Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, odupri se ludilu said:

Gledao sam većinu ekipa ove godine ali ne i Asvel. Ima li neko od upućenih da i prokometarise. Komšija neki, oni su igrali protiv njih. 

Teska krsina od ekipe, poraz zaista nije opcija

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Ok ljudi. Pustimo ga da u miru tuguje. Ljudi nisu isti, ljudi nisu isti....

Mislim sada kada nije u timu ne bi trebao biti tema. A kada se vrati vidjeti šta i kako. Na kraju krajeva naše   "jednorog" se počeo oštriti. A i drugi nam ....ski ima nekog skila. Nama je bitnije sada kako Miltona opraviti u funkciju staviti. I mogu li Lakić i Vanja da uskoče. Bar malo da rasteretimo ovaj dvojac. Naravno da bi nam jedan ball handler dobro došao ali ne zaboravite da mi i Miltona uklapamo u tim kao novog plus iz povrede izašlog. Evo mu prilike.

Recimo niko o centrima ne priča sada, kada jedan drugom leđa pokrivaju. A čini se i da su kliknuli. A i čini se da smo skok stabilizovali.

Tako da samo pozitiva slažu se kockice.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Gudura said:

Teska krsina od ekipe, poraz zaista nije opcija

First things first. Gde si @Gudura kuco stara. Nije te dugo bilo na pravdi boga 😂

Kakva god je Asvel ekipa, mora jako i ozbiljno sa njima, jer bi im poraz od takve ekipe bio ekser u sanduk.

Mene samo zanima kako se Zeljku desava da se ekipa vrati za par minuta 20 razlike, a to nije prvi put u poslednje dve godine.

Posted

Protiv Asvela da je u Beogradu ja bih rekao +20 za Partizan.

U Francuskoj pak, kao ni na jednom gostovanju, lako neće biti. Odnosno, mnogo je veća šansa da gledamo hrkljuš na jednu ili par lopti, nego li laganu pobedu Partizana.

Zato vrlo oprezno.

@Goofy Evo nisam poželeo sreću juče. Ispade dobro. Od sad samo čestitke nakon pobeda.

• Like 1
Posted

Mora se odbrana još popraviti, Nik ne sme biti na brzim igračima, Dvejn nažalost i tu mora se fino trošiti i juriti te tipove igraca, Milton igra ok odbranu, ali to sve pokriva sa mnogo faulova nažalost.

Unutra bi trebala biti dobra situacija, jedino Dilan na 4 može biti problem zbog agilnosti.

Posted

Nešto noćas razmišljam kad su se slegli utisci, i stanje izbezumljenosti prešlo u stabilno; da sam neutralni ljubitelj košarke, odnosno da posmatram utakmicu bez emocija, KKP bi posmatrao kroz prizmu ovogodišnjeg Makabija. Dosta divljine, brdo izolacija, mnogo praznih minuta, nerezonskih odluka i gluposti na terenu, ali i ofanzivnog talenta, dinamike i zabave. Dakle, ekipa koja kada ide, ide, a kad uđe voda u uši nema kočnice, ideš direktno u ambis. Jedina razlika je u tome što negde u malom mozgu stanuje tračak nade da je to ipak Želimir Obradović, i da postoji i ta varijanta da ako ikad više klikne - to može biti vrhunska košarka. 

Nažalost, to deluje toliko daleko da se više ni ne nazire. Nepredvidivi smo, a to nikad nije bila odlika velikih ekipa. Sinoć da smo izgubili, mislim da bi pola mene otišlo u bezdan

Ide taj Villerban, koji je verovatmo najslabija ekipa u EL. Nije toliko ni u pobedi, koliko je bitno da se počne igrati smislena košarka, gde se tačno zna šta ko i kada treba da radi. Nagrada u vidu rezultata će kad tad doći, ako poštuješ igru. 

• Like 2
Posted
1 hour ago, Dzep said:

@Ne sam Safete sinoć je na KZŠ rekao 'kod mene igrači uvek odlučuju da li mogu da igraju ili ne'. Ali ova moja priča zahteva kompetentan tim doktora, određeni mehanizam odlučivanja i što je najvažnije, odgovornost za greške. Zamisli npr situaciju doktor kaže Vanja je spreman, pustiš Vanju da igra, on obnovi povredu. Odmah doktor ćao, nema priče. Razumeš o čemu pričam, automatizacija procesa i nema šta ko ga razmišlja/dogovara se

Moguće je da se ovaj deo izjave odnosi na to da se sluša i lični osećaj igrača, da li je spreman za teren ili ne. Nisam slušala izjavu pa ne znam ceo kontekst.

Sećam se kad se Jamal Murray vraćao iz one povrede kad je cele sezone bio van terena, izašao snimak da trenira s loptom, navijači navalili zašto se ne vraća na teren ako već može da šutira jelte.

Ovo sve pišem u situaciji da igrač ima clearance od medical staff-a da je sve u redu, ali on oseća kako ipak nije spreman da zaigra. Naravno, slažem se da je najbitnije da lekari rade svoj posao i da se njihovo mišljenje poštuje.

• Like 2
  • WOW 1
Posted

Sinoć (a i jutros) sam bio baš ljut, a kontam da to nije najbolje mentalno stanje za racionalne postove 🙂

Evo sad s malo distance nekih mojih komentara. 

Hteo sam još juče da se nadovežem na post by @Arsenije Pesic oko sastava i karaktera ekipe. Mislim da tu Željko jednu stvar debelo potcenjuje a to je uloga stare kajle. Nekad je to kapiten, nekad ne. Nekad je prljav ali uvek namazan. Znate o kome pričam: Božidar, Komesar Čedomir, Lučifer, Žo... kod komšija Lazić, Kalinić, pa i Davidovac itd. Neko ko vidi da kola idu nizbrdo i uskače pod točkove kako zna i ume. Neko ko zna gde igra i šta taj klub i njegovi navijači traže od igrača. Kažu da smo jurili Luču ali iz privatnih razloga nije bio dostupan. Zato nam je Žo bio pred nosom, šteta. Elem nama takav jedan fali već sezonama.

Na ovo gore bih se nadovezao sa komentarom na Kalatesovu igru do sada. Sinoć je radio tačno ono što treba: igrao pametno, dobru defanzivu (Strazela je baš momački frustrirao), pravio male faulove, sve po PS-u. Zašto je onda tako malo bio na terenu kad pravimo seriju 0:20 je pitanje za trenera. 

Evidentno je da dižemo kvalitet igre već 4-5 utakmica i može se reći i da smo zaslužili da dobijemo jer smo bili bolji veći deo meča. Verujem da će ovaj trend da se nastavi. Imamo mentalnu blokadu, ali verujem da će sa boljim rezultatima da skoči i samopouzdanje i da će biti i manje ovako tragičnih perioda i manje promašenih zicera. Sinoć smo defanzivno odigrali odličnu tekmu, verujem da će se i to nastaviti. 

Džabula jezivo izgleda u svakom smislu. Neka ode i obiđe rodbinu, sabere se emotivno pa da onda sednemo i popričamo. Ovako dalje ne može. 

A zašto opet u situaciji kad smo sa skraćenom rotacijom Željko klupira Dilana i Miku, nemam odgovor. Jeste Poku odigrao odličnu utakmicu, ali i dalje ne vidim razlog da se bar ne probaju ova dvojica po par minuta. 

I inače, mislim da Željko nedovoljno pažnje pridaje tim sitnim odmorima, gde može da uđe Mitar/Lakić/Mika na par poseda i odmori nosioce, pogotovo u 2/2. Jer ako ne mogu da daju 5 dobrih minuta po tekmi daj da se odmah razilazimo. 

Sve u svemu: sezona nije gotova, tek je oko 30% EL prošlo, imamo šansu da se dignemo i doguzeljamo do 50% uspešnosti pa da u drugom delu peglamo ljudski basket. 

• Like 5
Posted (edited)

Niko da prokomentariše razgovor Željka sa Spanulisom na kraju. Izgledalo je baš prisno, nisam to nikako očekivao.

P.S. Sad vidim da imamo i dan više odmora od Asvela. Najgori tim lige, kraća rotacija od naše, umorniji, sve se crta da puknemo u petak ko zvečka. 😁

Edited by Son_of_a_gun
  • Like 5
Posted
29 minutes ago, Papanikolesku said:

Ide taj Villerban, koji je verovatmo najslabija ekipa u EL. Nije toliko ni u pobedi, koliko je bitno da se počne igrati smislena košarka, gde se tačno zna šta ko i kada treba da radi. Nagrada u vidu rezultata će kad tad doći, ako poštuješ igru. 

Najgore je sto jeste u pobedi sve u petak, prosto moramo. Vec zaostajemo, a ocigledno je da cenjena uprava misli da je Nik all that do februara-marta, sto je genijalnost vec opevana 🥲

Naravno da bi dizanje nivoa igre bilo jednako vazno, ali prosto ne ocekujem to u petak jer ionako ne znamo da se nosimo sa bilo kakvim pritiskom, a za 2 dana idemo sa ulogom velikog favorita koji MORA,  sto smo jedva izneli u Vitoriji i to sa Karlikom u fullu i coloru.

On a bright side, ogromna sansa je da u petak necu moci da gledam, tako da ce odredjene kolege moci da se vesele jer necu akutno stanje na terenu pretociti u pisane forme (a.k.a. "mracenje").

• Like 1
Posted

Po meni mi igramo smisleno dok ima džebane, a nje nema iz prežvakanih razloga. U odbrani možemo nekad da složimo petorku koja sa preuzimanjem obesmisli bilo kakav napad protivnika. Recimo sinoc Bonga čuva Jamesa i ovaj ga uvuče u pik Tajrik preuzme jel može to,a Bonga uzme visokog koji u stvari i nema tad neku prednost. Plus dužina ruku petorke omogućava deflection,  pomoć sužava prostor, koridore. To je vidljivo iz aviona. Nekostantnost je nama konstantna a tu ima više razloga, loše pripreme, kasna popuna ekipe, povreda glavnog igrača, odsustvo bilo kakvog doprinosa najskupljeg igrača, nervoza koja se uvukla usled svega ovoga gore navedenog.

Miltona da opravimo jer je nov u Evropi to bi bilo dobro koliko sutra.Evo Bruno je igrao pola sezone i to se vidi. Il Nwora u Efesu nije isti kao u Zvezdi, Pj kod nas i u Efesu.Ako Asvel drknemo nogama u dupe da se udarimo.

• Like 3
Posted
2 hours ago, Ne sam Safete said:

Nisam siguran da igraci odlucuju hoce li igrati ili ne.

Kod Zeljka ranije nisu igrali dok se skroz ne oporave. Sjećam se Veselog poslije par mjeseci pauze, prva tekma 30ak minuta 

Realno posle ovakve reakcije niko ne može da pogodi, odlična odbrana Pokua 🤣🤣🤣

• Love 1
  • Ha-ha 5
Posted
7 minutes ago, Marvin said:

Sinoć (a i jutros) sam bio baš ljut, a kontam da to nije najbolje mentalno stanje za racionalne postove 🙂

Evo sad s malo distance nekih mojih komentara. 

Hteo sam još juče da se nadovežem na post by @Arsenije Pesic oko sastava i karaktera ekipe. Mislim da tu Željko jednu stvar debelo potcenjuje a to je uloga stare kajle. Nekad je to kapiten, nekad ne. Nekad je prljav ali uvek namazan. Znate o kome pričam: Božidar, Komesar Čedomir, Lučifer, Žo... kod komšija Lazić, Kalinić, pa i Davidovac itd. Neko ko vidi da kola idu nizbrdo i uskače pod točkove kako zna i ume. Neko ko zna gde igra i šta taj klub i njegovi navijači traže od igrača. Kažu da smo jurili Luču ali iz privatnih razloga nije bio dostupan. Zato nam je Žo bio pred nosom, šteta. Elem nama takav jedan fali već sezonama.

Na ovo gore bih se nadovezao sa komentarom na Kalatesovu igru do sada. Sinoć je radio tačno ono što treba: igrao pametno, dobru defanzivu (Strazela je baš momački frustrirao), pravio male faulove, sve po PS-u. Zašto je onda tako malo bio na terenu kad pravimo seriju 0:20 je pitanje za trenera. 

Evidentno je da dižemo kvalitet igre već 4-5 utakmica i može se reći i da smo zaslužili da dobijemo jer smo bili bolji veći deo meča. Verujem da će ovaj trend da se nastavi. Imamo mentalnu blokadu, ali verujem da će sa boljim rezultatima da skoči i samopouzdanje i da će biti i manje ovako tragičnih perioda i manje promašenih zicera. Sinoć smo defanzivno odigrali odličnu tekmu, verujem da će se i to nastaviti. 

Džabula jezivo izgleda u svakom smislu. Neka ode i obiđe rodbinu, sabere se emotivno pa da onda sednemo i popričamo. Ovako dalje ne može. 

A zašto opet u situaciji kad smo sa skraćenom rotacijom Željko klupira Dilana i Miku, nemam odgovor. Jeste Poku odigrao odličnu utakmicu, ali i dalje ne vidim razlog da se bar ne probaju ova dvojica po par minuta. 

I inače, mislim da Željko nedovoljno pažnje pridaje tim sitnim odmorima, gde može da uđe Mitar/Lakić/Mika na par poseda i odmori nosioce, pogotovo u 2/2. Jer ako ne mogu da daju 5 dobrih minuta po tekmi daj da se odmah razilazimo. 

Sve u svemu: sezona nije gotova, tek je oko 30% EL prošlo, imamo šansu da se dignemo i doguzeljamo do 50% uspešnosti pa da u drugom delu peglamo ljudski basket. 

pustio je juce mitra na par minuta... ne moze ljudi, sve je to super, ali nema kos ko da da...

mi smo od ofanzivni prepotentne ekipe dosli da cemo morati odbranom da resavamo meceve.

puno je tu nesutera.. a ako su na terenu kalates, bruno i tajrik... to je ozbikjno mucenje

kalates je doneo dosta toga, ali on ne moze da zameni Carlika... bice to top kad s Carlik vrati, ali do tada treba preziveti...

Ako jabari ostane na ovom nivoi , nema nas nigde

• Like 1
Posted
7 minutes ago, ScepanScekicSto said:

pustio je juce mitra na par minuta... ne moze ljudi, sve je to super, ali nema kos ko da da...

mi smo od ofanzivni prepotentne ekipe dosli da cemo morati odbranom da resavamo meceve.

puno je tu nesutera.. a ako su na terenu kalates, bruno i tajrik... to je ozbikjno mucenje

Pa valjda je deo trenerskog posla da zna kako da sklopi smislenu petorku od igraca koje ima? 

Ne pricam samo za sinoc:

protiv Olimpijakosa Sterling i Bonga preko 30 minuta, Shake i Dwizz po 29, Lakic 0. 

protiv Barse Dwizz 27, Bonga 28, Sterling 33, Tajrik 33. Lakic i Mika po 0. 

To su tacno 2 tekme gde bi nam vise energije u zavrsnisi donelo pobedu. Ok, moze i da se kaze da bismo mozda i izgubili tekmu za tih par minuta, ali ne znamo jer nisu bili. 

I sta je sa Dilanom? On je dobar napadac plus dobar organizator sa pozicije 4 i 5. Kad nam napad stuca on moze i da izmisli neki poen

Posted
8 minutes ago, Elevator Operater said:

Najgore je sto jeste u pobedi sve u petak, prosto moramo. Vec zaostajemo, a ocigledno je da cenjena uprava misli da je Nik all that do februara-marta, sto je genijalnost vec opevana 🥲

Naravno da bi dizanje nivoa igre bilo jednako vazno, ali prosto ne ocekujem to u petak jer ionako ne znamo da se nosimo sa bilo kakvim pritiskom, a za 2 dana idemo sa ulogom velikog favorita koji MORA,  sto smo jedva izneli u Vitoriji i to sa Karlikom u fullu i coloru.

Slažem se da bi pobeda bila neprocenjiva u situaciji u kojoj se nalazimo. Hteo sam da kažem da mi je možda bitnije da konačno zaličimo na ekipu sa glavom i repom jer ovo ne liči ni na šta. Zašto? Rezultat je negde u konačnici usko povezan sa kvalitetom igre na terenu, kao i pristupom, naravno, biće situacija kada igraš dobro ali je rival to veče bio bolji. Ali na kraju se sve to negde izniveliše, i češće ćeš biti nagrađen i tom srećom - kada poštuješ loptu i samu igru. 

15 minutes ago, Elevator Operater said:

On a bright side, ogromna sansa je da u petak necu moci da gledam, tako da ce odredjene kolege moci da se vesele jer necu akutno stanje na terenu pretociti u pisane forme (a.k.a. "mracenje").

Iskuliraj takve komentare. U redu je voditi se i mozgom i emocijama; ništa manje ne voliš Partizan i Obradovića ako nisi stavio ružičaste naočare. 

• Like 1
Posted

@Marvin Odličan post

I baš si naveo dve stvari o kojima sam ja dosta razmišljao juče dok sam gledao.

Taj nedostatak stare kajle je 100% ozbiljan problem i dodao bih i da je to igrač koji zna i da podvikne na saigrače. Toga nije bilo uopšte poslednjih godina i zato verujem i da smo svi tako pozitivno reagovali na reakciju Fernanda. Bukvalno au kurac više.

Druga stvar sa tim mini ulogama za mlade igrače. To isto definiitno stoji. Pao mi je juče na pamet primer Aljoše Mitrovića koji ulazi na kraju poluvremena i ima akciju napravljenu tačno za njega da poentira iz prodora. To su neke sitnice koje smo vrlo retko gledali u poslednjih nekoliko godina. A stvarno bi trebalo da imamo mlade igrače sposobne makar za toliko.

Ili kao juče što je ušao Mitar na par minuta. Pogotovo što sam se dešava često da ne pravimo faulove. Ubaciš mladog igrača kad si van bonusa da odigra agresivnu odbranu par napada, potroši faulove, malo izudara protivničkog napadača, ne bi trebalo da može za to vreme da bude prevelika šteta na napadačkoj strani terena.

Ali to je onda povratak na onu priču da smo labilni kao ekipa i da sve za sekund može da ode dođavola, zato verovatno i Željko ima neki strah od eksperimentisanja. Ali meni deluje da dobar deo problema u igri i dolazi iz neke stegnutosti i straha od greške.

• Like 4
Posted

Btw, @kojihit i ja smo analizirajući empirijske podatke primetile kako je KKP sa pomračenja uma u trećem kvoteru, prešao na pomračenja uma u poslednjem.

Zaključujemo da je najoptimalnije da se te crne minute (bez kojih se očigledno ne može) prebace u Q2. Dakle, odlično otvorimo utakmicu, onda potonemo do kraja prvog poluvremena, a zatim se u drugom podižemo kao feniks iz pepela. 

Rezultat će, pored pobeda, biti manje ugrađenih pejsmejkera u Srbiji, ali i manja verovatnoća da se Arena zapali zbog tamjana.

• Love 1
  • Ha-ha 1
Posted
10 minutes ago, DameTime said:

Btw, @kojihit i ja smo analizirajući empirijske podatke primetile kako je KKP sa pomračenja uma u trećem kvoteru, prešao na pomračenja uma u poslednjem.

Zaključujemo da je najoptimalnije da se te crne minute (bez kojih se očigledno ne može) prebace u Q2. Dakle, odlično otvorimo utakmicu, onda potonemo do kraja prvog poluvremena, a zatim se u drugom podižemo kao feniks iz pepela. 

Rezultat će, pored pobeda, biti manje ugrađenih pejsmejkera u Srbiji, ali i manja verovatnoća da se Arena zapali zbog tamjana.

Ne bre, napredujemo ... još malo i neće biti crnih minuta.

• Thanks 1
Posted
28 minutes ago, nemanjaol said:

Druga stvar sa tim mini ulogama za mlade igrače. To isto definiitno stoji. Pao mi je juče na pamet primer Aljoše Mitrovića koji ulazi na kraju poluvremena i ima akciju napravljenu tačno za njega da poentira iz prodora. To su neke sitnice koje smo vrlo retko gledali u poslednjih nekoliko godina. A stvarno bi trebalo da imamo mlade igrače sposobne makar za toliko.

Bukvalno sam ovaj primer i ja hteo da navedem, ali reko idemo previse u during the war vremena 🫠

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1