Jump to content

Armata

Član foruma
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Armata

  1. 47 minutes ago, VISOKOLETAC said:

    Posto se ponovo raspravlja o Borisi, evo i ja da napisem po koju. Kada se uzme njegov talenat i fizicke predispozicije on je medju 5 mladih igraca u Evropi, ali ta glava. Da ima glavu kao Uskokovic bio bi u 15 pikova NBA, a ne bi ga zaobisli u sirokom luku.

    Kod Radonjica je bio mlad, ali bi posle Reala nastavio da igra da je bio bolji na treningu. Ok, mislilo se mlad je popravice se.

    Dosao je Tomic(Alimpijevica necu da racunam) i rekao je da mu je on projekat(ko ne bi, da vidi takav talenat). Davao mu je minute i ja sam se ponadao da je uspeo, ali dolazi sledeca sezona i dovodi se jos jedna 4ka i zadrzava Faje. Da li mislite da je to slucajno.

    Kod Sakote, koji je hteo da mu da sansu(ovo znam iz razgovora sa njim), par puta se uspava i zakasni na trening, od toga jedanput u Turskoj kada je planiran da se pokusa sa njim da odigra veci deo utakmice i ovaj popizdi i ne stavi ga u tim.

    Dolazi Obradovic i ista prica.

     

    Ko kaze da zalaganje na treningu nije bitno, taj nikada nista nije trenirao. Pogotovu ako si mlad igrac, ti moras da grizes, da pokazes da si dva puta bolji od starijih. Tako je uvek bilo i bice. Kakve veze ima Ajverson, pa i on je nekada morao da se dokaze, pa kada se to desilo, mogao je da bude los na treningu, ali na utakmici je morao da daje 100 posto inace ne bi igrao. Inace Ajverson, kao i svi veliki igraci se ubijaju na treningu, jer drugacije ne ide. Kobe je svako jutro od 5h imao individualne trening, Dzordan, Lebron sada Jokic.

     

    Borisu moze mozda da razmrda samo neki gonic robova. Neko ko ce da uhvati za vrat kad nesto pogresi, ko ce da mu i lupi samar(to je u moje vreme bilo normalno, sada ne verujem). Mozda je dobro da ga posaljemo u Kluz na jednu godinu 🙂

     

     

     Nije glava, šake su, ima male šake i loše kontroliše loptu, zato ne može da uspe. 

  2. 53 minutes ago, Armata said:

     Ko što nas eksploatišu bogatiji od nas, tako i mi moramo da eksploatišemo one koji su slabiji. 

     

    34 minutes ago, SunZero said:

     

    Borisu smo mi kidnapovali na nekoj pumpi i oteli ga Realu/Barsi

     

    da li je onda Covic:

     

    a) onaj koji drzi pistolj

    b) onaj koji kopa

    c) samo idiot koji ne kopa i nema pistolj

     Možda je Čović kidnapovao pogrešnog Borišu. 

  3. 4 minutes ago, mmajstor said:

    Sve je to posledica globalizacije. 

     

    Nema vise Torlaka nego vakcine uvozimo. 

    Sve manje ima domaceg voca i povrca, a sve vise uvoznog. 

    Sve manje ima stocnog mesa, a sve vise ga uvozimo. 

    Nema vise domacih giganata i kompanija u industriji, nego sve proizvode ili usluge uvozimo. 

    Strucnjaka ima sve manje u svim oblastima, pa sve vise i obicnih radnika jer su svi otisli da rade za te strane "gigante" koji proizvode prethodno nabrojano

     

    Sto bi i u sportu bilo drugacije? Pre neki dan sam procitao info da je najtalentovaniji kadet bek Zvezde potpisao za neki Spanski klub. Ko ce onda da ostane u Zvezdi? Pa samo onaj ispodprosecni koji ne bude imao dovoljno kvaliteta za krupnog kapitalistu. 

     

    I tako oni unistavaju sve sto valja u ovoj drzavi, uzimaju decu, a uvaljuju svoje proizvode i usluge, za koje cemo se zaduziti kroz kredite. A kad se dovoljno prezaduzimo i formalno cemo postati sluge iako to defakto vec i jesmo. 

     

    Legitimno je pitati a zasto mi sami isprva nr radimo kako valja, pa da ne budemo instrumenti velikih? Zato sto kako kaze Klint Istvud - u zivotu postoji dve vrste ljudi: oni koji kopaju i oni koji drze pistolj. Ocigledno smo mi ti koji kopamo... a kad i pomislimo sta bi mogli da uradimo da to popravimo, vecinom ljudi misle samo na sebe linijom manjeg otpora pa se odluce da se isele preko, a ne da pokusaju da se domognu pistolja od onoga ko ga drzi uperenim protiv nas. Onda nema sta da se bunimo... dok bude robova bice i robovlasnika. A robovi se nikada oslobodili ropstva tako sto se robovlasnik smilovao prema njima... 

     

     

     Ko što nas ejsploatišu bogatiji od nas, tako i mi moramo da eksploatišemo one koji su slabiji. 

  4. 34 minutes ago, Markoss said:

    Taj Risairo verovatno prima vise nego Katai i Kanga kod nas. A nije bas da se igde dokazao, niti da je bolji od Falcinelija. 

     I Binića smo 90-te doveli iz Bresta iz francuske druge lige. Kad bi on hteo, naš'o bi se način, i ne bi oduzeo mesto Falćineliju nego Benu. 

  5. 1 hour ago, threepwood said:

    VIDEO Srpski tinejdžer delio lekcije u NBA

    Naslov kao takav nista spec, ali u realnom zivotu lekcija glasi: 7 poena, sut iz igre 2-11 i njegov tim nakantan stoka razlike

     Ništa strašno što je promašio puteve, ali njegov rad nogu u odbrani nije ni malo dobar, a prilikom svakog kontakta sa protivnik om se odbija kao i stenu. Ipak, i ovo što za sada pokazuje je iznad očekivanja u odnosu na njegove godine, profesionalno košarkaško iskustvo i stanje u kojem se njegovo telo trenutno nalazi. 

  6. 1 hour ago, Perkos2 said:

    Postavio bi i Saša Obradović standarde da igra Eurocup a ne EL. Nemojmo da mešamo babe i žabe. Miloje je prve godine prosao grupu u Ligi Evrope takođe

     Da igramo LŠ bili bi kanta za napucavanje i ovde vodili hajku na Stankovica i neke igrače. Nije za uporedenje ni fudbalska liga Srbije sa ABA ligom gde postoje barem dve ravnopravne ekipe sa Zvezdom i jos 2-3 koje uvek mogu da iznenade a i logistika nam je tamo pet puta slabija od super lige. Neka Dejan radi sa igračima na njihovom napretku i da vidimo vec protiv Milana koliko tu ima uspeha.

     Nisu ni košarka i fudbal isto. Za košarku je dovoljno da dva od pet na terenu budu vrhunski pa da napraviš rezultat, a u fudbalu ti treba makar osam od jedanaest, budžeti najboljih fudbalskih klubova su 10-20 veći od Zvezdinog a u košarci su 3-5 puta veći, sa Radonjićem smo imali ovo što je Stanković u FK CZ danas, sa Jovićem i Kuzmićem smo bili na dohvat nokaut faze. 

  7.  Stanković je postavio standarde i za košarkaški klub i Saši Obradoviću kakav trener Zvezde treba da bude i i koje zahteve treba da ostvari. Dominacija u državi, uspeh u Evropi, nadgradnja postojećeg kadra i razvoj mladih igrača, sve ciljeve i zadatke je Stanković uspešno dostigao i obavio. Treba nam da postojeći kadar ostane zdrav i jedan eksplozivni krilni napadač ala Rišairo Živković kakav se očekivalo da postane. Šteta što je grobar, bio bio idealno rešenje za ovaj tim Zvezde. 

  8.  Švajcarska, Švedska, Danska, Finska, Austrija, Norveška imaju stanovnika ko Srbija i BDP 300-500 milijardi $, pa im ne pada na pamet da svojim košarkaškim klubovima daju novac da kupuju neke izraubovane i trećerazredne strane košarkaše. Država Srbija treba da pruži pomoć Zvezdi i Partizanu namenski samo za domaće igrače i omladinsku školu, ako neki privatnik ima novca da se razbacuje na strance, samo neka izvoli. Možda tako ne bi bili prvaci svake godine, ali bi za 2-3 godine imali igrače poput Dončića, Avdije, Jokića, Vučević, Dragić, Mirotić, i bili bismo konkurenti za najviši plasman, mogli bismo da zaradimo od prodaje igračena Srbija bi dobila najbolje ambasadore u svetu i buduće investitore koji će višestruko da vrate uloženo. 

    • Love 1
    • Thanks 1
  9.  Neka je Ivanić Piksi, Kataji Savićević, Nikolić Prosinečki i Falćineli Pančev, to opet bez Binića nije bilo dovoljno da se pobedi Milan pa čak ni Keln, a neće ni ovoj generaciji ako ne pronađu svoga Binu. 

    • Like 2
  10.  Mnogo je tanušan Pokuševski, kao slamčica je, podseća me na Miljenovića. Znanje i talenat za košarku nisu sporni, ali svaka čast trenerima za fizičku spremu u Oklahomi ako uspeju da nabace neophodnu mišičnu masu na onakvu skeltnu građu i uska ramena. 

  11.  Srbija nema ni jednog beka koji je u stanju da pogodi preko bloka, to je već hronični problem, 6 na 6 i pozicioni Srbija nema šanse ni protiv koga. Pošto takvog beka šutera nema ni u najavi, za Srbiju je jedini izlaz da ubrza igu i igra na kontrapad, i da što više u napadu igra bez golmana i sa igračem više. 

  12.  Teško je dati bilo kakvu objektivnu ocenu meča pošto je ovo direktno poraz holandskog selektora  koji se za celo drugo poluvreme nije setio da izvede golmana i igra sa igračicom više, tako da je Srbija u drugom poluvremenu imala 25-30 napada više sa igračicom više nego Holandija. 

  13. 17 minutes ago, Armata said:

     Zvezda ne sme više da zavisi od Rodića koji svake godine propusti preko 50% mečeva, evo već mesec dana na svaki meč izlazimo sa igračem manje u napadu jer nemamo levog beka. Stanković se majstorski izborio sa ogromnim kadrovskim problemima, kapa dole. 

     

  14.  Zvezda ne sme više da zavisi od Rodića koji svake godine propusti preko 50% mečeva, Stanković evo već mesec dana na svaki meč izlazi sa igračem manje u napadu jer nemamo levog beka. Stanković se majstorski izborio sa ogromnim kadrovskim problemima, kapa dole. 

    • Like 1
  15. 45 minutes ago, Knipex said:

    Gavrić koliko je bio dobar u prvom poluvremenu toliko je loš u drugom. Očigledno nije dovoljno spreman posle povrede i ne znam što ga ne izvede iz igre. Samo da se ne povredi ponovo.

     Zato što je igrao desnog spoljnjeg u 3-5-2, očigledno je da njemu odgovara da igra bliže golu i levo, možda čak i kao drugi napadač a ne krilni. 

  16. 52 minutes ago, Perkos2 said:

    Ovo što imamo a to su spiridon, simao i vukanovic je uzas i tu moramo naći dobre igrače koji nisu mnogo skupi, zato mi je kao jedno od rešenja zapao Čumić

     Brzi krilni igrači i dribleri poput Lazovića i Radonjića se u Srbiji pojavljuju na svakih 5-10 godina, a Zvezda to ne može da čeka. Moramo se okrenuti Africi, samo od tamo možemo obezbediti priliv takvih igrača u kontinuitetu. 

  17. 1 hour ago, PERICA!!! said:

     

    Ma razumijemo se, samo je sustina to nagomilavanje prosječnih stranih igrača sumnjivog kvaliteta. Tako smo nesto mogli vidjeti u fudbalskoj sekciji proteklih par godina, pa smo se malo dozvali pameti. Mislim situacija ista sad u kk vec trecu sezonu za redom. 

    Mi nemamo pare da na taj nacin, dovodjenje tuce stranih igraca, budemo konkurentni u EL. Zato bez razvijanja domacih mladih igrca i zdrave osnove domacih igraca mi nemamo sta da trazimo u EL. To je ocigledno. Da bar budemo konkurenti za top 8. 

     

     

     Upravo tako, Zvezdina jedina šansa da nešto ozbiljno napravi u Evropi je da proizvodi igrače iz sopstvenog pogona, jer za kupovinu gotovih igrača mi imamo novca samo za košarkaše sumnjivog kvaliteta. 

    • Like 1
  18. 1 hour ago, John Terry said:

     

    Sve zavisi od toga kakve su mu zahteve postavili iz uprave. Mi smo znali Obradoviceve preferencije cim je došao.... 

     Makar za Radanova i Ristića je moralo biti prostora u ovogodišnjem rosteru pošto su pokazali više nego dobar napredak u FMP i VTB ligi prošle godine. Duda je izmislio Jovića na pleju i Kalinića kao krilo reprezentacije, a Radonja je individualno svako leto radio samo sa našim mladim igračima. Obradovićev pristup da ne gubi vreme na razvoj igrača i da roster popunjava samo formiranim Afroamerikancima je potpuno razočarenje. 

    • Like 1
  19. 1 hour ago, Liska Manjina said:

    I on i Nastić igraju kao zmajevi, samo meni je Nastić ostao u dobrom sećanju još dok je igrao u Voši, neprikosnovena fizička sprema. Verujem da bi i jedan i drugi bili odlično rešenje za rezervu, samo je pitanje koliko je to realno 

     Levi bek je goruće pitanje, Rodić zbog svoje hronične povrede nije u stanju da iznese ulogu prvog levog beka ovog tima. Glavni zadatak u prelaznom roku treba da bude doveđenje levog beka, nebitno da li stranca ili domaćeg, a Rodić može jedino da bude rezervni igrač.

  20.  Obradovićev pristup prema igračima iz Zvezdine škole je sramotan, da su tako radili Lale Lučić, Vujošević, Ivković, Srbija ne bi imala ni jednog reprezentativca i bila bi 50. na svetu u košarci. Zaprepašćen sam da se neko ko je nastao iz Zvezdine škole i dobio šansu sa 18-19 godina da bude glavni igrač u timu nema nikakvog senzibiliteta za razvoj mladih igrača. 

    • Like 2
×
×
  • Create New...