Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Izgledamo kao tim bez discipline i podeljenih uloga ... na koju foru posle par meseci sa novim trenerom, nemam pojma. Verovatno ni on.

Reset i preraspodela uloga, inace ode sezona. 

Petruseva skloniti sa pozicije 4 i svu minutazu na 5, plus Martin i Luka ... ako to nije dovoljno za bolju produkciju ispod kosa onda jbg.

Na 4 Lazarevic, Ilic i ona cepanica Bentil. Ima tu materijala i za krljanje unutra i za sirenje i sut spolja ... samo da ne izlaze iz opanaka.

Faku, Luca i Nemanja 30ak min na 1/2. Preostalo Ivanovic i Markovic, nikako Dobric ... kreacija ide sa te pozicije + sa pozicije 5 iz short roll-a.

Dobrica iskljucivo na 3 sa Lazicem ... onda sa te pozicije dobijamo spotup sut i poneki cut.

Mi moramo da nekako pronadjemo sut ... svaku koju smo sutirali iole dobro smo dobili. A sut se dobija kolektivnom igrom, disciplinom i jasno podeljenim ulogama.

 

 

 

 

Edited by Plant
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Od Duskista do pucista u mesec dana.

 

KKp je dobio Splita na user, vi ste izgubili na user. Steta sto ovi timovi nemaju vise para vec ceo tim im kosta kao nas najeftiniji igrac 1/1.

 

Bilo bi lepse da ulazu novce i sacuvaju igrace u sezoni a ne da ih prodaju..za 100k..

 

Pricao sam PAO navijacima, sad treba i vama. Kontinuitet trenera i glavnih igraca je kljuc za uspeh...

 

Dok god redovno saltas igrace, to ce biti iznenadjenje dobar plasman, a ne stvar nekog stvarnog kvaliteta.

 

Za ABA ligu imace se umorni kkp od F8...mozda i F4..tako da...

 

Nisam ni gledao mec, ne radi me kad vidim Nedovica na terenu..tri godine ga gledati je zesca kletva..dace, prosuce..ali na kraju price, doci ce glave Covicu kao prezidenteu..

  • Like 1
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Očigledno je da se taktika u odbrani protiv nas svela na to da se napuni reket i ostavlja šut za 3 poena. Dakle na narednim treninzima svi na liniju za 3 i pali po hiljadu puta. Jbt sami na šutu i ne mogu da pogode a protivniku se otvorilo ubacio bi i veš mašinu i to iz svih pozicija. Nisu problem Petrušev sa 1 od 1 za 3, niti Vildoza i dobrić sa 4 od 8 (50%), niti Kampazo sa 3 od 7 (42%), problem su Marković i Lazarević sa po 0 od 3 i najveći od njih Nedović sa 3 od 11 (27%) gde je dodao i 0 od 2 za 2. Očajna njegova utakmica. 

 

Ne znam šta se dešava ali deluje da Duško izgubio uticaj na igrače. Izgleda da su umislili da su mnogo veće zvezde nego što jesu i da mogu sa minimum cimanja da odrađuju utakmice. E pa neće moći rođaci. Videćemo u narednim utakmicama da li su nešto naučili iz ove lekcije ili je potop ekipe u biblijskom stilu neminovan.

Link to comment
Share on other sites

Не бих да се понављам о Човићу којем увијек и сваку сезону нешто фали. То је редовно оно што недостаје за нешто више, не постоји нормално занимање гдје се може без плана и анализе. Ипак ово вечерас уз све проблеме је морао да ријеши тренер. Са 3 топ бека да имаш у нападу једино идеју да испалиш 41 пут за 3п-једноставно није нормално. Против мртве Цибоне.

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Mi smo u polju napada trenutno prilicno bezopasni iz reketa, i to mi je jasno. Tu smo bas jaki: Raduljica, Kuzmic, Martin, pa i Luka u zadnje vreme ili briljiraju ili masu peskirom. Ne cudi me, nismo imali pristojnog centra vec dugo.

Ali sta je sa odbranom - nama je to do skora bila jaca strana, a sada nas napunise Alba, Bajern, Cibona.

2 faula u 4/4 pri cemu nas jedna Cibona rastavi na parcice. Kapusta ... 🙂 🙂, ispade covek Doncic pored nas.

Jel legla plata?

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Kvaratskhelia said:

Ja ne razumijem bitisanje Stefana Markovića na parketu u petorkama sa Kampacom i Nedovićem. On u tim petorkama igra neko krilo i ćoškari. Besmislen je u toj ulozi, jer je šuterski užasan. To malo što donose u odbrani sigurno ne opravdava njegovu veliku minutažu. 

Slazem se, a tek ne razumem njegovo klupiranje u periodu kada je mucenik nesto proigrao u januaru. 

Link to comment
Share on other sites

@Knipex Problem je i da Dobric sutne 8 trojki. Danas je dao 4, ali sutra ce 1 od 8 da sutira, pa 2 od 10, pa ce onda nekom FMP-u da ubaci 6 od 6, ali odakle njemu uopste ideja da treba toliko suteva da uzima? Ne znam mu statse, ali ako negde vazi ona stara da je ona kao bikini, to je u njegovom slucaju, jer procente budzi protiv manjih ekipa, dok u EL nije imao tri dobre utakmice ove sezone, a ni prosle nije bio nista bolji. Ali zato ne odustaje da uzme svoju porciju suteva. Vadi ga i to sto je protiv KKP tradicionalno dobar, al previse slobode on ima u bekovskoj liniji koju jos cine Kampaco, Vildoza i Nedovic. 

 

Mislim ni da me Bentil ne nervira koliko on.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, duboko said:

Sta nam je raditi u sredu - da se ubijemo da nekako pobedimo Efes, kako bi partizan usao u F8, ili da gledamo svoja posla i na miru izgubimo?

 

Da pobedimo sve do kraja, ako moze. Ako ne, da pobedimo koliko mozemo. Bez pritiska. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, duboko said:

Sta nam je raditi u sredu - da se ubijemo da nekako pobedimo Efes, kako bi partizan usao u F8, ili da gledamo svoja posla i na miru izgubimo?

 

Isto sto bi i oni za nas. Ne zapinjati protiv Baskonije ... Efes je nebitan, oni ce svakako u 8.

Ispalismo se za Makabi, jbg 😄

Edited by Plant
  • Like 2
  • Love 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, StiviKivi said:

To da. Ali ako smo dizali Duška u Novembru i Decembru , zar nije logično da je on odgovoran i za ovo? 

Koja bre ovo sekta ovde vlada ? Kad se izgubi od Partizana,Žalgirisa , u italiji, Alba,Bajern ,Cibona... Onda kriva uprava el tako? ( Koju mrzim, jedva čekam leđa da vidim ovom što nas vodi) ako osvojimo Aba ligu, ko će bude zaslužan?

El treba se pravimo slepi ovde mi pojedini da bi zadovoljili forumaške svedoke nedovića i ivanovića? Ja oči imam a imaju i svi ostali ovde..

Ivanović nema nikakav autoritet kad đu se 2 meseca ispucavaju pojedine zvezde i kumić na čelu sa njima. Koja bre ovo igra? Našta liči ovo? Pa nije ovo jedno iznenađenje , ovo su 3 šoka zaredom... Bukvalno šoka. Trener je uvek najodgovorniji za rezultate, ako ne može i ne ume. Doviđenja bre. Neka disciplina šatro, glumi nekog opasnog lika... Ekipa izgleda više razjebano i bez smisla nego sa Šakotom. Totalno rasulo. Još ako se uzme u obzir da ima potentniji sastav nego svi predhodni zajedno onda je jasno. 

Na kraju krajeva, koja je veličina trenera ako sa tim timom ne može da dobije predhodna tri meča? Bar jedan od tri. 

Ne , nego treba slušam gluposti kako ih on nije selektirao... Pa i da nije hteo ni jednog , smešno je da trener sasvim solidnog renomea ne ume da dobije ni dobijene mečeve.

 

10 minutes ago, Markoss said:

O Dovlinju sve govori cinjenica da mu je Holand igrao po pola sata. 

 

Fakti;

 

Ivanović je izgubio svlačionicu, igramo kao "raspojasana banda" je najbolji mogući opis. 

 

Šta to znači u praksi? To znači da ne postoji hijerarhija u igri, ne postoji disciplina, niti zalaganje. Igra se rekreativni basket, a kad protivnik zbog tragikomične odbrane krene da pogađa spadaju gaće.

 

Drugo, Ivanović izgleda kao da mu je neko oduzeo talenat, ko u Spejs Džemu. Radi stvari koje nemaju nikakve veze s mozgom već skoro dva meseca.

 

Recimo, protiv Partizana u EL zadnju smo izgubili zato što u zadnjih 5 minuta nismo videli koš. A koš smo pokušavali da postignemo sa petorkom Pefi-Lazić-Lazarević-Luka i ne mogu da se setim ko je bio peti. I tako čitavu završnicu. 

 

Drugo, nekorišćenje očiglednih rešenja. Od zadnje tri tekme, dve smo izgubili jer nismo mogli da uhvatimo ni defanzivni ni ofanzivni skok. Luka Mitrović NE MOŽE da kontroliše reket. U obe utakmice Kuzmić, koji svojom veličinom, gabaritom pa i znanjem (to je ono što je najuspešnije radi ČITAVU JEBENU KARIJERU) mu je u svakoj igrao POČETNA tri minuta.

 

Ja nisam u stanju da razumem te odluke, tu tvrdoglavost, nesposobnost razmišljanja i izvlačenja zdravorazumskih zaključaka. Ne mora uopšte trener da bude, dovoljno je da koristi zdrav razum.

 

Treće, sada će da bude smeha, ali neka, nakon dovođenja Kampaca čist višak u ovom timu su Džoni i Pefi. Jedan od njih dvojice van 12, Holand in.

 

Zašto? Zato što je to JEDINI pure šuter u ovom timu i njemu bi beskrajno pasao Kampaco, jer iz otovorenih trojki uglavnom pogađa. Da li bi ovi mogli da igraju zonu danas da je umesto Pefija ili Lazarevića slobodan ostajao Holand? I zajebite me liabilitija u odbrani, ovi ostali se iz tekme u tekmu proslavljaju na tom planu, vidimo kako nam ide.

 

Da bi se nešto promenilo, neko mora da leti kao primer, logičnije bi bilo trener, ili igrač, kao neka vrsta šok terapije. 

 

No vidim da će ova pesma da se nastavi da se peva, mir mir mir, niko nije kriv, pa ko ga jebe. Pored ovoliko kretenluka i red je da odemo u kurac.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kvaratskhelia said:

Ja ne razumijem bitisanje Stefana Markovića na parketu u petorkama sa Kampacom i Nedovićem. On u tim petorkama igra neko krilo i ćoškari. Besmislen je u toj ulozi, jer je šuterski užasan. To malo što donose u odbrani sigurno ne opravdava njegovu veliku minutažu. 

Ma ne donosi nista ni defanzivno, protivnicki igraci ga obilaze kako im volja. Redovan ulazak u mec mu je da napravi ocigledan faul kada smo u bonusu. Imao je solidnih momenata ranije u sezoni, ali trenutno je na onom nivou kao kada je tek dosao kod nas - penzionerski nivo. On jeste na papiru profil igraca koji bi adekvatno mogao da dopuni Argentince i Nedovica na pozicijama 1 i 2, ali trenutno ne sluzi nicemu, a pogotovo ne u takvim petorkama koje si i spomenuo.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Devil In My Pants said:

KKp je dobio Splita na user, vi ste izgubili na user. Steta sto ovi timovi nemaju vise para vec ceo tim im kosta kao nas najeftiniji igrac 1/1.

 

Koji su to vi koji su izgubili na user? Ceo tim kao čiji igrač? Panatinaikosa? Naš igrač, vi izgubili na user??? WTF man u istom pasusu?

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Nase najvece prednosti na bekovskim pozicijama su ujedno i nase najvece mane. Kad su u petorci Luka, Neda, Kampaco i Petrusev u hendikepu smo sa dva ili cak tri ispodprosecna defanzivca.

 

Kod preuzimanja Petrusev ne moze da isprati bekove to je vec evidentno i za aba nivo. Luka i Neda su slabasni u zagradjivanju i lose brane 1 na 1 a naročito napad ledjima ispod koša, sto je brutalno demonstrirao Virtus. Apsolutno smo bili nemoćni i bez odgovora za takav napad. Mitrovic kao nas najinteligentniji visoki nema dovoljno kondicije, veceras je u trećoj trazio izmenu posle dva i po minuta.

 

Najstabilnije i najbolje do sada su delovale petorke sa jednim extra napadacem koga nekako krijemo u odbrani i četiri solidna defanzivca na celu sa Lazicem i Lazarevićem.

 

S druge strane ako krene sut ovom bekovskom triu, sto jeste kocka samo po sebi, takva artiljerija moze da unisti mnogo jače ekipe. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nisam gledao utakmicu, ali ne postoji nacin da ova Zvezda izgubi od ove Cibone osim ako nije bio veliki bol u predelu prepona. Mozda i gori poraz nego od Zadra u Pioniru.

 

Cibona je izgubila 5 od poslednjih 6 meceva u ABA ligi pre ovog meca. Split ih je dobio u Zagrebu 20 razlike, a Mega 35. Jedina pobeda im je u Cacku protiv Borca pola kosa. Borac koji je u tom mecu igrao sa 7 igraca, od cega 4 juniora.

 

Cibona ima jednog stranca, i to je mocni Sani Aranitovic. Ali svejedno smo uspeli da izgubimo. Izgleda da je nekima ispod casti da igraju ABA ligu. Ne znam zasto kad nam je to jedina sansa da spasimo sezonu. A mi bacamo prvo mesto u bunar.

  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, TB Told said:

Zamena teza, centarska linija jeste loša i to je nesporno. Uopšte ne moraju pomenuti igrači umesto Mitrovića i Dobrića, već igrači kojima poreklo nije jedini razlog što igraju EL. Mitrovića je relativno anonimni Gilespi iškolovao u završnici protiv Bajerna (poeni, blokade i presudni ofanzivni skok kada je Mitroviću skinuo loptu sa glave).

 

Uzmi pa izracunaj koliko kostaju centri i krilni centri ekipa koje se nalaze od 7.-13. mesta, a koliko zajedno kostaju Martin, Bentil, Mitrovic, Kuzmic, Petrusev, Ilic i Raduljica.

 

Neki pricaju da je mogao da se uzme Lessort, pa mogao je tako da centarska linija izgleda ovako: Bentil - Petrusev - Lessort - Ilic - Kuzmic, dakle bez Martina, Raduljice i Mitrovica. Samo onda bi bilo kukanja, e pa sta ako se povredi Lessort, suludo je igrati sa samo 3 igraca na visokim pozicijama i tome slicno.

 

Jednostavna formula, daj nekog Lessorta/Jekirija/Jaiteha na 5, ali da istovremeno ostanu i Mitrovic i Kuzmic i Petrusev i svi osim Raduljice. Pa to tako ne moze, vec sam pisao da postoje tri opcije:

 

1. Jaki igraci u prvoj petorci i kratka klupa

2. Duga klupa i nikakvi nosioci

3. Pravljenje ekipe po ugledu na Armani ili Real - jaka petorka + jos 10 jako dobrih igraca na klupi/tribinama.

 

Zale se ljudi da na pocetku nije bilo para, a dosao Adams za "500 hiljada necega godisnje". Zasto nije doveden Evans i kako Zalgirisu nije smetalo da sa slicnim novcem za prvog pleja napravi dosta dobre rezultate? Nego najlakse da se sipa dodatnih par miliona pa se dovodi tango argentino i dogovara Polonara. Pritom niko nije pretio otkaz kad je Polonara bio na pragu potpisa, nego je plan izgleda bio da se Bentil i Petrusev bore za ostale minute na 4, a dva centra da sede na tribinama (uz Raduljicu).

 

Naravno, posledica svega je raspad u najvaznijem delu sezonu i brukanje koje nece oprati ni osvajanje ABA lige, osim ako to osvajanje nece znaciti da se KKP seli u EC.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Markoss said:

@Knipex Problem je i da Dobric sutne 8 trojki. Danas je dao 4, ali sutra ce 1 od 8 da sutira, pa 2 od 10, pa ce onda nekom FMP-u da ubaci 6 od 6, ali odakle njemu uopste ideja da treba toliko suteva da uzima? Ne znam mu statse, ali ako negde vazi ona stara da je ona kao bikini, to je u njegovom slucaju, jer procente budzi protiv manjih ekipa, dok u EL nije imao tri dobre utakmice ove sezone, a ni prosle nije bio nista bolji. Ali zato ne odustaje da uzme svoju porciju suteva. Vadi ga i to sto je protiv KKP tradicionalno dobar, al previse slobode on ima u bekovskoj liniji koju jos cine Kampaco, Vildoza i Nedovic. 

 

Mislim ni da me Bentil ne nervira koliko on.

 

Dobrić je danas uzimao upravo one šuteve koje i treba da uzima, zato je i imao 4/8 za tri. Da stalno šutira iz takvih pozicija imao bi on odlične procente i protiv jačih ekipa, al' one logično igraju bolju odbranu i ne dozvoljavaju ovoliko otvorenih catch and shoot situacija. Ne vidim nikakav problem u tome što je šutnuo 8 puta ako je bio sam, šta treba da vodi evidenciju koliko je trojki uzeo na utakmici i da nakon što ispuni unapred zacrtanu kvotu prestane da šutira iz otvorenih pozicija? 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Slažem se sa Lakijem da je višak jedan od dvojice Marković-Ivanović. Ja jedino vidim smisao Markovića u tome da zamijeni Kampaca na desetak minuta, ali već sam rekao da su mi baš loše petorke u kojima on i Kampaco igraju zajedno. Kampaco nikad nije bio dobar šuter za tri poena, a Marković je još gori. 

Edited by Kvaratskhelia
Link to comment
Share on other sites

Upravo odgledah snimak poslednjih 5 min ... strasno, Cibona nam pravi 12:0 ... vise discipline i reda je bilo kod VJ. 

Ispade da kod trenera koji citavu karijeru trenira neku stogocu, igraci rade sta im je volja.

Pripaljuje se za 3 preko ruke (Nedovic) a par njih pored otvoreni, vecina u napadu statira dok jedan nesto organizuje ... hemija ne postoji.

Ja ne znam kako je Dusko uspeo da ovo napravi od tima a jos manje kako ce da popravi ... lici mi da ih je skroz izgubio

Edited by Plant
  • Like 4
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...