Jump to content

Jataganac

Član foruma
  • Posts

    8,582
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Posts posted by Jataganac

  1. Problem tri tela... Prilicno povrsno obradjen sjajan materijal iz knjiga. Deluje kao poluproizvod. Cak i ona spica iskopirana iz Zapadnog sveta ne pomaze. Odgledacu cisto iz znatizelje, ali ovo je debelo podbacilo sva ocekivanja. 

    • Like 2
  2. On 10/12/2023 at 12:44 PM, NikadProtivKaline said:

    mozete da hejtujete do sutra, ahsoka je konacno pravi SW

    ostavljam dozu rezerve, jer nisam pogledao poslednju epizodu, ali ovo sto jesam je jako dobro

    malo sporiji pocetak, ali negde od 2-3ep sam stvarno uzivao

    dobar posao je ovde napravio filoni

     

    edit:

    ovo je za klasu ili dve bolje od svega sto je izaslo poslednjih nekoliko godina, ukljucujuci verovatno i mandoa

     

    Meni su Asoka i Andor od ovih novih serija bas super. 

     

    Inace gospodin Esad Plavi je mnogo zaeban lik, krade svaku sekundu svog boravka na sceni. Tacno vidis iza te mirne i stalozene pojave kakav je u stvari igrac. Onaj izlazak na scenu sa sve Najt Truperima je bas bio "a la Hitler" momenat (iako je on vise Romel) i swaggerski u stilu starih sci fi filmova i Dart Vejdera iz originalne triologije. To su oni trenuci od kojih se najezis (osetis zlo kroz ekran) a istovremeno i oni zbog kojih smo zavoleli ovaj univerzum. To i uvrnuta bica - sto uvrnutije to se onaj stari sentiment jace vraca. Zato kudos za kornjacice!!! 🙂

  3. 17 hours ago, Knipex said:

    Izbindžovao 3 body problem. Juče 7 epizoda i danas poslednju iz prve sezone. Meni je serija odlična. Pročitao sam samo jedan tekst o seriji, onaj što sam kačio ovde pa je utisak bez ikakvih upliva. Nisam čitao knjige, kupio sam ih skoro, tako da ne mogu da poredim a sada se dvoumim i da li da počnem sa čitanjem ili da čitam kada se serija završi. 

     

    Prva epizoda je malo sporija, uvod u dešavanja i ostalo, zato se posle ubrzava. Gledati sa pažnjom je jako bitno. Verujem da sam i sam promašio neke detalje iako sam pažljivo pratio. 

     

    Izbor glumaca je odličan. Neke od nosećih uloga su autori Benioff i  Weiss već oprobali u Game of thrones, ali ni ostali nisu podbacili, naprotiv. 

     

    Jedva čekam drugu sezonu.

     

    P.S.

    Epizoda broj 5 je pokidala!

    Bukvalno pokidala :smiley2:

     

    Procitaj knjige. Neuporedivo su bolje od serije. Ako su ti ovde neke stvari wow, da vidis sta ce biti kad stignes do njih u knjizi. Kineska serija takodje mnogo bolja i verodostojnija od Netflixove varijante, obavezno pogledaj. 

    • Like 2
  4. 4 hours ago, Урош19 said:

    Moram ponoviti, da ste kao ja gledali samo drugi deo i niste čitali knjige bilo bi vam ekstra

     

    Citao sam knjige i bilo mi je ekstra. Ne opterecujem se time (a knjizevnost je nesto cime se inace bavim). 

    • Like 1
  5. 1 hour ago, Drug Crni said:

    Nepopularno mišljenje:
     

      Hide contents

    Nije me do kraja kupio Austin Butler kao Fayd Rautha. Nije krindž,ali dobio sam neki vajb Jareda Leto-a kao Jokera :cigar:

     

     

    Za vajb si totalno u pravu. Vuce na tog glumca iz spojlera i jos jednu njegovu ulogu iz ranijeg Denijevog filma. 

  6. 14 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

    Our resources are limited, fear is all we have je za mene pobednicka linija. Mada ih je zaista bilo dosta za pamcenje u ovom filmu...

     

    Pohvale velike za Bardema (koga nikad nisam voleo), dao je comedic relief bez skretanja u cirkus i karikaturu, sto je jednako i njegova zasluga, koliko i rediteljeva.

     

    Uzvik "Lisan al Gaib!" sa onim izrazom lica 😆 Ima neceg montipajtonovskog u sebi. 

    • Like 1
    • Ha-ha 1
  7. Gospodja i ja ne znamo gde bijemo. Zavrsavamo BCS, poceli Sogun i TWD:The ones who live, a namontirao sam i druge sezone Foundation i WoT kao i prvu Gen V. I jos na sve to sutra izlazi Gentlemens a za neki dan i Three body problem. 

     

    S druge strane sa svalerkom razvlacimo prvu sezonu TD. Ona odusevljena, kaze gde si bio do sad. E, gde sam bio... 😉

    • Ha-ha 3
  8. 10 minutes ago, woolgatherer said:

     

    u tome je problem, pre svega izgledom ne odgovara za ulogu

     

    cani je takodje neadekvatno odabrana, uopste se ne naglasava da je lepa i ima ridju kosu ali ajde, nije nelogicno da pripadnica pustinjskog naroda ima takvu fizionomiju

     

    Ona li je lepa? Meni je tek ona "meh". Samim tim i taman za Chani. Florence je sto rece Marko imala uloge gde je izgledala ok pa mi je kao takva i ostala u pamcenju. 

     

    Veci mi je problem ako cemo o tome Walken koji treba da izgleda kao covek u kasnim tridesetim. 

  9. 20 minutes ago, McLeod said:

    Nije prvi put da Florence Pugh glumi neku zenu koja bi trebalo da bude lepa, ja stvarno ne znam odakle ideja reziserima da je kastuju tako i ko je gura u te uloge. Nije losa glumica (nije ni nista toliko specijalno) ali lepa i privlacna nije. Debelo ispod proseka obicne zene, a kada uzmemo u obzir da je glumica, mozda je 2/10, ako smo darezljivi.

     

    Za neupucene kolege, ovo bi znacilo da bi je Mek rado zenio 🙂

    • Thanks 1
  10. 14 hours ago, woolgatherer said:

    florence pugh je los izbor, bezlicna je, neharizmaticna za bene geseritkinju i nedovoljno lepa, herbert eksplicitno naglasava da je princeza prava lepotica, bitnije je bilo da ona bude prelepa nego npr cani

     

    Mislim da je njoj bas sugerisana ta uzdrzanost i bezlicnost. Princeza citavog univerzuma koja bi mogla da ima sve sto pozeli, samo da joj citav zivot nije unapred odredjen pripadnoscu sestrinstvu u cijoj se (ne) milosti nalazi i njen otac. Ima jedan trenutak kad razgovara sa RM kad kaze (parafraziracu) - "Citav zivot se spremam za ovo", gde se tacno u glasu oseti jedna tanka nit ozlojedjenosti, bespomocnosti, vapaja i bunta, ali to traje samo jednu milisekundu, jer ona je BG i ona mora da se drzi Plana. S druge strane, mozda bas zbog svega sto dalje bude sa njom i njenog buduceg odnosa sa Polom ona mora da bude neko ko je drugaciji i neprilagodjen. Mislim da je tu jasno da svi treba da navijaju za Chani a protiv Irulan. 

     

    Spoiler

    To sto Alija jos nije rodjena verovatno je uzrokovano time sto je tesko naci dete-glumicu koja bi uverljivo iznelo to sto bi se zahtevalo od nje. A moras priznati da prekul izgledaju oni dijalozi Dzesike i Pola sa fetusom. Meni je to jedan od hajlajta filma. 

     

    Da ne idemo u bespotreban nitpicking, meni raniji dolazak Fejda na Arakis nije zasmetao jer je nesposobni Raban nekako morao biti sklonjen, a i trebalo je napraviti neki leverage izmedju slobodnjaka i snaga Harkonena. Ono sa njim i Margo je samo nagovesteno u knjizi, cini mi se u jednom monologu, lepo je to izvukao Vilnev. 

     

    Situacija sa Chani ce se ocigledno resavati drugacije u odnosu na knjigu, vidim sta je na kratke staze Vilnev zeleo da postigne (Chani kao pravi heroj/glas razuma i ljubav prekinuta visim ciljevima) ali se slazem da je sebi zakomplikovao situaciju za treci film. 

     

    Meni je na primer zasmetalo to sto je Polov trans nakon ispijanja Vode zivota bio prekratak i nekako traljav, samo ona vizija sa Alijom, moglo je to i bolje. Falili su i navigatori, ali to sve ionako nije vazno za 90 posto filmske publike. 

     

    Par zanimljivih crtica - pre jahanja crva Pol oko lica nosi maramu koja izgledom i oblikom neodoljivo podseca na Sai Huluda i buduceg Bozanskog cara. Irulan nosi srebrnu kapuljacu koja takodje lici na crva. Na kraju baronovo telo u pustinji grickaju mravi koji su mali omaz njegovom ljubimcu ne Giedi Prime. 

     

    • Like 1
  11. 4 hours ago, Drug Crni said:

    Pa,prilično je jasno zašto je Walken dobio ulogu..
     


    Walk without rhythm, it won't attract the worm
    Walk without rhythm, and it won't attract the worm
    Walk without rhythm, and it won't attract the worm
    If you walk without rhythm (uh), you never learn

    :smiley50:
    :lol_2:

     

    Ahahah znam za to, slusao sam nekog na jutjubu koji je pricao o tome :) 

    • Like 1
  12. 17 hours ago, Drug Crni said:

    Nisam prepoznao da je to ona :ajme:

     

    Ne znam vala koja mi je ljepsa, dal Alija, dal Irulan, dal Margo Fenring... Bez sale, kasting je odlican, samo bi se po meni dalo diskutovati o Kristoferu Vokenu. 

    • Like 1
  13. 9 minutes ago, Drug Crni said:

    Očito sam ispao krelac..uopšte nisam primetio Anyu Taylor-Joy :smiley24:Koji je ona lik?

     

    Kako ko, pa Alija, u Polovim vizijama. 

    • Like 1
    • Thanks 1
    • WOW 1
  14. Da ne potcenjujemo sad Fince i Gruzine, mi znamo najbolje koliko su ove kvalifikacije zajebana stvar. 

    Konacno mi i u ovakvim uslovima izgledamo prilicno uigrano, imamo glavu i rep, zna se ko su prve violine, neke uigrane akcije, kretnje, odbrana... Mnogo, mnogo bolje nego ono sto smo ranije gledali. Izgleda da je kod Karija sve konacno leglo, a da su momci osokoljeni srebrom iz Manile. Tu su i neka nova lica, ima se na koga racunati u buducnosti... Ja sam bas zadovoljan. Kad su nasi kosarkasi u pitanju, malo mi za sricu triba, a ovo nije malo. 

    • Like 8
    • Love 2
  15. 53 minutes ago, ters said:

    Hoćemo li u Beograd na Expo - Hoćemo

    hoćemo li u Beograd na Expo - Hoćemo

    Da idemo da se napijemo

    joj, da idemo da se napijemo

     

    Hoćemo li metro uzeti - ??? 

     

     

     

    Prijedlozi za nastavak pjesme?

     

     

     

     

    "Hocemo li ljubit stare babe? "

     

    Sta fali, uvek se uklapa 🙂

    • Like 1
  16. 4 minutes ago, Sinisa85 said:

    Fora je da ovdje 10-15 ljudi konstantno piše protiv Čovića i onda se stekne utisak da većina tako razmišlja.I onda kada se pogledaju komentari na sinoćni podkast dosta je jasnije zašto je arena puna i ne čuje se ni zvižduk upućen čoviću, a kamoli šta drugo.

     

    Nisu problem oni koji razmisljaju, nego oni koji ne razmisljaju. 

    • Like 2
  17. 16 minutes ago, Nellthe said:

    Nemate vi pojma koji se smijete Covic je blizu realizacije svog master-plana, tj zavrsetka masine (da ne kazem robota) za podmladjivanje, kada ih sviju podesi na 25 godina nebo nam je granica.

     

    Ipak je to doktor robotike, jelte 🙂

×
×
  • Create New...