Jump to content

todorovic

Član foruma
  • Posts

    175
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by todorovic

  1. Ja imam ovakvu istu, ima samo 33e na kraju u oznaci i mislim da nemam wifi. Ili ne znam da ga koristim [emoji1787] Koristimo je mesec dana i za sada smo zadovoljni. Plasticna je unutra, to je minus u osnosu na seriju 6.
  2. I izmedju serije 4 i serije 6, nema tu kraja... [emoji1787]
  3. Ja sam skoro u firmi dobio dell xps 15 i odusevljen sam laptopom. U smislu izrade, ekrana... Privatno imam budzet varijantu dell-a, plasticno kuciste, hd ekran. Sa njim sam isto bas zadovoljan. Tako da ja uvek dell preporucujem.
  4. Pominjao sam tasta ovde koji je posle 2 doze fajzera zaglavio mesec dana kovid bolnice. Na kraju se nazalost ispostavilo da nije billo samo korone, tako da je ispalo da je i tu vakcina odradila odlican posao.
  5. Nemam karantin, niti kontrolu jer nisam ni isao kod lekara. [emoji3] Uradio sam samo antigenski u privatnoj lab.
  6. Mislite li da je dovoljno da se izolujem samo 7 dana od pojave temperature? To bi bilo i 5 dana od poslednjeg dana sa temperaturom.
  7. Treci dan bez temperature, mislim da je to to. Na zalost ipak sam preneo devojci koja za sada ima nesto teze simptome, 38.5 dva dana i nesto intezivniji kasalj.
  8. Sestra 3 fajzera, negativna na antigenu, izgubila culo mirisa. Zet 3 astre, prelezana korona, nije se ni testirao, ali je imao slicne simptome kao sestra. Nema zasticenih izgleda.
  9. Ja danas guram 2. dan bez temperature, kontam da je to to ako ne dobijem do veceras. Mada bi mene negde racunali i u asimptomatskog jer nisam imao preko 37.5 [emoji3]
  10. Sinoc sam opet imao 37.5, bas mi se nkako cudno krece temperatura. U toku dana skroz ok, uvece pocinju da bole zglobbovi i misici, skoci mi temperatura do 37.5 i posle pola sata sama padne na 37. 4 merenja i ide 37.2, 36.5, 37.5, 37 Mislio sam da telo ima preciznije temperaturne regulatore.
  11. Sinoc 37.5, roknuo jedan fervex i on mi je oborio temp. Od jutros nista posebno, malo grlo boli i kijavica. Uradio sam samo antigen u belmedic, kontam da ne radim nikakve vise analize ako se ne pojavi ponovo temp. @urosg3 hvala mnogo, ok sam za sada. Inace haos je i u privatnim, sestricina od godinu dana ima temp, verovatno isto kovid i prvi slobodan termin u bilo kojoj bolnici je bio nocas u 1h
  12. Ja samo da se pozdravim. 37.5 2. Astra pre 7 meseci, u ponedeljak buster fajzer. U utorak u kafani verovatno zakacio.
  13. Sve zavisi sta ti treba. Meni bi 3d i android os bili poslednji na listi prioriteta kod kupovine tv-a. Android tv podrazumeva vise podrzanih aplikacija, ali je pitanje koliko ti aplikacije zaista trebaju na tv. Ako recimo koristis eon sbb box, na njemu imas sve, prakticno nista od smart opcija tv-a neces koristiti.
  14. Ako pogledamo tu situaciju iz ugla nekoga ko iznajmljuje stan i ako pretpostavimo da sutra krece pad istom brzinom kojom je isao i rast. Za 2 godine i 5 meseci na kiriju ce taj neko dati 10-15k evra za slican stan tako da na kraju dolazimo do neke uporedive racunice. U svakom slucaju situacija je bas individualna, generalno tezim tome da ko god moze da priusti sada stan i trenutno je na kiriji treba da kupi, dok ako je u pitanju investicija treba da saceka jos.
  15. Update sto se tice tasta. Pusten je juce iz bolnice posle 4 nedelje. Medjitim od sinoc ima neke mucnine i malaksalost, sa lekarima su se samo telefon culi, generalno su stava da mora sad kao beba da se pazi. Neverovatno je kako ova bolest ne dozvoljava da se opustis ni malo.
  16. Update sto se tice tasta. I dalje deluje ok, komunikativan je, seta se, nije na kiseoniku, ali parametri iz krvi bas divljaju. Recimo poslednja dva dana zvuci bolje, ali crp i dalje skace, bio je 160, a juce je skocio na 260. D dimer je takodje skocio.
  17. Nisam ga video, ali surak kaze da je delovao "osamuceno" i da nije imao apetit uopste. Temperaturu uopste nije imao Inace nije toliko star 60god, ali dijabetes, hipertenzija i astma... Stav pulmologa je da situacija nije kriticna, ali da mora biti pod nadzorom, na infuziji i kortikosteroidima. Nije na kiseoniku.
  18. Tast u bolnici, pozitivan, druga doza fajzera pre 4meseca. Ono sto je interesantmo je da nije imao nikakve simptome, samo su jedno jutro pocele grudi da ga bole, kako ima problema sa pritiskom otisao je odmah kod lekara plaseci se srcanog udara. Ispostavi se upala pluca i pcr +, antigen je bio negativan.
  19. Prica kako je jedan doktor doveo do nevakcinisanja 10tak mladih Prijatelj od prijatelja ima neku ekipu ljudi sa kojima se dduzi, svi obrazovani, u tridesetim godinama. Blago rezervisani prema kovid vakcinama. Jedan iz ekipe se vakcinise fajzerom i tri nedelje posle druge doze pocinje da dobija cudne simptome, temperatura jedan dan, znojenje, gubitak kilaze, tahikardije. Ode on kod lekara i lekarka ga prvo pita da li se vakcinisao, kada je rekao da jeste odmah mu je rekla problemi sa stitnom zlezdom, vec smo imali takve slucajeve. Desava se posle fajzer vakcine. Vise se niko iz drustva nije vakcinisao.
  20. Po mom misljenju ovo je previse prijavljenih ozbiljnih reakcija. Treba preracunati dobro risk/benefit za mlade i zdrave ljude.
  21. Ja sam mesao tetanus i astru, nije mi palo na pamet da pitam je l sme to [emoji3] Bilo je astra-tetanus-astra-tetanus i sad ce opet tetanus
  22. Racun je dobar, moze biti problem samo ako je premali skup podataka. Nisam video nigde u racunu koji je realni broj zarazenih od koga je pocelo izracunavanje, ako je taj skup mali krajnji rezultat moze ozbiljno da se razlikuje.
  23. Mislim da nisi ispratio dobro kako je racunao ove procente. Ne radi se o hospitalizaciji od 80% u opstoj vakcinisanoj populaciji.
  24. Procitajte ovaj tekst https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4522435/koronavirus-studenti-ispitivanje.html Student sa malo mozga iz ove price moze da zakljuci samo da mu je svejedno da li se vakcinisao ili ne. Od broja pozitivnih 20% je vakcinisano, u kompletnoj studentskoj populaciji takodje je 20% vakcinisanih. Znaci vakcina nikako ne deluje na zarazavanje. Vakcinisani studenti u 97% slucajeva imaju laksu klinicku sliku, koji je procenat za nevakcinisane studente ne znamo, ali ne ocekujem da je znatno manji. Ipak su to uglavnom mladi zdravi ljudi. Kada doktor iznese ovakve podatke mora da iznese i neko objasnjenje za ovo ako hoce da poveca broj vakcinisanih.
×
×
  • Create New...