Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

10 minutes ago, DameTime said:

 

Zanimljiva tehnika... Možda bi nešto i pogodio da ga supruga drži na nišanu celu tekmu. 

Ja ti rekoh, a zamolicu je da ti oprosti.

Jagodinka s` puskom, reprezentativka i iz gun happy vamilije -bez` od toga!

 

963095_ivana-i-goran-maksimovic-olimpijc

 

:classic_biggrin:

Edited by Kronostime
Link to comment
Share on other sites

Malo sad i o utakmici u Areni, nakon što su mi sva vansportska dešavanja odvukla fokus.

 

Ne mislim da smo mi ušli toliko loše u meč ali definitivno je bilo nekih elemenata očekivanja da će oni sami da se pobede imajući u vidu njihov loš momenat i činjenicu da igramo kod kuće.

 

Čim smo promašili dve otvorene trojke (Trifa i još neko) znao sam da će utakmica krenuti nekom lošom putanjom po nas. Uvukli su nas u njihovu igru, agresivno, seckanjem naših napada, čestim faulovima, čime su nam uskratili brzu igru i poene u serijama. S druge strane oni su strpljivo gradili napade, čekali kod preuzimanja povoljan mismeč - bilo ispod koša, bilo spolja, a dodatno su imali i sreće sa onim Kampacovim trojkama. Kad smo kod njega moram da spomenem da je majstorski dirigovao prvim poluvremenom. Fenomenalne asistencije, dobra odbrana, prepoznavanje situacija kada da uđe ispod koša i iznudi faul plus one dve neverovatne trojke. S druge strane imao je par izgubljenih lopti plus nerazumevanje njegove lucidnosti od strane saigrača koji nisu uspevali da uhvate loptu. U drugom smo ga poprilično ugasili dok na kraju nije izbačen zbog 5 ličnih.

 

Što se tiče nas, mislim da je dosta ljudi u hali verovalo u preokret, kao što je neko napisao. Prvenstveno jer oni nisu igrali toliko bolje od nas koliko smo imali nekih grešaka i promašenih slobodnih. Imali smo 7 promašenih bacanja i dve one nemoguće trojke Kampaca što je 13 poena, a na poluvremenu je bilo -14.Treba reći i da smo imali sreće da im ne uđe još par nekih otvorenih šuteva čime bi razlika otišla i preko 20. Ovako sa -14 situacija je bila daleko od izgubljene, pogotovo imajući u vidu način na koji su oni prethodno izgubili od PAO-a, Bajerna, Albe, Cibone...Čim smo krenuli da ih stižemo znao sam da je to to. Kad smo konačno prelomili više nisu imali šanse da se vrate. Jednostavno mi smo igrali sa puno samopuzdanja, oni kao da su samo čekali da istekne vreme i da se oslobode lopte. Na kraju šteta što nismo pojurili onih 16+ (bilo je, čini mi, +13) jer bi nam to dalo i opciju jednog kiksa do kraja, ali dobro. Možda je bilo nerealno.

 

Prvo poluvreme 48:34 za njih. Drugo 58:33 za nas. I napadačka i odbrambena rapsodija. Od one Vildosine trojke pred kraj treće kojom su poveli 66:58 imamo seriju 18:0 (osamnaest-nula) za nas. Totalna dominacija. Bukvalno su svi proigrali odjednom. Važne role Madara i Smajlija. Lesor naravno, Egzum, Ledej..Panter je imao svoju sekvencu, Avramović i Naneli takođe..svako je u nekom trenutku iskočio. Čekamo samo Papapetrua da se povrati iz kanala.

 

Uglavnom, vrlo bitna pobeda jer bi bilo previše da su nas 4 puta dobili ove sezone. Ovako 3:2 za njih. U ABA svako odbranio teren, u EL po pobeda gostima. Bolji smo od njih ali to mora da se pokaže na terenu maksimalnim riljanjem i jakom odbranom na njihovu odbranu. Da se ne oslanjamo samo na napadački talenat gde svakako imamo prednost.

 

Što se tiče završnice ABA - imamo 2 zajebana kola u nizu - Cedevitu (kod kuće) i FMP (u gostima). Sreća da je PG odložena za kraj. Na nekoj od tih ćemo biti lišeni verovatno i Lesora zbog njegove gluposti te ekipa treba da bude maksimalno koncentrisana da zadrži prvo mesto. Da se ovo igra u EL okolnostima, sa EL sudijama, ne bi mi bilo preterano bitno ko ima prednost domaćinstva u eventualnom finalu. Ovako, pošto znamo gde živimo i kakva su te završnice ABA lige, ta jedna više kod kuće će biti mnogo bitna. Mi smo poslednji put bili 1. u ABA na kraju regularnog dela u onoj korona sezoni koja je prekinuta. Pre toga, ne sećam se.

 

......

 

Nazad na EL.

 

Završili smo onaj ciklus i započeli novi pa bih jedan samokvot da opalim ovde od pre 2 i po meseca:

 

On 12/30/2022 at 4:02 PM, pendulum said:

Ja bih malo da se igram sa rasporedom i maštanjem o TOP 8. Mi smo ušli sad u jedan niz od 11 utakmica koji bi mogao da bude dosta povoljan po nas ako se sve bude odigralo po nekim očekivanjima javnosti.

 

BAJERN
MONAKO
Makabi
BASKONIJA
Valensija
Zvezda
ASVEL
Žalgiris
Bajern
FENER
ALBA

 

Velikim i boldovanim slovima su domaćinsta.

 

Po meni 7 pobeda minimalno je neophodno, a poželjno 8 da bismo bili u igri za plejof (1 već ostvarena sinoć).

 

Tako bismo bili na skoru 13:13 ili 14:12 pred narednu etapu.

 

Zatim, ulazimo u pakleni finiš.

 

Poslednjih 8 kola:

 

Virtus

Armani

Efes

OLIMPIJAKOS

BARSA

REAL

Monako

PAO

 

Presudna će biti ova izuzetno zajebana domaćinstva protiv najjačih. Ako se i nakon ovih 8 kola zadrži učinak od jedne do dve pobede preko 50%, imamo dobru šansu za TOP 8.

 

Sve ovo pišem najviše iz razloga da vidite koliko je zajebano plasirati se dalje. Verovatno će biti i nekih iznenađujućih pobeda na strani i poraza kod kuće tako da jbg..uživati u basketu i ići tekmu po tekmu.

 

Dakle, ostvarili smo tih 8 pobeda u ovoj "mojoj" prvoj fazi i krenula je sledeća gde je potrebno minimum 4:4. Zasad imamo 1:1. Realno gledano, da nas je neko pitao ne verujem da bi se bilo ko bunio protiv ovakvog razvoja situacije. Imaš sve u svojim rukama. U igri si za TOP8 do samog kraja. Možeš da rešiš sva pitanja na domaćem terenu protiv najjačih rivala što je nekad bila Duletova poslastica. Rasprodata hala skoro celu EL. Da li ćemo proći, ne znam, ali uživaću do kraja. Do poslednja dva kola pred kraj se neće ništa znati tj. jedino ćemo ispasti ako ne budemo imali nijednu pobedu više do Monaka, a iskreno sumnjam u taj razvoj situacije. Ako prođemo, to je već plejof i to je Željkov teren i poslastica za njega jer verujem da uživa u pripremanju tih serija. Ne mislim da smo bez šanse protiv koga god da igramo ali o tom potom.

 

Za dva i po sata duel protiv dvostrukog šampiona Evrope koji nas čeka u punom sastavu i kome gori pod nogama. Real je mogao da nam malo olakša posao, ali su i Efes ispustili, kao i Baskoniju (srećom nisu i Valensiju). Efesu je ovo biti ili ne biti. Reklo bi se da nemamo baš veliku šansu za pobedu ali možda baš iz te rasterećenosti i puni samopouzdanja nakon derbija imamo čemu da se nadamo.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Sad ozbiljno, rok za kazne od strane ABA lige je sutra u 18h, do početka sledećeg kola. Bilo bi fer da se oglase posle utakmice sa Efesom ili sutra pre podne.

Kao što rekoh u utorak, očekujem za Lesora novčanu kaznu i suspenziju 1 ili 2 utakmice, očekujem smanjeni kapacitet za Cedevitu, novčanu kaznu za klub, a bilo bi poželjno i da se kažnjavaju klubovi za saopštenja, pominanje sudija, razvlačenje igrača, trenera.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, DameTime said:

Odložila sam šoping i trošenje plate da bih ispratila ovu vašu tekmu. Nadam se da me nećete razočarati i da mi pojedinci neće podići pritisak.

 

I ušteda i uživanje - winwin...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...