Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

Pod 1 veliko je pitanje da li je ovo za Tristaca novinarska patka.

Ako nije, ne vidim sta bi bio problem osim njegovog stava prema obavezama (na terenu se moglo naslutiti tako nesto, ali nam ostaje samo da nagadjamo).

Uvek bih radije da imamo klince koji grizu i hoce da se bore za mesto, nego supertalente koji misle da zasluzuju

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Slažem se, jedini je problem što nemamo klince koji grizu.

Trifa je vazio za ozbiljnog talenta. Sa ovom konstitucijom je igrao pleja u mladjim kategorijama. 

Prosle godine je bio na pragu Igokee, ali je odlucio da ostane i da se bori iako je to lose izgledalo (veliki respekt za tu odluku). Ove godine se vaspostavlja kao legit ABA igrac koji izvrsava svoje zadatke i ima priliku da uci u EL (pri tome ima 23 godine vec). Verujem da ce za najvise 2 godine postati igrac EL kalibra 

Da gresi - gresi, ali je odnos prema igri neupitan

Edit: zato me je Radovanovic zainteresovao

Edit2: nije mlad, ali Nikolu Tanaskovica bi uvek rado docekao u Partizan

Edited by jedibojan
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ako je istina da ide na pozajmicu, to moze biti samo dobro po Tristana. 

Ilic je izgubio 4 meseci kosarke, a obojica su mladi i talentovani. Tako je propao Simanic, treba to spreciti generalno, da se sutra ne bi potezale price gde su mladi itd, kako mogu fa igraju Jovic i Pokusevski u NBA, A u srpskim klubovima(Partizan i Zvezda), sluze za dekoraciju. 

Niko u Zvezdi ne pominje Topica, sa kojim je krenula sezonu... 

Link to comment
Share on other sites

Što se Tristana tiče nisam očekivao da ćete po xy put upasti u šerpu poznate kuhinje pred važan duel. Dečko je propustio 1 gostovanje čitave sezone. Sa druge strane neki ne igraju mesecima i niko ne piše o ledu i novim šansama.

Malo koncentracije, što bi rekao Žoc...

  • Like 4
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Što se Tristana tiče nisam očekivao da ćete po xy put upasti u šerpu poznate kuhinje pred važan duel. Dečko je propustio 1 gostovanje čitave sezone. Sa druge strane neki ne igraju mesecima i niko ne piše o ledu i novim šansama.

Malo koncentracije, što bi rekao Žoc...
Uh, udarila kuhinja na najvažnijeg šrafa u mašineriji..
Ne znam da li će Tristan da podlegne. Nadam se da će ostati stabilan, neophodan je u fulu za derbi.
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

Monako je prosle sezone bio najbolji napad i najgora odbrana i igrali su top8. Tacnije davali su najvise poena prosecno i primali najvise poena prosecno. Znaci dokazano moguce da se stigne do top8 a da nisi top5 ili top6 budzeta kao sto nije ni Partizan sa najboljim napadom i najgorom odbranom kao sto Partizan ima sada, sto naravno ne mora nista da znaci jer druge ekipe nisu iste kao prosle sezone. Verovatno i Zeljko tu vidi svoju sansu da se bace sve karte na napad, povrsno ovo zvuci i nece sigurno da glume cunjeve u odbrani ali razumecete me sta hocu da kazem i dobro znate kako izgledaju ekipe u napadu koje igraju na kos vise a kako one na kos manje. Ko je gledao Zvezda-Makabi mogao je da vidi kako je Zvezda igrala ciljano na "kos manje" i da se 90% prenosa lopte, lopta prenosi u poslednjoj sekundi preko pola odnosno 16. ili 17. sekundi i napadi resavaju posle gomile kretnji i cesto u zadnjim sekundama ukoliko se ne desi bas neka otvorena pozicija za lake poene ili otvoren sut a sa druge strane prva cetvrtina Real-Partizan je definicija kako izgledaju napadi na filozofiju kos vise.

 

Spoiler

Rekao bih i da je Ivanovic isprobavao taktiku na kos manje za ponedeljak a Obradovic na kos vise. Nije iskljuceno i da iznenade i da pripreme nesto drugo, s obzirom da se ima vremena za 2-3 treninga. Ostaje nam da vidimo u ponedeljak.

 

Sigurno da Zeljko nece namerno da budu jedna od losijih odbrana, vec jednostavno nema Partizan dovoljno individualnih dobrih defanzivaca odnosno ukupnog defanzivnog kvaliteta, bice tu timskih dobrih defanzivnih partija kao protiv Virtusa gde ce neke protivnicke ekipe dobro iskautirati i imati vise vremena od duplog kola za trening i dobro se spremiti, al ne vidim naznake da se nesto poboljsa u kontinuitetu. Da ne duzim sad o odbrani o tome sam pisao detaljnije na prethodnoj strani u cemu je problem.

 

Rekao bih i da se Zeljku svidela ideja Uniksa iz prosle sezone sto se tice sklapanja rostera (posto je pre Partizana x godina unazad imao maltene 12 odlicnih El igraca), koji je takodje bio na deobi top8 do pre ispadnja ruskih klubova, da ima 6-7 vrhunskih evroligaskih igraca i igra tokom citave sezone sa kracom rotacijom od 8-9 igraca koji ce ciniti 95% ukupne minutaze. S tim da Uniks nije zavrsio sezonu i ne znamo da li ce to upaliti sa Partizanom ali to je ocigledno ideja. Uniks je imao 5 odlicnih El igraca koji su takodje gulili veliku minutazu tu su bili Lorenco, Ajzea Kenan, Hezonja, Dzon Braun i Dzekiri. Svi igraci su sada u klubovima koji su trenutno u 8 na tabeli. Tu je bilo jos pristojnih igraca za rotaciju poput Vorontsevicha, Spissu-a i O.J. Meja, svi ostali su imali minutazu ispod 10 minuta prosecno a neretko nisu ni ulazili u igru. Partizan sada ima i siri roster boljih igraca pa tako od odlicnih igraca ima Exuma, Pantera, Andjusica, Nanelija, Papapetrua, Ledeja i Lesora a od pristojnih za rotaciju ima Avramovica i Madara kao i Brodzianskog i Smajlagica kad se vrati.

 

Dakle rekao bi da je Zeljkova ideja za Evroligu ove sezone (sustinska ideja rostera, ne principi odbrane i napada i same igre) poput Uniksa iz prosle sezone koji je bio na deobi 8. mesta a filozofija igre na max poena poput Monaka, posto nema bas budzet kao top4-5 klubova da igra i odlican napad i odlicnu odbranu. Mogao je naci neki mix ali ocigledna je ova procena sklapanja ovog rostera.

 

Rekao bih i da poprilicno lici igra na Monako ko je gledao Monako prosle sezone  zna o cemu pricam. Panter je Majk Dzejms koji izmislja poene, Andjusic je Andjusic kao premium bek suter sto je bio i tamo sa vrhunskim procentima, Papapetru je Dialo kao two way krilo, Naneli je Bejkon kao rasni skorer sa pozicije 3, Ledej je Vil Tomas u dosta toga mada je svakako i bolji u dosta toga a Lesor i Smajlagic/prinudni Brodzianski su centri gde je jedan atleta a drugi siri spolja, poput Donte Hola i Motijeunasa. Ok nisu skroz isti tip igraca Lesor je bolji napadac a Hol bolji defanzivac, al govorim sustinski o ideji. Cak i Madar kao neka zujalica energetski podseca na Paris Lee-a al da ne preterujem.

 

Ovo naravno ne pisem u pravcu da je Zeljko ista iskopirao od prezimenjaka iz Monaka mu (jer dok je Zeljko osvojio poslednju Evroligu SO je bio Evrokup trener) (a i par igraca su dovedena jos prosle sezone) ili rostera Uniksa sa velikom minutazom 6-7 igraca koju nisu oni izmislili ali se redje vidja u El a prosle sezone rekao bih Uniks jedini je maksimizirao to kao i Partizan ove sezone. Takodje proslogodisnji Monako je koncipiran sa vrhunskim suterima za 3 gde su bili 3. tim po procentima za 3 poena a Partizan je na dobrom putu da ostane u top3.

 

Ideja sklapanja rostera i filozofije igre nakon 10 kola se poprilicno naziru, da li ce se drzati ove napadacke filozifije do kraja ili ce nesto menjati ostaje nam da vidimo.

 

Toliko od mene komsije, necu vas daviti vise, sledeca analiza Partizana nakon novih 10 kola u Evroligi uz kosarkasiji upis o detaljima napadacke filozofije Partizana.  

 

Sportski pozdrav i nadam se da sam bio objektivan kosarkaski. Na drugim temama onako kako vidim Partizan navijacki.

 

Edited by Brat od Korneta
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ljudi, što se Tristana tiče, ajde da sačekamo neki zvanični info. Meni je to sve jako sumnjivo, iako je jasno da je trenutno u nemilosti Žoca i to opravdano.

 

14 hours ago, Brat od Korneta said:

Od dobrih defanzivaca Partizan ima samo Exuma, Avramovica ....

 

 

Avramovićeva odbrana se deli na 2 segmenta:

 

* Direktna, 1 na 1 odbrana na ballhandler-u. Tu je agresivan, ima osećaja kada treba da pročita dribling, solidan raspon ruku, sve je tu. Ukrade loptu, ispali se u kontru, to uglavnom vodi do lakih poena i to je sasvim ok. 

 

* Odbrana na pozicionim napadima. E tu dolazimo do ovoga što je napisao i @uini. Naravno da nije problem voljni momenat, pa dok čuva igrača 1 na 1 grize i samo gleda kako da mu otme loptu, a kada njegov igrač protrči kroz 2 bloka, on izgubi tu volju. Ne voljni momenat je tu, ali on jednostavno nema osećaj. Što je duža akcija protivnika, to su veće šanse da on negde zaluta, izgubi i svog igrača, a da pri tome ne zna koga bi drugog trebao da preuzme.

 

Kada protivnik to sve zna, naravno da će gledati da ga uvuče u takve situacije, pa je ukupan utisak o odbrani sasvim prosečan.

 

Ipak, u ovoj situaciji u kojoj je KKP, i to bi nam itetkako značilo.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Spanska turneja je prosla, za mene ocekivano. Bas sam razmisljao da ce protiv Reala taktika biti, trci sutiraj. Bez puno ulaska ispod kosa, sa minimalnom potrosnjom.

Sto se tice evrolige, dosta ekipa se nalazi tu oko nas, i to nije tako lose. Svako svakog moze da pobedi, i tu ce mislim biti neizvesno do samog kraja. 

Oko Aba lige, dosta bitan mec pred nama u Ponedeljak. Glupo je i rano pricati, ali upravo taj mec moze i da odluci samog pobednika lige. Svi znamo da ko ima prednost domaceg terena, uglavnom osvaja ligu. Ove sezone mora pametno.Ponedeljak je bitniji od Spanske turneje, i od narednog protivnika u evroligi. 

Raduje me mec u ponedeljak, da se vec sad izmerimo sa Zvezdom. Bice tu dosta nadmetanja dva vrhunska trenera, Ivanovic je zavrsavao utakmice sa tri niska igraca, sto bi trebalo da nam odgovara. Sve dok se bude igralo za kos vise, tu smo u prednosti. Ako spuste na mali broj poena, njihove sanse su vece. 

Mislim da nema vise Radonjine odbrane, i da Dusko vise forsira napadacke segmente. 

Nadam se neizvesnoj utakmici, i neka pobedi bolji. 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Crni said:

Nece se u ponedeljak resavati nista, u februaru cemo imati mnogo jasniju sliku. 

 

Neće, ali bi moglo u dobroj meri da bude bitno za nastavak ABA sezone. Zvezda već ima ozbiljan kiks sa Zadrom kući, u slučaju naše pobede, išli bismo na +2 i još derbi na domaćem terenu u drugom delu. Znam da je daleko sve to, al nešto ne mislim da će tu biti previše poraza za KKP i CZ do kraja, kad se uhvati ritam.

O značaju prednosti domaćeg terena ne bih trošio reči. Posebno u slučaju ako se Budućnost ne uozbilji u narednom periodu i ne napadne to treće mesto.

 

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Moram priznati nisam zadovoljan kako Tristan izgleda na parketu. Previše je mekan i bježi od znojnih tjela kao djavo od krsta. Ne može se tako izgraditi karijera. Na sve to u reketu kao da ne postoji, s vremena na vrijeme iz drugog plana lupi blokadu i tu se sve završava. Tako da neću biti razočaran sve i da se rastanemo.

Edited by Ne sam Safete
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, realno *w said:

 

Neće, ali bi moglo u dobroj meri da bude bitno za nastavak ABA sezone. Zvezda već ima ozbiljan kiks sa Zadrom kući, u slučaju naše pobede, išli bismo na +2 i još derbi na domaćem terenu u drugom delu. Znam da je daleko sve to, al nešto ne mislim da će tu biti previše poraza za KKP i CZ do kraja, kad se uhvati ritam.

O značaju prednosti domaćeg terena ne bih trošio reči. Posebno u slučaju ako se Budućnost ne uozbilji u narednom periodu i ne napadne to treće mesto.

 

 

 

Jeste da me demantuje utakmica sa Zadrom ( ali ajde da kazemo da nas je tad vodio pripravnik, a ne stari lisac Dusko ), ali deluje da ce ove godine kiksevi CZ i Par biti zaista svedeni na minimum, i pored gustog rasporeda u EL. Previse je tu nakrcano kvaliteta u odnosu na ostatak lige, narocito sto su ekipe poput Buducnosti i Cedevite, pa i nekog Mornara, koje su bile sposobne da te namuce i dobiju ( a i imale dosta solidan budzet za strane igrace ), za sada prilicno lose ove godine. Po Goldbergovoj teoriji domacinstva u finalu ABA imate vec sad minimalnu startnu prednost koju mozete uvecati u ponedeljak. Ocekujem derbije na jednu-dve lopte u regularnom delu ABA ove godine.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Što se tiče Tristana već sam pisao da tu postoje određeni upitnici vezano za igru, a to je pre svega nemogućnost da dovoljno dobro gradi koš, po meni ima predugačke noge ,visoko težište to će mu biti problem kroz celu karijeru.

Problem njegovog stava je i problem očekivanja u smislu da je se verovatno nadao da će imati više minuta.

Tu dolazimo do dela gde se i na našem topiku vodila rasprava vezano za širinu rostera i kako tu treba da budu neki talenti, a i na NBA topiku od pre neki dan vezano za Vembanajamu ( valjda sam ubo prezime) i njegov odlazak iz Asvela.

Suština je da EL ovakva kakva jeste i razvoj igrača od 18-19-20 godina ne idu zajedno.

Suma sumarum Tristanu je najbolje da pali, a i vama je bolje da imate nekog na kog se možete više osloniti što ovaj Poljak jeste

Edited by Milos 3.14
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Ne sam Safete said:

Moram priznati nisam zadovoljan kako Tristan izgleda na parketu. Previše je mekan i bježi od znojnih tjela kao djavo od krsta. Ne može se tako izgraditi karijera. Na sve to u reketu kao da ne postoji, s vremena na vrijeme iz drugog plana lupi blokadu i tu se sve završava. Tako da neću biti razočaran sve i da se rastanemo.

 

Sve tačno, plus i šut počeo da štuca, a bar je to delovalo kao sigurica kod njega.

 

Kao i kod kritika za Madara, jako bitni su mi nastupi u ABA ligi. Od 7 mečeva u ABA ligi, Partizan je na 5 bio u minusu sa njime na terenu. Kada se uzme u obzir da smo većinu mečeva dosta lako dobili, to je baš loš podatak.

 

Ali kako god, jako bi se razočarao. Mislim da je ogroman potencijal, još ga Žoc stavlja na 4 što mu neuporedivo više odgovara i gde ima manje rvanja. Nadam se da će se opametiti i uozbiljiti.

Link to comment
Share on other sites

Ima kod nas još mladih igrača od kojih bi nesto moglo biti. Tristan ako nije dobar za Real, pa za Partizan onda ima tu nesto. Ali ja bih bio strpljiv za njega ima visinu i onaj šut, valjda jos nesto može naučiti da bude upotrebljiv.  Poruka za njega ...idi bolan umij se okupaj se, poslusaj me...operi se dole operi se dole...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...