Jump to content
Vox92.net Forum

Green23

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  2,953
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Green23 last won the day on August 28 2019

Green23 had the most liked content!

Community Reputation

3,321 Excellent

About Green23

Recent Profile Visitors

649 profile views
 1. Green23

  FK Partizan 2019/20

  Kao da ne znamo ko u stvari vodi klubove u ovoj jadnoj državi....
 2. Izgleda da će Grafičar odustati od SL
 3. Green23

  FK Partizan 2019/20

  Gamad sa tribine je uspeo i Miloševića da otera
 4. Ako je ptičica u pravu, mislim da će nam uskoro trebati šlemovi 😁
 5. Ali nije i da su se toliko brukali, okej davali su veliki novac godinama, ali oni su od početka EL u top 16 klubova. Morali su da menjaju 2011. godine zbog zakona u Turskoj, ali svi i dalje znaju da je to Efes Pilsen. Njima je to ekstra isplativ biznis, za 15-20m evra "dobijaš" reklame po celoj Evropi, a i sama Turska je ogromno tržište.
 6. Zarad sigurnosti priliva novca. Kada sponzor zna da će narednih 5 ili 10 godina biti vidljiv u najvećem košarkaškom takmičenju, mnogo ćeš ga lakše privući da da veći novac. Veći će kvalitet takmičenja biti kada timovi igraju samo EL, mnogo lakša priprema utakmica. Većina timova će moći da pravi dugoročnije planove, bolje raspoređivati budžete. 7 timova koji nisu sigurni, prave budžet samo za ovu sezonu, jer im EL nije sigurna za sledeću sezonu.
 7. Ja to ne vidim tako, zašto bi neko prestao da trenira, ako bi Evroliga bila zatvorena, pritom ne bi bila skroz zatvorena, dva mesta iz EC je sasvim dovoljno? I ovako u Evroligi igra tek negde oko 270 igrača. Da ima više dobrostohećih timova u Evropi, već bismo imali neki sistem zatvorene lige. Ja bih voleo ligu sa 24 tima, u dve grupe, i dvokružni sistem. 20 ili 22 licenci na 10 dogina, ostatak se dopunjuje iz EC, i klubovi koji igraju EL, igraju samo nju te sezone, i kada ekipa koja je ušla iz EC, ostvari određen rezultat, ostaje u EL.
 8. Baskonija se finansira od strane ozbiljnih spozonzora iz Baskije, pošto je Baskonija simbol Baskijaca. Žalgiris ti je Zvezda i Partizan. Himki je jedan od tih koji su pod bogatim vlasnikom koji voli košarku. Efes, isto kao i Himki, oni čak i igraju u krugu efesove fabrike, oni to smatraju kao reklamu za pivaru.
 9. Što neko reče, Makabi ima verovatno najveće prihode, ali i to je pitanje da li pokriju sve. Oni prodaju oko 15k sezonskih, gde je najjeftinija 600e, i TV prava. Barsa i Real, to je sipanje u prazno, Barsa igra u hali koja je manja od Pionira, pritom uvek je minimum 3 države iz Španija = manji prihod od TV prava. Kada pogledaš strukturu timova u EL, to su uglavnom državni/fudbalski projekti i par klubova koje drže jako bogati ljudi koji vole košarku. EL van Evrope malo ko prati, što znači, jako malo tržište, tek negde oko 740m ljudi.
 10. A kolika su tv prava za NBA i zarada od ulaznica? Košarka u Evropi nije isplativ biznis, i to je to.
×
×
 • Create New...