Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

16 minutes ago, Nenadd said:

 

Na navijace ne moze puno da se utice

 

Nije da ne moze nego nece.

Da drzava i klub hoce da rese pa resili bi za 5 min, ne 6 nego za 5 min tacno problem svega na tribinama. Al jbg ultra kop, Vucicu pederu, protesti, novinari, zastrasivanje, 

izvagaju sve i onda dobijemo ovo. 

 

Pitao sam i pre pravnike ovde, sta bi se desilo da sad nas 10 izadje na ulicu i gadja upaljacima rendom lika? Dodje policija i mi kazemo mi smo navijaci taj lik nas nervira. Uhapsili bi nas i podneli neke krivicne prekrsajne prijave, ja ne znam nikako ne mogu da skapiram zasto je u hali dozvoljeno nesto zbog cega bi izvan iste svako ko to radi bio uhapsen i procesuiran. 

Paralelna stvarnost. 

 

I ne iscudjavam se vise, samo me smara da idem na utakmice koje traju po tri sata prekidi dva sata, ne znas dal ces docekati u hali kraj tekme ili moras juris po okolnim kaficima mesto, 

i znam da je sve to deo folklora al nekako mnogo je ucestalo cak i za moj negadljivi zeludac. Bas smara. 

 

Just now, NikadProtivKaline said:

ja sam kontao da su oni posle gledanja snimka samo priznali kos, ne i preinacili odluku o faulu u napadu

 

Preinacili, Vildoza sutirao bacanje. 

  • Like 16
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, NikadProtivKaline said:

ja sam kontao da su oni posle gledanja snimka samo priznali kos, ne i preinacili odluku o faulu u napadu

 

pa bilo je dodatno bacanje (vildoza šutnuo) i ledej je dobio faul

 

s obzirom da se za to ne gleda snimak (valjda?), vrv je Duško tražio izazov

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sve u svemu, mogao bih naširoko da nastavim o suđenju, ali se slažem da se apsolutno previše pažnje tome posvećuje ovde. Pogotovo nakon utakmice koja je, ponavljam, korektno odsuđena i pogotovo nakon ovakve partije našeg tima.

Pretpostavljam da je to zbog toga što je većini razumevanje i priča o košarci previše kompleksna, pa pričaju o nečemu što misle da je lakše i misle da razumeju, odnosno suđenju gde su podjednako daleko od pogađanja mete.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Proslosezonski incidenti u finalu Aba lige su prosli skoro pa nekaznjeno. Dve utakmice bez publike, ili koja je vec bila kazna, smesno. Aba liga apsolutno nista nije uradila nakon finala i pre pocetka nove sezone da se izbori sa ovim stvarima. Za pola godine ce novi plej-of, da li neko stvarno misli da ce strasti same od sebe da se smire i da ce utakmice proci bez problema? Moze da bude samo jos gore nego prosle sezone. Na sve to, liga ladno u prvom derbiju sezone salje je*enog Javora da sudi utakmicu, kao da namerno hoce da provociraju. Ima jos gomila sudija, evroligaskih, ali ne, mora bas Javor za derbi. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Nenadd said:

Ako nista drugo drago mi je da su Dusko i momci ostali smireni u prekidu, pratio sam Zeljka sve vreme i delovalo mi je da je totalno van utakmice.

Mada on cesto izgleda kao da ne zna sta ce od besa, maltene nije ni sa kim pricao za vreme pauze, cak su i igrace pripremali njegovi pomocnici.

 

Kad sam se vec dotakao i toga, pozdrav i pohvala za celavog Spanca koji je dosta vremena proveo pre svih sa Filipom i Holandom, vidi se da im prijaju njegovi saveti, a vidi se i poverenje Duska koji mu to dozvoljava. Bas sam se prijatno iznenadio kad su pomocnici skocili da kazu Ivanovicu da otkaze TO nakon promasaja Ledeja sa penala i naseg dobrog napada nakon toga. To i jeste posao asistenta, upravo to sto Simke i Jorovic nisu radili.

upravo ovo je ogromna razlika u odnosu na period pre duska

jasno da on tacno zna sta radi, ali ovde su i pomocnici aktivni ucesnici utakmice, a ne samo ikebane na klupi koji ce povremeno da viknu ajmo odbrana i to je to

nebo i zemlja na klupi u odnosu na pre mesec dana

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Čvarkov said:

@Nenadd upravo ovaj deo vezan za fokus Duška i njegovih pomoćnika na svaki detalj daje mi nadu da ćemo se muški pošibati do kraja sa svima, da li će to biti dovoljno za uspeh, videćemo. Znao sam da je Duško veliki radnik i znalac, ali nisam bio svestan koliko detaljno radi svoj posao. Naklon!

Prefokusirano deluje Dusko u ovih par utakmica, ni naznake nema da je prosao zenit karijere.

Treba ostaviti u secanju sve ove utiske o kojima pricamo ovih dana kada dodje do poraza, a bice ih ubrzo jer je pad normalan a i ostali smo bez Dzonija koji je u ovih par utakmica bio top5 igraca rotacije po vaznosti.

Idealno bi bilo da dobijemo Virtus pre toga, mada se pribojavam da Skariolo ne izvadi neku random odbranu i uvuce nas u neki nervozni debilni ritam u kome samo njegove ekipe dobro plivaju.

Partizanu dolazi Valensija kao narucena, verovatno ekipa koja je trenutno u najvecem kanalu u EL, utakmica za vadjenje ko onomad mi sa Asvelom.

Ako kojim slucajem to izgube, u sta sumnjam, bice pod ogromnim pritiskom protiv Budunocsti i nas u Areni, a znamo koliko su skloni da puknu pod pritiskom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bilo je sitnih grešaka sudija na našu štetu (koraci Puntera iz linka, koraci Exuma kod kucanja, dosta lako sviranje faulova za bacanja), ali bilo je i nekih situacija u reketu kada smo branili Lessorta i Le Daya gde bi neke EL sudije dunuli u pištaljku.

Neki generalni utisak je da suđenje nije bitno uticalo na ishod meča. Potpisao bih odmah da u svakom sledećem derbiju u sezoni bude ovakvo suđenje.

 

Subjektivni osećaj mi kaže da je Zvezda drastično bolje pripremila utakmicu. Delovalo je u ogromnom procentu napada da tačno znamo kako i koga napadamo. Nismo se libili da u ranom napadu prekinemo pozvanu akciju i zahvaljujući dobrom čitanju napadnemo odmah. Odlično smo isparirali u fizičkoj igri bez lopte, nismo im dali da postave svoj setup napad, po nekad i po cenu faula. Kao što sam i pisao pre meča, sistemski imamo problem da branimo Exuma, mada je to znatno popravljeno u drugom poluvremenu. Povreda Lessorta je bila ključ u reketu, možda i na celom meču. Uništili smo ih u paintu, gde ni LeDay ni Papapetrou ne mogu da pomognu na način koji kompenzuje izostanak njihovog prvog centra.

 

Ne znam čemu opšte čuđenje oko Nedovića i njegovih pametnih rešenja posle čitanja odbrane Partizana. Valjda je neko nekad napisao da dečko ima mali BBIQ, pa se to primilo i po defaultu ponavljalo. Kada je zdrav i spreman, ali i motivisan kao na Derbiju, on spada u sam vrh bekova napadača u EL. Ako mu se otvori šut za 3, njega je skoro nemoguće čuvati, jer ima jedan od najbržih polazaka u dribling, ima i pas, ali i kredibilitet kod sudija kod kontakta odbrane. Njegov glavni problem je selekcija šuta, kao i onaj momenat kada mu dođe u glavu da mora sam sve da rešava. Zato je tu Duško, da mu ukaže na to da ne mora i ne treba zapostavljati saigrače i da ne ide linijom manjeg otpora, već strpljivo čeka momenat i koristi glavu. Verujem da Nemanja polako shvata odgovornost koju ima u Zvezdi i koliko je ona veća nego u bilo kom drugom timu u kojem je igrao.

 

Slično važi i za Vildozu. Sjajan napadač, raznovrstan i sklon improvizaciji. Uz jako brz prvi korak, ballhandling, finiširanje oko obruča i šut za 3, mnogo je teško napraviti neki šablonski plan odbrane. Ima prostora za napredak kod tajminga za pas, kao i kod rešenja u tranzicionoj igri kada po nekad ume da zabaguje i ne izabere najbolje rešenje. Ipak, to su stvari koje se daju popraviti i direktno su vezane za period prilagođavanja na tim i uigravanje sa istim. Dobar defanzivac na igraču sa loptom, nešto najbljiže two-way beku što možemo sa ovim rosterom da priđemo.

 

Ne bih poletao mnogo posle ove pobede, ali ne bih ni išao u drugu krajnost i rekao da je ovo najmanje bitan derbi u sezoni. Prvo zato jer bi se eventualnim porazom skoro sigurno oprostili od pozicije 1 u ABA, a drugo... Pa ne postoji nebitan derbi.

 

Džoniju brz oporavak, pa da se vrati još bolji.

 

  • Like 31
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Manu said:

Mislim da i sam vrlo dobro znaš da 95% odluka nisu podložne promeni. To ko je na papiru prvi sudija je često potpuno nebitno i potrefi se i da treći sudija donese najviše odluka. To je i na derbiju bio slučaj, Mustapić je imao mnogo dobrih odluka i odsudio je iznad mojih očekivanja, ali su i neke veće greške išle na njegov račun. Generalno nisu imali težak posao i derbi je korektno odsuđen.


Što se faula u napadu tiče, bitnije od toga da je bio jednom nogom u polukrugu je što se Leday kretao unapred nakon što se Ivanović već odrazio. Najprljaviji potez u košarci ubedljivo i onaj koji najčešće dovodi do povreda što se ovde i desilo.

Leday je jedno veliko dno od coveka, to je pokazao u gomili situacija do sada, I ovo je samo cherry on top. Perfidan, pokvaren, svaki grub potez sa namerom, folirant i sracunata lozana, koja nista ne radi slucajno, ni iskreno. Svi njegovi igracki kvaliteti su mi u drugom planu. Mnogo gadan lik.

Edited by uvrnuto
  • Like 25
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, BojanaCZV said:

Zelim prvo da se zahvalim svim ljudima koji su nam pomogli, pisali, davali savete, reagovali, znam da ih ima puno koji bi mi nesto i rekli, a ne znaju sta.

 

Za mene je ovaj forum i prethodni, uvek bio posebno mesto. Bilo je uvek smeha i suza, druzenja, neke ljude poznajem i privatno i zaista sada kada mi je najteze, veliki mi je vetar u ledja.

 

Nismo dobili pozitivan odgovor iz Praga, i sada moram ponovo da se obratim za pomoc.

 

Ma koliko mi bilo neprijatno, bilo bi mi jos teze da ne ucinim nista, kad znam da u ovom trenutku nemamo dovoljno za lecenje i ne mozemo sami.

 

Moj broj racuna je:

 

160-5100101172131-89

 

Primalac: Mirjana Cosic

 

Ne znam sta bih jos mogla reci, jako mi je neprijatno, osim hvala svima na velikoj podrsci koju mi pruzate ❤️

 

Drugari, Cigani, Grobari, kako mozemo da se organizujemo da pomognemo nasoj Boki? Da li bismo mogli na nekoj utakmici da pokusamo organizovano prikupljanje sredstava?

  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Samo ne delegirati polupanog Javorai to je vec pocetak smirivanja tenzija ,pozdravljam delimicno praznjenje tribina treba tako nastaviti ,ako se ne bude razmisljalo navreme opet cemo imati haos !!!

27 minutes ago, Gudura said:

Leday je jedno veliko dno od coveka, to je pokazao u gomili situacija do sada, I ovo je samo cherry on top. Perfidan, pokvaren, svaki grub potez sa namerom, folirant i sracunata lozana, koja nista ne radi slucajno, ni iskreno. Svi njegovi igracki kvaliteti su mi u drugom planu. Mnogo gadan lik, kao da ga je Dulo Dukljanin licno skolovao I oblikovao tokom svoje intezivno trovacke faze. Fuj🤮🤮

Slazem se da je djubre ali ovog puta nijenamerno povredio Ivanovica ! Na njega bi trebali arbitri da obrate paznju posebno jer se zna daje talog od igraca i da se iskljucuje i kaznjava sa nekoliko utakmica neigranja

Link to comment
Share on other sites

@Carl JohnsonNe mora nista organizovano, nek uplati ko koliko moze I kad moze, svaki iznos je dobrodosao I nije sramota uplati ti ga.Nema potrebe da se nista javno organizuje, niti iznosi, bitno je da pomognemo koliko ko moze. 'Ajmo braco, to je nasa drugarica Zvezdasica, a i da nije, za dete, bilo cije, treba pomoci kad god se moze❤️

Edited by Gudura
  • Like 3
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, fradler said:

Teo je poprilican kancer za Virtus, Radonja je nemilosrdno eksploatisao svaki njegov sekund na parketu. Ovo nam solidno umanjuje sanse za rutinsku pobedu kakvoj sam se nadao. Zna li se kakva je situacija sa Sengelijom?

 

Bolje što ne igra. Ti naši bivši igrači ili oni koji poput Tea navijaju za nas, uvek su posebno motivisani u duelu sa nama i razgoropade se. Teo posebno, i sad bi nas natrpao da igra. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Gudura said:

@Carl JohnsonNe mora nista organizovano, nek uplati ko koliko moze I kad moze, svaki iznos je dobrodosao I nije sramota uplati ti ga.Nema potrebe da se nista javno organizuje, niti iznosi, bitno je da pomognemo koliko ko moze. 'Ajmo braco, to je nasa drugarica Zvezdasica, a i da nije, za dete, bilo cije, treba pomoci kad god se moze❤️

Naravno, ne sumnjam da se vecina nase ciganije s foruma odazvala i da ce se odazvati, rezon mi je da najveci broj cak i simpatizera nije na forumu, pa da pokusamo nesto na utakmicama.

Link to comment
Share on other sites

Sa malim zakasnjenjem vam cestitam pobedu. Apsolutno zasluzeno, a nadam se da ce ovo probuditi neki inat u nasim igracima i Zeljku koliko vec sledeceg cetvrtka, jer ne verujem da im se svidja ideja derbi deja vu-a u nastavku sezone.

 

Zao mi je sto se Dzoni povredio, uopste nisam shvatio situaciju, cak ni nakon ponovljenog snimka. Zelim mu brz oporavak.

 

P.s. deluje da je Duško nasao neki balans izmedju goniča robova i otvorenog da saslusa. I da vec sada ubirete plodove od toga.

Edited by Alex_Serbia
  • Like 7
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Miki28 said:

Da je neki drugi sudija svirao faul u napadu, bilo bi bunjenja sto je normalno jer je i u prvi mah u najboljem slucaju bila 50-50 ali s obzirom da je Javor tu, to nije situacija 50-50 i dolazi do onoga do cega je doslo. Kada na to dodas duel odnosno pad Ivanovica za koji se i na prvi pogled vidjelo da je ozbiljno onda dolazi do normalne reakcije ljudi u smislu bunjenja. E sad je to otislo u jos vecu krajnost jer je Javor bio tu. O nekim stvarima treba razmisljati i prije utakmice. 

Faul u napadu je dosudio Nikolić, on je bio ispod koša i imao je odličan pogled na situaciju.

3 hours ago, NikadProtivKaline said:

ja sam kontao da su oni posle gledanja snimka samo priznali kos, ne i preinacili odluku o faulu u napadu

Vildoza je šutnuo dodatno slobodno bacanje umesto Ivanovića.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...