Jump to content

๐‘ซ๐’†๐’„๐’Š๐’Ž๐’‚ - end of an era (KKP 2025/26)

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, SteveFrancis#3 said:

ย 

Naravno da mozes da oteras predsednika i upravu. Stavise to je polazna tacka i vrlo je realisticna. Moze jako lako, u danu, da se resi ostavkama. Realisticno je i da se izmeni struktura po kompletnoj vertikali, da bi onda ta grupa napravila neku novu strategiju koja bi se primenjivala od naredne sezone. Realisticno je i da mozes da angazujes tim (ako nemas vec taj kapacitet unutar kluba) da pogleda koje mehanizme disciplinovanja predvidjaju ugovori i pravilnici, pa je zatim sasvim realisticno i da neku grupu igraca jednostavno drzis na klupi do kraja sezone. Ne verujem bas da je klub pod Zeljkom pristajao na klauzule o garantovanoj ili minimalnoj minutazi.

ย 

Realisticno je i da koje god trenersko ime dodje pri ovakvim paramterima i bez sustinskih promena odmah, osudjen je na propast i bice samo potrosen. Zato je recimo realisticno i da to bude obican placeholder za zavrsetak ove sezone, pa samim tim i sasvim nebitna tema i kupovina vremena.ย 

ย 

Nema dakle potrebe da ova uprava radi vise bilo sta, jer sve sto je dotakla upropastila je - izvacarila navijace, servirala govno od proizvoda tokom 90% svog mandata, spickala ogromne novce, nije uspela da nadje zajednicki jezik sa legendom svog kluba, kontinuirano pisala u facu najvernijim grobarima kroz sijaset korpo-marketinskih shenanigana... Neki odlazak u tri picke materine se cini kao najpodesnija destinacija.

Za pocetak hajde da izbacimo iz dalje pricu nekakvu utopijsku konstrukciju po kojoj sportski klubovi na ovom delu Balkana funkcionisu kao nekakav Bayern Munich (post dole me naveo da njih navedem kao primer).

Elem, glavno pitanje je po cemu je to tolika tragicnost ove uprave, i kakva je njihova odgovornost za sve ovo?

Hajde prvo da postavimo neke stvari na svoje mesto pre nego razvezemo diskusiju o tom glavnom pitanju...
1. Zeljko je dominatni generator svega ovoga sto se desilo, misleci tu na veliki budzet, paznju i obnovljenu relevantnost.
2. Partizan kao entitet nije glavni protege ove vlasti, to kao neko sa drugog dela brdo moram da konstatujem. Saying this, KKP, u prethodnih 5 godina. nije saplitan niti sistemski unistavan od strane vladajuce strane. Nadam se da tu mozemo da se slozimo, i da razumno postavimo neke temelje gradjenja konteksta.

-----

KKP je organizaciono ja sasvim pristojnom nivou. Koristi se arena maltene za prijateljske utakmice, dosta novca u klubu itd itd. Ponovo to se ne bi desilo bez Zeljka, ali svakako i sa Zeljkom to je nesto sto treba sprovesti u delo i raditi na tome. A radilo se. Mozemo da pricamo koliko je humano to sto Ostoja psotavlja cene karata kao da je ovo California, zavrce ladnu vodu u hali da bi se za osvezenje kupovala iz case hladna voda itd itd... Ali i tu se prica zavrsava sa cinjenicom da ljudi, odnosno navijaci, imaju izbor, i ne smeta im da pomognu klub.
Klub ne kasni sa platama, to je nesto sto je 1000 posto tacno, inace bi Zeljko jos ranije otisao, jer on ne tolerise ni promil da se igracima kasni sa platama. Klub ima obezbedjen novac za naredne mesec i za skupe plate.

Dacu sebi za pravo da ponovo, po ko zna koji put, napravim paralelu sa FC Manchester United. Koji pratim dugi niz godina, koji je u buli i cija se uprava tera vilama vec 20godina.
Mnogo preklapanja ima tu, slican vid frustracija i besciljnosti. Kao i KKP, tako i u FC Man Utd, trenerima je dato pravo da biraju igrace. I tu je glavni zajeb.
Horda naivnih navijaca 20 godina pljuje upravu Man Utd-a sto ne podrzavaju trenera, kao ne daju novac. Novac nisu davali kod Fergija i Moyesa, posle toga su davali pa nema gde.
I godinama je bio napravljen narativ da uprava mora da dozvoli treneru da bira igrace koje zeli, sve do jednog. To je bilo i ucinjeno, muceni Ed Woodward, u vasoj prici Ostoja/Zoran Savic je pokupio sav hejt samo zato sto je uslisavao zelje trenera, i nije pitao ima li to smisla ili ne.
Za selekciju igraca u KKP je 90% odgovoran je Zeljko Obradovic. Ko ne moze da izadje iz zivog blata mitomanije, moze slobodno da preskoci ovaj post... Ali Zeljko je odlucivao o igracima.
I to vise nije samo domen logicko-smislene pretpostavke nego fakt za koje postoje dokazi. Ja, koji manje pratim od vas klub, sam ga cuo barem 2 puta da kazem "Necu da dovedem igraca samo da bi doveo nekog, ne pada mi na pamet da mi neko dovodi igraca kojeg ne zelim". I to je bio poprilicno kategorican.
U tih 10% mozemo da svedemo to da neke od svojih prvih zelja nije dobio. Ali su mu ispunjene druge, trece, pa i certvrte zelje za svaku rolu i poziciju. Sa sve velikim budzetom. Malo li je?
Kako su se dogovarali Zoran, (iliti Dejan) i Zeljko ne znamo, ali su se oni dogovarali i manje vise odlucivali o timu.
Ostoja i ostatak ekipe su bili tu da im obezbede novac. Da ne zalazimo u detalje kako su to uradili, ali su obezbedili... Ne znam da li ste svesni koliko je to cudno, tesko i retko za nase klubove u poslednjih 20,30 godina. Klub je obezbedio velika sredstva, maltene podjednake budzete kao vecina top10 klubova u Evropi, i dao trenerima da biraju svoje igrace. Recite to naglas. Pa se vratite godinama unazad i zamislite koliko bi to bajno zvucalo.
Jos jedan misaoni eksperiment... Zamislite da je DV mogao da produzava ugovor strancima posle dobre sezone, nego se automatski znalo da je svako tu na one and done. Na leto bunari ponovo. Klub je sada prvo omogucio da se reset-uje sve, da se dovedu novi, skupi stranci i da ima se produzi ugovor nakon sto pokazu da su dobri. I da se sa produzneim ugovorima udje u narednu sezonu. Zamislite tako nesto pre 10,15,20 godina...

Posumljenost limara i njegov vajb koji moze lako da izaziva gadjenje kao da posmatras i slusas brata od tetke Nemanje Antica, je totalno druga prica. I to je minorna stvar u ovom kontekstu.
Covek nije radio los posao prilikom raspodele poslova. Da li je raspodela poslova bila dobra, to vec ne znam. Ali sta je pa mogao, da stavi nekakav limitirajuci faktor na odluke Zelimira. Procurilo bi to za 5 dana, javnost bi popizdela odavno i svi bi brujali "Ostoja se drznuo da prica kog Zeljko sme da dovede, kog ne". U normalnom svetu bi trebalo da moze da limitira.

Svakako bih rekao da u trouglu "Uprava - Zeljko+Savic - Igraci" uprava ima najmanju odgovornosti. Ovo Zeljko vs igraci, u to ne bih zalazio detaljnije sada (niti je lako)

Bez potrebe da provociram, ja zaista mislim da vama pre svega nije toliko ocajna situacija ni na parketu, ni na terenu. Par mrvica, mozda i kratak rubak, vam fale budete ozbiljan tim.
4-9... Naredna 5 kola poprilicno lak raspored, nije nerealno napraviti 4-1, i vi ste na pobedu, 2 od playina.

Novi nivo zelje da ne provociram ali moram da istaknem...
Ne bi vas sve ovo toliko zuljalo, niti bi bilo toliko pritiska oko KKP, u svakoj pori te javnosti, da KKCZ nije prva na tabeli u EL.ย  4-9 sa lakih 5 kola ispred sebe, bi se dozivljavalo kao nesto mnogo bolje nego 2-8 prosle godine. To si kaze i moj najbolji ortak, osoba koja cuva malo dete dok mu je zena na putovanju, 2,3 dana ne spava, pa kad mu se zena vrati, pali kola i ide na KKP gostovanje. "Ma trn u oku je ova Zvezdina igra, nema sta, ko kaze da nije tako, sere ili nije svestan da sere..."

ย 

1 hour ago, Ne sam Safete said:

Volio bih ovacije za Bajern na predstavljanju, kakva gospoda u kontinuitetuย :Hail:

ย 

ย 

Burazer od Stefana Jovica stalno hvali Bayern, i pre nego se Stefan vratio tamo. On je bas anti-blizanci, pljuje i jedne i druge na angro... ali stalno prica kako Stefan nigde nije imao tretman kao u Bajernu.
Lecili su ga dok je prvi put bio tamo, pa su mu dozvolili da se leci koristeci njihove lekare i medicinski fasiliti, i dok je igrao u drugim klubovima, nakon Bajerna. I kaze da su mu produzili ugovor barem par godina...

• Like 6
  • Thanks 1
Posted (edited)
13 minutes ago, ScepanScekicSto said:

ย 

ย 

Ajde ลฝeljko, otvori im vrata paklaย 

ย 

24 minutes ago, BattleBender said:

Novi nivo zelje da ne provociram ali moram da istaknem...
Ne bi vas sve ovo toliko zuljalo, niti bi bilo toliko pritiska oko KKP, u svakoj pori te javnosti, da KKCZ nije prva na tabeli u EL.ย  4-9 sa lakih 5 kola ispred sebe, bi se dozivljavalo kao nesto mnogo bolje nego 2-8 prosle godine. To si kaze i moj najbolji ortak, osoba koja cuva malo dete dok mu je zena na putovanju, 2,3 dana ne spava, pa kad mu se zena vrati, pali kola i ide na KKP gostovanje. "Ma trn u oku je ova Zvezdina igra, nema sta, ko kaze da nije tako, sere ili nije svestan da sere..."
ย 

ย 

Mnogo sebi dajete na znaฤaju.ย 

Edited by le piaf
  • Like 6
  • Ha-ha 3
  • Tuzno 1
  • Pumpaj! 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Moze da otvori vrata pakla - klubu.

ย 

Ne sns gamadi. Likovima kojima vrata pakla ne otvore ubistva, kradje i 13 godina apsolutne kriminalne vlasti najbolje da ce vrata pakla da otvori jedan kosarkaski trener makar i najbolji.ย 

• Like 8
Posted (edited)
4 minutes ago, le piaf said:

ย 

Mnogo sebi dajete na znaฤaju.ย 

To se ipak odnosilo na period pre ลฝocove ostavke. Sada naravno da se retko ko od vas cima oko toga da li je Zvezda prva ili druga na tabeli.

Edited by Wingwalker
  • Like 2
Posted
1 minute ago, NMX said:

Moze da otvori vrata pakla - klubu.

ย 

Ne sns gamadi. Likovima kojima vrata pakla ne otvore ubistva, kradje i 13 godina apsolutne kriminalne vlasti najbolje da ce vrata pakla da otvori jedan kosarkaski trener makar i najbolji.ย 

ย 

Jasno je da sam ciljao na utakmice Partizana. A i novi talas ohrabrenja u borbi protiv reลพima. Ne vidim ลกta je smeลกno.ย 

ย 

3 minutes ago, Wingwalker said:

To se ipak odnosilo na period pre ลฝocove ostavke. Sada naravno da se retko ko od vas cima oko toga da li je Zvezda prva ili druga na tabeli.

ย 

Niste me zanimali ni pre, a ni posle ลฝelimira. Gledam vas u EL, volim dobru koลกarku, a vi je trenutno igrate. Pored toga, boli me k ลกto ste prvi, emotivno sam ukljuฤen samo zbog Partizana. Ne bih voleo da osvojite EL, i to je otprilike sve

ย 

• Like 1
Posted
12 minutes ago, le piaf said:

ย 

Ajde ลฝeljko, otvori im vrata paklaย 

To oฤekujeลก na osnovu iseฤka u kojem govori o ogromnoj energiji uprave?

• Ha-ha 4
Posted
5 minutes ago, TB Told said:

ย 

On 11/30/2025 at 9:20 PM, le piaf said:

ย 

Naลพalost neฤ‡e ลฝeljko napraviti cirkus. Oฤekujem diplomatske odgovore, zaลกtitiฤ‡e igraฤe, uzeฤ‡e sve na sebe, kompletnu krivicu, Partizan iznad svih nas, svu sreฤ‡u novom treneru, zauvek vaลก i Partizanov, ja nisam mogao dalje, moramo svi dalje.ย 

ย 

5 hours ago, le piaf said:

Nije potreban mir u kuฤ‡i. Nije potreban ni mir u drลพavi dok je ovakvo stanje. Nadam se da ลฝelimir neฤ‡e anestezirati ovo, kao ลกto oฤekujem

ย 

Oฤekujem/nadam se.ย 

Posted
17 minutes ago, TB Told said:

poslusaj ponovo i to dobro.

ย 

on kaze zajednicka energija sa vama, otisao da razgovaram sa njima?

ย 

on se obaca nekom drugom

Posted
2 minutes ago, ScepanScekicSto said:

poslusaj ponovo i to dobro.

ย 

on kaze zajednicka energija sa vama, otisao da razgovaram sa njima?

ย 

on se obaca nekom drugom

Saฤekaฤ‡emo ceo snimak, ovako ฤ‡e svako ฤuti i uฤitati ono ลกto ลพeli da ฤuje.

ย 

Po meni govori o ogromnoj energiji koju su oni (uprava) zajedno sa njim i navijaฤima uloลพili i da je zato prihvatio sastanak.

Posted
12 minutes ago, Jakob Aman said:

Previse Zeljko voli Partizan da bi sad bilo sta pricao protiv kluba, siguran sam. Ne znam sta ocekujete od ove konferencije...

Mislim da je bas to razlog zbog kojeg nece nista reci๐Ÿ˜

Posted
1 hour ago, BattleBender said:

Kao kontraprimer tvom ortaku bih mogao da navedem sebe ali to nas nikuda ne bi odvelo jer ima primera za sve. Zato ฤ‡u ti navesti ovo: U periodu kada je Dule osvajao domaฤ‡e titule jednu za drugom a u Evropi puลกiona bilo je dosta nezadovoljstva meฤ‘u navijaฤima. Otprilike, lepo on radi sa mladima ali udara u zid. Da nije pomerio svoje granice i korak po korak napredovao u Evropi, nidam siguran da bi ta priฤa toliko trajala i da ne bi bilo eskalacije nezadovoljstva.

ย 

Drugi primer je proลกla sezona - jesu osvojene domaฤ‡e lige ali je to uglavnom bilo dovoljno samo za kiseli osmeh i to ne zato ลกto je CZ bila ispred nas u EL (jak uspeh, bili smo 10. i 11.) nego zbog joลก jedne meh sezone.

ย 

Naravno, ima onih koji sve mere u odnosu na Zvezdu ali mislim da su ova deลกavanja i nezadovoljstvo veฤ‡inski internog karaktera.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
44 minutes ago, Barkley#34 said:

Kao kontraprimer tvom ortaku bih mogao da navedem sebe ali to nas nikuda ne bi odvelo jer ima primera za sve. Zato ฤ‡u ti navesti ovo: U periodu kada je Dule osvajao domaฤ‡e titule jednu za drugom a u Evropi puลกiona bilo je dosta nezadovoljstva meฤ‘u navijaฤima. Otprilike, lepo on radi sa mladima ali udara u zid. Da nije pomerio svoje granice i korak po korak napredovao u Evropi, nidam siguran da bi ta priฤa toliko trajala i da ne bi bilo eskalacije nezadovoljstva.

ย 

Drugi primer je proลกla sezona - jesu osvojene domaฤ‡e lige ali je to uglavnom bilo dovoljno samo za kiseli osmeh i to ne zato ลกto je CZ bila ispred nas u EL (jak uspeh, bili smo 10. i 11.) nego zbog joลก jedne meh sezone.

ย 

Naravno, ima onih koji sve mere u odnosu na Zvezdu ali mislim da su ova deลกavanja i nezadovoljstvo veฤ‡inski internog karaktera.

Ne bih bas rekao da nije bilo eskalacije, hvatanja za genitalije sa jedne i cascavanja zivotinjskim epitetima sa druge strane u tom periodu,ย  naravno kontinuitet i rezultati koje je postizao su ga kasnije izdigli na nivo bozanstva.ย 

• Like 1
Posted
1 hour ago, odupri se ludilu said:

Ali gde ovo sedi ลฝeljko? Ovo ko suฤ‘enje Informbiroa 1946 neke.

ย 

Proฤitala sam suฤ‘enje Informera. ๐Ÿ˜‡

• Ha-ha 1
Posted

Ne ocekujem da ce Zeljko reci nesto filmski i epohalno. Nece biti te katarze kojoj se svi nadamo. Imao je i prilike da ohladi glavu, ocekujem smirivanje strasti, uput navijacima da budu dobri i podrzavaju igrace i novog trenera, generalno uopstene/kisa oko Kg momenteย ย 

ย 

Bio bih zadovoljan makar da seย nadjemo na sredini.

Posted
31 minutes ago, Nate said:

Ne bih bas rekao da nije bilo eskalacije, hvatanja za genitalije sa jedne i cascavanja zivotinjskim epitetima sa druge strane u tom periodu,ย  naravno kontinuitet i rezultati koje je postizao su ga kasnije izdigli na nivo bozanstva.ย 

Naravno, bio, gledao. Ali mislim da bi bilo joลก grฤ‘e, na to sam mislio pod eskalacijom.