Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

Krenuo sam da napišem da su pristup i odbrana bili bolji, ali zapravo i nisu. U prvoj četvrtini je to stvarno izgledalo kao da smo ih dobro stisli, to je trajalo dok Ivanović nije shvatio da kod njega baš niko ne može da pogodi sa distance i da mora da smisli plan B kako da unosi loptu u koš. Inače kad pogledamo šut za 2, mi nismo ništa odbranili, imali su 4 promašaja u prvom (14/18) i 7 promašaja u drugom (11/18), toliko bi promašili da su preko stolica šutirali.

 

Drugu četvrtinu su nas dobili 16 razlike i nakon toga Duško nije ušao sa napadački najpotentnijom petorkom da prelomi odmah utakmicu, igrao je uglavnom sa sporim petorkama na dug napad, da nas potroši fizički, posebno Lessorta, Ledaya i Puntera. Punter na kraju nije promašio dva uzastopna otvorena šuta tek tako, nego zato što se rvao sa Lazićem & co 30 minuta. Jednostavno vidi the bigger picture i traži rešenje koje će da ga na kraju dovede tamo gdje hoće da bude. Na kraju, ne ni u 15. ni u 28. minutu.

 

Obradovićeva rotacija je užasna, Lessort je bio gotov negdje tokom treće četvrtine, ono kad mu je Martin udario rampu tu je već bilo očigledno da više nema ništa u nogama. Mislim da mu je učinak u drugom poluvremenu 4p i 0 skokova. Brodzianski jeste napravio dvije gluposti i normalno je što ga je izveo, ali izderi mu se, pusti ga da se presabere, pa ga probaj opet, sačuvaj bar malo Lessorta. Trifunović je dao koš i iznudio faul u napadu i nakon toga ga je izveo i zaboravio na klupi. Vukčevića se sjetio tek kad je Leday, koji je danas bio očajan, dobio treći faul, Tristan je odigrao odličnu rolu i on ga izvodi.

 

Last but not least:

On 12/2/2022 at 2:03 PM, Beonegro said:

Što nakon 10 dana sezone?

Meni je to što je Punter potpisan kao prvo veliko pojačanje i time odabran za kamen temeljac ekipe već bio indikator da nešto nije kako treba.

 

Lik nas direkno košta dvije pobjede u EL, prvo nepravljenje faula protiv Baskonije, pa sad ovaj brainfart da protivniku ostaviš 10 - 12 sekundi za poslednji napad kad možeš da igraš do kraja (ili sekund - dva do kraja). Ovo momci koji igraju za 500 eura u republičkoj ligi da urade pa bi ih gledali kao debila. Znači kako i zašto ulupaš milion po sezoni u ovo, meni nikad neće biti jasno.

Doduše, treba napomenuti i da su, pored Puntera i Ledaya, večeras kriminalni bili i Nunally i Exum.

  • Like 16
  • Thanks 3
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Partizan vec dugo izgleda kao kolektiv koji jednostavno ne funkcionise. Isto bi izgledao i da je Panter dao tricu, a Nedovic promasio, vecerasnji rezultat apsolutno nista ne bi promenio, kao ni onaj protiv Valensije. Citao sam u prethodnom periodu neke analize (Toni Lazarusic nakon derbija), ali one su sastavljene od evidentnih propusta i loseg decision makinga koje vidimo i mi sa laickim okom, uz neke detalje koje ne pomazu previse u odgovoru na pitanje - dje zapelo?


Mnogi pocinju od trenera, sto je i najsmislenije, buduci da je trener birao igrace i komponovao tim po nekoj svojoj ideji i ukusu. Okej, kada raspodelimo odgovornost i krivicu, postavlja se pitanje kako resiti problem? Bukvalno poslednje (na stranu sto je nerealno) sto bi nam u ovom trenutku trebalo je promena trenera. 

 

Nije ovaj tim Partizana ni prvi ni poslednji kolektiv koji ne klikce, ali bas postaje aprijatno gledati kako cekamo da nesto klikne, a ne ide. 
Glupo bi bilo praviti neke paralele u drugim sferama zivota, ali postoji dosta primera gde odredjena grupa ljudi zajedno, iako pojedinacno mozda talentovani, ne mogu da iznesu projekat/cilj/rezultat zajedno, cak i ako nema neke zle krvi ili medjuljudskih problema. 

 

Ono sto je bas zabrinjavajuce jeste da se lose odluke dogadjaju apsolutno svakom igracu, stoga mi je nekako neumesno da svake nedelje pljucnem onog ko je tada zajebao. Ocigledno je da stvari ne stimaju na nivou celog tima, da se pojedinci smenjuju cisto kao poslednja tacka ekspresije manjka inteligencije i koncentracije. 

 

Nadam se da ce analizatm podrazumevati i gledanje u ogledalo svih aktera, ali i da ce se prepoznati trenutak da je mozda potrebno napraviti neke teske ili nepopularne odluke. Voleo bih da postoje neke kosarkaske promene i da ova ekipa koja ocigledno ima dobru hemiju konacno klikne, ali bas deluje da ne ide.

 

8 minutes ago, Patriota iz kauca said:

Dokaz ko je karcinom odnosa između Zvezde i Partizana zadnjih par godina.

 

Izgleda da svake godine dobijamo dokaz, cak i u godinama gde nismo akteri, ali ipak iznova mora da se dokazuje. Legendu treba tretirati kao smrad u javnom prevozu, pravis se da ga nema, teras svojim poslom i cekas da izadjes na svojoj stanici. Batrganje u blatu sa nekim ko je tu profesionalac jednostavno vodi u jos dublje blato, ogroman pritisak i gadjenje sporta svakom pristojnom navijacu. Cini mi se da smo godinama probali sa svim metodama, a da je samo jedna sigurno ispravna.

 

32 minutes ago, Dzep said:

A nešto će se i dobro desiti iz ovoga - malo će se lakše gledati utakmice, bez pritiska. 

 

Tacno, kod mene uvek postoji nada da ce se nesto preokrenuti ali moram da priznam da mi je sve lakse i lakse u ovoj sezoni. Ako oni koji bi trebalo rastu iz tone gluposti i frustracija koje sigurno njih najvise i pogadjaju, super, bice lepe kosarke i dobrih rezultata. Ako se nastavi ovako kako je sada, makar nece biti 200/100 pritiska. Poprilicno neprijatan, ali ipak win-win. 😄 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Kad bi ovakva organizacija, atmosfera i navijanje bili na svakoj utakmici i derbiju u ovom našem cirkusu od države bio bi to znak da ovo društvo može da evoluira na bolje, konačno.

Rispekt za ovo komšije, bilo je gospodski, nadam de da će biti uzvraćeno.

 

Dobro ste odigrali, sitnice su presudile. 

 

Ćeraćemo se još!

  • Like 13
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Doveo je covek top igrace u KKP i EL. Bez njega bi gledali EL iz kauca. 

 

Pisao sam na pocetku da nemre bez pleja. Madar je za back up odlican, ali Exum ili Avramovic za prvog tiha jeza. Da ste imali Voltersa imali bi 6/7 pobeda.

 

Tim je low iq, jedini koji ga ima iznad proseka je Papapetru...ostalo je sacuvaj Boze. To se vidi u zavrsnicama.

 

Lepo mu Rajko kaze fale ti plej i centar. On umesto da dovede instant pojacanje, on dovodi Slovaka koji ne zna gde se nalazi.

 

Ipak, Zelimir vam je i pored posta i poraza mnogo zaduzio, tako da cutite i ne blamirajte se sa Zelimire odlazi.

 

Vas cilj je ABA titula..mada sa ovako low iq timom tesko..lik je imao Dijamantidisa, Sloukasa itd..Batista..ono IQ 200..on spada na ove...

 

Nemre bez pleja..nikakav Avramovic vas nece oporaviti..plej mora da ostale igrace ucini boljim.

 

Tezak fejl, ali nadajte se da ce ga ispraviti bar sl sezone jer ove koliko vidim nece sigurno.

Edited by Devil In My Pants
Link to comment
Share on other sites

komsije glavu gore, vama se desava ono kako smo mi poceli sezonu

tek igrace imate, klub imate, to ce se sve ispraviti

da ne kazem da je panteru mogla da udje i da se vi veselite a mi da tugujemo

nekome udje nekome ne

mi smo ranijih godina imali obicaj da kazemo vidimo se u junu

a ja mislim da jun nece biti los ni za vas

treba nekako da zavrsimo 2 A licence pa da igramo opustenije

svaka cast za organizaciju, navijace bez sranje itd itd.

 

 

  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Lepo je to kad se pobedi pa se dodje ovde i kaze se "e, glavu gore, dace Bog da se sretnemo na F4 u Beogradu, daj dve A licence, da uzivamo u dve institucije kosarke i igracinama koje dovode" i tome slicno. Pa to moze da kaze i Covic, u redu je da se dovode pojacanja od milion evra ako cemo i mi da dovodimo takve igrace. 

 

Mnogo postenije bi bilo doci ovde posle poraza, reci da je Partizan zasluzio da pobedi, da su veci u kosarci i da je ok i da oni igraju EL, a KKCZ ce Ec zbog velicine kluba, sistema, trofeja, cega god. E za to treba snage i volje, to nije lako napisati.

 

No, kad smo to resili, da se vratimo na mec u nedelju protiv KKB kad se ovde pisalo kako je 30 razlike dokaz ne znam cega - valjda vam je sad jasno da nije jer je taj mec bio izmedju dva neuspeha na domacem terenu. Sada je KKP na 4-8, potrebne si vam dve pobede u gostima uz 100% na domacem terenu, a sto je najgore sada ekipa mora da juri 4 pobede zaostatka. Evo vec sledece nedelje su 2 pobede pod moranje. 

 

Obradovic je dosao i napravio ekipu koja kosta jako jako puno da bi napravio nesto u EL, ne da bi izigravao Alimpija, Sakotu ili svog prezimenjaka i dizao ruke od sezone vec od januara. Evo, ako Ivanovic udje u TOP8, a Obradovic ne on je uradio bolji posao u sezoni sve da pukne 3:0 u finalu ABA lige. 

 

Previse ovaj tim lici na Maccabi, jedan Halperin i gomila stranaca individualaca uz Papapetroua. Ne vidim kako ovo moze da ide na bolje, a ocekivati da ce drzava ovako stalno da sipa je malo nerealno. 

Edited by goldberg
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Momci od srca najvece cestitke,bilo je gusto do kraja, i da ste vi uzeli pobjedu na kraju bilo bi podjednako zasluzeno. Nadam se da ce ova utakmica i ovakvo poanasanje vasih navijaca odvesti korak dalje, da mozemo u normalnim uslovima sa nekim sportskim rivalstvom da nastavimo borbe u fer i korektnom ambientu. 

Mogao sam glavu dati da ce utakmica i navijanje ici u potpuno drugom smjeru, preponosan sam koji god rezultat da je bio. Zelim vam puno srece u narednom periodu, uzdignite se i borite se za top8. I naravno za kraj, nadam se da se gledamo u finalu aba lige, da nam nece podgoricka goveda poremetiti nesto

  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

@Steve GerrardSpavaj mirno, ne mogu zli milogorci da pokvare nista jer su seljani, a i ako nisu tu je Vucic da dotrci iz Tirane sa koferom punim kesa.

 

Sad ozbiljno, ova tapsanja po ramenima kao kad je Vucic cestitao i kolegama iz opozicije na dobrim rezultatima - pravi transfer blama. U fazonu "samo neka je nama lepo i nek mi dobijamo pa mozete i vi da se sepurite na drugom mestu."

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

Željko

 

Preuzimam svu odgovornost na sebe

:ne navede nijednu jedinu svoju grešku:

 

Igrači nisu krivi

:izlista greške skoro pa svakog igrača pojedinačno:

 

nije da nije u pravu, bilo je katastrofalnog decision makinga u oba pravca, naročito Pantera u poslednjih par minuta..

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Bukvalno se samo Pantera indirektno dotakao, odnosno komentarisao je da je plan na TO bio suprotno od onoga što se desilo u završnici, da se šutira na 10 sek do kraja. 
 

Na pitanje o minutaži Nanelija je rekao da nekad neko igra manje, neko više, da je danas Naneli igrao manje jer je imao -14 i nije imao svoj meč, a onda ga nahvalio i u fazonu "ćeramo dalje", bad game. 
 

Baš preterujete sa ovim prišivanjem Željku, ajde tokom ABA serije kada je bilo brda nervoze i izjava, ali ovo što si napisao se jednostavno nije desilo. 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, kendrick said:

Bukvalno poslednje (na stranu sto je nerealno) sto bi nam u ovom trenutku trebalo je promena trenera. 

U pravu si, ali nam treba da trener shvati da je izdominiran dva puta u uzastopnim derbijima igranim u 10 dana i da prvo sam sa sobom pogleda video tih utakmica.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Igra je bila takva, ne samo juče, već u poslednjih x utakmica, da mi je bilo svejedno oćemo li dobiti.

Mi neminovno idemo ka lošim rezultatima, nema nikakvog plana, ne širi se rotacija, igramo na oruk skoro svaki napad, odbranu stisnemo periodično, uglavnom na početku utakmice, useremo se od muke dok to radimo i onda odma sve to ispuštimo za 5 minuta.

Periodično dobra igra u toku utakmice, periodično dobre utakmice u toku sezone, konstantnost je nešto čim se nećemo susretati.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

Od naših milijunaša, na svakom meču se ne pojave barem trojica, medjutim,večeras su falila samo dvojica:Ledejčić i Nanelčić, i odma odigramo egal tekmu.

Panterčić se pojavio, ali u gasovitom agregatnom stanju, ubio je u pojam(tokom cele utakmice) i ono malo napada što je ličilo na košarku.

Egzumčić, simpatičan dečkonja, voli da igra košarku, al ne ume. Što je uvek stresno za sve istinske ljubitelje košarke.

Trifuninjo, isto simpa dečko, uvek lepo podšišan, šteta što ne trenira  polo. Za dzokeja  težak, ali  kada ga god vidim na terenu, uvek pomislim da mu fali konj ispod njega( drveni mač,Kralj Ibi i te varijante).

Lesoru ponuditi doživotni ugovor, sa pravom prenosa na potomke, do desetog kolena.

 

Zvezda krš od tima, ni na jednoj utakmici nam nisu dali 100+. Što postaje neka mera koliko može da nam se metne. Mada nam je prkno prilično rastegljivo, biće još iznenadjenja.

 

I tako jbg, odigrali smo solidnu utakmicu, obzirom na sve pobrojano.

 

 

Edited by KockoOblo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, KockoOblo said:

Panterčić se pojavio, ali u gasovitom agregatnom stanju, ubio je u pojam(tokom cele utakmice) i ono malo napada što je ličilo na košarku.

E ono u četvrtoj četvrtini kad je pimplao 18 sekundi bez ijedne primisli o dodavanju i kad je shvatio da ne može da dobije Lazića na 6 sekundi do kraja napada uvali Madaru, jedina primjerena reakcija na ono može da bude klupa do kraja tekme.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Beonegro said:

E ono u četvrtoj četvrtini kad je pimplao 18 sekundi bez ijedne primisli o dodavanju i kad je shvatio da ne može da dobije Lazića na 6 sekundi do kraja napada uvali Madaru, jedina primjerena reakcija na ono može da bude klupa do kraja tekme.

 

Isto radi i Egzum. Čuvaju ga opušteno ispod bloka , pokušaj zaveslaja u levo, pa u desno, i onda na 3 sekunde do kraja napada ili čelom u zid, ili koska prvom igraču do sebe(Aleksina igra iz prošle sezone). No, kako god odigrali u napadu, sve što svaka ekipa treba da uradi protiv nas je da bude strpljiva, i sačeka da  se samoubijemo beskonačnim pomračenjima u odbrani. Moraš da budeš ozbiljno sjeban kao ekipa, pa da od ovakve Zvezde u hrkljuš utakmici dobiješ 76 poena. 

 

Meni je vrhunac večeri ( a i zadnje dve godine) naše "pomaganje" u odbrani, naročito na kraju protivničkog napada, gde posle preuzimanja naš igrač ima odbrambeni mismeč. Takav pristup se ne menja nikakvim treningom...ili imaš respekt prema treneru da ne praviš takva sranja,ili nemaš. kada ti dve godine pričam istu priču, to samo znači da te boli medjunožje za bilo šta što ti pričam. Ali dobro, Željun kaže da on veruje u razgovor sa igračima, to je njegovo pravo.Kao i moje, da ne verujem Željunu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Lepo neko rece, umesto da budemo KKP, Zalgiris, Alba...odabrali smo da budemo Makabi.

Ne mogu da kazem da ekipa nema bas nikakav karakter, bude tu po 15-20 min borbe po tekmi, ali donose se veoma lose odluke a i dalje nam fali closer koji nije mamin panter.

 

Zeljko za sad ozbiljno underachieve-uje. Ironija je u tome da bez njega i ovog limarskog projekta ne bismo ni videli EL. Tako da su opcije da gledamo ovo sranje od igre ili da cekamo da se raspa'ne pa opet nazad u EC.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Mislio sam da ću teže da podnesem ovaj poraz, ali mi je nekako sve i nije palo toliko teško (da l zbog toga treba da se obradujem ili zabrinem, to je već druga priča...). Ja nisam počeo da gledam basket od juče pa se dobro sećam poraza od recimo Cibone u prepunom Pioniru trojkom u poslednjoj sekundi, različite Asvele koji su nas dobijali u Pioniru, sećam se i brrrruuuuutalnih poraza od Makabija, PAO-a... To je igra, nekad se raduješ Kecmanu a nekad zanemiš posle Childressa.

 

Cigani su odigrali jednu iskusnu utakmicu gde su igrali duge napade, čekali nas da padnemo u poslednjih 5-6 sekundi svakog napada, dva pasa, slobodan čovek, trojka. Ništa epohalno, takođe, čekalo se da Lesor stane od umora, bukvalno nije mogao da stoji od polovine treće (svaka mu čast za igru i borbu, vrlo sam blizu da kupim njegov dres). Mi ćemo još utakmica gubiti ukoliko ne budemo pametniji i pažljiviji, kako u odbrani, tako i u napadu. Htedoh da kažem da bi moralo biti bolje kad se Aleksa vrati, ali pamet i pažnja i on ne idu u istu rečenicu 😂

 

Elem, guraj dalje, ako ništa drugo, makar gledamo EL posle dugo vremena. E da, što se tiče utakmice u nedelju, ne očekujem ništa dobro, tj. očekujem rapsodiju nekog njihovog spoljnjeg (Jogi npr), primljenih 90 do 100 poena i manje više lagano izgubljenu utakmicu. Ukoliko bi to izvukli, bio bih strašno pozitivno iznenađen, ali koliko mi ove godine ništa ne ide od ruke začudio bih se kad bi me makar nešto obradovalo...

Edited by Dzep
typo
  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...