Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

Inace u dosta kategorija imamo igrace u top 5 u el po raznim segmentima,tu naravno Lesor prednjaci. Po indexu Lesor je treci sa skoro 23 index poena, samo su Vezenkov i Micic ispred, po broju skokova malo mu Vezenkov bezi, ali u off skokova niko mu blizu nije i tu ima nerealnih 5 off skokova na ne malom uzorku utakmica. Po broju blokada je na trecem mestu sa 1,8 prosecno. 4 najbolji skakac u el je Zek, koji je takodje i deveti po indeksu. Kevin je peti najbolji strelac. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, uini said:

slabo pevate al ostalo je dobro kad se ulozi kinta u koreografiju :lol_2:

 

Kes vise nije problem 😋

 

Arena se polako kastimuzuje, proces kao sa Pionirom pre 20tak god, sramota me da priznam da mi prija komfor Arene 😀 (hooligan propo). 

 

Bez gledajna statistike, imam utisak da smo juce sutirali manje za 3... Andjusic je par puta imao skoro pa otvorene suteve pa se ustrucavao (na zagrevanju nije mogao da promasi), vrv game plan

  • Like 12
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Iskreno, sinoć je bilo skoro pa savršeno.

 

Arena je vrh, bio sam u pon u Pioniru da gledam Srb vs Turska i ne želim više da idem tamo, ukoliko ne moram. Drugo, za koreografiju svaka čast, Bili Piton jedan je od nas :)))

 

Što se utakmice tiče, nemam šta da dodam, osim da mi je jako drago da smo dobili bez nenormalno raspoloženog Pantera. Exum je bukvalno bio ćale sinoć, sve je organizovao, drago mi je što je onom trojkom krunisao sjajnu partiju. Smailagić mora da igra 5, to je to, dečko n'ume da igra drugo. Za malo je povratio na klupi kad je izašao, bio sam blizu, ali opet - svaka čast dečku.

 

Anđušić je bio apsolutno i ubedljivo najgori na obe strane terena. Nije problem brate, šutni je, samo nemoj biti kukavica i reci ne glupostima, a dečko je sinoć odradio obe stvari koje nije smeo, nije šutirao kad je moralo a neću ni da pričam o gomili gluposti koje je radio.

 

U svakom slučaju, odličan meč. Posebne pohvale za Le - Le tandem, momci igrali 70 minuta kombinovano, učinak neverovatan.

 

Ne verujem da išta možemo da uradimo na španskoj turneji ali ako bismo ikako mogli da dobijemo onaj katalonski projekat I would be soooooooo haaaappyyyy

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Danas samo negativa :classic_biggrin:

 

Dakle...

 

11 hours ago, jedibojan said:

E sad posle pobede da se poserem lepo.

2 ipo cetvrtine sraman pristup.

Ironicno, retardirane sudije su probudile i ekipu i publiku.

Poslednja cetvrtina ipo bombona uz posebno zadovoljstvo zbog povratka (i to kakvog) Alena.

Ceka se Broz

 

Dabre. Makabi je ekipa koju na svom terenu od starta daviš, stiskaš i biješ i oni vrlo brzo odustanu. Zašto to Partizan nije uradio od starta jebem li ga. Zašto nije makar od starta drugog poluvremena, jebem li ga još više. Kad je konačno povećana agresivnost u odbrani, Partizan pravi 15 razlike za 5 minuta.

 

Druga stvar koju moram da objasnim Željku, da ne pravi te početničke greške više, situacija sa početka 4/4 kada izlazi sa petorkom bez centra. Iznenađenje uspelo, pravi se serija 6:0, Kataš traži TO. Iskusan trener zna da je tada bio trenutak da se vrati regularna petorka na teren, jer TO je tražen da bi se igra prilagodila petorci sa 5 niskih, a ti onda vratiš visoke i na taj način opet si korak ispred protivnika. Željko ostavlja istu petorku, ovi se vraćaju u meč i Željko mora posle 30 sekundi da troši TO i da tek onda vrati u igru Le&Le.

 

I još jedna stvar, kakav je nemač pojma ovaj što zove šta će da se peva. Na najveće moguće ludilo i raspoloženje u dvorani pred kraj utakmice, kreće samo jedno ime znaaaam, Partizan Beograaaad, najdepresivnija melodija u istoriji navijačkih pjesmica.

 

Papapetru je izgleda zakasnio na neko dizanje zastave ili zaspao na straži, jer dobija najgore poslove, da čisti klonju četkicom za zube, otpušava kanalizaciju i tako to. Ali pošteno odrađuje kaznu, dobra je to momčina, biće primeran vojnik od njega.

 

Od manje negativnih stvari, kakva segsi partija Egzuma pravo iz povrede skočnog zgloba, neverovatno. Kapa dole za glavu.

 

 

Edited by Arsenije Pesic
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Uh svaka vam čast kako pišete odma posle tekme, ja se vratim iz Arene i dalje se tresem 

Kakvo veče au, e zbog ovakvih utakmica smo kukali za tom Evroligom 8 godina. 

Tek treba da pogledam hladne glave snimak ali evo neki komentar

 

Ušli u meč nekarakterično za nas, više sa nekim oprezom nego agresivno (verovatno zbog individualnog kvaliteta Makabija) i odrazilo se to na rezultat, oni prvo ubacili neke lakše šuteve i ušli u ritam i onda počeli i preko ruke da pogađaju, jbg tako to ide i kod lošijih ekipa a ne Makabi. 

 

Neočekivano meni igrali su odličnu odbranu, agresivni su bili a atletski su jako dominantna ekipa i videlo se to a pritom su se dobro spremili za nas. Imali su odlična udvajanja na low postu iz kojih smo imali par izgubljenih lopti, tek na samom kraju smo uspeli da im "provalimo" to. 

 

Da ste mi pre 10 godina rekli da ću gledati Partizan koji redovno u EL tekmama daje 90+, pa evo ne znam. 

Naš napadački repertoar je neverovatan, jednostavno toliko opcija da je samo pitanje ko će tu određenu tekmu iskočiti, sinoć je Exum predvodio (šteta samo što nije pravi plej, jbg) a Panter, Naneli i Madar pogađali kad je bilo bitno. 

Ledej i Lesor, glupo je više bilo šta pisati zaista, ono što njih dvojica rade je neverovatno. Alen nas spasao bukvalno svojim ulaskom, kako poenima i skokovima tako i što je odmorio Lesora kome je to vidno značilo (u hali se inače baš videlo koliko je srećan Matijas bio zbog Alena, sjajna hemija)

 

Odbrana bolja al i dalje nije to to, opet se ponavljaju bubice sa faulovima, sinoć je čini mi se bilo nešto više switch-a nego inače a samim tim je i skok bio problem. Ali kad je bilo najbitnije tad smo najbolje i zaigrali odbranu što je svakako za pohvalu. 

Sudije neću da komentarišem van toga što sam sinoć takve gadosti izgovorio na njihov račun da bi me se rođena majka odrekla, sve najgore svoj trojici u karijeri (zapisao sam im imena, za buduće susrete) 

 

I za kraj atmosfera, bruka koliko je dobro bilo, baš neka pozitivna energija od starta i kvalitetno i zasluženo najebavanje majki sudijama u toku utakmice, nismo dali ovim našima da padnu kad je Makabi lomio, nego tad još jače. 

Za još više ovakvih utakmica.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ali brat Lesor, opet dosta povratnih kad ga udvoje, 4 asistencije, preuzimanje bekova u odbrani i opet 35 minuta.

 

Iskreno ne znam odakle toliko snage njemu i Ledeju da u kontinuitetu špartaju dole gore. To su sve serije od po 18, 19 minuta uz 1 ili 2 TO.

 

Sad je vreme za Broza, Tristu i Smajlija 2x4 minuta... Split mora pasti, iako su u dobroj formi...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, Dzep said:

Drugo, za koreografiju svaka čast, Bili Piton jedan je od nas :)))

 

Pošto ja malo nisam odavle, šta znači koreografija, kome je posluka porata?

 

 

43 minutes ago, Ne sam Safete said:

Arsenije ako su te oteli, trepni 2X

 

Sve je ok, suptilni znaci zadovoljstva se daju prepoznati.

Link to comment
Share on other sites

Lesor

 

1. Potpuno sam uveren da to u ranijim stadijumima njegove karijere nisam video, a sada sve bolje koristi: spuste mu loptu na niski post, ili ima poziciju na postu posle  skoka u napadu. Odbrana skupi i on nema prostora. Krene sa defanzivnim driblingom kao da će da iznese loptu i odustane od napada na koš, međutim čim se strana pomoći vrati, on se vrati korak nazad i napadne obruč. 

Tu mora biti dobar i tajming i čitanje odbrane.

 

2. Povratne lopte. Sve češće napada na postu licem, jer mu to omogućava perfektan pregled. Juče 4 asistencije, pored te 4 asistencije, još bar 3-4 vrhunske povratne lopte. Iako pozicija igrača i njegovo direktno okretanje ka toj poziciji govori koliko je to sve dogovoreno, opet je ovako dobra realizacija tih pasova za svaku pohvalu.

 

 

Sve u svemu, čovek je po prvi put u karijeri dobio produženje ugovora i deluje da mu je to dalo još dodatnu motivaciju da radi kao nikad. Bio je on dobar i prošle godine, ali ovo je neki drugi nivo.

 

Juče na kraju i osigurao pobedu sa dva skoka, prvo ono Panterovo kad je ubacio, a onda i ofanzivni koji je izneo napolje, kada nam je odgovaralo da trošimo vreme.

 

  • Like 18
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Arsenije Pesic said:

 

Druga stvar koju moram da objasnim Željku, da ne pravi te početničke greške više, situacija sa početka 4/4 kada izlazi sa petorkom bez centra. Iznenađenje uspelo, pravi se serija 6:0, Kataš traži TO. Iskusan trener zna da je tada bio trenutak da se vrati regularna petorka na teren, jer TO je tražen da bi se igra prilagodila petorci sa 5 niskih, a ti onda vratiš visoke i na taj način opet si korak ispred protivnika. Željko ostavlja istu petorku, ovi se vraćaju u meč i Željko mora posle 30 sekundi da troši TO i da tek onda vrati u igru Le&Le.

 

Dve velike greske Madara i posle Nanelija u 2 napada.

Prvo Madar propusta 3 puta priliku da napravi jeftin faul na Kolsonu koji ga zida, pa onda u kontri Naneli ne pravi faul na pola terena na Lorencu posle loseg prodora Exuma.

 

Mozda smo mogli jos koji minut sa tom petorkom, da Lesor i Ledej uhvate jos koji zrak, ali 2 bas lose reakcije igraca da se pravi pametan faul.

 

Inace, mislim da nikad nisam gledao utakmicu u kojoj je jedan trener toliko puta vikao da svojim igracima da naprave faul.

 

Nekako raduju ove utakmice gde dobijes dobar tim, a toliko prostora na napredak, i po pitanju odbrane, a pogotovo koncentracije i rotacije.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, odupri se ludilu said:

Teže je naci zahvalnost za hleb u dolini gladnih nego hleb....da parafraziram DV koji je citirao ne znam koga.

Čini mi se da je to slučaj kod Lesora, konačno neko ima poverenje u njega i on to uzvraća sa zahvalnoscu. Naravno ima i do sazrevanja, pravilnog rada i pravilnog korištenja njega. 

 

ima i do toga sto igraci sa zeljkom jako napreduju ako uspeju da odgovore trazenom ali se to kod ocene njegovog rada gubi iz vida, jer se dozivljava kao trener koji kupuje ready made igrace, sto je tacno ali ne znaci dy ne mogu da napreduju.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Cooper said:

Dve velike greske Madara i posle Nanelija u 2 napada.

Prvo Madar propusta 3 puta priliku da napravi jeftin faul na Kolsonu koji ga zida, pa onda u kontri Naneli ne pravi faul na pola terena na Lorencu posle loseg prodora Exuma.

 

Mozda smo mogli jos koji minut sa tom petorkom, da Lesor i Ledej uhvate jos koji zrak, ali 2 bas lose reakcije igraca da se pravi pametan faul.

 

Akcija koju je Kataš nacrtao na tajmu je da se spusti lopta Kolsonu dole da igra protiv Madara. Mogao je Madar tu da napravi svoj 4. faul, ovaj bi opet pozvao sličnu akciju i ništa se suštinski ne bi promenilo osim što bi prošlo još desetak sekundi. Sečenje kontre faulom a da nije nesportski KKP još uvek nume, i to je stvar vežbe i vremena. Recimo Zvezda pod Radonjićem je to savršeno radila.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...