Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

9 hours ago, Kvaratskhelia said:

Mi smo ovu utakmicu dobili na odbranu. Lazić je večeras nekoliko puta podsjetio na stare dane. I u poslednjem posjedu je fino ispratio Brauna. Bitna rola Martina u oba pravca. Posebno je bitno za njega da odigra nešto u ovom periodu dok Ivanović i dalje na neki način eksperimentiše i gleda koliko ko može. I da ne zaboravim Mitrovića - ponovo je izmislio neke poene kad nije bilo rešenja. 

 

Partizan je u derbiju blagi favorit. Mora se razumjeti da je Obradović tu već drugu sezonu, a Ivanović je sjeo na klupu nedavno. Ove tri pobjede su sjajan učinak, ali i naši protivnici su bili nešto slabiji nego inače. Samo kažem da se ne zanosimo previše. Mislim da će ova ekipa predvođena Ivanovićem biti još bolja kroz par mjeseci, a bilo bi pošteno da se izvrši neka doselekcija i da mu se dovede barem jedan dobar igrač spolja. 

Cekaj, prvo i osnovno nasa odbrana je radila dok Lazic nije bio na terenu, tog kojeg je cuvao je jedini koji je igrao. Sto se tice poslednjeg poseda i uopste odbrane, neki kredit se moze dati Ivanovicu? 

 

Znaci od svega i svih, ti si izvukao Lazica kako je igrao odbranu.

 

Zanimljivo zapazanje..

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Anton Chigurh said:

Ben Bentil je nekom Dzoni O'Brajant style igrom dok nismo imali trenera napucao neke brojke i stvorio odredjene iluzije, ali sve vise imam utisak da bi "down the stretch" Hasan Martin mogao da se pokaze kao bolje pojacanje iako je kod vecine uredno stavljan na listu za silbovanje. S druge strane, Holandu pomoci nema, to je jedan izuzetno uzasan igrac.

Problem kod Martina je bio njegov govor tijela koji je bio zaprepascujuci prije dolaska Ivanovica. Covjek je ulazio na teren cisto da se zabeljezi da je tu, bez ikakve zelje i volje da se nesto uradi. Zadnja 2 meca je to bilo dobro, posebno sinoc. 

 

Nismo mi ekipa da mozemo da vucemo nekoliko igraca van forme i bez zelje ili cega vec. Treba nam vecina igraca da bude na dobrom pa i odlicnom novou da bi imali neke sanse u EL. 

 

Svidja mi se kako je Ivanovic sinoc minutazu rasporedio. Oslonio se malo vise na igrace koji su igrali manje prije par dana i spustio minutaze Nedovicu i Vildozi.  

 

Najjaca scena mi je bila kad je ubacio Petruseva na kraju a on mrco sa pogledom u fazonu pa sto ja sad da udjem, nije me bilo nidje u 2 pol.

Edited by Miki28
typo
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Miki28 said:

Problem kod Martina je bio njegov govor tijela koji je bio zaprepascujuci prije dolaska Ivanovica. Covjek je ulazio na teren cisto da se zabeljezi da je tu, bez ikakve zelje i volje da se nesto uradi. Zadnja 2 meca je to bilo dobro, posebno sinoc. 

 

Nismo mi ekipa da mozemo da vucemo nekoliko igraca van forme i bez zelje ili cega vec. Treba nam vecina igraca da bude na dobrom pa i odlicnom novou da bi imali neke sanse u EL. 

 

Svidja mi se kako je Ivanovic sinoc minutazu rasporedio. Oslonio se malo vise na igrace koji su igrali manje prije par dana i spustio minutaze Nedovicu i Vildozi.  

 

Najjaca scena mi je bila kad je ubacio Petruseva na kraju a on mrco sa pogledom u fazonu pa sto ja sad da udjem, nije me bilo nidje u 2 pol.

Skapiraće vrlo brzo Petrušev da kod Duška i jedna sekunda na tereenu mnogo znači, ako mogu da presede na klupi Vildoza i Nedović što ne bi sedeo i Petrušev. Imaće priliku već za koji dana da ponovo igra i pokaže kvalitet, barem je košarkaška sezona solidno duga. 

Link to comment
Share on other sites

Posle nečega što je prepoznato i objašnjeno mnogo puta kao Frankenštajn od ekipe (sa razlogom), uz nepotreban i a priori osuđen na propast eksperiment sa neiskusnim trenerom, ima i dalje Zvezdaša koji ovoj pobedi, pa i seriji od 3 trijumfa za redom u EL gledaju u zube. Meni je ovo fascinantan početak Duška Ivanovića na klupi Zvezde. Kako će dalje ići i što je još važnije kako će završiti, ostaje da vidimo, ali ovakva promena momentuma u praktično prežaljenoj sezoni u eliti je neverovatna.

 

Asvel i Makabi su dve ekipe koje su u samom vrhu EL kada je snaga i atletika u pitanju. Između se uglavila Alba koju nismo dobili sto godina. Mi smo uspeli da im ispariramo i da ih dobijemo. Našli smo načina. Možda nije lepo za oko, možda nije dominantno, ali... Da se vratim na početak sezone, promašaj sa prvim plejom i trenerom, odlazak trofejnog trenera i najbitnijih igrača, selekciju... Ove tri pobede su suvo zlato za nastavak sezone u EL, šta god nam bila ambicija, a da budemo poslednji sigurno nije.

 

Bliska prošlost jeziva, sadašnjost prijatna, šta ćemo za budućnost?

Neko je lepo napisao da Duško cedi suvu drenovinu, ali dokle? Skor 4/6 posle prvih 10 kola, uz raspored koji smo imali, je nešto što se može smatrati prihvatljivim i da nismo imali totalni rebuild između sezona. Posle downgrade-a ekipe, ovaj skor je odličan. Ipak, za nešto više sa ovakvim rosterom mislim da nam treba još jedan, a možda i dva igrača u spoljnoj liniji. Vildoza i Neda dele tu go-to-guy ulogu, ali fali još jedan igrač koji bi bio konstantna pratnja ovoj dvojici. Da li ćemo dovoditi ili od postojećih igrača napraviti takvog je do trenera. Duško počinje da osposobljava Petruševa za ozbiljnu košarku, a to je proces. Slično je i sa Martinom, pa i Hollandom, a Bentilu se traži nova rola. Kakve-takve rezerve imamo u Pefiju, Lazareviću i Daliboru koji praktično nisu učestvovali u seriji od 4 pobede. Tu je i mali Top. Da li su ova 4 igrača dovoljna da popune rupe je pitanje za struku, koju od početka sezone prvi put sa pravom možemo tako nazvati.

 

Džoni igra kao u transu. Pokazao je da može i na EL nivou biti faktor. To nije dovoljno za sezonu u EL u celini, jer mora da uhvati konstantu u utakmicama koje slede i da se stalno dokazuje, ali je valjda dovoljno da se sjaše sa njegovih leđa bar na ovom forumu. Nadam se da slično sledi i Dobriću. Malo vere u ovaj tim i strpljenja za isti neće škoditi.

 

Ne pamtim kada smo imali 2/2 u duplom kolu EL. Sledi Virus za 7 dana, pre toga derbi u ABA. Momentum je dobar, a ako u ova dva meča uđemo sa energijom koju smo imali na prethodna 4, imamo šansi za pobedu.

  • Like 40
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Dobili smo Makabi u utakmici u kojoj smo imali timski 41% za 2 i 33% za 3. Najveći index u ekipi Martin sa 13, još samo jedan dvocifreni - Mitrović sa 11. Sa ovakvim učincima bi na slepo rekao da smo izgubili 20 razlike, kad ono međutim. Prosto neverovatno da smo dobili 3 od 3 sa Duškom, sve u gustoj završnici. Ako ovo nije uspešna šok terapija - ne znam šta je. Napad i dalje jako štuca ali je odbrana prilično zategnuta iako imamo individualno sporne defanzivce, timski se to dosta dobro krpi. Vratili smo se u igru volšebno i maksimalno iskoristili ovaj malo lakši raspored, sve to dođe na svoje. Pa posle neko nek umanjuje značaj trenera u košarci. Nije bilo lepo al je bilo slatko. 

 

Sledi KKP u ponedeljak gde su oni favorit a nadam se da ćemo konačno videti Dobrića kome se odglavljuje šut. Deluje da su svi igrači digli formu osim Bentila koji je u evidentnom padu i ovih nepopravljivih primeraka poput Hollanda.

  • Like 19
Link to comment
Share on other sites

Nesto mi se cini da ce Holand igrati sve dok se ne dovede zamena.

Deluje mi da ova njegova minutaza na ustrb Lazareviceve nije pokusaj reanimacije vec odluka utemeljena na misljenju da Laza jr ne moze nista u napadu, a mi smo sa njim, seniorom, Pefijem i Kuzom previse kameni za Duskov ukus. Tako delimicno zrtvujemo skok (u kome smo i bez Lazarevica odlicni) i defanzivne karakteristike Stefana ne bi li dobili 8-10 poena od Holanda na njegovo ludilo, to nam je ipak neophodniji uzeci u obzir Dobricev kanal.

Tako ce verovatno i biti sve dok se ne dovede neko ko ce doneti i jedno i drugo, a toga je malo na trzistu tako da ko zna kada ce do toga doci.

 

Steta, Lazarevic je u skladu sa sopstvenim kvallitetom bio jedan od boljih kod Jovanovica ali je trenutno jedini koji ce pristati da bude van 12 a da se to ne odrazi na energiju, mada istoj doprinose i pobede i Duskov autoritet.

Ocekujem jedno pojacanje na 3, sa Holandom da se pozdravimo, a mali (a veci) Laza da ostane kao 13. sto i jeste njegov maksimum u ekipi koja hoce nesto ozbiljno u Evropi, a trener joj nije Dejan Radonjic.

 

Sto se sinocne utakmice tice, sve je vec receno.

Veliko bravo za momke koji su poceli da veruju sebi i treneru, bravo i treneru sto im je to omogucio.

Produzavamo seriju i sledece nedelje, lagano.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Izgleda da Ivanović baš veruje u Holanda iako ovaj ne igra ništa na obe strane parketa i daje mu fine minute tako da nisam siguran da će biti Holandovanja do daljnjeg.

Mislim da neće biti doselekcije pre januara,a moguće i pre sredine Eurolige kada bi eventualno pokupili nekog iz drugog EL kluba jer do tada će Duško imati jasnu sliku na koga može da računa.

A opet ne bih se iznenadio i da sa ovim rosterom završimo sezonu.

 

Dobro se sećam kad je Djenka odigrao očajno prvi deo sezone u EL i kada smo svi bili u fazonu da nema šta da traži kod nas,a on drugi deo sezone klikne i odigra na top nivou i postane ljubimac navijača.

Trebamo biti strpljivi i što kaže Duško dati malo vremena i verovati u ovaj tim. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

spacer.png

 

 

Izvolte videti na ovoj sjajnoj modernoj grafici koliko poena je Izraelski Makabi dao nama a koliko svom beogradskom pandanu. Ovi su ozbiljni trpaci ali uzasni u odbrani i uskoro se sastajemo sa timom slicnih karakteristika, gde individualni kvalitet svakako tezi ka njima ali u odbrani hteli ne hteli moraju da se stekaju da bi u napadu to mogli da isporuce. Da li ce nase jedine udarne igle Vildoza Nedara i Luka isporuciti dovoljno ostaje da se vidi ali realno gledano neko ce jos morati da iskoci i da kos ako zelimo pobedu. Jednostavno prazni hod gde 5 minuta ne vidimo kos je sramota za profi ekipu. Imamo i Virtus pa je malo bez veze sto pisem o predstojecim duelima sa komsijama ali imamo 4 centra oni jedng i po, ako tu prednost ne iskoristimo onda ne znam kako da ih dobijemo. 

 

Sinoc potez utakmice Branko Lazic koji hoce da iznudi faul ali umesto toga mu sude korake. Mada priznajem Brane u napadu uzasan ali isporucio je u odbrani bas vrhunsku partiju. 

Holand je lud ja drugo resenje nemam. Par puta mu Vildoza pokazuje gde da stoji gde da ide kao Jokic kad rasporedjuje one njegove nesrecnike. 

 

I dalje tvrdim da je Petrusev pet a ne cetiri ali dok ne saznamo zasto je Dalibor Ilic postao maneken adidas trenerki nema ko drugi da igra tu poziciju. 

 

Skok nam pati kada je Hasan u igri i to bas zestoko. Onaj kljakavi Sorkin kada dade ono na kraju mal me kap nije zveknula. Skide Hasanu sa glave i bap pravo u kos. Odbrana od pika nam je isto klimava u nekim momentima mada smo konacno odigrali plej centar par akcija. 

 

 

U svakom slucaju tri pobede za redom u EL, pa sjajno bre, ne znam da li je 5 in row previse ali sto bi to bilo lepo da se dogodi 😊

Edited by Tamburinjo
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Košarkaški klub Crvena zvezde pomerila je još jedan meč Evrolige zbog utakmice fudbalera Srbije na Svetskom prvenstvu.

Crveno-beli u 11. kolu dočekuju italijanski Virtus, narednog petka, 2. decembra.

Utakmica je trebalo da se igra od 19 časova, ali pošto fudbaleri Srbije igraju od 20, crveno-beli će svoju utakmicu početi u 18 sati.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ZvezdaJeZivot said:

Partizan mozemo da dobijemo samo ako u napadu budemo na nivou. Oni isporucuju u kontinuitetu preko 80 poena, ali odbrana im je tanka. Zapravo skoro da ne postoji. 

 

Rano je zakljuciti. Partizan ima potencijal za dobru defanzivu, a opet igraju slabo. Mi smo daleko ofanzivno potentniji nego prosle godine, kao roster, a opet igramo napad ponekad negledljiv. Dusko Ivanovic jos nije uspostavio svoj sistem, do sada je samo radio damage control, treba ocekivati Silbovanje par njih i jedno do dva pojacanja, i verujem da jos traje Duskova procena.

 

Sa druge strane, svi znamo kako je prosle godine Zocov Partizan izgledao na startu a kako na kraju. Tek ce on ovo da dotegne.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...