JPM Posted Wednesday at 07:53 PM Posted Wednesday at 07:53 PM Ponovo duža pauza između dva vikenda, već sam navikao na ovo, kao da je offseason pa čekamo neka testiranja, a ne trkačke vikende. Ovog vikenda očekuje nas peta runda ovogodišnjeg šampionata. Karavan se seli u Kanadu na stazu Žil Vilnev. Ove godine se trka poklapa sa najvećom trkom motosporta u Indianapolisu, mislim da će i termin biti sličan, tako da će biti nemoguće ispratiti sve kako treba. Uglavnom, Majami nam je doneo neku malu nadu da neće baš sve biti jednosmerna ulica, nekoliko timova donelo je unapređenja i prednost Mercedesa jeste smanjena. Za Kanadu, upravo je Mercedes najavio unapređenja, međutim, isto je juče najavio i Meklaren, tačnije dalje korake ka kreiranju praktično novog bolida. Antonelli ima 3 pobede zaredom i deluje da mu nova specifikacija Mercedesa više odgovara. Za razliku od njega, Rasel se skoro konstantno žali na neki problem, bilo sa baterijom bilo sa mehaničkim prijanjanjem bolida. Nije dovoljno pouzdan u ono što ima ispod sebe i to je bilo vidljivo prošli put, kada je bio poprilično daleko od Kimija. Videli smo popriličan napredak Papaje, najpre u pouzdanosti a onda i u performansama. Obojica vozača su bili veoma jaki i u kvalifikacijama i u trci. Ferari je delovao kao da sada kaska i za Meklarenom kao i za Mercedesom. Red bul se popravio mada to i dalje nije neka jaka konkurentnost na duže staze. Naredni vikend će pokazati da li će ovo ujednačavanje performansi biti trend ili će sada poput piuna u šahu, Mercedes napraviti svoj iskorak i opet otići na cca sekundu viška. Satnica vikenda OVDE. Uživajte. 1 1
JPM Posted Thursday at 05:46 AM Author Posted Thursday at 05:46 AM Ne poklapaju se termini... Indianapolis je u nedelju u 16h, a Kanada F1 u 22h. Cool.
Radoye Posted Thursday at 07:08 PM Posted Thursday at 07:08 PM 13 hours ago, JPM said: Ne poklapaju se termini... Indianapolis je u nedelju u 16h, a Kanada F1 u 22h. Cool. Ako vremenske prilike saradjuju. Pre dve godine Indy 500 je zbog kise odlagan i prekidan, trka se konacno zavrsila u 19:45 po lokalnom vremenu / 2 ujutro u ponedeljak po srednjeevropskom. Nadam se da ovaj put nece biti isto ali mislim da je F1 napravila gresku sto je trku u Severnoj Americi stavila na kalendar za ovaj vikend kad se ovde voze dve mnogo gledanije i za lokalnu populaciju bitnije trke (tu je i NASCAR Sarlot 600) jer uprkos velikom porastu interesovanja za F1 TV gledanost i dalje zaostaje za konkurencijom. Prosle godine trku u Montrealu gledalo je 1,9 miliona, Indy 500 7 miliona, NASCAR 3 miliona. Monako koji se vozio ujutro po ovdasnjem vremenu bez vremenskog poklapanja gledalo je 2,5 miliona. Ako je vec ideja da se ofanzivno gradi gledanost na kontinentu mislim da je kontraproduktivno da se direkt udara na konkurenciju koja je jaca i veca. 1
staneC Posted yesterday at 08:08 AM Posted yesterday at 08:08 AM Metcedes je još uvek top tim. Mclaren, Ferrari i RB su tu negde. Hamilton je sve bolji. Ako odključa Ferrari, bit če zanimljivo. Nikada nisam navijao za njega, ali ne bi mi bilo mrsko, da osvoji titulu sa Ferrarijem.
Dzoni_m Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Naravno da je, samo entuzijazam je na 0. Iako su trkanje popravili. 1
Radoye Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Pocele su nevolje u raju, Rasel i Antoneli se gurkaju sa staze.
Dzoni_m Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ja nisam ocekivao drugacije. Kimi je trebalo da cuti iz 2 razloga: prvi jer ono sto je pokusao ne prolazi i niko mu ne bi olaksao posao, niko na gridu. Drugo ona druga greska je mnogo veca i za to je sam kriv. A ima i 3-ca stvar: ako je on mislio da ce Russel da legne na pod i umre, zahebao se. Russel vozi za ugovor, najmanje koga ce stedeti je timski kolega.
Nicklord Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Još malo i opravili su formule. Biće izgleda kišice danas. Ne izgleda po prognozi dovoljno za inter gume ali verovatno dovoljno da svaki izlazak na travu znači put u zid
Recommended Posts