Jump to content

EUROLEAGUE 2022/23


Chaos Is Me

Recommended Posts

Osvajanje acb lige sa timom koji nije Real, Barsa je sam po sebi ogroman uspeh. Zato je i takva retkost.

 

Naravno da mozemo pricati o Duskovoj odgovornosti ali tek kad sagledamo sve uslove za rad koje je imao.

Od pocetka su tu stvari van terena sa kojima se susretao hteo ne hteo.

 

Dovedes takvog trenera (za kkcz rekao bih top trener) i posle dve nedelje ga saceka zabrana doselekcije na tri meseca. 

 

Mi smo u prajmu Covicevih baljezgarija sa saopstenjima, kzs i Glikmanovom zabranom, raznim tekstovima po portalima, cepali najbolji basket.

 

Da je u prajmu nije ali covek ima 56% dobijenih utakmica u El ( 6. na listi najuspesnijih) pritom uglavnom sa ekipama koji nisu top timovi

I sad je on prodavac magle

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, longbowman said:

 

Totalno promašena analogija. 

 

Imaš 5 miliona eura u komadu koje je država uzela od svojih građana, u jednoj maksimalno korumpiranoj zemlji. Znaš 100% da tih 5 miliona eura neće biti iskorišćeno za neke trivijalne stvari poput vrtića, bolnica, unapređenja obrazovnog sistema i sličnih maštarija dokonog sveta, već da je taj novac hipotetički namenjen za dve stvari

 

1) Jubilarni osamdeseti stan XY SNS činovnika i novi McClaren. 

2) Za neke Pantere, Vildoze, Ledeje i omogućavanje i jednima i drugima da postoje uz ungodly dugove kao da  nisu dužni.

 

U ovom slučaju ne može se reći da je bilo šta od ovoga normalno raspolaganje novcem, ali je druga opcija kako god okreneš nešto što ima u sebi trunku pozitive, dok prva apsolutno nema. 

 

I ne postoji bilo kakva naznaka da će ovo biti promenjeno.

 

Da li Cecin koncert ili jelka za Novu godinu ima neke pozitive? Pa nekome ce i imati, ali mnogi misle da je to bacanje para. Da li je izgradnja hrama koja traje toliko dugo bar malo pozitivna pa da mozemo da kazemo "bolje i za hram, pa da se ljudi vrate crkvi, nego za stanove XY SNS cinovnika"?

 

Na kraju krajeva, svi ti koji ovde pisu pomirljive "kumbaja" postove o sreci i zadovoljstvu gledanja pauerhausa tamo gde im je mesto, medju velikanima evropske kosarke nesto i ne bi tako pisali da je sa vrha odluceno da se ulaze samo u jedan od ta dva kluba. Imali smo vladavinu KKP (koji cak ni blizu nije ovoliko trosio), pa bi 99% navijaca KKCZ bilo srecno da se odjednom odluci da KKP ne moze u EL (zbog finansija ili odluke borda EL). Isto vazi i za vladavinu KKCZ, nije bilo razumevanja kako "ipak ima neceg pozitivnog u finansiranju klupske kosarke" nego se jedva cekalo da Vucic ode pa da i KKCZ sa njim ode u istoriju (ili makar da bude nebitan faktor u regionu). To bas i nisu isti arsini, a zna se i zasto nisu - zato sto je lako i lepo prihvatiti scenario po kojem je nasa grupa povlascena u odnosu na ostale, a malo teze svariti scenario u kojem je Partizan/Crvena zvezda u situaciji u kojoj su vecina drugih klubova iz regiona bivse SFRJ.

 

Skrenuli smo sa teme, ali sustina je jasna - i na svetskim prvenstvima i na evropskim prvenstvima i na teniskim turnirima i u fudbalskim klupskim prvenstvima pobednik krci sebi put ka daljim uspesima, a porazeni mora da gleda sta nije valjalo i da izvuce pouke. U klupskoj kosarci samo navijaci KKCZ i KKP izgleda ne mogu da svare da mogu da budu porazena strana, pa onda daj da se mulja, da se petlja, da drzava plati tamo gde treba, samo da bi razmazeni i frustrirani navijaci bili zadovoljni. To zapravo i jeste slika naseg drustva i otud moj bunt protiv takve vrste razmisljanja koju namecu i mediji u ovoj zemlji - izmedju ostalog, u ABA ligi je izgleda normalno stanje samo ako je osvaja KKCZ, a ako se to i ne desi, to je zato sto je na KKP dosao red.

 

Ovo sve ostavlja utisak pracenja sporta samo zarad kupovanja dusevnog mira nekakvim pobedama i trofejima (u najboljem slucaju) i navike u Srbiji da nije bitno ko sta ume da radi nego ko zna koga i ko ima moc, uticaj, novac i silu u svojim rukama.

 

 

Edited by goldberg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, goldberg said:

U klupskoj kosarci samo navijaci KKCZ i KKP izgleda ne mogu da svare da mogu da budu porazena strana, pa onda daj da se mulja, da se petlja, da drzava plati tamo gde treba, samo da bi razmazeni i frustrirani navijaci bili zadovoljni. To zapravo i jeste slika naseg drustva i otud moj bunt protiv takve vrste razmisljanja koju namecu i mediji u ovoj zemlji - izmedju ostalog, u ABA ligi je izgleda normalno stanje samo ako je osvaja KKCZ, a ako se to i ne desi, to je zato sto je na KKP dosao red.

 

Veoma istinito.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 3/17/2023 at 9:16 AM, Miki28 said:

2020 Pesiceva sramota ali dobro, svaka cast Dusku na svim uspjesima ranije u tim klubovima ali sada je trener Crvene Zvezde.

 

Za sada kup Radivoja Koraca i to je dobro ali porazi protiv Albe, Bajerna, Paoa, Zalgirisa su problematicni a o Ciboni da ne pricam. 

Ova njegova sezona jako podsjeca na sezonu kad je bio trener Pao i pohvalice se kupom a dobice samare na ostalim poljima.

 

Ipak opravdanje je nikad slabiji tim i budzet, samo Nedovic, Facu, Vildoza. 

Da, za sada KRK i nista vise. Cek, koje je to takmicenje zavrseno, pored KRK? Gle...nijedno. OK, verovatno nece uzeti EL. Prevara...

Link to comment
Share on other sites

Danas u 18:15 se igra zaostali meč između Fenera i Armanija. Baš bitan meč za obe ekipe, Armaniju da zadrži teorijske šanse za top 8, a Feneru da proba da pojuri to četvrto mesto i prednost domaćeg terena, kao i da pobegne Partizanu i Makabiju na 2 pobede prednosti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Don Dusko said:

Kad je u formi Marka bi pozeleo svaki tim EL, a kad je u kanalu onda ajde u Zvedu to ti je merilo. 😄

 

Kod njega je najgore to što u minut vremena pređe iz jednog u drugo stanje...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...