Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

29 minutes ago, Sector said:

 

Po meni je sreća kad Jaiteh i Luwawu promaše čiste zicere za pobjedu. :classic_sleep:

 

Zvezda dobija tijesne završnice ali nije da su protivnici imali neke izgledne pozicije u tim završnicama.

 

 

Bez pleja prvog i beka, secamo se vas u tim situacijama. MA -6 kuci je bas losa situacija, ali mi je drago zbog Duska jer sam postovao njegov rad cak i kad je zapinjao. Zasluzio je covek sve ovo i ovaj hajp...dostojan zamenik Deje k9nacno..kurcenje samo na terenu!!

  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Devil glas razuma sta se lozite slepci jedni

 

1 hour ago, Devil In My Pants said:

Dobro bre. Jeste pobedili i svaka cast, ali ste dobili sutem u zadnjoj sekundi. Treci mec gde se vracate sa -6 na tri minuta do kraja.

 

 

 

Isto Devil kad Pao pobedi ne znajuci kako 
U BOJ KRENITE JUNACI SVI KRENTE I NE ZALTE ZIVOT SVOJ 

 

12 hours ago, Devil In My Pants said:

Aaaaaaaaaaaaa DEJOVI RATNICIII..

 

 

LEGENDE KAKAV POVRATAK, STA JE OVO LJUDI MOJI!!!

 

OAKA GORI!! LUDILO OPSTE!!

  • Like 4
  • Ha-ha 41
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Tamburinjo said:

Devil glas razuma sta se lozite slepci jedni

 

 

 

Isto Devil kad Pao pobedi ne znajuci kako 
U BOJ KRENITE JUNACI SVI KRENTE I NE ZALTE ZIVOT SVOJ 

 

Ali mora se priznati da i Dejo dobro gura sa PAO-om.Posle 1-5 sad su na 6-6. :))

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Just now, Don Dusko said:

Ali mora se priznati da i Dejo dobro gura sa PAO-om.Posle 1-5 sad su na 6-6. :))

 

Da citiram jednog drugog strucnjaka sa foruma... ne vidim sta je to Ivanovic Radonjic posebno uradio osim sto je dobio utakmice koje treba da dobije.

 

  • Like 3
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 21
Link to comment
Share on other sites

Jos ovo i odo radim mora neki leba da se jede... mora se napomenuti da su nas protivnici sinoc dobrano castili u poslednjih dva tri minuta utakmice. Mora se i malo kritikovati za bolje sutra, Vilodza je bas lose odigrao par zadnjih odbrana i samo nas je cista sreca pogledala da Madar ne da onu trojku kada ga ostavlja tri metra iza sebe. I vec vidjena Dobriceva odbrana u poslednjem napadu ono treba izucavati na kosarkaskim klinikama. D aga pitam sto se okrece onako oko svoje ose ne bi znao. 

 

A kad smo kod odbrane ogromna pohvala kako smo zatvorili par puta timski kada Papapetru dobije dole loptu, Petrusev mu pridje pa se vrati a cela odbrana se pomera na liniju dodavanja ovaj ne zna sta ce, milina za videti. Bas je bilo brutalnih sekvenci, do sada najveci uspeh Ivanovica je sto mu ekipa veruje da moze da pobedi nezavisno od rezultata i vremena do kraja, minus 6 nema veze sad cemo im metnemo i sto svaki napad deluje najorganizovanije i najstrpljivije moguce u datom momentu. Sad mozda glupo poredjenje jer su dva univerzuma takmicenja ali Alimpijeva Bursa koju sam pratio malo prosle god je tako igrala, koliko god da gube Nidam organizuje ono sto Alimpije zove i igra se timski nema hero ball i nekih ishitrenih suteva. Me like it. 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Posle odgledanog snimka, shvatam da ono Duskovo strpljenja i vere nije samo obicna floskula, vec da sa te 2 reci bukvalno objasni sve. Mislim da je to usadio svakom igracu u glavu, i rezultat je ovo sto sada imamo. Izdvojio bi Filipa Petruseva i njegov defanzivni napredak i podredjivanje timu. U prvom poluvremenu kad niko nije mogao da zagradi lesora on je skupljao skokove ispod naseg kosa, odbrana 1 na 1 super, na kraju kada smo udvajali papapetrua, ekspresno se vracao na svog igraca, i nmg da verujem da je to isti igrac kojem je do pre samo mesec dana Homs ( ili kako vec) iz Baskonije trpao m.da u usta. Odlicno se on i Bentil nadopunjuju.  Bentil sinoc malo slabiji krenuo da divlja, Dusko ga odmah klupirao. Popravio je post igru od promene trenera, mada ce morati da poradi na finisiranju i levom rukom, i verujem da cemo i to videri uskoro u repertoaru. Ide sada 2 kod kuce u EL, posle toga pakao, ali i kad krene tezak raspores i porazi, samo strpljenja i vere i sve ce biti ok!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lessort u prvoj četvrtini dok je Martin bio na parketu (4 min): 3 poena; 2 skoka u odbrani, 0 skokova u napadu

 

Lessort u prvoj četvrtini dok je Martin bio van parketa (6 min): 4 poena, 1 skok u odbrani, 5 skokova u napadu

 

 

Lessort u nastavku utakmice: 4 poena, 2 skoka

 

Kao i Luka, Martin je u stanju da doda jednu ili više dimenzija našoj igri i jako je značajno da ga skroz dobijemo, jer može još bolje od ovoga.

  • Like 25
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, medobrundo said:

Lessort u prvoj četvrtini dok je Martin bio na parketu (4 min): 3 poena; 2 skoka u odbrani, 0 skokova u napadu

 

Lessort u prvoj četvrtini dok je Martin bio van parketa (6 min): 4 poena, 1 skok u odbrani, 5 skokova u napadu

 

 

Lessort u nastavku utakmice: 4 poena, 2 skoka

 

Kao i Luka, Martin je u stanju da doda jednu ili više dimenzija našoj igri i jako je značajno da ga skroz dobijemo, jer može još bolje od ovoga.

Prosle sezone ne da je Lesoru neko mogao da zalepi rampu, nego nam je unosio sve centre i radio sta je hteo.

 

Martin je bas fit za njega i onom rampom ga je malo i smirio.

 

Neko napisa da je 3 min u kosarci previse, bas tako, i tokom prve cetvrtine kad su otisli na +11 i cupali obruce, skakali, nisam se nesto mnogo nervirao, jer je to razlika koja za 5 minuta moze da se stigne.

 

Ovaj tim sve vise pocinje da prirasta srcu, ko bi rekao nakon onakvog starta... 😀

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Don Dusko said:

Moram priznati da je ovo vodio Dejo(koga bas volim) da bi posle onakvog starta gde nismo mogli da kupimo kos, Partizan otisao i rutinirao bi nas.

 

Ovako nije.

 

ne slažem se, uz dužno poštovanje. Kapiram da dva čoveka bolje zapamte drugačije stvari, pa je onda logično i sama percepcija drugačija. Ali evo recimo ja sam mišljenja da je jedna od največih odlika naših timova pod Dejom bilo baš to što nikada nisi mogao da nas otpišeš. I da smo uvek bili spremni da se vratimo u meč iz minusa. A utakmica gde smo odustali je bilo baš baš malo.

 

A i da je istina ovo što si napisao, tajming verovatno nije najsijajniji, jer je Dejo u isto vreme kad smo se mi vračali protiv Partizana, otopio -15 Milana i dobijo utakmicu. 🙂

 

I tu uopšte nebi ulazio u poređenja, ovaj je imao ovog igrača, a ovaj onoga. Da, mi jesmo prošle sezone gubili neke mečeve na jednu loptu možda baš što Dejo nije imao Vildozu i Nedovića. Ali je verovatno istina da i da je Dejo sam tako odabrao, i da bi još 100 puta pre uzeo Kalinu pored ovde dvojice. Ali ne treba zaboraviti ni da su on i Kalina takodje dobijali Partizan. Možda nije bilo u poslednjoj sekundi i seksi kao sinoč, ali su dobijali (i osvajali trofeje). Na svoj način.

 

Šta hoču da kažem sa ovim replyom je, da je nepotrebno gledati na Duškov uspeh kroz poređenja sa Radonjom. Ovo što je uradio Duško u ovih mesec dana je fantastično samo po sebi i graniči na naučnu fantastiku. Čoveku je trebalo manje od 10 utakmica da pokaže da je genije. I tu po meni ne treba ništa dodavati, več samo uživati u ovome što radi on i ekipa.

 

2 hours ago, drperce said:

Ono natrcavanje bocno na vildozu posto je sviran faul je tako prljav potez da to kad neko kod mene u AF proba da uradi odmah u sledecem napadu ide akcija da ga rastavis sa slepe strane... dzukacki naleces na coveka u skoku posle zvozduka, poznatije kao hospital hit

 

Mislim da znam koja je situacija u pitanju, i mislim da tu stvarno nije video Vildoze. Jer je neko od Partizanovih igrača šutirao, a on išao na ofanzivni skok. Ako je bilo namere, onda je stvarno dobro to "prodao".

 

Inače se slažem da se generalno radi o prljavom igraču.

 

1 hour ago, propolis said:

 

Pogledaj u prvom poluvremenu faul u napadu Lideja nad Vildozom isto ga nabada ramenom u pleksus.

Baš prljav igrač.

 

Da, ovo je več bio učbeniški LeDay specijal iz njegove knjižice

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Hteo sam da pišem hladne glave, ali ko će toliko da čeka...

 

Bez želje da provociram komšije, istorija ipak pripada Zvezdi.

Na ovome se mogao graditi neki optimizam pred (još jedan) istorijski Derbi, ovoga puta u Evroligi.

 

I pre nego što čestitam našima, moram da pohvalim domaću publiku za brojnost i energiju u navijanju koja nam je vezala i ruke i noge u prvoj četvrtini. Baš tu četvrtinu je iskusni Željko projektovao kao ključnu, odigrao all-in. Nešto je dobio, ali mislim da je više izgubio. Njegova ideja je na papiru bila sasvim ispravna, a kako će biti na parketu - to se ne zna dok se ne proba. Tih +9 posle 10 minuta ni približno nije kompenzovalo ogromnu energiju koju su igrači Partizana potrošili u odbrani, pa ni nekoliko faulova nosilaca koji oni u 99% mečeva u EL ne bi pravili. Loš šut Partizana? Ima i do tenzija i pritiska koje su osećali, ali isto tako ima i do umora u odbrani kakvu oni inače ne praktikuju da igraju. Da parafraziram Željka sa KZM:Ja ovde radim isto što sam radio proteklih 30 godina kao trener. I to je tačno, samo što još uvek taj način rada ne ubira plodove kakve je ubirao u prošlosti. Prva, a posebno druga četvrtina su dokaz da je to tako i u ovom meču.

 

Kad sam već kod 2/4, to je bio jedan od onih perioda meča koji odlučuju isti. Neverovatan povratak, stizanje i prestizanje Partizanove prednosti. Posle onakve 1/4, dobiti drugu rezultatom 29:13 je podvig. Okrenut momentum meča na našu stranu, publika utišana, protivnik grogiran. Potpuno nametnut naš stil igre. Velikih +7 za gostujući tim.

 

I onda stupa na snagu naš problem sa povredom Džonija. Pefi jednostavno nije mogao da uradi ništa na ovom meču. Taj jedan igrač spolja koji može i sa Nedovićem i sa Vildozom, ali i da menja obojicu, sinoć nije bio prisutan u našem rosteru. Napadački loša spoljna linija (Pefi, Dobrić, Lazić) nije uspela da gradi na tih +7, da podiže razliku i drži visok nivo igre, pa je Partizan polako krckao našu prednost, koja je posle 3/4 bila +2. Novi impuls sa tribiona poblike koja je namisrisala krv i eto njih na +6 tri minuta pre kraja. TO Duško. Trojke Vildoze, dagger Nedovića, promašaji otvorenih šuteva protivnika... Može da se piše danima o ta poslednja 3 minuta i potroše hiljade reči, ali mislim da je umesto svega toga dovoljno pustiti brojeve da kažu svoju konačnu reč: 11:2 u poslednjih 3:02. I tu se svaka priča završava.

 

Velika pobeda. Istorijska. Ipak, od istorije se ne živi. Ali je svakako poželjno istoriju znati. I biti prisutan dok se ona ispisuje. Hvala vam na tome.

 

  • Like 29
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, medobrundo said:

Lessort u prvoj četvrtini dok je Martin bio na parketu (4 min): 3 poena; 2 skoka u odbrani, 0 skokova u napadu

 

Lessort u prvoj četvrtini dok je Martin bio van parketa (6 min): 4 poena, 1 skok u odbrani, 5 skokova u napadu

 

 

Lessort u nastavku utakmice: 4 poena, 2 skoka

 

Kao i Luka, Martin je u stanju da doda jednu ili više dimenzija našoj igri i jako je značajno da ga skroz dobijemo, jer može još bolje od ovoga.

 

A nije da nisam pricao o ovome😅

  

On 11/20/2022 at 3:37 PM, СтелаРоса said:

Ja jesam misljenja da stranci, pogotovo skupo placeni, treba da budu najbolji na svojoj poziciji, ali sa Martinom bih napravio izuzetak. Mi nemamo nijednog centra za 30 minuta na parketu, svi su za neku 10-15 minutnu ulogu, a takav je i Martin. Specifican je centar zbog svoje gradje i minutazu mu najvise odredjuje profil protivnickog centra. I sto pre prestanemo da ocekujemo od njega 15 poena, kucanja i blokade u kontinuitetu to cemo ga pre prihvatiti ovakvog kakav jeste. Ako imamo u vidu da smo protiv komsija najveci problem imali zbog nemogucnosti da branimo profil centra poput Lesora, onda ne bi bilo najpametnije da se odreknemo Martina jer deluje kao idealan cuvar za njega. Prosle sezone smo samo sa Lukom i Kuzom igrali na 5, nisu bili losi, ali je nedostajao jedan centar da im redukuje minutazu koju nisu mogli fizicki da iznesu i pomogne im da cuvaju centre na fazon Lesora. Evo sad imamo takvog, pa neka kosta koliko kosta, ali dobar je fit na postojecu centarsku liniju. 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Bentil je jedva prosječan napadač sa niskog posta. Ima visinu i snagu za tu vrstu igre, ali nema neki repertoar poteza. Najbolje završava kad dobije loptu na lijevu stranu, u tim situacijama pravi okret ili roling u lijevo i završava desnom rukom. Tako je sinoć riješio po jednom Ledeja i Vukčevića. Kad napada sa desne strane onda ide na desni poluhorog. Taj šut mu rijetko ulazi koliko sam uspio da ispratim. 

 

Ne bih volio da "odustanemo" od njegovog šuta spolja. Pokazao se kao dobar šuter za tri. U EL je na skoro 40%. I nekako mu izbačaj izgleda prilično fino i meko. Lopte mu imaju dobar luk i rotaciju. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Devil In My Pants said:

Dobro bre. Jeste pobedili i svaka cast, ali ste dobili sutem u zadnjoj sekundi. Treci mec gde se vracate sa -6 na tri minuta do kraja.

 

Koliko malo deli pobednika od luzera i sta je sport generalno. Ni sam Dusko ne zna kako ide ovo jer vezati pet pobeda je bas tesko u EL.

 

Panter je nerealno mali IQ, Vildoza iznad proseka i to je to. Mitar je bio bas dobar, kad ga se setim iz Buducnosti..lik igra nerealno.

 

Treba da uzivate na ovom talasu pobeda, idu cak i dva meca gde mozete opet dobiti, posle sledi pakao 🙂

Sad smo opet vi, a ne mi 🤔👍... 

Link to comment
Share on other sites

Ovu je Martin izneo kao centar, sledeću će kao i mnoge prethodne Luka, a neke i Kuz. To je dosta raznovrstan trio + Petrušev koji ima nešto što nijedan od ove trojice nema. Iako je Luka postigao neke poene i uhvatio neke lopte, bilo je prilično evidentno koliko mu je ovaj unapređeni Lessort loš match up i koliko je tu jednostavno nemoćan.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...