Jump to content

Tunis

Član foruma
  • Posts

    86
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tunis

  1. 3 hours ago, Mrk said:

    Kakav blavor od coveka

    Ja sam ga hteo u Zvezdu ali posle ovoga sigurno ne.

     

    Mislim ajde jednom da se zajebe da napusti klub sa kojim ima ugovor, ali 2x u 8 meseci nešto govori o njemu.

     

    Nadam se da će ga Partizan kazniti na odgovarajući način da ne igra EL sledeće godine.

  2. 44 minutes ago, goldberg said:

    Razliku izmedju ove i prosle sezone pravili su i rivali - PAO je ove sezone neuporedivo jaci, Real je doveo TOP3 plejmejkera, Virtus je postao neuporedivo takmicarskija ekipa. 

     

    Dalje, Partizan mozda jeste imao 16:18, ali to je zato sto su rivali u EL retko kad odustajali od borbe nego su uvodili meceve u neizvesne zavrsnice, a to su vode u kojima se ni ovaj ni proslosezonski tim nisu osecali ugodno. 

     

    Evo, samo iz secanja:

    Armani u gostima

    Bayern kod kuce

    Baskonia u gostima

    Virtus kod kuce

    Olympiacos kod kuce

    Virtus u gostima

    Olympiacos u gostima

     

    Nije KKP imao losu sezonu u EL u stilu Armanija ili Efesa, odu na gostovanje ASVELu i puknu 15 razlike ili ih Bayern dobije 10 razlike kod kuce. Nego je Obradovic sastavio ekipe koje na juris i "blickrig" mogu da dobiju svakoga ko se ne snadje, ali i koje u rovovskoj borbi ostaju bez zivaca, snage i koncentracije. 

    isto si tako mogao napisati i jedno 5 utakmica koje je Partizan pobedio, a nije morao na osnovu igre i dešavanja na parketu - npr Pao, Zvezda, Monako, Fener sve kod kuće

  3. 3 minutes ago, Alek The Great said:

    Sta god pokaze snimak epilog ce biti diskvalifikacija obojice. A mi bi trebalo da preduhitrimo aba i posaljemo Nanelija na hladjenje do kraja serije. Ali s obzirom da se sastavlja kontra saopstenje sumnjam da ce tako biti.

    Zašto diskvalifikacija obojice?

     

    Ovo se i desilo zbog izjednačavanja krivice, na 2. utakmici je Naneli trebalo da bude isključen a ne da obojica dobiju po TG.

     

    Ovde sada treba da se vidi snimak, pa sudija za prekršaje neka rešava, ko je kriv, da li jedan ili obojica u pritvor 48h - nema veze sa ABA ligom

  4. 1 minute ago, crni_bombarder said:

    Ako je Lazarević prvi krenuo da udari to je delo Covica, jer Lazarević je 12-ti Zvezdin igrac dok Naneli je prebitan za kkp.

    A što onda prebitan igrač za KKP hvata za vrat 12. igrača KKCZ? jel opet bio udaren ili ispovociran?

     

    Dakle, prva odgovornost je na prebitnom igraču KKP, a druga na sudijama koje ga nisu isključile za pomenuti potez.

    Ovako misli da može da se ponaša kako hoće bez kazne (fintira nabadanje navijača, pokazivanje srednjeg prsta, nepozdravljanje sa protivnicima, hvatanje protivnika za vrat u toku igre - sve bez kazne.)

     

    Kada se takve stvari budu kažnjavale onda će biti drugačije.

  5. 3 minutes ago, Igor_ said:

    Procitaj opet druze. 

    Kazem da nije bitan za moj stav, ako je Lazarevic prvi udario sve napisano vazi i za njega. I nadam se da ce i njega kazniti. Mora se stati tome na put. 

    sve jasno i slažem se, površno sam pročitao samo prvi deo posta...

    • Like 1
  6. 4 minutes ago, Igor_ said:

    Totalno nije bitan, ako snimak pokaze suprotno, sve sto napisem vazi samo promeni imena. 

    Porazavajuce da nam se ovakve stvari desavaju u sportu. Nije bitno dal incident pravi "vas" Ili "nas".

    Pa nije totalno nebitan snimak, ako se vidi da je Lazarević zamahnuo prvi da nabode Nanelija, i Naneli se izmakao pa odgovorio desnim krošeom - ko je kriv Lazareviću što je slabiji.

    Nešto mi je Zvezdino saopštenje sumljivo, čim se ne pominje da je Lazarević napadnut nenadano itd, nego je verovatno bila tuča gde je Lazarević izvukao deblji kraj.

    Svakako ne pomaže to što sudije nisu rešile bolje to u 2. utakmici i npr isključile Nanelija.

  7. 25 minutes ago, pendulum said:

    Aj kad se vraćate na suđenje - ono što treba apostrofirati non-stop je ona skandalozna otvorena pretnja i ucena sudijama što je neko novo probijanje dna. Ono je za višegodišnju suspenziju ovlašćenog lica koje je potpisalo saopštenje tj. kkczinsajdera direktora Vasiljevića i određenu kaznu klubu. Ukoliko to prođe bez ikakvih posledica, ABA može komotno da se ugasi jer će ovo biti uputstvo kako da se svi postavljaju pred naredne slične duele i naravno od većine navijača CZ će uslediti "Bravo Čovo, tako mora sa njima!" Prosto liga odosno menadžment koji je postavljen da vodi istu treba da pokaže bar neku mrvicu integriteta i da negde povuče granicu.

     

    Ne znam koliko ste vi pratili tada, ali dno je prvi put probijeno u Podgorici, kada su 1. put domači navijači čekali i pljuvali goste, pa se na sve to nadovezala sudijska krađa (Lesor zicer) prema kojoj ovo u ponedeljak deluje kao super odsuđena utakmica.

     

    Tada je rukovodstvo lige propustilo da kazni sve počinioce (isprazni halu na neko vreme, suspenduje odgovorne itd), i sve posle što se dešavalo je posledica toga. Daleko da skidam odgovornost sa Čovića, ali razumem navijače Zvezde koji neće dozvoliti 'maloj' Budućnosti da šefuje. Čović hoće u svemu da bude prvi, pa ako treba da se bude loš, biće i najgori.

     

    Ja sam zadivljen da koliko se videlo preko TV-a apsolutno ništa nije ubačeno ni u jednom trenutku u halu, i to samo po sebi predstavlja uspeh. A opet da pomenem da je najgore ubacivanje bez posledica izveo Partizan 2022 na 3. utakmici - kasnje je Zvezda na 5. kažnjena.

     

    Ne može neko da ima integritet kada mu posao zavisi od toga kako se odnosi prema klubovima, i ako kazni te klubove nema više svoj posao - tu integriteta nema.

     

    Ja ne vidim veliku razliku između saopštenja KKCZ pre i KKP posle utekmica, imenom se pominu sudije od pre 2 godine, priprema se da Belošević ne sudi 3. ili 4. (5. je na F4) Čović preti otvoreno - da bi navijači videli, Ostoja i Savić prete finije, direktnije. 

    • Like 1
    • Ha-ha 2
  8. Just now, crni_bombarder said:

    Pa poraz je bio na jednu loptu, i 1p tu je prebitan

    Znam, zato kažem, pošto ljudi već lupaju 15 poena itd..

     

    Realno suđenje bolje od igre, manje sudije uticale nego igrači.

     

    Dosta grešaka sudija ne utiče na rezultat:

     

    1. greška faul Topića za 2 bacanja Ledeja, a 3 sekunde kasnije Panter lagano polaže za 2 poena - kako je tu Partizan oštećen rezultatski? Imala bi Zvezda 12 sec da postavi poslednji napad, ovako 6 sec ispod koša...

     

    4. nije faul pri šutu ali opet u nastavku akcije Partizan daje koš

    5. nije faul Smajlagića nego je Nanelija u nastavku kretnje, bukvalno nema razlike, 2 penala za Zvezdu

     

    6 i 7 su 2 greške u istom posedu - ne može Partizan da da 4 poena, maksimum su 2 bacanja

     

    8. maksimalno 2 penala za Partizan

    9. greška, nije sviran faul nad Nedovićem, pa je 3 sekunde kasnije sviran na Jagu - opet ne utiče na rezultat. 

     

    Ali je lepo kada se napiše 8 grešaka, realno su 3 greške sa uticajem na rezultat, što je apsolutno prihvatljivo i ja kao navijač KKCZ bih odmah prihvatio takvo suđenje u Areni.

     

    Poređenja radi u 5. utakmici finala ABA 2022, u poslednja 2 min bile su 4 greške sudija na štetu Zvezde i ni jedna na štetu Partizana - i to 100% greške, nepriznavanje koša, koraci, nesportska - sve u 2 min, a bila je prazna hala.

    • Like 8
    • Thanks 1
  9. 11 hours ago, Brat od Korneta said:

     

    U smislu ocekivanja da. Al imao je takvu konkurenciju da ne bi bas olako rekao da je najgori.

     

    Raduljica, zatim Cirbes iz 3. mandata, Teri, Nikola Jovanovic, Ristic nista nije pokazao takodje, Milko Bjelica...

     

    Od prajm Kuzmica rekao bih da nismo imali kvalitetnog centra sve do Bolomboja. Noko je trebao biti jos taj jedan al nije imao srece sa svojim problemima i tek je pred kraj odigrao dobro.

     

     

     

    Daleko je Bjelica od vezare, sećam se derbija gde je utrpao 30 poena Partizanu, imao solidnih partija

    • Like 6
  10. 4 minutes ago, Kronostime said:

    Stranac ometa srpskog Reprezentativca u odbrani...

    :default_coffee:

     

    Uff a u narednih 30 sekundi, Željko hteo da Ašik metodom osigura slobodna bacanja, pa kada izlazi Kaminski, a Smajlagić se sprema da ga zameni, on ubaci PJ (koji je sa 4 lične izašao pre 1 min), da bi PJ ubacio bacanja... I naravno PJ prvo maši bacanje, pa 15 sekundi kasnije pravi glupo 5. ličnu na preuzimanju Bolomboja, karma...

    • Like 4
    • Thanks 1
    • Ha-ha 1
    • Tuzno 1
  11. 54 minutes ago, pierre van hooijdonk said:

     

    "Sudije su te koje odlučuju, svirale su mu dve tehničke greške i to je automatsko isključenje. On je bio izuzetno motivisan, dao je sigurno taj početni elan i zanos ekipi, to je sigurno. Da li je bio toliko nervozan ili nije, pravo da vam kažem ne znam, ali nije samo on učestvovao, targetirati jednog igrača ne verujem da je baš korektno. Sa te strane sigurno da svaki igrač treba da bude miran i da doprinosi nekoj dobroj atmosferi na parketu na obe strane. Bilo je nekih igrača koji su bili mirni, bilo je nekih koji su bili manje mirni, ali eto, utakmica povuče, na kraju krajeva videli ste pozdravljanje svih aktera, to nikad među nama nije bio problem, šta se desi na terenu ostane na terenu i to je to."

     

    Ovo je reč za reč Željkova izjava na pitanje zašto je LeDay bio toliko agresivan. Gedraitis, pa potom i Nedović su od početka utakmice treštokovali i dobacivali, što je naravno dozvoljeno i ne opravdava glupost LeDay-a kada je gurnuo Nedovića. Inače, taj momenat gde treštokuješ protivnika u stilu himare i onda sa zemlje širiš ruke gledajući ka sudijama mi je baš mlakonjski, ako si treštoker baja nasmej se cinično kako smo videli da umeš ili klimaj glavom, ali to je manje važno. Očigledno je Zek bio meta dozvoljenih provokacija, ali na ovom forumu smo dan za dan u prilici da čitamo neke elokventne (i neke ne toliko elokventne) forumaše koji čeri pikuju deo rečenog ili viđenog, što nekako i ide u duhu foruma. 

    Zeku su pripisali i rebro Ivanovića, uklopili sa sinoćnjim situacijama i onda dodali pomenutu trešnjicu sa 10+ postova u kojima se kritikuje Željkova izjava i zaključak da on očigledno to pospešuje, ohrabruje ili planira. Ekipa Zvezde je izašla vrlo našpanovano i spremna na košarkašku tuču, te pored pomenutih verbalnih okršaja iniciranih od strane Gedraitisa i Nedovića, imali smo i nekoliko faulova poznatijih kao sikirica, ali valjda je pogrešno stavljati stvari u kontekst agresivnosti, tenzije i drskosti, a i tanka je linija između konteksta i relativizacije.

     

    Ovo jednostavno nije tačno, Željko namerno laže, tj dezavuiše javnost i pravda se.

     

    Ledej je dobio nesportsku i tehničku pa je zbog toga isključen.

     

    Inače ako pogledate snimak, videćete da sudija prvobitno uopršte nije svirao faul u toj situaciji, nego kao sve regularno (toliko o sudijama), svirali su obostranu tehničku Teodosiću i Ledeju (pokazao sudija T i na jednog i drugog), pa kada su pogledali snimak i videli da je ipak Ledej namerno udario Nedovića, onda su mu dali neposrtsku, a poništili tehničku, samo da ga ne bi isključili.

    • Like 2
    • Ha-ha 2
  12. 1 hour ago, propolis said:

    U poslednjih 5 sezona smo promenili osam (8) trenera. 

    Jbt nisam ni provalio da ih je toliko već prodefilovalo.

    Jeste čudno, onda pogledaš da je KKP promenio šest (6) trenera i osvojio ukupno 3 trofeja za tih 5 godina.

    KKCZ 11 trofeja u istom periodu.

    • Like 3
    • Ha-ha 3
  13. On 10/8/2023 at 5:57 PM, Arsenije Pesic said:

    Trebalo bi pogledati u knjige da li je iko ikada u Leonu Štukelju dobio 40 razlike.

     

    Ili, još neverovatnije, dao 90+ poena :classic_biggrin:

     

    A u knjigama piše - i jedno i drugo Crvena Zvezda:

     

    Datum: 20.04.2021

    Krka - Crvena Zvezda 57-98

    +41 za Crvenu Zvezdu i nedostižan rekord

     

    inače iste sezone, isto mesto, ali par kola ranije:

     

    Krka - Partizan 69:50

    CMM, Jaramaz, Zagorac, Trifunović, Mozli, Novica, Dangubić... gde je Krka imala i +25

     

    • Like 3
    • Love 1
  14. 21 minutes ago, John Terry said:

    Aj ovako, da mračim još malo. Da li mislite da se timovi ne bi utrkivali za potpis Bjelice, da je on fizički fit za još ozbiljne košarke? Onakva igračina koja je mogla da igra 1, 3 i 4 u karijeri, sa onakvim driblingom, pregledom igre? 

     

    Pa Fener bi ga zadržao sa oduševljenjem. Ej, pa oni su pristali da plate 80% ugovora samo da ne bude u njihovom rosteru, da spasu malo novca, jer znaju koliko je sati.

     

    Što se pravimo blesavi na očiglenu situaciju.

     

    Nemanji brz oporavak želim i toliko na ovu temu za sada. 

     

    I da, realno, prelazni rok smo odradili značajno više pozitivno nego negativno.

     

    1. Teodosić - nisam siguran, nadam se dobrom

    2. Šabaz - fantazija

    3. Yago - dobar ako Teo bude zdrav pa ne bude morao da igra 20+ minuta

    4. Tobi - odličan

    5. Mitar - suvišan

    6. Simonović - dobar

    7. Bolomboy - suvišan ako je već Mitar potpisan

    8. Deda - odličan za bekap 4, slab za nosioca

    9. Rokas - odličan

    10. Hanga - odličan (i mator igrač može biti dobar potpis, Adam je primer atlete)

     

    Dakle, prelazni rok slobodna ocena 7.5/10.

     

    Idemo u sezonu pa ćemo videti za koliko je ovo dovoljno.

     

    Pa mislim teško da je Mitar suvišan, za ostalo se slažem...

    • Like 2
  15. Znam da je možda teško za prihvatiti - ali situacija je da imamo para za Mirotića i Kampaca (cca 6 mil EUR), ali nemamo mogućnost da tim parama raspolažemo.

     

    Kao tata kada kaže sinu - mogu da ti kupim nešto, ali ne mogu da ti dam pare da ti kupiš šta hoćeš.

    Zato što je tati bitno da se baš to kupi, jer od toga ima koristi za tatu.

    • Like 24
    • Thanks 1
  16. Jurite Slukasa, bez obzira što javljaju da nisu poslate ponude, hteo bi Željko da ga dovede.

     

    Exum ide u NBA, Dalas

    Traži se njegova zamena

     

    Ledej bliži odlasku nego ostanku

    Papapetru imao plan sa Pao ali se malo komplikuje.

     

    Problem je Mađar, hteo bi Željko da ostane no može se desiti da ode u Boston i klub ga ne bi zadržavao, ali tu je onda problem i 2. ballhandler-a

  17. On 1/28/2023 at 12:42 PM, Cooper said:

    Realno sudio je najbolji evropski sudija i bilo je možda po 2 greškice, ali ni jedna u odlučujućim trenucima.

    Flop Dobrića, faulčina Mitrovića gde je skočila čitava Zvezdina klupa... sve su lepo videli.

    A u toku meča, jbg, ima od 3 do 5 grešaka i u najbolje odsviranim utakmicama.

    Sigiran sam da će ovaj meč EL oceniti kao odlično suđen i da će Rižik siguran sudija za plej-of i F4.

     

    Evo sada kada su stigle ocene da ti kažem da nije odsuđen kao odličan, nego čak i ispod proseka.

     

    Uostalom i ta analiza Mažića na koju se pozivate je samo dokaz da su sudije napravile 2 greške umesto jedne (kompenzovale)

     

    I sam kaže na kraju:

    'Suđenje nije bilo na nivou Eurolige, iako je sudijska trojka poimence bila solidno jaka: kriterijum je bio promenljiv, da bi na samom kraju primenili alibi kriterijum i sudili svaki dodir.'

    što je samo po sebi odgovaralo KKP, a i kriteriju promenljiv na štetu KKCZ.

     

    To da li će Rižik biti na F4 najmanje zavisi od ove utakmice, čovek može da ode na Evroviziju i duva u pištaljku, opet bi kao ukrajinac pobedio.

    Inače nije bila ni njegova greška, nego od portugalca, drugo bio je već na F4, a posebno će biti sada u Litvaniji, ako Žalgiris ne ode za njega će da navijaju.

     

    Ko je koliko oštećen ove sezone najbolje govori podatak da su u sred sezone (04.01.2023) zbog greške sudije protiv KKCZ promenjen postupak sudija i datoj situaciji, da se takve greške više ne bi dešavale, a to se nije desilo poslednjih x godina u toku sezone.

    Pored toga sudija kažnjen skoro do kraja sezone i prilično je izvesno da neće sledeće godine suditi EL.

     

    Znam da vam je teško prihvatiti, ali ne računajući derbi, KKCZ ima 2 pobede manje zbog suđenja, a KKP 1 pobedu više (Fener u gostima), po ocenama sudija.

     

    Verovatno zasluga renomea Obradovića i to treba imati u vidi kada se gleda šta sve on donosi.

     

    • Ha-ha 5
    • Tuzno 5
×
×
  • Create New...