Jump to content

Srbija u Kataru


Recommended Posts

Slažem se skroz sa Ćirom i mislim da je to jedna od naših najvećih mana već dugo vremena. Ako ih budemo dobili, velike su šanse da to bude u nekoj ludoj utakmici, uz preokrete, crvene kartone ili sličnu ludnicu vrednu infarkta. U kontrolisanoj, taktičkoj igri mislim da Švica ima mnogo veće šanse da izvuče ono što im je potrebno. Srećno našima, u svakom slučaju. Nakon svega što se dešavalo do sada, bio bi merak da momci demantuju sve koji sumnjaju u njih, uključujući i mene.  

Link to comment
Share on other sites

Švicarsku nikako ne smijete podcjenjivati. Iako nemaju neke velike individualne zvijezde, izvanredna su turnirska ekipa.

 

Na zadnja dva SP i zadnja dva Eura su svaki put prošli grupu i samo su triput primili više od jednog gola (5 od Francuske 2014., 2 od Kostarike 2018., 3 od Italije 2021.).

 

Odlučujuće utakmice u grupi ne gube:

SP 2014 - Honduras 3-0

Euro 2016 - Francuska 0-0

SP 2018 - Kostarika 2-2 

Euro 2020 - Turska 3-1

 

Zadnji put su u grupi ispali na SP 2010, a i tad su u 3 utakmice primili samo 1 gol.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Gledajući kako je ova ekipa igrala do sada, imamo tu razna polja koja na ovom SP treba da popuni - da odigra lošu utakmicu, da odigra dobro ali da zbog gluposti i kikseva prospe bodove, da odigra dobro bez kikseva, da dobije golom u poslednjem minutu. Eto nek večeras ide nešto od ovog što još nije čekirano.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ova ekipa je igrama i odnosom u posljednjih 20ak mjeseci zaslužila da večeras ne mora da igra na razlike i broji žute kartone, i fudbalski bogovi su se potrudili da tako bude (ne razmatram zaista u ovom trenutku Kamerun i njihov meč). Sve preko toga, imaju priliku da večeras zasluže protiv starog dužnika i ostvare najbitniju pobjedu ove generacije.

 

Mnogo bi mi bilo drago i zbog raznih lešinara koji su ovih dana jedva dočekali da se omrse, da momci istrče nikad složniji i ispostave jednu statement pobjedu koja će svima da začepi usta. Sve nakon toga bi bio samo bonus.

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Priželjkujem da odigramo dobar meč jer imamo kvalitet za to. Ne mora da bude sa dva špica, svi u napad već da jednostavno vidimo igru sa glavom i repom. Ako takva igra bude dovoljna za prolaz to je super, jer kao što rekoše kolege iznad, lepa priča traje već skoro dve godine. Nagrađena je određenim počastima (direktan plasman na SP, prvo mesto u LN) ali treba im i neka sjajnija kruna. 

 

Šta god da bude večeras, bilo bi mi žao ako se raspadnemo posle SP, zbog raznih mešetarenja. Veći deo ekipe tek ulazi u top godine, neki nivo uigranosti već imaju, odigrali su dobar niz ozbiljnih utakmica i manje-više su se iskristalisale standardne opcije, tako da bi stvarno mogli da se bez problema kvalifikuju i zablistaju na EP 2024. u Nemačkoj.

 

Mirna glava i srce lava. 🇷🇸

  • Like 4
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Trebalo bi da mozemo ozbiljne probleme da pravimo sa Mitrom i Sergejem/Vlahovicem (u zavisnosti da li krecemo sa jednim ili dva napadaca) u duel i skok igri protiv Akandzija i Elvedija. Obojica su medju losijim igracima u ovim segmentima, dok su na lopti daleko jaci. Jos je i Frojler kao neko ko se spusta duboko poprilicno tanak tu.

Kako god da izadjemo veceras, siguran sam da cemo praviti dobre prilike napred, bas verujem u tako nesto, ali potreban nam je Mitar koji nije toliko nervozan i sebican kao protiv Kameruna.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Miki28 said:

SK: Veljković ne može – Mitrović počinje utakmicu odluke

Jutro, uoči meča sa Švajcarskom, odsudnom za plasman u osmini finala Svetskog prvenstva, izvesna je i mala korekcija u poslednjoj liniji srpskog državnog tima. Umesto Miloša Veljkovića, na poziciji centralnog veziste, najverovatnije, zaigraće Stefan Mitrović.

Jutro pred utakmicu stigla je vest da Veljković, ipak, neće moći biti među starterima.

 

Ima i Erakovića koji je možda i bolja opcija. On i Pavlović su budućnost naše odbranbene linije s obzirom koliko je trenutna generacija tanka na tim pozicijama.

Link to comment
Share on other sites

Razumem decu da se loze , onaj mali npr sto je na TVu prognozirao 3:0 protiv Brazila, pa posle plakao do dugo u noc ko ja 1982.

Alistanimo malo na loptu, za sopstveno dobro. Treba uzivati ako prikazemo neku igru.

Licno, mislio sam da smo opasniji nego obicno nakon pobeda protiv

Norveske i Svedske, ali kad se dodje na SP nema garancija da cemo igrati fudbal.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, kendrick said:

Erakovic jeste neko ko bi trebalo u buducnosti da bude deo odbrane, u win or go home utakmici staviti ga u srce odbrane gde 2/3 igraca vole da izlaze a i skloni su kiksevima bi bilo ravno suicidu.

 

Erakovic je bocni stoper. Mitrovic mi je najneomiljeniji igrac, al sad nema ko drugi za centralnog stopera.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...