Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

26 minutes ago, NikadProtivKaline said:

sve to stoji sto pisete, i za radonjica i za duska, i za kkp...

ali neka odgovornost trenera za ovo sto smo gledali mora da postoji

 

za uzrok trenutnog stanja vidim ima nekoliko opcija:

1. dusko je izlapeo, prodavac magle, kari stajl, i ono u nov-dec je bila kenjaza

2. nema para, igraci primili 1-3 plate

3. prslo negde u medjuljudskim odnosa igraca/trenera

4. dusko je solidan/dobar trener, ali vrlo tvrdoglav/sujetan i tera neki inat

 

edit:

i da, nisam za radonju

ali jesam za to da dusko prizna da postoji problem, da se pogubio sa rotacijama, i da mu se igra raspala

to je preduslov da nesto krene na bolje...ako je moguce

 

 

Ako bi trebalo da glasam, ja bih (2), ali verovatno je tacno 'all of the above".

Jos jedna stvar koja nas je krasila nekih prethodnih sezona (bar se tako pricalo) je tendencija da stranci primaju relativno redovno plate a domaci i ne bas. Nadam se da ove sezone nije tako, i da sve ovo sto vidimo nije neka vrsta strajka, nego samo neznanje.

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Bili smo u avionu i kad smo sleteli počele su da mi stižu poruke, telefon mi se ‘zapalio’, svi su me pitali za to. Odmah sam pozvao svog agenta, bio je u čudu, prvi put je čuo za to. Normalno je da klubovi prate i gledaju igrače, ništa to nije novo, prate se svi svuda, ali ništa od ovoga nije istina”, počeo je Vildoza razgovor za MONDO.

Usledilo je direktno pitanje - kakve su njegove želje i da li ima želju da ostane u Beogradu? "Sjajno se osećam ovde zaista, život je dobar, volim klub, saigrače. Ne zaboravljam da me je Zvezda vratila u život i pomogla mi da postanem ovo što sam sad. Kada sam se vraćao iz NBA bio sam niko, ne bih ovo postao bez kluba. Da jasno kažem - da, ostao bih i sledeće sezone. Imam i ugovor na još jednu godinu. Naravno niko ne može da zna šta će biti na leto, zavisiće i od rezultata i svega. Videćemo, ali želim da ostanem.

 

S obzirom na to da je Luka bio u ulozi agenta kada je došao Fakundo Kampaco, pitali smo ga i da li to znači da će pokušati i sunarodnika da ubedi da ostane. "Ja sam ga doveo, ugovor ima i za sledeću sezonu. Nikad se ne zna. Obojici nam se sviđa ovde, lepo nam je. Navijači nam mnogo pomažu, osećamo se kao kod kuće kad vidimo argentinske zastave, čujemo povike ‘Argentina, Argentina’. Ko zna, svašta je moguće.”

Luca demantovao Ostojin portal

  • Like 12
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Prvi korak u narednom periodu je da se ekipa stabilizuje i da Duško skrati rotaciju, da igramo časno do kraja el i da proba da se osvoji aba, jedan od preduslova je da dobijemo derbi u ponedeljak. Svakako bi bilo lepo da se zadrže nosioci jer konačno imamo kvalitetne bekove + Petrušev da iskoristi leto na najbolji mogući način i da radi na sebi. Da konačno odu razni dilovi i oni koji ne mogu da igraju el, a dobrano opterećuju budžet i naravno da se ekipa nadogradi sa par dobrih igrača.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ova ekipa nije zaboravila da igra i može mnogo više. Problem postoji i siguran sam da će se prevazići. Verujem Dušku i momcima i imaće moju punu podršku do kraja! Derbi dobijamo jer mi smo Crvena Zvezda! 

Edited by Čočo
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Tamburinjo said:

 

A sto ti onda pises o tome u samom startu pa kada te neko zamoli da pojasnis vadis se kako je bolje da neko drugi o tome pise? 

 

 

Ili nemoj pisati ako nemas pojma a nemas jer ti svaki drugi post obiluje nekim velom misterije kako ti znas sta se iza brda valja ali nikako da pojasnis to nama neupucenima. Bukvalno izmisljas stvari iz cista mira, ako to vec nije kaznjivo pravilnikom foruma onda je poprilicno infantilno i ne doprinosi diskusiji ni za jedan jedini promil. 

Slobodno preskoči moje pisanje ili se žali moderatoru da vam kvarim idilu na temi. Lep vam je taj običaj da napadnete kad se ukazije na problem, a  vidi se da je klub u problemu koliko god se trudili da to prikriju. Sigurno neću da verujem da Duško onako samovoljno vodi ekipu iz poraza u poraz a čović ga trpi.

Edited by Perkos2
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Perkos2 said:

Slobodno preskoči moje pisanje ili se žali moderatoru da vam kvarim idilu na temi. Lep vam je taj običaj da napadnete kad se ukazije na problem, a  vidi se da je klub u problemu koliko god se trudili da to prikriju. Sigurno neću da verujem da Duško onako samovoljno vodi ekipu iz poraza u poraz a čović ga trpi.

 

Vidi se kriza u igri i to nije sporno,ali koji je to tačno problem u klubu?

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, leki bg said:

I Dusko ima problema sa povredama celu sezonu. Radonja je uglavnom tavorio u donjem delu tabele, navodis izuzetke od pravila.

 

 

Naprotiv, statistički gledano izuzetak jedino može da bude prethodna sezona u odnosu na prvi mandat.

 

Priznajem da nisam sposoban da shvatim kako je čovek koji nas je uveo u TOP 8 i TOP 9 nekako i istovremeno čovek koji nam garantuje da nećemo imati pravu borbu za osam najboljih. To, oprosti, nema nikakvog smisla.

 

I nema potrebe da branite Duška čak i kada ga niko i ne spomene. Al kad me već vučeš za jezik, ovogodišnji tim je drastično skuplji. Jedan deo tog novca je otišao i na širu rotaciju, tako da ti argument da je i Duško imao problema sa povredama ne pije vodu. Ponavljam, mi smo prošlu sezonu odigrali bez prve četvorke i petice. Da ne pominjem korona karantina u kojem je veći deo ekipe proveo jedan period sezone koji je izuzetno značajan.

 

To što većina navijača želi drugačijeg trenera ne znači da je u redu da se prekraja istorija i da činjenice zanemaruju.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Radonja je prosle sezone napravio fin temelj koji nazalost nije docekao da ove sezone bude nadogradjen. Bio je cele sezone prisutan njegov prepoznatljivi stil kosarke, disciplinovana igra u napadu i cvrsta odbrana. Falilo je kvaliteta u napadu, ekipa je realno gledano bila jako limitirana sa Kalinom koji je izvlacio prosek, ali uprkos tome se igrao dobar basket cak i na EL nivou jer je svaki igrac znao svoju ulogu i igrao blizu svog maksimuma. To je Radonja. Zato bih uvek voleo da vidim tog coveka ponovo na nasoj klupi jer je uprkos nekim svojim manama pokazao da je najbolji izbor za nas klub, a isto tako smo i mi najbolji izbor za njega. Medjutim, bez visegodisnjeg ugovora ne bih uopste ulazio u bilo kakvu pricu sa njim da nam se ne bi ponovilo isto kao ovaj poslednji put. Ja sam siguran da bi proslosezonski tim sa jednim dobrim bekom i centrom bio ekipa za top 8 bez problema. 
 

Ivanovic ako uspe da izvuce sezonu, a pod tim smatram da osvoji Aba ligu, zadrzao bih ga i naredne sezone, bez obzira sto je pokazao ozbiljne budalastine u poslednje vreme kada je vodjenje utakmica u pitanju. Mislim da je dosta fleksibilniji od Radonjica i da moze u kracem roku da napravi nesto vise, sto je za nasu situaciju idealno s obzirom da bukvalno prezivljavamo sezonu po sezonu i ne razmisljamo o nekom duzem planu. Verovatno nas ceka novi reset rostera na leto i to je prilika da Ivanovic selektira tim kako mu je volja. Ono sto je takodje bitno je da je on ipak ime i da sigurno nece dozvoliti da mu neko drugi dovodi igrace. 
 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, John Terry said:

 

Imamo najbolju trojicu bekova u istoriji kluba i...pajsad...ne koristimo ih.

Ja mislim da vam to i jeste problem, sto se dolaskom Kampaca malo razjebala hijerarhija, tacnije vise se ne zna ko vozi traktor a ko otvara kapiju. Nedovic je vodja ove ekipe i ne secam se ovako stabilne sezone i zrele koju je odgrao pre ove. Da nije bilo siljenja patke da se dovede penzioner koji je nama dao trojku, Raduljice samo jer je igrao za nas i pokazivanja misica sa Kampacom, a da se umesto toga dovelo jedno pismeno krilo i cetvorka, sad bi bila jurnjava karata za F4. Opet, i pored svega toga neverovatno je da onakva mamojebacka ekipa sa kraja godine izgleda ovako protiv Cibone i PAO. To ste resavali rutinski u decembru jos do poluvremena.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@uini utakmice sa Zadrom i Cibonom su slične/iste u smislu da smo nonšalantno ušli u tekmu , u fazonu lako ćemo, pogotovo u odbrani. To je onda dovelo do toga da protivnički igrači ubace neke lake i otvorene koševe , steknu samopouzdanje i koš postane bazen. 

Međutim, taj deo nije sporan to se desi svima na svim nivoima od betona do NBA, recimo desilo se i Partizanu protiv Splita.

Šta bi bilo drugačije da je npr. Partizan izgubio od Splita u odnosu na našu tekmu protiv Cibone, pa pristup , želja da se uzvrati, da kad dobiješ koš u facu da vratiš . Jednostavno problem je želja da dobiješ basket koji igraš, pasivnost, preskakanje šuteva. Ja ne mogu da verujem da su se Vildoza ili Kampaco ili bilo ko u našem timu uplašio momenta u bilo kojoj random EL/ABA tekmi i da ne sme da šutne.

Dovoljno je uporediti utakmice u Berlinu, Atini sa onom u Beogradu protiv Efesa da čovek pomisli da nešto nije u redu. 

Na kojoj relaciji je problem ne znam, ali mislim da su u pitanju međuljudski odnosi u timu.

Sve ovo pišem kao običan posmatrač, nije nikakav info već zapažanje koje je možda pogrešno. 

 

 

P.S. Za iskorak treba trener i da taj trener može da zadrži iz tekuće sezone igraće koje želi da zadrži. Nama se obe situacije nisu nikad poklopile.

P.S.S. Trinkijeri, svašta će čovek pročitati. Laso je realnija opcija nego on.

Edited by Milos 3.14
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Perkos2 said:

Slobodno preskoči moje pisanje ili se žali moderatoru da vam kvarim idilu na temi. Lep vam je taj običaj da napadnete kad se ukazije na problem, a  vidi se da je klub u problemu koliko god se trudili da to prikriju. Sigurno neću da verujem da Duško onako samovoljno vodi ekipu iz poraza u poraz a čović ga trpi.

 

I ja vidim da je klub u svakavim vrstama problema, ali mi se čini da ti ciljaš na nešto drugo.

 

Bez ironij i sarkazma te pitam da obrazožiš na šta ciljaš, odnosno o čemu je reč?

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Laki21 said:

 

I ja vidim da je klub u svakavim vrstama problema, ali mi se čini da ti ciljaš na nešto drugo.

 

Bez ironij i sarkazma te pitam da obrazožiš na šta ciljaš, odnosno o čemu je reč?

Borba za vlast u klubu eto kratko rečeno

Link to comment
Share on other sites

Sad ce on da ti napise nesto tipa dva losa ubise Milosa, dve struje jedna je Covic a vi razmislite kome odgovara da on nije tu. Privlacenje paznje fazoni. 

 

Uglavnom tako pise na fudbalu tipa zna se ko je ubacio zeton. Kada ga pitaju ko on kaze pitaj uciteljicu i slicne gluposti.

Tako i ovde e dve struje su u klubu. Koje dve? Nek vam kazu ljudi iz kluba ja necu. Vau evo bas necu moci da zaspim.

 

 

 

3 hours ago, Perkos2 said:

Slobodno preskoči moje pisanje ili se žali moderatoru da vam kvarim idilu na temi. Lep vam je taj običaj da napadnete kad se ukazije na problem, a  vidi se da je klub u problemu koliko god se trudili da to prikriju. Sigurno neću da verujem da Duško onako samovoljno vodi ekipu iz poraza u poraz a čović ga trpi.

 

Malo si prespojio. Ne zalim se ja sto nam kvaris idilu nego sto po ko zna koji put bacas neke zagonetke koje treba da nam kazu kako ima dima a kada te ja pitam (ovaj razgovor vodimo treci put minimum) da pojasnis ti pricas nesto drugo kao da si senilan i ne kapiras sta te konkretno pitam. Smesno da mator covek izigrava nekog insajdera, bukvalno ne znam koja je poenta da ce sad neko da sedi pored monitora i pomisli vau ovaj Perkos zna bas dosta stvari. 

  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, propolis said:

 

Vidi se kriza u igri i to nije sporno,ali koji je to tačno problem u klubu?

 

 

Kumovi žene sinovi sestrići našega druga samoprozvanog doktora...


Očajno vodjenje kluba od 2016 do danas

Treneri amateri,senilni matorci sa pola noge.

Spinovi o lavabou,bonusima za kup,pljuvanje po legendama kluba...

Neisplaćene plate po par sezona unazad...


Seća li se neko Evrokup avanture i ispadanja iz Top16 faze a onda priče o tome da je to takmičenje "nebitno"...

A onda i priče o "realnim trofejima" svake sezone kada završimo na deobi od poslednjeg do 14tog mesta i tako od 2016te pa do sad?

 

Jer ako niste znali u košarci za klub koj je jedini internacionalni trofej osvojio 70tih godina prošlog veka postoji "nebitno takmicenje"...

 

Bolje druže da pitaš šta nije problem u ovom mučenom klubu...

 

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, leki bg said:

I Dusko ima problema sa povredama celu sezonu. Radonja je uglavnom tavorio u donjem delu tabele, navodis izuzetke od pravila.

 

 

Ne znam kada je to Radonjic tavorio u dnu tabele ako se ogranicimo samo na njegove evroligaske sezone sa Crvenom zvezdom? Njegovi rezultati su sledeci:

 

Sezona 2013/14: Klub debituje u EL i ostavlja veoma dobar utisak. Ubedljivo su pobedjeni Baskonia (tada Laboral Kutxa) i Rytas (tada Lietuvos Rytas), uz nesrecno izgubljene meceve kod kuce protiv Maccabija, Panathianikosa i Lokomotive. Zatim je ostvaren najbolji rezultat kluba u EC (sto je jos od Krke pre dve decenije najbolji rezultat neke ekipe iz regiona) plasmanom u polufinale gde je dobijen prvi mec.

 

Sezona 2014/15: Ekipa igra odlicno u grupnoj fazi, ali se onda fokus prebacuje na ABA ligu i TOP 16 se zavrsava sa skorom od 4:10.

 

Sezona 2015/16: Mozda i najuzbudljivija sezona u prethodnoj deceniji, igrala se luda i atraktivna kosarka, menjali su se igraci, pobedjivali se rivali u velicanstvenim duelima na jednu loptu. U TOP 16 ekipa nije imala srece da zavrsi iznad 4. mesta, ali je i pored toga, jedini put u istoriji izboren plasman u 8 najboljih gde je CSKA bio prejak.

 

Sezona 2016/17: Sezona u kojoj je The Sistem dostigao svoj zenit. Nakon starta sezone sa tri igraca pod kosem (od kojih je jedan tada neupotrebljivi Luka Mitrovic) i samo jednim plejmejkerom, redom su na pleca oboreni Real, CSKA, Baskonia, Zalgiris, Panathianikos... Samo povreda kicme ekipe, plejmejkera Stefana Jovica je sprecila Radonjica da ode u TOP8, a i tamo bi taj tim imao sta da kaze.

 

Dalje sledi okretanje glave rezima Aleksandra Vucica i SNS od klupske kosarke (za razliku od ove sezone kada se klubovi razbacuju milionskim ugovorima), sumorna sezona Dusana Alimpijevica, pa sezona Milana Tomica u kojoj u EC nije uradjeno apsolutno nista, samo je konkurencija u ABA bila katastrofalna, pa onda jos Covid sezona koja je pretila da se zavrsi kompletnim fijaskom.

 

Sezona 2020/21: Radonjic je preuzeo ekipu od Sase Obradovica i ne znam kako to 17. mesto moze da se pripise njemu?

 

Sezona 2021/22: Pravi se ekipa od 12 igraca + 2 penzionera, pri cemu skoro ni u jednom mecu Radonjic nije mogao da racuna na kompletan tim. I pored toga, odigrano je jako puno dobrih meceva, skoro svaki rival je pobedjen bar jednom i da nije bilo povreda kljucnih igraca u finisu, ko zna - mozda bi ekipa i otisla u PO.

 

Dakle, ako sve sumiramo, imamo jednu pristojnu sezonu, jednu u kojoj se diglo ruke nakon plasmana u TOP 16, jedna TOP 8 sezona i dve skoro TOP 8 sezone. Meni to ne lici na trenera koji je stalno bio na dnu.

Edited by goldberg
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Perkos2 said:

Borba za vlast u klubu eto kratko rečeno

 

Jedna struja je Čovićeva to je valjda logično, a koja je druga?

 

S obzirom da smo na SNS sisi, da je to druga struja, ne bi imali pare za Kampaca i kompaniju, makar meni to zvuči logično?

 

Je li problem da jasno obrazložiš?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Tamburinjo said:

Sad ce on da ti napise nesto tipa dva losa ubise Milosa, dve struje jedna je Covic a vi razmislite kome odgovara da on nije tu. Privlacenje paznje fazoni. 

 

Uglavnom tako pise na fudbalu tipa zna se ko je ubacio zeton. Kada ga pitaju ko on kaze pitaj uciteljicu i slicne gluposti.

Tako i ovde e dve struje su u klubu. Koje dve? Nek vam kazu ljudi iz kluba ja necu. Vau evo bas necu moci da zaspim.

 

 

 

 

Malo si prespojio. Ne zalim se ja sto nam kvaris idilu nego sto po ko zna koji put bacas neke zagonetke koje treba da nam kazu kako ima dima a kada te ja pitam (ovaj razgovor vodimo treci put minimum) da pojasnis ti pricas nesto drugo kao da si senilan i ne kapiras sta te konkretno pitam. Smesno da mator covek izigrava nekog insajdera, bukvalno ne znam koja je poenta da ce sad neko da sedi pored monitora i pomisli vau ovaj Perkos zna bas dosta stvari. 

Ma sve pet, problem loših rezultata KKCZ je moje pisanje o lošem poslovanju kluba i borbi za prevlast u samom klubu. Partijski sudovi su valjda prestali da postoje pa da moram ja da odgovaram na pitanja "neobaveštenih" Siguran sam da ovde na forumu barem 5-6 učesnika ima sva saznanja šta se dešava ali eto voleli bi da im ja to ovde odgovorim. 😉

Edited by Perkos2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Laki21 said:

 

Jedna struja je Čovićeva to je valjda logično, a koja je druga?

 

S obzirom da smo na SNS sisi, da je to druga struja, ne bi imali pare za Kampaca i kompaniju, makar meni to zvuči logično?

 

Je li problem da jasno obrazložiš?

Da bi neko preuzeo mora da ima podršku skupštine ako se ne varam a kako može da ima podršku skupštine kad u njoj bleji doktorova žena deca sinovi sestrići i ljige koje je on postavio...

 

Ako se na drugi nacin bira "doktorov" naslednik ja bih voleo da znam za njega.

Nisam ni najsigurniji kako se bira naslednik,mi kao navijaci verovatno nemamo uticaj.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...