Jump to content

Svastara


zoe Bg

Recommended Posts

Nostalgija na stranu, bile su najbolje možda što se konzola gejminga tiče. Then again, znam likove kojima je prvi Xbox odnosno 360 najbolja konzola samo zbog Halo serijala. PC gaming je skroz druga dimenzija. Složio bi se negde da su generalno gledano 2000-te zlatno doba gaminga, jer je potonja decenija slaba, a 90-te mu ipak dođu neki rudimentarni, praistorijski gaming...

Link to comment
Share on other sites

Jbm mu sve po spisku, podsecate me da sam mator. Propustio sam igrice, nije bilo ni kompjutera.

Znam da je bila neka naprava za televizor, da se kao prebacuju neke loptice (valjda piksli, danasnjim recnikom) i da mi je bilo dosadno.

 

Pojavio se na TV neki program/emisija/kako-vec, zvalo se "Nedeljno popodne." Tamo negde '70-ih. Na smenu pustali beogradski i zagrebacki studio. Bilo je zabavno, odlicno, i ja gledao nekoliko puta. I onda nekako video da se moji drugari provode dok ja sedim pred ekranom.

 

Odheb'o sam TV, nastavio u planinarenje,, sah, radionicu i moto-trke, svirku u bendu i svasta jos. Priznajem, postao sam malo iskljuciv - nisam hteo da prihvatim da je nekome ekran bitniji od gitare koju ima.

 

Danas, tolerantniji sam. Prihvatam da svako ima svoj stil i sve je OK. No ako me jedan zove da uz pivo pogledamo film a drugi da prebacujemo preko mreze (osim full-size, par poznatih igraju i stoni tenis) - izabracu mrezu i loptice.

 

Sta ces, svako lud na svoj nacin... :classic_biggrin:

 

 

edit: da dodam...

Ne znam koliko i sta ovde nekome znaci tenis. Drag mi je ovaj forum i pdf. Puno stari sam saznao koj drugde ne bih.

Ipak, ako se slucajno nadjemo u RL, sa koliko forumasa bih mogao da prebacim lopticu preko mreze, a sa koliko bih mogao da pricam o statistici meceva pre X godina? Oboje je lepo, no nekako vise volim uzaludno i nenaucno lupanje rekerom.

 

Samo ja, perverzan kao i uvek... :roflmao:

 

 

 

 

Edited by zoran59
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, zoran59 said:

 

 

Tebe izgleda sve podseća da si mator, da sad krenemo da pričamo o ruskoj salati, i to bi te podsetilo da si mator 😁

 

Za ovo što pričaš, to each his own naravno, ali ja sam da se balansira koliko god se može i stigne. U mesecima i godinama kad smo ja i moji ortaci bili najzaluđeniji video igrama, kao što već rekoh, mi smo imali ostale "Real life" aktivnosti. Primera radi, u periodu kad sam provodio po 5,6 sati dnevno na kompu igrajući se, nije bio problem ni da se prepešači neka od dužih ruta Fruškogorskog maratona, ili da se prepliva Dunav, ili da se diže 100kg na benču, ili igra dva sata preko celog na dva koša, što je bilo najčešća i najomiljenija aktivnost/rekreacija. Pabovi, bioskop i manja-veća putovanja su se podrazumevali... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Marko said:

Primera radi, u periodu kad sam provodio po 5,6 sati dnevno na kompu igrajući se, 

 

Jesi li isao tada u skolu?

Ja sam igrao najvise na poslu :lol_2: i to kada su igrice bile na jednom 1.44 floppy disku. Sjecam se tamo negdje 1990, nabavimo Prince of Persia i igrali smo zajedno.

Odlicna igra bila i odem ja na godisnji, vratim se oni rjesili igru, dosli do kraja, cini mi se trebalo je skociti u prazno i pojave se stepenice.

Druga igra koje se sjecam je Leisure Suit Larry Goes Looking for Love, tu se ogralo na vise mjesta u firmi, te smo razmjenjivali iskustva.

Moja djeca su igrali pomalo, SEGA, Nintendo, WII i X-box, ali totalno umjereno, kaze moj sin nemam ja strpljenja da igram to satima, ali kada sam mu kupio Rock band igricu, to je igrao dosta, najvise bubanj i onda mi kaze hocu da ucim bubnjeve da sviram, tamo negdje kada je bio 6-7 razred, upisam ga ja na casove i kada je pocela sezona fudbala, trening se potrefio u isto vrijeme i naravno tada odabere fudbal :classic_biggrin: medjutim kada je prosla sezona, ponovo se vrati na casove sviranja i to savlada vrlo lako, da bi kasnije postao odlican bubnjar, to je mogo da vjezba satima i svirao sa nekim bendovima, nesto malo para zaradio i to je to. On se odselio, bubnjevi ostali kod mene, tako da sam i sam poceo da ucim po stare dane, mora mnogo da se vjezba, nije lose nekad se malo izlupati, cisto rekreativno, rade i noge i ruke u sito vrijeme.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Amigo said:

Jesi li isao tada u skolu?

 

Ne, u školi sam igrao relativno malo, tj umereno vremenski gledano. Ovo je na faksu bilo kad sam najviše igrao. Tad se to potrefilo sa nekim kultnim igrama koje su onda bile staple što se gaming kulture tiče, plus neke druge koje su ranije izašle, ali zahvaljujući gameplayu su zadržale kultni status za čitave nizove generacija. Pre par godina odem do lokalnog kluba, (da kažemo gejming/internet caffee ugostiteljskog objekta), sednem ja na sprat za jedan od 50-ak kompova (raspoređenih u 3 sobe), malo browsujem nešto random, i primetim da klinci pored igraju istu igru koju sam i ja igrao u njihovim godinama, uđem na 10 min da im pokažem , lepo se malo ispričali i ćao zdravo. Igrao sam ja i Prince of Persia i raznorazne klasike iz '90-ih, ali posle, ne u njihovo vreme. Igraju se te igre i dan danas, i to ne samo od strane matorih nostalgičara...

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Drug Crni said:

Dobro dosao nazad, @kriv i dužan :thumbsup:
Znam da imas obicaj da pravis pauze,pa nisam ni pitao gde si..:classic_sleep:

 

E moj crni druže, teško baš da se vraćam, sport više ni ne pratim (čekam NFL :classic_biggrin:). Šta da ti kažem kad nisam pogledao nijednu tekmu playoffa Lige Prvaka. Tenis također (osim AO finala). Sad vidim nema ni Alceste. Koji god bio razlog - nema opravdanja (na vas mislim koji ste ju otjerali). Da ne spominjem sječu glava gore...

Link to comment
Share on other sites

Ja ne znam "ko ju je oterao";smatram da ja nisam. Malo je bezveze ovako generalizovati. Uostalom - mozda ce se i ona oglasiti.

I znas sta? Ja sam jedan o retkih koji bukvalno vise od pola godine urgira (koliko je u mojoj moci) da ovaj PDF dobije "autenticne" moderatore koji bi:
1. imali integritet
2. imali podrsku
3. zaveli red

U nekoliko navrata sam zapocinjao diskusiju u tom pravcu..predlagao i konkretna imena (bas mi je alcesta bila izbor br.1)..i niko,ali niko nije i nece da preuzme odgovornost. Ukljucujuci i tebe.

Nema problema. Teramo onda ovako,ali nemojmo onda ovako da pljuckamo. Nista "licno" protiv tebe. Ti si dobar i zanimljiv forumas i stoji da bih te voleo videti vise na forumu.

Link to comment
Share on other sites

On 4/17/2022 at 8:32 PM, zoran59 said:

Pojavio mi se cvet u rupi u dvoristu, koju cu betonitati. Ne znajuci sta je, trazio sam po internetu. Otkrio sam citav novi svet. Ta mala biljka je "perrenial" (visegodisnja). Cvate samo kratko. Kazu internetski izvori, "annual" biljke cvatu kao sumanute i potrose se u jednoj godini. Zato sam odlucio da pre betoniranja ovo malo dete preselim u neku teglu i produzim joj zivot. Necu da ubijem nesto sto se nocu zatvara, a ujutru otvara i cvate.

Svako jutro kad izadjem na terasu i pogledam jedan mali cvet prodje mi kroz glavu ova tvoje recenica. 

Donela sam ga proslog avgusta 

sa Mljeta, bio je grancica bez korena koju je neko u prolazu zakacio i polomio. Po povratku kuci zabodem je u saksiju i krenem da zalivam. Listovi su bili zeleni sve vreme ali nikako da izraste neki novi.. i tako sve do februara, a onda... krenu da se pojavljuju mali izdanci, a malo kasnije i pupoljci:smiley58: toliko sam bila srecna kao da sam nekog otpisanog vratila u zivot

Pre 2 nedelje procveta jedan pupoljak i redovno se otvara i zatvara, ujutro i uvece ili kad se naoblaci. Toliko ga volim da se brinem za ostalo cvece, mozda se javi ljubomora :smiley24:

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ne pratim Evroviziju, ali sam naletela na ovo objasnjenje srpske pesme:

 

a imamo i Benov komentar :classic_rolleyes:

 

 

kao i komentar jednog od njegovih pratilaca:

:twak:

sta reci, koju posluku porati?

Edited by wwww
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

stos je u tome da osoba koja je komentarisala je odmah izvela zakljucak da je pesma antivaxerska jer je Novak promovise :classic_rolleyes:

 

neverovatno je kakve sve budalastine sam procitala na twiteru, s obe strane, tokom ove pandemije. niko mozak da ukljuci, svi zauzeli svoju busiju i samo pucaju po svemu sto im dodje u vidokrug...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...