako sledeće sezone... pa ne znam da li postoji pravi odgovor. 
     

    Najviše bih voleo da ispravimo svoje greške, budemo jaki na parketu, a govno će udbašiti i pljuvati u svakom slučaju. Partizan niti neki košarkaški organi ga svakako ne mogu sprečiti. 

    • Like 12
    • Ha-ha 1
    • Tuzno 1
  10. The Boy in the Stripped Pajamas (2008)

     

    Došao red da draga bira film, nakon što sam uspešno izlobirao protiv nekog Sci-Fi treša, izabrala ovaj, i čim sam pročitao kratak opis nije bilo nazad. 
     

    Ako je neko kojim slučajem, poput mene, potpuno propustio/preskočio ovaj film, apsolutno preporučujem. Inače sve Nazi/WW2 filmove i dokumentarce koje nađem ili na koje naletim gledam, ovaj mi je nekako izmakao skroz a i Netflix algoritam je zakazao. 
     

    Ukratko, porodica Nazi oficira se seli iz Berlina negde u Poljsku nakon što je ovaj dobio zadatak da rukovodi koncentracionim logorom. Glavnu ulogu ima osmogodišnji dečak Bruno, ali je film odlično prikazan iz ugla njegove sestre koja ima 12 godina, babe, dede, oca, majke ali i još nekoliko likova koji se pojavljuju u filmu. Ne bih dalje spojlovao ako neko nije gledao. Odličan. 

     

     

    • Like 5
  11. Nije Ostoja najavio drim tim, degenerici prepisivali jedni od drugih, već je na pitanje "Koji je drim tim koji bi voleo?" rekao "Drim tim će biti onaj koji budemo imali sledeće sezone". 
     

    Inače odslušao sam juče celu emisiju na YT. Baš smara, vrti nekoliko istih priča, brza, jedno 15 puta je ispričao šta je dobro urađeno i da je sportski deo podbacio. 
     

    2 hours ago, Barkley#34 said:

    Šta god mislio o limarevom liku, delu i političkom angažmanu, ovo u teoriji nije bio loš tim a deluje mi da je Ostoja najmanje kriv za to što su se raspali.


    Apsolutno tačno, ali je zajedno sa Savićem i još nekoliko ljudi baš baš kriv što nam je svaki igrač procureo metar dana ranije, što je došlo do situacije Madar, što je ticketing sistem pušten 2 meseca posle najave i pred sam početak i kao trešnjica na tortu što ga je Teča popišao na sve dozvoljene i nedozvoljene, krivične načine a trener bio jedini "na braniku". 

    • Like 5
  12. Nemam nekih posebnih želja, ne znamo još šta ćemo zadržati, ali neki igrači koje bih voleo da vidim sledeće sezone:

    NWG, da nam vrati malo za one kamenčuge otablu prošle i ove sezone. Baš priželjkujem školovanogtm pleja koji se ne stidi kontakta sledeće sezone.


    Vanja, sada već etabliran igrač, dokazano ispravnih ljudskih kvaliteta.

    Shields, i dalje pamtim onu prvu utakmicu prošle sezone u EL kako je plenio na svakom delu terena. Čini mi se da je baš igrač po Željkovom ukusu, nešto su bile priče da bi menjao sredinu.

     

    Lučić, omiljeni igrač iz bivše ere, nažalost po nekim njegovim ranijim i ranijim izjavama čini mi se da će se penzionisati u Minkenu. Skoro reče da ne bi dolazio da čašćava prisustvom, a voleo bih da ga vidim u svakom slučaju.

     

    Melli, bilo je nekih patki još negde u avgustu/septembru prošle godine, oduvek sam ga gotivio kao igrača i verovatno bi odlično čučnuo sa Željkom kakva god da je koncepcija.

     

    Daniel Theis, baš sam ga gotivio iz perioda Trinkijevog Bamberga, ne znam koliko je ostvarivo ali negde naleteh da će možda u Evropu na leto.

     

    Voigtmann, još jedan gotivan švaba, ako mu se beži iz Milana.

     

    Ova poslednja trojica bi se odlično uklapali sa nekim Lesorolikim visokim, kakvog ćemo nadam se pojuriti, previše belih butina i tunjavih faca u Kaminskom i Balši za moj ukus.

     

    Edit: e da, i Bolmaro mi je baš gotivac. 

    • Like 1
  13. Ja bih aktuelni roster podelio na sledeće kategorije: stay, if, big if, leave. Pre nego što nastavim, bitno je da istaknem da je ova sezona bila prosto neverovatna, ali baš van bilo kakvih očekivanja u svakom smilu, pregršt grešaka, loše selekcije, propusta, baksuza, neodgovornosti, nediscipline, drame, nesreće i tek toliko kraduckanja. Ogroman pritisak, tenzije i očigledno popucala svlačionica, rodbina, braća, žene i prijatelji koji se javljaju po instagramu i linkedinu - tako da svaki individualni sud bi trebalo donositi sa tim kontekstom na umu.

    • STAY: Ponitka, Smith, Trifa

    Ovde sam Trifu možda malo počastio jer osim ponekih sekvenca (koje je imao i Jaramaz) baš nikakav napredak u odnosu na prošlu sezonu. U KLS je dobio više prostora i rekao bih da je to super odradio ali doprinos u ABA utakmicama gde se očekivao njegov veći doprinos zajedno sa još nekoliko igrača je potpuno podbacio. Mislim da je za igrača uloge koji je duže u sistemu, nije mator, nešto što možemo da zadržimo uz nadu da će se nešto efikasnije profilisati dogodine.

     

    Ponitka i Smith su pokazali da su najpožrtvovaniji igrači na parketu u 2024. iako ne mislim da je effort i hustle tako jednostavan a da ga drugi nisu imali. Smith je pokazao i ozbiljnu praćkicu, a Ponitka na momente sjajnu polivalentnosttm. Jeste da maši zicere kao retko koji legitimni EL igrač ali radi dosta prljavog posla i mislim da takav profil igrača je potreban svakoj ekipi.

    • IF: Punter, LeDay, Avramović, Smajli

    Punter je žestoko podbacio ove sezone, iako postoji mnogo koncepcijsko/hemijsko/košarkaških/nekošarkaških razloga, od igrača takve uloge i plate se očekuje veći nivo individualnog doprinosa i odgovornosti. Čini mi se da je i on malo salty jer je potpisao produžetak očekujući jedno, a dobio nešto sasvim drugo.

     

    LeDay je bio ispod prošlosezonskog nivoa i nije mi delovao ni brzo, ni agilno, ni agresivno kao što mislim da može. Baš nam je nedostajao u ključnom trenutku u EL kada mu je preminuo otac, ali je i pre tog momenta delovao drugačije nego što smo navikli, sa osciliranjima, atipično trom i slično.

     

    Avramović je zasigurno najbaksuzniji igrač još od Miloša Vujanića, gde mi jedino još Gagi Milosavljević pada na pamet. Nakon odličnog drugog dela prošle sezone i brutalnog svetskog prvenstva, odličan početak, povreda, oscilacije, manja minutaža, klupiranja, greške, odlične partije, i tako u krug. 

     

    Smajlija je takođe potkačio baksuz letos, nakon odličnog drugog dela sezone gde nam je na samom kraju imao čak i veću minutažu/ulogu nego Lessort. Svi smo očekivali mnogo, mnogo bolju sezonu, zakačio je valjda onaj virus Zapadnog Nila, izgubio 10 kila a onda se nijednom nije u potpunosti vratio na nivo približan prethodne sezone. 

     

    Prva dvojica imaju ogroman chip on their shoulder, ali imaju i tri sezone u našem dresu, naši najplaćeniji igrači i temelj Željkove ideje sa samog početka. IF je najpre zbog jednog jednostavnog pitanja: da li su oni, a i stručni štab, dovoljno nezadovoljni, zainaćeni i besni da ulože extra effort i okrenu još jedan krug zajedno? Mislim da sve osim toga nije dobro ni za jednu stranu. 

     

    Avram i Smajli IF zato što mislim da imaju sličan izazov (kao i stručni štab) kao prva dvojica - Avram da li može, hoće i želi da bude neki šesti čova u ekipi i igrač kakav ga Željko vidi. Smajli da li hoće, želi i može da se zaključa u teretanu i krka proteinom i kreation, pa onda u salu umesto što će da peca i hvata se za glavu nakon svake greške. Smajli više nije klinac, iako mu je ovo tek treća seniorska sezona, može i trebalo bi da juri nešto brže, jače, bolje ali to zahteva spremnost obe strane. Ne znam koliko je Željko tu spreman.

    • BIG IF: Nunnally, PJ

    Nunnally je naš najbolji igrač ove sezone, za mesec dana puni 34. godinu i pitanje je kako on vidi sledeće leto generalno, ako izuzmemo događaje iz prethodnih mesec-dva. Ako gledamo prethodnih mesec-dva, čini mi se da je sa pravom salty jer Željko i klub nisu stali iza njega nakon što su Smith i on rekli da je zaskočen od strane mlađanog despota. U tome prilog idu i oni betrayal storiji... Meni se čini da je Željko sa njim presekao, a pitanje je koliko bi bilo senzibilno nastavljati sa bilo kakvim bad blood između njih dvojice. Poprilično sam siguran da ide, ali mi svakako ide u ovu kategoriju iz ličnih želja.

     

    PJ sam takođe siguran da je bivši, sa čime sam 90% odličan. Onih 10% je zbog toga što nam je svima pokazao koliko može i koliko je specifičan igrač, ali jednostavno nije ono što je nama preko potrebno. Big if je u slučaju da sledeće sezone bude role player koji će bez nekakvih garancija i velikih očekivanja uzeti da grinda, kao takav bi i nama značio dosta, a i sam bi verovatno obezbedio unosan ugovor one tamo godine.

    • LEAVE: Anđušić, Jaramaz, Balša, Caboclo, Kaminsky

    Počeo bih od prve dvojice sa možda ne toliko presudnim faktorom, ali odličnim pokazateljem: članovi porodice koji su otvoreno salty zbog njihove uloge u timu, neki direktnije neki nešto manje. Ovo mi je apsolutno nedopustivo pa čak i gde je jedan član porodice neki selebriti sa povećim followingom. Obojica su imali poneku dobru utakmicu, ali su realno žestoko podbacili tamo gde su bili najpotrebniji - u ABA utakmicama gde su ih neretko igrači druge postave osetno slabijih ekipa nakucavali i pretrčavali. 

     

    Meni je Đuša zanimljiva opcija kao neki spot up šuter sa limitiranom minutažom, ali očigledno on sebe vidi dosta drugačije a ni Željko nije nešto insistirao na takvoj ulozi. Potpuno sam siguran da je za obe strane, a i navijače, najbolje da se rastanemo.

     

    Jaramaz je došao kao injury prone igrač, tako što je izlazio iz teške povrede, nakon epizode u fenjerašu gde je imao ako ne grešim zanemarljivu ulogu i minutažu. Poručio bih i njemu i njegovom bratu da se naduvaju jaja, sve i da je situacija mnogo gora nego što je brat pisao na jebenom LinkedInu, to je porodica iz Partizana, Partizanovci, a od onih iskrenih očekujem da ne postupaju tako. Ako je istina da je prijavio Željka ELPI zbog treninga posle Podgorice, neka mi još jednom naduva jaja. Inače mi je baš drag igrač i njegove najpre defanzivne sekvence u prvom delu sezone su mi možda i highlight cele sezone. I to nešto govori...

     

    Balša mi je simpatična glava i u teoriji onaj old school centar sa visinom i dugim rukama ali se jednostavno previše povređuje, ne napreduje i mislim da je i njemu najbolje da ode u neki tim na niži nivo gde će imati bolju minutažu i ulogu.

     

    Brazilski hašišar mi je cele sezone išao na živce, delom zbog onog tunjavog pogleda, delom zbog činjenice da je posle Tavaresa igrač sa najvećim wingspanom, a koristio ga je možda jednom u svaka dva-tri kola. Igrački vrlo zanimljiv materijal koji bih voleo da vidim u svakom timu, ali očigledno osoba koja je karakterno i profesionalno žestoki rizik, stvorio je dodatno bad blood ovom poslednjom odlukom. Ne mogu da prihvatim priču da za suđenje o starateljstvu ne znaš mesecima unapred i ne uradiš sve u tvojoj moći da obezbediš odlazak tamo. Razumem sa ljudske strane, ako je morao da bira klub ili dete, ali baš ne bih voleo da ga ponovo gledam jer je ovo već pattern ponašanja kakav nam nakon ovakve sezone nikako ne treba. Deluje mi da bi u komšiluku čučnuo, što zbog svog pajtosa sunarodnika, što zbog nečega za dokazati. Uglavnom ljudi nisu baš tolike lajsne da sve uvek ide na dole, sigurno i sam razmišlja kako da se ispravi i ustali negde.

     

    Kaminskog svakako nećemo gledati ali rekoh da ga potkačim kao i ostale. Jeo mi je živce često ali sam ga uprkos tome gotivio, ta šuntava faca, dobar skill i praćka, spore noge i blentavi pogled... ne znam, simpatična njuška jednostavno. Definitivno leave, igrački mi deluje da je za prethodnu deceniju, prespore noge, ostaće mi upamćen i po iskakanjima gde ne postoji plejmejker koji nije protrčao autoputem koji je ostavio. Možda je najbizarniji bio momenat u ABA finalu kada ga Yago dva napada zaredom pretrčava.

     

    Malo mi se ovo odužilo pa ću o željama i pojačanjima u drugom postu, samo bih za kraj rekao - bilo ne ponovilo se.

    • Like 9
×
×
  • Create New...