Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

6 minutes ago, uini said:

recimo da sam siguran kako sam za aktuelnih 17 godina ucestvovao u & citao izvestaje o (mnogo) vise ovakvih i onakvih istrazivanja, tako da ne verujem da znas (mnogo) vise, uprkos skoli ali whatever.

 

Nije isto učestvovati i čitati izveštaje i biti sa strane koja razmišlja o metodologiji, cilju istraživanja i praktičnoj primeni nalaza. Ako želiš možeš napisati o kakvim se istraživanjima radi u kojima si učestvovao i kakvim "izveštajima" koje si čitao (da li su to naučni časopisi ili ne). Nije isto kad te pozove Ipsos da pita da li glasaš za Vučića ili koju kafu najčešće piješ i kad se radi istraživanje u naučne svrhe. Ja sam rada da te saslušam i da ne budem nadobudna.

Link to comment
Share on other sites

Pa eto sa ove dve rečenice ti pokazuješ da ne znaš ili da pogrešno znaš. "Preduslov" je jer se uzorkuje određeni deo populacije za koji se i donosi zaključak na kraju istraživanja, koji svakako nije generalizacija niti nekakav "fakat" te ima svoju marginu greške.

Link to comment
Share on other sites

Just now, uini said:

nije margina greske = poslati u etar istrazivanje i skinuti procenat

 

kapiram ja statisticke norme ali tvrdim iz iskustva da to ne vredi previse do nista, iako se sve moze lepo prikazati.

 

nebitno

 

Izgleda da ih ne kapiraš jer ovo nije margina greške. 😄  Nebitno jeste, rasprava gubi poentu kad ti nećeš da navedeš ta svoja navodna iskustva na osnovu kojih si skeptičan. Tako da se ovo svodi na tvoje uverenje, ja kažem iracionalno, ali ga svakako ne mogu promeniti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...