Jump to content

AC Milan


LayupFromTheMidget

Recommended Posts

Braćo,meč sezone večeras na nekadašnjem Sao Paolu.
Napoliju nedostaju onaj korejski štoper i Anguiza,ali se Osimen oporavio. Objektivno,imam osećaj da samo njegov povratak na teren donosi Napoliju 1:0 start. Nadam se da će me osećaj prevariti.

Pioli izgleda kreće sa istih 11 kao u Milanu...bolji je Napoli od nas,ali nije nepremostiva prepreka. Daju Napolitanci dosta prostora za kontru,nisu taktički najdisciplinovanija ekipa. Mogao bi Leao par puta da pobegne i možda i zabije..

Domaći tifozi su noćas pravili bakljadu ispred hotela sa Milanovim timom,budili su igrače. Ništa do sada neviđeno. Nadam se da će im se momci "zahvaliti" na terenu.

Edited by Drug Crni
Dopuna posta
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nismo se pojavili na utakmici. Sramotno izdanje odbrane posebno.
Ne sećam se da je u polufinalu Lige šampiona jedan tim dobio dva gola u prvih deset minuta utakmice? Mekano,ležerno,bez fokusa..kao da je utakmica petog kola prvenstva,a ne polufinale LŠ.

Prosečni Inter je (još) jednom razotkrio sve slabosti i limite ekipe. Možda je najbolji pokazatelj nemoći onih četiri,pet situacija kada su naši igrači padali tražeći faul,a Manzano samo odmahivao rukom. Sem u jednom slučaju,nijednom i nije bilo faula..padali su iz čiste nemoći i inferiornosti. Možda smo u drugom poluvremenu mogli do jednog gola,ali je pošteno reći da je Inter u prvom poluvremenu mogao još jednim pogotkom da reši dvomeč.

Nije Inter nepobediv,ali za preokret je potrebna najbolja partija u poslednjih dve,tri godine. Bukvalno besprekorna. Isuviše je osrednjih igrača u ekipi da bi to izveli. Jbg.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam gledao dio drugog poluvremena. Ne bih rekao da je Milan lose igrao vec da to nije moglo bolje kada se pogleda kvalitet dvije ekipe trenutno. Inter je nekoliko nivoa iznad. Milan jednostavno nije mogao bolje. Da je bar ovaj Leao igrao koji moze neki dribling da odigra.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kad vijaš tako nepovoljan rezultat,kao iz prvog meča,ne možeš da fulaš zicer kakav je mašio Diaz na 0:0. Međutim,i pored toga,zaslužena eliminacija. MIlan bled, sterilan..tuga je kad pogledaš klupi i shvatiš da nema nikog ni da donese neki preokret u igri.

Dobili smo Intera u prvom derbiju sezone 3:2 i posle toga 4 vezana poraza bez datog gola. To nije slučajno. Nemam utisak da je Inter baš toliko bolji,ali evidentno jeste bolji. Igra u ova dva meča mnogo kvari utisak jedne vrlo dobre sezone u LŠ.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Veliko je pitanje šta će da rade sa CDK. Maldini je pljunuo 35 miliona za njega prošlo leto, saigrači ga hvale na treningu, a na terenu je spreman za srpsku ligu zapad.
 

Jedna opcija je pozajmica, jer sumnjam da bi sad neko dao više od 10 miliona za njega, pa ako konačno proigra da se vrati u tim.

Link to comment
Share on other sites

Veliki Zlatan se povukao. Vredi pratiti šta će raditi dalje u životu. Suviše je lud da bi uživao u bazenima na tropskim destinacijama. Nadam se da će u neku direktorsku ulogu već od jeseni.

 

A što se meča tiče, one golove Leaoa treba staviti na špice. Čovek kad igra, razbija.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da,meč je ostao u senci Zlatanovog oproštaja i Leaovog produženja ugovora.

Ne bih ništa dodao na tvoju konstataciju o Zlatanu. Osoben je bio na terenu,takav je očito i privatno. Legenda Milana i fudbala.

Krucijalan je ovaj potpis Rafaela L.
On je najbolji pojedinac u timu..kad on igra,igra i Milan. Uzbudljiv igrač,brz,jak,prodoran..jako dobra tehnika..odličan finišer. Jedino što vidim kao minus kod njega je ta glava.. voli pomalo da "bira" utakmice. No,valjda će i to proći/doći sa godinama.

Ova sezona je bila puna uspona i padova.
Usponi su bili uglavnom rezervisani za učešće u Ligi šampiona gde je napravljen odličan rezultat. pad smo doživeli u Kalču u kojem nismo bili ni blizu konkurentni za odbranu titule..što je i realnije nego što je bilo njeno osvajanje pre godinu dana,iskreno. Da Juventus nije kažnjen oduzimanjem bodova,izvisili bismo za top 4.

Sezona je pokazala da ovako sastavljena ekipa i sa skromnim (za evropske uslove) budžetom) jednostavno nije bila kadra da trči na dva koloseka.
Tanki smo i kvantitetom,više kvalitetom.

Milan ima sasvim solidnu osnovu tima,ali problem je što je jaz između nosilaca i ostatka ekipe prevelik. Dosadašnja sportska politika kluba oličena Maldinijem,a usmerena na potpisivanje prospekata u ranim seniorskim godinama,je bila logična i uglavnom je davala rezultat,ali sa Ligom šampiona kao drugim,podjednako zahtevnim takmičenjem,ona više nije dovoljna.

Obožavam Žirua..neverovatno potcenjen igrač,a kako igra u ovim godinama..skoro bih rekao da je genijalac. Međutim,on ne može da izdrži rutam od dve naporne utakmice u sedam dana. Špic je pod muss. Pod muss je i desno krilo. Obavezno dovesti dvojicu kvalitetnih veznjaka - jednog ofanzivnog i jednog defanzivnog ili centralnog. Rado bih i iskusnog Kjaera zamenio nekim kvalitetnim štoperom,ako se bude imalo dovoljno novca.

To je to. Čekamo prelazni rok,dolaske i odlaske,pa da procenimo mogućnosti u narednoj sezoni.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...