zoran59 Posted June 13, 2022 Share Posted June 13, 2022 22 hours ago, alpaka Bereta Sida said: Ima li ko iskustava sa Mazdom 6? Trenutno imam dilemu izmedju nje i Mercedesa A klasa. Imao sam je (pre 10-ak godina) - "Sport Wagon" verziju, sa 3-litarskom V6 masinom i 6-brzinskim automatskim menjacem. Iskustvo: odlican auto! Jedino sto je puklo, a i to u garantnom roku, je bio podesivi "lumbar support" u vozackom sedistu. Masina je verovatno nepoderiva. Odlicne kocnice, mocno "lezanje" na drumu. Nije mi se svidjao radio (komplikovan), ali to retko koristim pa nije bilo bitno. Smetalo me samo sto su nocu instrumenti crveni (da sam mogao da biram, uzeo bih zeleno osvetljenje). Sa Mercedesom nemam licnog iskustva, no nemam razloga da ne verujem da je i to odlican auto. No, deo cene ide i na ime. Na drugoj strani, Mercedes ce verovatno puno sporije gubiti na vrednosti. U svakom slucaju, ako kupujes polovna kola, uzmi onaj koji je bolje (ako je proverljivo) i redovnije odrzavan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted June 13, 2022 Share Posted June 13, 2022 19 hours ago, alpaka Bereta Sida said: Ovaj model izmedju 2012. i 2014. Ako je i Mercedes tih godina onda definitivno Mazda. Poznajem vlasnika velikog servisa, specijalizovan za "evropljane" i njegov je savet da ih treba izbegavati kada predju 6-7 godina. Tu mislim na Audi, BMW, Mercedes , Mini... Covek kaze da kao vlasnik servisa treba da nadjes 20tak vlasnika Landrovera, jer od toga moze i da se zivi. Ljudi koji ih voze ih obozavaju, ne pitaju koliko kostaju popravke, a oni se stalno kvare. Za Mazdu sam od istog coveka cuo da imaju probleme samo ako im je ugradjen Jatco automatski menjac. Te modele treba izbegavati. Mazdu 6 sam puno puta vozio kao rentacar, odlicno ide i u gradu i na putu, udobna, jako dobra potrosnja . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted June 15, 2022 Share Posted June 15, 2022 Nije QV, ali sa slika deluje top. Quote Quote https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/20079776/alfa-romeo-giulietta-kozaxenont0pch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted March 16 Share Posted March 16 (edited) Malo sam se raspitivao koliko mogu da d adobijem za svoju Toyotu Camry XSE 2017 sa 147000 km i kada sam saznao, nisam mogao da vjerujem da mogu da dobijem te pare, te sam odlucio da je dam za noviji automobil. Ovaj model Toyote sve vise voze taksisti i ko hoce novu mora dugo da ceka, tako da se to proda zacas. Izbor je pao na Subaru Outback XT 2020, auto koji vec razmatram duze vrijeme, jedan sam probao tamo negdje 2020 taman kada je pocela pandemija i to u Volvo dileru. Neko je kupio novog Outback-a i prepostavljam da mu se nije svidio iz istog razloga kao i meni, tj taj motor je bio kilav za tu tezinu, pa ga je zamijeno za Volvo i taj automobil je imao samo 6000 kmsagotovo svim opcijama, medjutim odustao sam zbog slabog motora. Ovaj koji sam uzeo sada je turbo verzija, odlicna masina, mada sam razmatrao i jedan drugi sa 6 cilindara, medjutim prodao se u medjuvremenu. Malo mi se ne svidja sto su gotovo sve kontrole na ogromnom touch screen-u, ali ne mogu se sve zelje ispuniti u zivotu Edited March 16 by Amigo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hertzog Posted March 16 Share Posted March 16 Meni je ovaj Subaru izuzetno ruzan, nekako mi nije seo i dimenzije mi nisu proporcionalne. Prijatelj hoce da ga uzme, a ja ga odgovaram. Ne znam za kojeg Volva se mogao odluciti, jedino xc60 jer je xc90 izuzetno kilav. Ogroman a taj 2.0 jednostavno nema dovoljno snage i po magistralnim putevima nemam neku sigurnost prilikom preticanja, al je za sve ostalo vrhunsko auto. prijatelj je odusevljen sa tim subaruom, pri cemu je njegova dilema bila izmedju ram-a f150 i trenutno vozi amaroka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted March 18 Share Posted March 18 On 3/16/2023 at 2:39 PM, Hertzog said: Meni je ovaj Subaru izuzetno ruzan, nekako mi nije seo i dimenzije mi nisu proporcionalne. Prijatelj hoce da ga uzme, a ja ga odgovaram. Ne znam za kojeg Volva se mogao odluciti, jedino xc60 jer je xc90 izuzetno kilav. Ogroman a taj 2.0 jednostavno nema dovoljno snage i po magistralnim putevima nemam neku sigurnost prilikom preticanja, al je za sve ostalo vrhunsko auto. prijatelj je odusevljen sa tim subaruom, pri cemu je njegova dilema bila izmedju ram-a f150 i trenutno vozi amaroka. Ne odgovaraj prijatelja Zezam se, bez turba je kilav, sa turbom odlican. Volvo je previse skup, a nije bas pouzdan. Imao sam prije SAAB 9-5 i odlican dok je ispravan, ali zahtijeva previse odrzavanja, u poredjenju sa japanskim automobilima, pa sam se poslije toga ponovo vratio Tojoti. Kazu da se njemacka (tu su i sveCka) auta dizajniraju tako da se ocekuje od vlasnika da ih redovno odrzava i ide na sve preporucene servise, a japanska sa pretpostavkom da ih vlasnik lose odrzava, tako da nije cudo sto se japanci manje kvare i duze traju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts