Jump to content

Lav93

Član foruma
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lav93

  1. 8 hours ago, McLeod said:

    Ja ne znam kako vi gledate fudbal. Ja sam golman amater, ovo mi na malom fudbalu ne bi proslo. Penal kao kuca. Golman ne sme da ostvari bilo kakav kontakt sa igracem ukoliko mu putanja nije na loptu. Da je pokupio loptu i igraca cak i sa produzenim kontaktom to je eruga stvar, ovo loptu nije videli, igrac ga je zaobisao. Saka je bukvalno mogao namerno da se zakuca u njega, to je opet penal jer je lopta prosla. On je zadrzao nogu i stao. To sto je Saka trazio kontakt odnosno nije pokusao da ga izbegne i rizikuje je igracki, ispravno i normalno jer ne postoji seoska liga u kojoj ovo nije penal. Ove sezone sam gledao manje utakmica nego inace, ali veci nedosudjeni penal nisam video.

    Pa vidis da ispada da je Saka zaobisao golmana i nije smeo da sutne u situaciji koja je bolja od penala i onda je morao da sutne Nojera i da padne. Svasta... Ne znam gde je trebao da drzi desnu nogu i da zaobilazi golmana. Jedina neprirodna stvar je bila sto nije bio dosudjen penal pored var sobe. Glavni sudija moze neku situaciju i da ne vidi iz pravog ugla, ali sta rade ovi u var sobi, to je pitanje

    • Like 1
  2. Meni je razumljivo da glavni sudija ne moze da vidi lepo svaku situaciju na terenu, ali sta rade slepci za ekranom u var sobi... Jos ga u skoku povlaci za ruku gde je dovoljan i minimalni trzaj za gubljenje balansa.

    • Like 1
  3. 8 hours ago, sasha arsenal said:

    Ne može Žoržinjo da kvalitetno pokrije tu poziciju.Ima on svoje kvalitete,ali ovo što radi Rajs ove i Parti prošle sezone,ipak je za klasu više.Ako bi se Parti oporavio u Januaru i bio spreman da igra nakon KAN-a,onda ok,nije neophodno dovođenje igrača na toj poziciji,ali ko će to da garantuje?

    Zorzinjo je bolje zamena za Rajsa, nego li sto su zamene za Salibu, Saku i Zezusa. Meni bi to bilo cisto gomilanje igraca, jedino ako su resili da puste Zorzinja da se vrati na cizmu. Tesko je i naci neku adekvatnu zamenu za Rajsa dostupnu na trzistu, a da pritom zeli da dodje i sedi na klupu. Ne vidim ni sto bi Luiz iz Vile dosao i sedeo na klupu, kada trenutno i njemu i Vili ide odlicno, a jos manje sto bi ga Vila pustila, kad vec to nisu pre godinu dana.

  4. 1 hour ago, sasha arsenal said:

    Nema od toga ništa.Romano i Ornestein pišu da će u Januaru biti prioritet vezni igrač.Još ako se uzme u obzir da će se otkupiti Raja za 24m,onda napadač dolazi u obzir tek na leto.Vidim da se i Osimen pominje ali tu će Čelsi da uleti.

    Nije bas da gori Arsenalu na poziciji defanzivnog veznog. I da se povredi Rajs, tu je Zorzinjo u svakom slucaju. A ako se povredi Zezus, eto ponovljene prosle sezone.

     

    Ne vidim potrebu za nekim bombasticnim  imenom u napadu, ali cisto da postoji alternativa Zezusu u vidu razlicitog profila napadaca.

  5. Just now, pantelia said:

     

    Valjda je pravilo da, ako te udari u neki deo tela pa se odbije u ruku, nema penala. Nista ja vise ne razumem.

    Nema sta tu da se razume, isforsiran Psg, da bi atraktivniji tim prosao dalje. Ako je ovo poenta VAR-a, bolje da ga ukinu. Samo odugovlace utakmice, a i lakse je ovakve odluke da se opravdaju time da sudija nije lepo video situaciju, nego li da sudija ode do monitora, odgleda vise puta situaciju i onda pravi budalama sve one koji prate utakmicu.

  6. Dovodjenje Haverca bi imalo smisla kada bi Arteta bio trener koji rotira cesto igrace, a posto to nije, ne vidim neku logiku i upitno mi je koliko ima veze sa istinom.

  7. On 4/3/2023 at 12:54 AM, kendrick said:


    Dabome, ali ga Bajern i dalje plaća na ime raskida ugovora (da li do kraja ove sezone ili sledeće, jebem li ga), a novinari pišu da klub koji ga u tom periodu potpiše, mora neku odštetu da plati Bajernu.  

    Bajern je u obavezi da ga placa do kraja ugovora. Te obaveze se oslobadja jedino pre toga ako Nagelsman nadje novi angazman. Tako da Celzi nema razloga da placa obestecenje Celziju.

  8. On 2/21/2023 at 2:01 PM, sasha arsenal said:

     

    edit:Tavareš ponovo postigao gol i to 6. po redu u ligi.Baš me zanima šta li će odlučiti Arteta na kraju sezone-prodati ga ili ostaviti u ekipi.

    Sigurno će njegova a i vrednost Balaguna biti mnogo veća u odnosu na start sezone.

    Mislis da ce Tavares biti vracen za sledecu sezonu, a da ce prodati Tirnija Njukaslu npr. Svakako Zincenko ce biti zakucan u prvih 11.

  9. Generalno sam zadovoljan ovim prelaznim rokom. Dovela su se dva iskusna pl igraca, sto je svakako dobro za postojeci mladi igracki kadar. Nisam mnogo pratio Celzi ove sezone, tako da ne znam kakav je Zorzinjo sa formom. Iz onog ranijeg pracenje, meni bi on uvek igrao pre Dzake sa usresredjenjem na posed, a ne neki tranzicioni fudbal. Sa njim ce Arsenal biti i manje zavistan od Zincenka na levom beku, a i u paru sa Partijem moci ce 4231 formacija da se igra dosta stabilnije defanzivno. U svakom slucaju donece sirinu rosteru i ostavice prostora za Rajsa na leto.

  10. Mislim da je ideja da se ESR gurne u vezu ili se ceka besplatan Tilemans na leto. Drugog objasnjenja nema zasto se ne pokriva ta pozicija Dzake. Mada je po meni najugrozenija pozicija Partija. Ako se on povredi, krenuce kiksevi. I onaj poraz od Junajteda se dogodio kada nije igrao Parti. 

     

    Nketija radi odlican posao bekap opcije, steta ako zbog Trosarda zavrsi na klupi. Zasluzuje svaki minut dok je Zezus odsutan.

    • Like 1
  11. Drago mi je da se odustalo na kraju od Mudrika. Ludilo bi bilo da se klub ukljucio u jurnjavu sa Celzijem za igraca koji igra na poziciji na kojoj igra Martineli.

     

    Feran Torea bi bio ok izbor za rotaciju jer moze sve tri pozicije u napada da pokrije,a i ne verujem da bi bio skup. Uz njega bi valjalo dovesti i zamenu za Partija poput Daglasa Luiza, pa da se krene u juris na titulu.

  12. On 12/12/2022 at 2:37 PM, sasha arsenal said:

    Ornstein(post iznad) piše da  će Mudrik biti glavna meta.E sad,što se tiče napadača,ili će dovesti,kao što ti pišeš starijeg igrača ili će poverenje biti ukazano Nketiji.On je potpisao nov ugovor pre par meseci gde mu je obećano da će dobiti priliku.Ima li kvalitet da iznese ova tri meseca,teško...Španska Marka piše da je Arsenal lider u trci za potpis Joao Felix-a.Ne znam koliko tu ima istine i koliko su oni pouzdani.

    Ja sam bio za Zahu koji može da pokriva sve pozicije u napadu,ali ako dovedu Mudrika,onda nema potrebe za njim.

     

    edit:Mudrik valjda vredi 50-60m.Ovo što Šahtjor traži nije realno i neće dobiti.Srna je to izjavio jer je Griliš toliko plaćen,pa je mišljenja da ovaj vredi makar toliko.

    Ako je Mudrik glavna meta, ja onda ne ocekujem novog napadaca koji bi menjao povredjenog Zezusa. Verovatno bi u tom slucaju Martineli zaigrao kao najistureniji napadac, a Mudrik levo. 

  13. 1 hour ago, Bugl Khan said:

    Bold u biti znači da mu treba dati da se uči na reprezentaciji. 

    Da se razumijemo, ja ga isto ne bi micao, ali mu treba pridružiti pomoćno osoblje koje mu može pomoći s taktikom, planom b itd. Možda Savo Milošević, za njega ste pričali da zna šta radi.

    Koga god da dovedes za selektora, ne mozes da ocekujes da ce da preskoci deset stepenika i nadoknadi to sto je Srbija u proslosti propustila brojne turnire. Ta Svajcarska nema kvalitetniji tim, ali kostur tog tima celu deceniju prolazi grupnu fazu na evropskim i svetskim prvenstvima. Zato je Srbiji potreban kontinuitet u svakom smisli, pa ce se onda pojaviti i neki zapazeniji rezultat.

     

    Piksi ima iza sebe uspesne kvalifikacije za svetsko, iako je preuzeo reprezentaciju koja nije bila u stanju ni Skotsku da dobije u Beogradu. Takodje, ima i obezbedjenu diviziju A u ligi nacija. To je po meni dovoljno da i dalje ostane selektor. 

     

    Ne znam ko su mu ni trenutni pomocnici, niti bi krivicu svaljivao na pomocnike. Njegova je puna odgovornost sto se nije prilagodio trenutnoj situaciji, nego je srljao glavom kroz zid.

    • Like 2
  14. Sergej nije kriv sto je koriscen na pogresan nacin. Da je na toj poziciji u tom sistemu igrao citavu dosadasnju karijeru, ne bi danas igrao u klubu iz top 5 svetskih liga. Neko od cetvorke SMS-Tadic-Mitrovic-Vlahovic nije trebao da pocne utakmicu jer ta cetvorka nije kompatibilna u ovakvim takmicenjima. Jedan je morao biti na klupi. Mogu protiv Norveske u ligi nacija, ali ne na svetskom prvenstvu. Jos je posebna ludost da stavis rovitog Vlahovica i Mitrovica u odlucujuci mec i prakticno se odreknes 2 igraca koji bi bili ispomoc odbrani. Na sve to kad se dodaju ofanzivni vingeri, dobijes zadnju liniju od tri stopera na vetrometini. 

     

    Mozda je Kostarika primila najvise golova, ali Srbija je najamaterskije izgledala kada se podvuce crta posle tri utakmice. Promasena taktika za sva tri meca, busanje u grudi bez osnova i lupanje glavom o zid.

     

    Bez obzira na sve, treba Piksiju dati novu sansu, zasluzio je posle kvalifikacija priliku da analizira svoje greske i da vodi ovaj tim na Euro. Treba nam KONTINUITET i po pitanju trenera, i po pitanju igranja velikih takmicenja. Bice prilike kroz ligu nacije da ova ekipa igra cesce protiv jacih timova, da se stice dodatno iskustvo i da se ne leti u nebesa posle jedne pobede nad Portugalom i Norveskom.

    • Like 2
  15. Nije smak sveta kiksirati, ali to forsiranje jednog te istog tima zaista nervira. Pri svemu tome, prakticno igramo bez pravog beka, ne bi li Dzaka u napadu glumio Gundogana od pre par sezona.

    • Like 1
  16. 17 hours ago, Drug Crni said:

    Lids polako,ali sigurno tone ka zoni ispadanja gde mu je objektivno i mesto. B'mouth se jos drzi iznad te zone,ali ocekujem da i oni pocnu da klize dole.
    Arsenal mrsavi bod danas kod Sotona. Imam utisak da im kvalitet igre malo opada u poslednje vreme..i protiv Lidsa su trebali mozda da kiksnu.

    Mene je licno zacudio i onaj dobar star Lidsa na pocetku sezone. Imaju dobar roster, ali pogresnog coveka na klupi. Dzesi Mars kada je uspeo od Lajpciga sa onolikim potencijalom da napravi osrednji tim u bundesu, od Lidsa ce sigurno napraviti drugoligasa ako mu ne uruce otkaz.

    • Like 1
  17. On 10/16/2022 at 4:31 PM, sasha arsenal said:

    Opasan presing igra Lids.Moraju se igrači Arsenala brzo oslobađati lopte.

     

    Inače,nije mi jasan Arteta sa ostavljanjem Tirnija na klupi i guranjem Tomijasua na levog beka.

    Ako pogledas istoriju povreda Tirnija, mozda je tako i bolje. Treba biti strpljiv sa njim. Forsiranjem njega odmah po oporavku za sada nista nije dobro donelo ni njemu, ni klubu.

     

    Tesko izvojevana pobeda protiv Lidsa, sa vise srece nego pameti, ali to se moglo i ocekivati posle dve velike pobede u ligi. Nadam se da ce Arteta izvesti drugu postavu u ligi evrope. Mnogo se igraca povredjuju zbog gustog rasporeda i ovo bi bila super prilika da se svi nosioci igre odmore.

    • Like 1
  18. 18 hours ago, Bugl Khan said:

    Moguće. Priznajem da ne mogu biti siguran da bi više volio život, hranu, arhitekturu i sunce Madrida i Barcelone (tu dodamo i more) od kiše i sivila Manchestera. 

    Lupio sam, onako, bez veze. Jer kad igrači po završetku karijere navode gradove gdje im je bilo najljepše, Manchester je uvijek tu negdje, pri vrhu liste.

    Umesto prosipanja sarkazma, idi malo do Norveske ili pricaj sa nasim ljudima koji zive tamo o mentalitetu i nacinu zivota u Norveskoj, pa ces mozda ukapirati.

×
×
  • Create New...