Jump to content

NFL - Season 2023


Recommended Posts

Vidim niko se ne hvata otvaranja topica za novu sezonu, pa izgleda moram ja...

 

Nažalost, otvaranje če biti mnogo manje kreativno od prethodnih sezona, jer ja jednostavno nemam tu romantičku crtu za pisanje. Nešto sam bio kao krenuo, Chiefsi brane titulu, prva sezona bez Bradya (možda), ali nije to to.

 

Umesto toga, opaliču jedan mock draft, s obzirom da prva runda drafta kreče u četvrtak. Here we go:

 

1. Carolina Panthers select QB Bryce Young, Alabama

Nema tu šta mnogo da se priča i prepričava. Tokom procesa postavljena su pitanja što se tiče njegove građe i kako če njegovo telo da izdrži NFL udarce. Ali izgleda da je jednostavno predobar pure QB da bi to nateralo Carolinu da uzme nekoga drugog. Ima verovatno nešto i do drugih QB prospekta... Kapiranje igre, čitanje odbrane, throwing receivers open... Najsmelija poređenja su sa jednim i jedinim Patom Mahomesom. 

2. TRADE! Las Vegas Raiders select QB CJ Stroud QB, Ohio St

Od ovoga pika dalje je sve otvoreno i ništa se ustvari nezna zasigurno. Delimično i zbog toga što su zaokružile priče da Houston neče uzeti QB-a! Jer im se kao niko posle Younga naročito ne svidja. Sad dali je to smokescreen i metoda da otvore neki bidding war za trade down, videčemo. Recimo da sam ja poverovao u tu priču, ali nisam baš poverovao u ovo "spuštanje" Strouda u zadnjih nekoliko dana. Gde je on otišao od glavnog favorita za prvi izbor, do nekoga ko ghostuje Manning akademiju i failuje neki test za kognitivne sposobnosti. Čini mi se da timovi sami izbacuje te stvari, kako bi možda on nastavio da pada i završio kod njih.

Ja mislim da če ipak trejdom neko po njega, i to bi mogli da budu moji Raidersi. Izgledao kao fit za McDanielsov sistem. Pocket passer bez mnogo cirkusa, koji če da ispunjava ono što mu se zacrta. Pored toga, ovaj režim hitno mora nekako da digne malo zanimanje oko ove ekipe, posle letargije koja je zavladala posle ovih poteza od Carra, pa nadalje. A gde češ veči excitment od mladog QB-a, koji kao zapeta puška čeka da zameni Garappola u 4. kolu, kad Raidersi gube tri touchdowna razlike od Chargersa.

 

3. Arizona Cardinals select CB Devon Whitherspoom, Illinois

Mislim da bi Arizona svakako želela da se malo spusti i pridobije dodatne pikove, ali ne vidim dovoljno interesovanja za preostala dva QB-a, da bi se to desilo. Whiterspoon je definitivno iznenađenje ovde, ali po mom mišljenju ima logike. Ovde se inače očekuje jedan od D-linemana, ali pored sve trojice ima poneki questionmark. Will Anderson je dugo bio favorit za prvog defanzivca, ali se to sad izjednačilo, kad smo bliže draftu. Za njega slušamo kako je "clean prospect", team captain, i tako te stvari, ali ne slušamo o elitnim traitovima, koje po mom mišljenju mora imati pick koji je biran ovako visoko. Tyree Wilson je malo raw, dok je Jalen Carter imao problema i sa zakonom, i sa fizičkom spremom na pro-dayu.

Whitherspoon je strašan corner, koji može da igra i vani i u slotu. Odlično pokriva receivere, i brutalan je run defender. Jedini minus je to što nema tu prototipičnu visinu za elitnog cornera, ali je to po mom mišljenju malo prenaglašeno, jer smo imali, i još uvek u ligi imamo fantastične cornere, koji nisu 190. Pored toga, Gannonova odbrana u Philadelphii nije došla na svoje mesto sve do prošle sezone, kada je imao dva odlična cornera u Bradberryu i Slayu.

 

4. Indianapolis Colts select QB Will Levis. Kentucky
Još jedna ekipa posle Arizone sa novim stručnim štabom. Steichen je Gannonov kolega iz Philadelphie sa "druge strane lopte". Odradio je odličan posao sa Hurtsom prošle sezone. pre toga radio sa Herbertom, tako da je legitimno zaslužio HC job. Pričalo se tu dugo o Anthonyu Richardsonu, koji je slično građen kao Hurts, samo još bolji atleta. Ali Richardson nema odigranu ni punu sezonu kao starter na koledžu, pa bi to bio baš riskantan, mačka u džaku, pik. 

Umesto toga, Indianapolis se odlučio za Levisa, koji je lani imao dosta slabu sezonu. Kažu da su delimično bile krive povrede, a drugim delom jako malo talenta oko njega. Ipak, momak ima jaku ruku, i odličan je atleta, a ta kombinacija je naravno zaintrigirala NFL ekipe, jer misle da mogu takvog talenta da razviju u franchise QB-a. Comp je Josh Allen, i kao u njegovom slučaju, za karieru Levisa če biti presudno gde če završiti i ko če raditi sa njim. Allen je imao sreču da mu je koordinator bio Dabol. Steichen bi takodje trebao da bude pravi čovke za razvoj mladog QB-a

 

5. Seattle Seahawks select DT Jalen Carter, Georgia

Možda i najbolji igrač u ovoj klasi. Neverovatan disruptor u interioru. Razlozi zašto nije pick broj 1 su zato što je bio pre nekoliko meseci umešan u nesreču (drag racing) sa smrtnim ishodom. a posle toga se i na pro dayu pojavio nespreman i nije uspeo ni da dovrši drillove. Dva ozbiljna red flaga, ali Seattle je znao kroz prste da pogleda i večim degenericima.

 

6. Detroit Lions select Tyree Wilson DE, Texas Tech

Kao što sam napisao ranije, Tyree Wilson jeste malo raw, ali je neverovatn prospekt, koji se poredi sa Mylesom Garretom kao igračem kakav bi on mogao da bude ako se razvije. Detroit kaže say no more,u pokušaju da stvori odličan edge tandem sa njim i Hutchinsonom.

Posle trejda Okudhe u atlantu, mnogi misle da če Detroit uzeti cornera, ali pošto je u mojoj verziji Whitherspoon več otišao, a Wilson mi je bolji od Gonzalesa, ja sam se odlučio za defensive enda. Uz to, malo su se tu i osigurali u free agencyu sa Moseleyem i Suttonom.

 

7. Houston Texans select DE Will Anderson, Alabama
Ovo bi po mnogima bio odličan posao Houstona. Trade down i još uzmeš igrača za kojeg mnogi smatraju da je najbolji defanzivac ove godine. Kao što sam več napisao, ja nisam toliko siguran. Previše slušam reči kao što su "safe", a premalo "elite", da bi ga smatrao Top5 igračem. Fali Andersonu malo eksplozivnosti da bude dominantan pass rushem na sledečem nivoju. Priča se i da bi mogo biti stand up linebacker za početak, a sve te priče me navode na to da birati njega jednostavno nije value ovako visoko. Videčemo...

 

8. Atlanta Falcons select Nolan Smith DE, Georgia.

Neko čiji stock je eksplodirao posle combine-a, gde je trčao sub 4.40. Manji edge igrač, ali vrednost takvih je porasla posle dominacije kakvu su imali Parsons, Reddick i slični u poslednjih par sezona. Kažu da se nije baš pokazao kao fantastičan pass rusher, ali mogu se čuti kontra argumenti da je to bilo zbog sheme Georgie, gde se od njega tražile druge stvari, i da nije bio dovoljno "pušten sa lanca". Odličan character, Georgia nativa, Georigia product... Ako ga neka od NFL ekipa dovoljno upoznala, to su Falconsi.

 

9. Chicago Bears select OL Peter Skoronski, Northwestern
Bearsi dolaze u dobru situaciju, gde su jim svi O-linemeni na raspolaganju. Pitanje je samo, koji ukus preferiraju. Možda bi mogao ovde da jih premami i Gonzales, ali mislim da če ipak da iskoriste priliku i adresaju glavni need. Problem što se tiče Skoronskog je da timovi nisu sigurni da če moči da bude tackle u NFL, zbog prekratkih ruku, ili šta več. No, takodje su skoro saglasni da če biti All-pro guard, ako se prebaci unutra. Nekako mi se čini da je ta pozicija guarda jedna od jednostavnijih za evaluatanje i da timovi koji su u poslednje vreme uzimali guardove u Top 10 (onako iz galave, Brandon Scherff, Quenton Nelson), nisu se pokajali. Ovo je safe bet. Ako izdrži na tacklu odlično, ako ne, imamo fantastičnog guarda.

 

10. Philadelphia Eagles select DT Calijah Kancey, Pittsburgh

Možda malo iznenadjenje da Kancey ode u Top10, ali po mom mišljnju ovo ima smisla. Izgubili su Hargrave-a u free agencyu. Cox polako ulazi u poslednje godine kariere. Treba im neko pored Jordana Davisa, kojeg su draftovali lani, a ovo bi mogao da bud ebaš fantastičan tandem. Davis veliki NT, a Kancey mala petarda pored njega. Radi se o manjem, ali izuzetno eksplozivnom i disruptivnom igraču, koji podseča malo na Aarona Donalda, Eda Olivera i slične. Realno, mnoge su poredili sa Donaldom, pa retki na kraju urade nešto u NFL ligi, ali Kancey bi mogao biti jedan od tih retkih, posebno u ovakvoj situaciji.

 

11. Tennessee Titans select CB Christian Gonzales, Oregon

Ovde če svi očekivati receivera ili tackla, ali Gonzales je jednostavno value. Prototip No.1 NFl cornera sa sizeom, brzinom, fluidnošču i covering abilityem.

Smatram da se solidan receiver može uzeti i u drugoj rundi, dok su na tacklu solidno rešili situacju sa Dillardom, dok je Petit-Freire igrao ok lani.

 

12. Houston Texans select WR Zay Flowers, Boston College

Da, moj mock je pun iznenađenja 🙂 . Nije iznenađenje što su izabrali receiver, nego što je to Flowers a ne Smith-Njigba. Jednostavno, sviđa mi se ovde upside. Flowers jeste mali, ali eksplozivan receiver koji ume da se se otrese svojih čuvara. Nešto kao Jaylen Waddle recimo. Mada ga ljudi porede i sa AB-jem.

Smith Njigba je ok, ali je nakko več polished slot receiver sa limited upsajdom zbog slabog 40-yard dasha. Mislim da on više paše u neku situaciju gde več postoje određenja oružja u napadu, pa da on bude taj dodatak, nego da se oko njega vrti sve.

 

13. New York Jets select DE Lukas Van Ness, Iowa

Ovde mnogi vide tackla, posebno u situaciji gde su još svi osim Skoronskog available. ja sam se ipak odlučio za defensive enda, jer ovoj odbrani fale edge igrači. Van Ness je korpulentan power rusher, a kad se gleda sa čim je Saleh radio u San Franciscu, mislim da se kod njega ceni snaga i size na toj poziciji.

 

14. New England Patriots select OT Broderick Jones, Georgia

Easy peasy. Broderick Jones je prototipičan left tackle. Patriotsima je to need i dozvoljava im mogučnost da se Trent Brown pomeri nazad na desnu stranu, gde mislim da je ipak domači(iji). Corneri deonte Banks i Joey Porter Jr bi ovde takodje imali smisla, ali mislim da Billy voli svoje kornere da uzima u drugoj runde, a imače i ove godine prilike za tako nešto...

 

15. Green Bay Packers select OT Darnell Wright, Tennessee

Takodje laganica. Koga imaju desno, neznam. Bakhtiari je konstantno povređen. A ako bude igrao, Wright je ionako više RT. I to jako dobar. Recimo protiv Alabama je totalno uštopovao tog Andersona kojeg mnogi smatraju najboljim defanzivcem u ovom draftu.

 

16. Anthony Richardson QB, Florida

Novi vlastnici (neznam jesu li več preuzeli komandu, ali for the sake of this mock, recimo da jesu) če odma pritisnuti da se nova era počne sa novim mladim QB-jem. Richardson je jako raw, ali isto tako ima ozbiljan upside.

 

17. Pittsburgh Steelers select CB Deonte Banks, Maryland

Steelersi snubuju sina svoje legenda Joeya Portera, i umesto njega uzimaju Banksa. Banks je odličan corner, koji se polako i tiho ušunjao u sredinu prve runde, u poslednjih nekoliko meseci, otkako se više i detaljnije priča o ovom drafu.

 

18. Detroit Lions select TE Darnell Washington, Georgia

Reach alert. Em Lionsi nešto ne cene tight end poziciju (trejdovali Hockensona), em su Kincaid i Meyer mockovani pre  Washingtona u 95% mockova. Ipak, ja mislim da je Wsahington ovde dobar fit. Ogromni tight end, koji blokira kao dodatni OT je odličan fit za Campbella i ekipu koja grize knee capove.  Uz to, bi sa neki ko je 2.01cm, konačno dobili nekoga koji bi u edn zone mogao da uvati neku visoku loptu, pored ovih njihovih omalenih receivera.

 

19. Tampa bay Buccaneers select OT Paris Johnson Jr, Ohio St

Možda manje iznenadjenje, što je ovo tek 4. OL off the board,, ali meni se iskreno više svidaju ovi pre njega. Inače, neverovatan atleta za svoje gabarite, a to se često dobro translajtuje u NFL na toj poziciji. Tampapokriva need i bookenduje njihovu ofanzivnu liniju sa kombinacijom Wirfs-Johnson

 

Mada, kad se pogleda Mayfield-Trask QB depth chart, Tampa bi mogla biti i u igri za signal callera. Hendon Hooker sa Tennesseja je sledeči po redu, koji bi mogao da završi u prvoj rundi, when its all said and done.

 

20. Seattle Seahawks select WR Jaxon Smith-Njigba, Ohio St

Ovde če mi se mnogi smejati, ali šta češ. Jako male šanse su da JSN slajdne do Seattla, ali tako idu ti mockovi. Uzmeš jednog igrača umesto drugog, i onda 5-6 timova nema potrebe za tom pozicijom, i igrač padne. To se u ovom slučaju desilo kod mene sa Smith-Njigbom. Dolazi u dobru situaciju uz Metcalfa, Locketta, Fant-a.. Gde če moči da radi iz drugog plana. Seattle radi odličan posao u prvoj rundi sa Carterom i JSN-om, a ovo im daje i fleksibilnost u osluci šta če sa Lockettom, kada za nju dodje vreme

 

21. Los Angeles Chargers select RB Bijan Robinson, Texas

Jedan od najboljih igrača u draftu, ali žrtva devalvacije (ili šta god je prava reč za to) running back pozicije u ligi NFL. Ako bude available ovde, Chargersi se neče mnogo dvoumiti i nadomestiti Ekelera sa mladjim i boljim igračem, na rookie ugovoru.

 

22.  Baltimore Ravens select CB Joey Porter Jr, Penn St

Baltimore kao i uvek, uzme ono što im se nudi. Ovo je odličan pick za njih. Veliki, dugačak corner koji igra press. Wideout jeste naveden kao need, ali ja to ne vidim posle ovih poteza u free agencyu. Edge bi imao smisla, kao neki Myles Murphy sa Clemsona recimo, ali mislim da je Porter bolji izbor.

 

23. Minnesota Vikings select S Brian Branch, Alabama

Iako naveden kao safety, Brian Branch bi možda mogao bolje da igra kao neki nickel/slot corner, jer ima odlične covering abilities. Minnesota je šuplja na dosta mesta u odbrani, ali uzeti sposobnog igrača u secondaryu, nikad nije loš potez. Razmišljao sam i o WR Addisonu, kao zameni za Thielena, ali ipak Branch...

 

24. Jacksonville Jaguars select DE Myles Murphy, Clemson

Uze im Minnesota igrača ispred nosa. "Na svu sreču", trebi im i edge igrač nasuprot Trayvon Walkera. Myles Murphy izgleda kao prototipičan defensive end. Ne toliko eksplozivan, ali snažan i sa dobrim bendom.

 

25. New York Giants select C John Michael Schmitz, Minnesota

Ovde sam prvo gledao receivera. Quentin Johnston na papiru jeste perfect fit. Velik i brz X receiver da razvuče teren. ali jednostavno nisam njegovo veliki fan. Kevin White vibes. Looks like tarzan plays like Jane varianta. Addison je dost manji, a takvih Giantsi imaju koliko hočeš.

Corner bi takodje imao smisla, a dosta ih ima u ovom rangu. Dj Turner, Cam Smith, Emmanuel Forbes, Kelee Ringo... Ipak, mislim da se neče braniti ni dobrog interior linemana, zato sam im dao najboljeg dostupnog centra.

 

26. Dallas Cowboys select TE Dalton Kincaid, Utah

Sikira u med. Izgube Schultza, a na draft im u krilo padne arguably najbolji mladi tight end.

 

27. Buffalo Bills select G O'Cyrus Torrence, Florida

Buffalo mora malo bolje da izbalansira svoj napad, a za to če im dobro doči jedan road grader kao Torrence na poziciji guarda

 

28. Cincinnati Bengals select DE Will McDonald IV, Iowa St

McDonald je malo manji DE, ali donosi eksplozivnost i pass rush sa tih pozicija. A to je nešto što Bengalsima treba.

 

29. New Orleans Saints select CB DJ Turner, Michigan

Solidno popunjen roster Saintsa. Možda neki defensive end nasuprot Jordana, ali ne vidim ovde nekog fizikalca, kakve oni obično preferiraju. Na corneru osamljeno izgleda Lattimore. Roby nije imao baš najbolju sezonu, a cornera ionako nikada dosta. DJ Turner se retko pojavljuje u provoj rundi mokova, ali gledao sam Simmsov CB rankings, gde je Turner iznenađujuče na drugom mestu. Cenim Simmsove analize, več samo zbog toga što ne vrti stalno ista imena kao ostatak draft analyst communitya.

 

30. Philadelpha Eagles select WR Jordan Addison, USC

Posle malo riskantnijeg poteza sa Kanceyem sa prvim pikom, ovde ide sigurica. Addison pada zbog pomankljivih fizikalija, ali je odličan igrač. Dodaju još jedno oružje u passing game-u u Browna i Smitha, i postaju još nezgodniji za čuvanje. Retkokoja ekipa ima takvu dubinu na corner poziciji da isprati ovo kako treba.

 

31. Kansas City Chiefs select OT Dawand Jones, Ohio St

Protect Pat Mahomes. Izgubili su Orlanda Browna u free agencyu, a dovode njegovu kopiju. Dawand Jones je ogroman desni tackle, a Chiefsi su dovođenjem Orlanda Browna pre nekoliko godina pokazali da cene size na toj pozicji i doveli Browna uprkos tome što je imao neke druge nedostatke. Jonesovi pro compovi su baš Orlando Brown i njegov prezimenjak Trent iz Patriotsa. Pa tako i nebi bilo čudno da Chiefsi izaberu upravo njega kao zamenu.

 

 

Nemojte ovaj mock uzimati previše ozbiljno. Ovo je više onako ljubiteljski i za foru. Na kraju ako ubodem dvojicu igrača, biće odlično 😄

Btw, ako je neko več spremao otvaranje novog topica, pa sam ga ja prestigao, neka slobodno otvori, pa čemo ovja moj mock prebaciti tamo, a ovaj topic obrisati/sakriti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Edited by Xpert
  • Like 4
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da će i Arizona da trejduje na dole.

Ne verujem da će Ričardson ispasti iz TOP 10. Ide negde gde imaju QB-a na godinu dve dok ovaj nešto ne nauči. Nigde se ne spominje u mokovima, ali kontam da bi Sijetl mogao da ga uzme. Imaju Smita da drži vodu još sezonu ili dve. Makes perfect sense imo....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Ding Hao said:

Mislim da će i Arizona da trejduje na dole.

Ne verujem da će Ričardson ispasti iz TOP 10. Ide negde gde imaju QB-a na godinu dve dok ovaj nešto ne nauči. Nigde se ne spominje u mokovima, ali kontam da bi Sijetl mogao da ga uzme. Imaju Smita da drži vodu još sezonu ili dve. Makes perfect sense imo....

 

Kao što sam napisao gore, od drugog pika dalje je kombinacija milijon. I ja mislim da Arizona sigurno ima interes da trejduje dole, ali nisam siguran da če pronači pravog partnera.

 

Da, Richardsonu bi idealno bilo da ode u neku takvu situaciju, ali takvih nema puno. Seattle koji si spomenuo je jedna od retkih. Tennessee možda druga, ali nisam siguran što se tiče njih, jer su se lani opekli sa sličnim igračem, koji je izgledao totalno pogubljeno na terenu... Seattlu ide u prilog i to što ima dva pika u prvoj rundi.

Link to comment
Share on other sites

Zanimljiva prva runda drafta. Na kraju se ispostavilo da ono oko Strouda jesu bili klasični smokescreenovi, jer je ipak otišao kao drugi. Houston nakon toga jako agresivno trejdovao i na treču poziciju i uzeo po mnogima i najboljeg defanzivca u draftu - Andersona.

 

Jedna od glavnih storya je da su ipak otišla samo 3 QBa u prvoj rundi, a smatralo se da če biti 4 minimum. Levis u slobodnom padu.

 

Seattle mislim da je takodje odradio odličan posao sa svoja dva pika. Witherspoon i Jaxon Smith-Njigba, puna šaka brade. Ok, možda je mogao Nolan smith sa drugim pikom, da se pojača pass rush, ali ok.

 

Detroit po meni sa neshvatljivim potezima. Imali su dva pika i na oba napravili reachove i uzeli igrače na non-premium pozicijama. Prvo Jahmyra Gibbsa, koji je sličan profil igrača kao D'Andre Swift. Sa tim da su u tom momentu na boardu dostupni još svi corneri osim Witherspoona. Sa drugim pikom Jack Campbell, linebacer iz Iowe. Dobar igrač, fin linebacker, ali mislim da value nije bio tu.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Niko ne komentariše draft. Jesmo li zadovoljni izborom. Jel bilo negde nešto na raspolaganju što bi voleli  a da je GM uzeo nešto drugo.

 

Ja lično od kada pratim ovaj sport nisam lošije ispratio. Meni imena ovih igrča koje su Giantsi uzeli, ništa ne znače. Znam da su prva tri pika mokovana Giantsima u prvoj rundi i da su generalno mokovani mnogo više, tako da bi sa te strane trebao biti zadovoljan. Uostalom, poklopili su se need i value, tako da je super ispalo, za sve ostalo videćemo na šta će to ličiti kad krene sezona. 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, advokat kuče, tečefon said:

Niko ne komentariše draft. Jesmo li zadovoljni izborom. Jel bilo negde nešto na raspolaganju što bi voleli  a da je GM uzeo nešto drugo.

 

Ja lično od kada pratim ovaj sport nisam lošije ispratio. Meni imena ovih igrča koje su Giantsi uzeli, ništa ne znače. Znam da su prva tri pika mokovana Giantsima u prvoj rundi i da su generalno mokovani mnogo više, tako da bi sa te strane trebao biti zadovoljan. Uostalom, poklopili su se need i value, tako da je super ispalo, za sve ostalo videćemo na šta će to ličiti kad krene sezona. 

 

Ove od 4. runde dalje ionako i neznam. Ali što se tiče prva dva dana drafta, Giantsi su mi se najviše svideli. Uzeli Banksa, koji je mogao da ode i ranije Man corner sa potencialom da igra na islandu. Nešto bez čega se nemože u Winkovoj odbrani. Znači value+need. Ovoga centra sam jim ja u prvom postu mockovo u prvoj rundi, tako da mi se naravno sviđa potez što su ga uzeli u drugoj. Hyatt jeste možda malo jednodimenzionalan speed receiver, ali nešto što jim je takođe trebalo kao upgrade ili buduča zamena za Slaytona, pored mnoštva malih slot receivera u rosteru.

 

Raidersi toplo hladno. Svideo mi se prvi pik. Treba nam edge, a Wilson bi stvarno mogao da se razvije u dominantnog igrača. Meyer je po mnogima value pik, ali ja nisam nešto oduševljen. Mislim da če biti ok igrač, ali nikakav gamechanger. Sledeča dva pika su "hladni" deo našeg drafta. Young je tipičan Patriots pik. Veliki defensive lineman sa visokim floorom i niskim ceilingom. Dobar run defender, ostalo tanko. Ja mislim da se takve igrače traži zadnji dan drafta, ili u free agencyu,a ne u trečoj rundi. Posle toga omaleni gadget receiver/returner za kojeg mnogi kažu da je reach. Jakorian Bennett mi je ok. 4.3 na combinu,  cb sa man coverage skillom. Kasno draftovan zbog toga što je mali. Cristopher Smith safety sa Georgie. Izabran kasno zbog slabog testiranja. Ali po meni je to malo precenjen deo safety igre. Uvek bi pre izabrao dobro pripremljenog safetya koji zna šta se deševa u određenim situacijama, nego onoga što mora konstantno da se vadi sa svojim recovery speedom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Romantik said:

Sinoc Rodzers bio u Medison Skver Gardenu, osisao se, upristojio, deluje 10 godina mladje, mozda i proigra ove godine ponovo.

 

S obzirom da je u subotu gledao hokej, moguce da nije ni izlazio iz MSGa.:default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

On 5/1/2023 at 1:51 PM, advokat kuče, tečefon said:

Niko ne komentariše draft. Jesmo li zadovoljni izborom. Jel bilo negde nešto na raspolaganju što bi voleli  a da je GM uzeo nešto drugo.

 

 

Philadelphia Bulldogs :classic_biggrin:

 

Već skoro mesec dana je bio info da Fila cilja Kartera sa 10. pikom, ali da ni u ludilu neće pasti tako nisko. Inače u pitanju je DT Džordžije, jedan od najdominantnijih DT prethodnih par godina koledža. Dugo je važio za najboljeg nonQB igraca ovog drafta, ali je sa mnogih draft tabli sklonjen zbog situacije kad je ucestvovao u trkanju gde su 2 osobe izgubile život i niza lažnih svedočenja koja su dovela i do privođenja. Takođe postoji crvena zastava sto se tiđe radne etike i karaktera. Ipak u FIli su sve to detaljno analizirali, proveli dosta vremena sa klincem u trening centru, uradili domaći i imaju idealnu sredinu za takvog igrača. Karter dolazi u svlačionicu koju drže legende Koks i Grem, gde ce biti dosta njegovih saigrača sa koledža i gde ce imati prostora da uči i da se ne očekuje njegov doprinos odmah od 1. kola, jer je DL File k- r- c- a- t- a. Fila je skocila samo na 9. mesto kako bi osigurala ovaj pik, gde je dala valjda samo pik 4. runde sledeće godine. Inače, ovo je pik koji su Iglsi dobili od Sejntsa prošle godine.

 

32f1b3800cee446992bd5624d0f21aca.gif

 

A sa svojim 30. pikom 1. runde izabran je Nolan Smit. U pitanju je OLB/Edge takodje sa Džordžije. Jedan od najeksplozivnijih pas rašera ove generacije, fantastičan prvi korak, kao i sposobnost da se savije u kukovima. Elitna tehnika, samo je, kako se kaže, undersized. Laganiji je od klasičnih edge igrača, ali za Filu to nije problem jer je u timu upravo Redik imao karijeru sezone na toj poziciji. A Smit je preslikan Redik sto se tiče visine i težine kad je ovaj izlazio sa koledža. Defanzivna šema će mu savršeno odgovarati i kad se igra 43 i 34.

 

56e2bb0ba98f4819b78b8d0eb6c01dff.gif

 

File je dalje imala i pikove sa kraja 2. i 3. runde, ali su oba pika pretvorena u rane pikove 3. i izabrani su startni T/G sa Alabame Stin i sejfti Ilinoisa Braun. Stin moze da uskoči kao RG ili kao rotacija za teklove. GM Hauvi voli da ulaže u obe DL i OL. Što se Brauna tiče pozicija sejftija je bila deficitarna posle odlaska Gardnera Dzonsona i Epsa. Tu su vec doveli par igraca na jednogodišnje ugovore, a Braun je projekat koji kao i prethodni pikovi ne moraju odmah da doprinesu i predstavlja budućnost.

 

U 4. rundi je uzet CB Džordžije Ringo, takođe projekat koji neće biti starter, ali fizikalije su elitne.

 

Jos jedna akvizicija drafta je i trejd za Svifta RB Detroita. Dat je samo pik 4. runde i to 2025. Svift je u poslednjoj godini ugovora i pokušaće sa Penijem, Skotom i Geinvelom da zameni produkciju Sendersa koji je otišao u Karolinu. Fila valjda čitavu RB svlačionicu plaća oko 6 miliona. Ima Hurtsa, elitnu OL i tu nema potrebe trošiti novac na RB. Bitna je rotacija i njihova raznovrsnost u pas i run akcijama.

 

Sve u svemu, navijači File su zadovoljni. Mnogi mokovi su imali npr. Smita kao 10. pika i da se sa 30. uzme neki sejfti/korner, a ovako ispada da je Karter bonus. I dalje imamo 1 pika 1. runde i 2 pika 2. runde sa sledeceg drafta, kao i gomilu komp. pikova kasnijih rundi i očekujem da se do pocetka sezone ulozi u LB i mozda jos jednog DB.

 

Cilj je naravno SB.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 5/1/2023 at 3:37 PM, Romantik said:

Sinoc Rodzers bio u Medison Skver Gardenu, osisao se, upristojio, deluje 10 godina mladje, mozda i proigra ove godine ponovo.

 

Eno već i trenira sa novim timom.

Link to comment
Share on other sites

 

Kompletan raspored...

 

2023-schedule-grid.jpg

 

Tezina rasporeda kada se gleda projektovani broj pobeda ove sezone po kladionicama (mnogo preciznije nego kad se gleda proslogodisnji skor)...

 

2023-nfl-strength-of-schedule.jpg

 

Ovde ocigledno jacina divizija utice na tezinu rasporeda.

 

Onda tezina rapsoreda u prvih 6 kola...

 

Fv5-Po-Ct-Xs-AAi-E1.jpg

 

Ono sto je timovima bitno to je koliko utakmica igraju protiv ekipa koji dolaze posle pauze, zbog vremena za pripremu i oporavak...

 

Quote

 

The 49ers and Rams each have a league-high 4 games against teams coming off of bye weeks.

No other team has more than 2.

ARI, BAL, CHI, CLE, IND, JAX, MIA, NE, NYJ, PIT, &TEN have zero.

 

 

Dalje koliko koja ekipa ima termina u prajm tajmu...

 

Quote

 

Most primetime games

6: KC, LAC, BUF, DAL
5: NYJ, GB, MIN, LV, PHI, SF, NYG
4: DET, CHI, DEN, BAL, CIN, NE, PIT

 

Quote

 

Fewest primetime games

3: NO, SEA, JAX, MIA
2: TB, CLE, TEN, CAR, LAR
1: WSH
0: HOU, ATL, ARZ, IND

 

 

I ostale zanimljivosti u vezi rasporeda mozete naci na linku...

https://www.sharpfootballanalysis.com/analysis/2023-nfl-schedule-grid-regular-season/

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Čuti Stevo i uživaj 🙂 . U NFL-u ti je cela poanta to da se dogegaš nekako u playoff. Po mogučnosti što zdraviji i sa što više home field advantage-a. A onda kad si jednom tamo, anything can happen.

 

Sad dali si ti 13-4 i 2nd seed stvarno potpuno zaslužio, ili si imao povoljniji schedule nego neke druge ekipe, to je na Colinu i Shanonnu da trabunjaju o tome, pošto je manje bitno, po mom mišljenju.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ozbiljna frka opet kod Rejdersa.

Nema da prođe offseason, a da se nešto čudno tamo ne dešava.

Zapravo problem je nastao pre 2 i po meseca kad je Džimi trebao da potpiše, iz tada nepoznatog razloga kzš i predstavljanje je odloženo za koji dan.

Sad se ispostavilo da nije prošao lekarske i da su ga doktori Rejdersa poslali na operaciju. I napravili su nov ugovor gde su mu uzeli kompletan signing bonus i da neće dobiti ni dolara ako ne prođe nove lekarske pred početak sezone.

A bekap QB je trenutno Brajan Hojer.


Biće vruće leto za navijače Rejdersa...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...